Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Osynho írta:
Amd procit és vga-t ne ajánlj neki, mert csak az intel és az nvidia a minőség! 😂

Pont azért ajánlok neki AMD-t, hogy szart vegyen... 😃
persze, az AMD az Intel kamucége, amit azok büntetésére használnak, akik nem bíznak az Intelben😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Amd procit és vga-t ne ajánlj neki, mert csak az intel és az nvidia a minőség! 😂

Pont azért ajánlok neki AMD-t, hogy szart vegyen... 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Osynho:Na ez egy jó beszólás volt!😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én már bátorkodtam hasonlókat ajánlani a milyen deszkát vegyek topikba😂
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
philips20 írta:
most tervezek venni egy intel alaplapot ami socket 1155 azt mondják gyorsabb mint a jelenlegi socket 1156 os ez igaz ? mert ha nem akkor nemcserélek és persze a proci ugyan csak i7 marad csak kicsivel jobb

ja és a socket 1366 os mennyivel jobb ?

Nagy butaság lenne lecserélni! Annyival jobb az 1155, hogy jobb a tuningpotenciálja, meg kapott 1-2 új technológiát, de nincs akkora különbség, mint amennyi pénzt buknál a cserével. Inkább várd meg a Bulldzereket meg az LGA-2011-es Inteleket, ha más nem, legalább az árak lejjebb mennek. De mire nem elég nekem az i7-870? 😃 Inkább egy i7-hez méltó videokarit vegyél! 😀 Arra pedig azt mondanám, hogy várd meg a GTX560-at, szerintem tuti best buy lesz! 😀 Vagy ha van annyi lóvé, akkor egy GTX570-et. Esetleg egy 6950 2GB-ot, és ha szerencséd van, sikerül 6970-et csinálni belőle. 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kérdés videót hogyan lehet belinkelni vagy beilleszteni power pointba?
0
0
0
0
philips20 avatar
most tervezek venni egy intel alaplapot ami socket 1155 azt mondják gyorsabb mint a jelenlegi socket 1156 os ez igaz ? mert ha nem akkor nemcserélek és persze a proci ugyan csak i7 marad csak kicsivel jobb

ja és a socket 1366 os mennyivel jobb ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nos így is ellehet magyarázni...😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
intelnél egyszerre támogatja a chipset mind 2-t, AMD-nél attól függ, h AMD vagy nVidia chipsetes a lap, vagy ha van benne Lucid Hydra chip, ami lehetővé teszi hogy mins2 gyártó bármelyik kártyáját tetszőleges kombóban használjuk
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nemkrisz11
Ha van rajta 2db pci-express csati akkor mind1 hogy 2db Ati-t teszel rá vagy nvidiát
0
0
0
0
bmartin23 avatar
Én úgy tudom, hogy az nvidia sli-t az ati crossfire (amd) -t kezelő alaplap nem tudja, de vannak olyanok, amelyek direkt erre vannak kifejlesztve.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
ATI Crossfire-t tudó alaplap ugyanúgy kezelhet Nvidia SLI-t is?
0
0
0
0
no avatar
Valaki meg tudja mondani nekem hogy micsoda ez : számítógépbe telepített Ethernet hálózati kártya
ez valami külön alkatrész, vagy az alaplapba van beépitve ilyesmi?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
apetit1989 írta:
Vettem egy tabletet.
Toshiba portégé m200-asról van szó, pár kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni.
Honnan tudnék letölteni windows xp tablet pc edition-t?
Ezzel a módszerrel [LINK] fel e tudnám telepíteni a tabletre?
Mindanfajta válasznak ami előbbre juttat örülnék.

Jajj, en azt hittem ez 1 olyan rajzolos tablet, olyanom van nekem is, de ezert nem is ertettem a kerdesedet igazan. ^^

Ez viszont 1 tablet PC valojaban ! 😆 Ahhoz sajna nemtok szolni semmit sem, bocsi ! 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
pukkancs írta:
Uraim, a probléma a következő: CoD, black ops, adott egy Nvidia GTS 250 videókártya. játék közben 51-54 fokos a kártyám. eddig semmi baj nem volt a játékkal, ment szépen fix 50 fps-el. most meg 25-37 fps között mozog. kérdés: ez mitől lehet? (grafika már volt 1280x1024, és 1024x768 felbontásban is.)

