Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Persze ez csak az én véleményem.
Egy kérdés már régóta szöget ütött a fejembe. Ajánlott gépigényeknél, miért veszik egy kalap alá az i7-es procikat az fx 8350 4ghz el, amikor ég és föld a kettő teljesítménye, ára és az fx nél már a jobbfajta i5 ösök is jobbak. Hogy van ez, esetleg valamit félreértenék ?
[LINK]
Amúgy nem rossz
Utána (mivel csak te tudod neked mi az elfogadható ár) - árgép 2 perc.
K-s procik mondjuk felejtősek ebbe a lapba.
Gigabyte: GA-P61-USB3-B3
i3-2100 asomat lecserélném...
a Phenom amit néztél elég lenne, de akkor már inkább FX6k. 😀
Szóval szerintem egy Phenom II X4 945 + HD7790 1GB GDDR5 lesz.
Épp most találtam jó áron: http://pc.bazos.sk/inzerat/38669496/Predam-MSI-R7790-1GD5OC.php
A lényeg a következő: a gépem már elég öregecske, de működik szóval azért gondoltam erre a két cuccra, mert sokat dobna(szerintem) a játékok teljesítményében-itt nem ultra beállításokra gondolok, hanem egy normális játszható beállításra amin nem akad a játék-, feleslegesen nincs kidobni való pénzem, hogy vegyek egy új lapot+ddr3-as ramokat, és ezek mellé még egy tápot is.
De majd ajánlanak mást is! Csak így hirtelen ez jutott eszembe
Sokat agyaltam, hogy mi lenne a legjobb döntés. Először úgy terveztem, hogy egy zsír új GTX750TI-t veszek, de aztán belegondoltam, hogy az AMD ATHLON II X2 250 3GHz-es proci nagyon kevés lenne hozzá. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább veszek használtan egy 4 magos procit, és egy "gyengébb" kártyát mint a GTX750TI.
Először is ezt a két procit szemeltem ki:
http://pc.bazos.sk/inzerat/40257169/AMD-Phenom-II-X4-945-95W.php
http://pc.bazos.sk/inzerat/39570554/AMD-Athlon-II-X4-640-Propus-Quad-core-30GHz-95W-4x512KB.php
Az alaplapom mind a két procit támogatja, a lista szerint: http://www.asrock.com/mb/AMD/ALiveXFire-eSATA2/?cat=CPU
Tesztek alapján a Phenom II X4 945 jobbnak bizonyul, és a hírdetésben azt írja, hogy ad hozzá hűtést is. (Az athlon-nál nincs megemlítve)
Nekem a Phenom II szimpatikusabb igazából, de azért kiváncsi lennék a véleményekre. 😀 Milyen videókártyát tudna kihajtani a 4 magos proci, amit használtan MAX 22k ft-ból (70eu) meg lehet úszni?
a 4790k- s procit mellé az az asus lap 16gb ram meg egy jó kis nvidia kártya és hasít is 1000-el.