- Estleg virus ? 😀

-Netan poros a vasad es tulmelegszik benne a VGA, v. az egesz ? 😀

Fogas kerdes, tobb oka is lehet...en csak ennyit tudok hirtelen. ^^
0
0
0
0
pukkancs avatar
Uraim, a probléma a következő: CoD, black ops, adott egy Nvidia GTS 250 videókártya. játék közben 51-54 fokos a kártyám. eddig semmi baj nem volt a játékkal, ment szépen fix 50 fps-el. most meg 25-37 fps között mozog. kérdés: ez mitől lehet? (grafika már volt 1280x1024, és 1024x768 felbontásban is.)
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Vettem egy tabletet.
Toshiba portégé m200-asról van szó, pár kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
hedzsooo írta:
Igazandibol, ha 2 db NVidia VGA van a vasamban, az meg NEM SLI, csak akkor, ha azonosak is, pl. 2 db GTX460 mar SLI. Azokat lehet osszekotni csak azzal a kis adatsinnel, ami kell a SLI konfigokhoz, ill. csak ugy mukodik. En legalabbis igy tudom.

Nalam az egyik GTX480, a masik pedig GTX460 lesz. Az adasinnel lehet osszetudnam kotni oket, fizikalisan nem lenne gond, de rendszerhibat okozna, SLI-ban nem mukodnenek eggyutt, akarmilyen deszkan is probalnam. A gyarto nem szamit annyira, az nem lenyeges, tehat lehet az egyik Zotac, a masik GeForce, v. pl. Sapphire, de mindegyiknek pl. GTX 460-nak kell lennie SLI-hoz.

Azert thx es a szavadon foglak, ha problemam lesz a 2 db NVidia karival a deszkamon ! ^^ 😉
0
0
0
0
laci503 avatar
hedzsooo írta:
Igazandibol, ha 2 db NVidia VGA van a vasamban, az meg NEM SLI, csak akkor, ha azonosak is, pl. 2 db GTX460 mar SLI. En legalabbis igy tudom.

Nalam az egyik GTX480, a masik pedig GTX460 lesz. Azert thx es a szavadon foglak, ha problemam lesz a 2 db NVidia karival a deszkamon ! ^^ 😉

remélem nem lesz baj vele 😃 de nagyon dúrva lesz úgy a cuccosod 😃 de egy GTS450 is bőven elég lenne 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Igazandibol, ha 2 db NVidia VGA van a vasamban, az meg NEM SLI, csak akkor, ha azonosak is, pl. 2 db GTX460 mar SLI. En legalabbis igy tudom.

Nalam az egyik GTX480, a masik pedig GTX460 lesz. Azert thx es a szavadon foglak, ha problemam lesz a 2 db NVidia karival a deszkamon ! ^^ 😉
0
0
0
0
laci503 avatar
hedzsooo írta:
Zsivko & Laci503 : THX a valaszokat ! 😀

Igazabol, ha a SLI nem johet szoba, akkor 1 db Zotac GTX 460-ra gondoltam ( 34 ezer Ft-ban), h ne fogja vissz meg veletlenul sem a GTX480-at, ugyhogy nem estetek tulzasba es meg egyszer THX ! ^^ 😉

de ha nem támogatja a SLI-t a lapod akkor elvileg 2 Nvidia VGA nem mehet benne

de egyébként van hack hogy mennyen CFet támogató lapban az SLI ha érdekel megkeresem és belinkelem a fórumot... tehát ha van türelmed akkor lehet belőle SLI abban a lapban is
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Zsivko & Laci503 : THX a valaszokat ! 😀

Igazabol, ha a SLI nem johet szoba, akkor 1 db Zotac GTX 460-ra gondoltam ( 34 ezer Ft-ban), h ne fogja vissz meg veletlenul sem a GTX480-at, ugyhogy nem estetek tulzasba es meg egyszer THX ! ^^ 😉
0
0
0
0
ddkk22 avatar
erre a proci hűtőre http://www.pcx.hu/termek/thermaltake-cl-p0568-contact-29-processzorhto-44775 más gyártótól is lehet ventilátort rá rakni?😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az miért van, hogy a hangkártya 96khz-s mintavételre van állítva a winamp meg 44khz-t ír?Meg nincs sok különbség ha lejjebb veszem 96khz-ról 44-re.Wav zenével próbáltam.
0
0
0
0
madchief avatar
köszi most úgyis fogok újítani pár dolgot.
0
0
0
0
no avatar
Nekem megoldotta a problémát, ha a procid,videókarid jó akk csak a ram lehet kevés 😉
0
0
0
0
no avatar
A régi gépemnél én is tapasztaltam ilyeneket még anno de egy kis RAM bővítés után gyorsabb lett a játék is és nem töltögette az "új területet" 😉
0
0
0
0
madchief avatar
az hogy a játék közbe belassul a játék,még betölti az új területet az a HDD gyorsaságától függ???
0
0
0
0
laci503 avatar
zsivko írta:
laci503 írta:
hedzsooo írta:
Sziasztok ! 😀

Kellene 1 kis segitseg, elore is thx a valaszt ! 😉

Akiknek van benne tapasztalata mar, azokat kerdeznem, h van-e ertelme 1 eros NVidia VGA melle bedobni 1 masik db-ot, de 1 gyengebbet, olcsobbat, physX-hez ? Vagy csak a SLI-nak van ertelme ??? A fo kerdesem ez lenne tehat: - GTX480-hoz mit ajanlanatok, NEM SLI konfighoz, physX gyorsitasnak ? Pl. Mafia 2-nel es Batman AA-nal lattam, h ajanlott ilyen 2 VGA-as konfig, physX mellett, de nem vagom ezt meg igazan... ^^

Ja, lenne +1 kerdes meg: - ASUS P5Q Pro Turbo az alaplapom, SLI-konfighoz is jo lenne, v. csak CrossFireX-hez OK ez ?

CF támogatása van csak az alaplapodnak sajna.
Az hogy ha betennél még 1 Nvida karit nem tuti hogy menne mivel ugye SLI támogatása nincs az alaplapnak... prohardveren utána kéne kérdezned a fórumokban hogy menne e így a dolog.
De tegyük fel fog menni a dolog és menne mind2 VGA akkor mivel P45 a lapod így x8 + x8 ba mennének a VGA-k benne.
Szerintem egyébként tök felesleges mellé betenni még 1 Nvidia kártyát fizikáztatni mivel önmagában is marha erős a VGA... persze ha beteszel mellé egy phyx VGA-t akkor értelemszerűen a GTX480 többet tudna foglalkozni a játék textúrázásával mert levenné a terhet a válláról a másik Nvidia kari ami a physxet számolja. De ugye ez csak olyan játékban jelent előnyt ami támogatja a physxet.
Szóval ha menne a dolog akkor mellé egy olyan VGA kéne ami üresjáratban nem fogyaszt sokat és méltóan nagy hozzá 😃
Sokan le fognak hordani az tuti de emellé a VGA mellé egy GTS450 dukál mivel keveset fogyaszt és elég jól meg van pakolva shaderrel hogy bírja a kemény physxet 😃 és nem lenne bajod vele egy darabon... persze ez a GTS450es izé az én szüleményem...
tesztek szerint 9600GT-t ha egy ATI mellé tesszük (prohardverfórumban olvastam) olyan 80% körül használja a physxre... szóval ha előre nézünk akkor egy 9800GT a minimum

Remélem nem kesze kusza amit írtam 😃 és segít valamit 😃

zsivko: az a 2 kártya nagyon gyenge ehhez a VGA-hoz...

Nekem GTS 250 van physx-nek és total fölösleges, mert egy 9500gt és ugyan jól teljesített physx-ben. A GTS 250-el kb 2-3 fps-el többet kaptam mint egy 9500gt.

azért ne túlozz hogy egy 9500GT ugyan azt hozza neked physxben mint egy GTS250... egyébként meg olvass utána prohardveren mert ott le is lett mérve hogy mennyi a GPU kihasználtság egyes VGA-knál ha beteszed physxnek
Szerintem te valamit nagyon rosszul csináltál... azt bevallom hogy a GTS450 túlzás de egy 9800GT kell... főleg hogy a Crysis 2 be tuti kemény physx lesz... megnézném hogy bírná az állítólagos 9500GT-d azzal a kevése shaderével

de egyébként tök mind1 én ehhez a VGA-hoz nem vennék még egy physx VGA-t mert önmagában is elbír minden physxes játékot szerintem maximum beállítással Full HD-ban... Crysis 2 is sima ügy lesz neki
0
0
0
0
zsivko avatar
laci503 írta:
hedzsooo írta:
Sziasztok ! 😀

Akiknek van benne tapasztalata mar, azokat kerdeznem, h van-e ertelme 1 eros NVidia VGA melle bedobni 1 masik db-ot, de 1 gyengebbet, olcsobbat, physX-hez ? Vagy csak a SLI-nak van ertelme ??? A fo kerdesem ez lenne tehat: - GTX480-hoz mit ajanlanatok, NEM SLI konfighoz, physX gyorsitasnak ? Pl. Mafia 2-nel es Batman AA-nal lattam, h ajanlott ilyen 2 VGA-as konfig, physX mellett, de nem vagom ezt meg igazan... ^^

Ja, lenne +1 kerdes meg: - ASUS P5Q Pro Turbo az alaplapom, SLI-konfighoz is jo lenne, v. csak CrossFireX-hez OK ez ?

Az hogy ha betennél még 1 Nvida karit nem tuti hogy menne mivel ugye SLI támogatása nincs az alaplapnak... prohardveren utána kéne kérdezned a fórumokban hogy menne e így a dolog.
De tegyük fel fog menni a dolog és menne mind2 VGA akkor mivel P45 a lapod így x8 + x8 ba mennének a VGA-k benne.
Szerintem egyébként tök felesleges mellé betenni még 1 Nvidia kártyát fizikáztatni mivel önmagában is marha erős a VGA... persze ha beteszel mellé egy phyx VGA-t akkor értelemszerűen a GTX480 többet tudna foglalkozni a játék textúrázásával mert levenné a terhet a válláról a másik Nvidia kari ami a physxet számolja. De ugye ez csak olyan játékban jelent előnyt ami támogatja a physxet.
Szóval ha menne a dolog akkor mellé egy olyan VGA kéne ami üresjáratban nem fogyaszt sokat és méltóan nagy hozzá 😃
Sokan le fognak hordani az tuti de emellé a VGA mellé egy GTS450 dukál mivel keveset fogyaszt és elég jól meg van pakolva shaderrel hogy bírja a kemény physxet 😃 és nem lenne bajod vele egy darabon... persze ez a GTS450es izé az én szüleményem...
tesztek szerint 9600GT-t ha egy ATI mellé tesszük (prohardverfórumban olvastam) olyan 80% körül használja a physxre... szóval ha előre nézünk akkor egy 9800GT a minimum

Nekem GTS 250 van physx-nek és total fölösleges, mert egy 9500gt és ugyan jól teljesített physx-ben. A GTS 250-el kb 2-3 fps-el többet kaptam mint egy 9500gt.
0
0
0
0
laci503 avatar
hedzsooo írta:
Sziasztok ! 😀

0
0
0
0
zsivko avatar
hedzsooo írta:
Sziasztok ! 😀

Részemröl támogatom a plusz physx kártyát. Én egy gt220 vagy gt240 javasolnék.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sziasztok ! 😀

0
0
0
0
zsivko avatar
Szernék segítséget kérni FTP szerver megcsinálására. Tudom hogy a router is fontos tényező, TP-Link TL-WR1043ND ilyen routerem van vagy pedig mit kell beállítani rajta? melyik programot használjam?
Ha lehet úgy elmagyarázni mint egy idiótának.

Elöre is köszönöm.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Vettem egy tabletet.
0
0
0
0
akos328 avatar
Sztem 60-at ér, de többet nem igazán. 1-2 hülye gyereknek 65-ig is elmehetsz😀 vevőt nem tudok, de Vatera-ra felteheted. igazából ennél rosszabb gépet is láttam már 60-ért.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
szia asztok olyan kérdésem lenne hogy SATA2be bele megy a STAT3?
0
0
0
0
no avatar
akos328 írta:
XFXFORCE írta:
Kéne egy kis segítség, mennyiért lehetne eladni a gépemet?😀
AMD-s rendszert akarok.

60 felett semmiképp ne akard. igazából 60-ra is csak a 3GB RAM és a Dual Core dobja csak

Tehát, 60.000FT-ért, simán eladhatom? + Tudsz rá vevőt?😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Szilard96 írta:
Heló mindenki!

Van 1 Acer Aspire one D260-as laptopom... a tegnap este szétszedtük RAM bővítés miatt.
A problémám az, hogy azután nem akar beindulni... pontosabban megnyomom a bekapcsoló gombot, bekapcsol, világít az a kis led ami a bakapcsolt állapotot jelzi, és a WireLess led... a merevlemez LED-je fel sem villan... egy idő után bekapcsol a processzor coolere is bekapcsol. A képernyő sem kapcsol be... képernyővilágítás sincs...
Ez a videó szerint dolgoztunk: http://www.youtube.com/watch?v=Ce6ODgk9qgY

Attól kellene menjen ha a billentyűzet kábele nem érintkezik?
Vagy a RAM-ot nem fogadja el?

Kérlek segítsetek.

Köszönöm.

Tedd vissza a régi memót, aztán nézd meg, hogy úgy jó e. Értelem szerűen ha úgy jó, akkor nem tetszik a gépnek a memó vagy hibás a modul.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Heló mindenki!

Van 1 Acer Aspire one D260-as laptopom... a tegnap este szétszedtük RAM bővítés miatt.
A problémám az, hogy azután nem akar beindulni... pontosabban megnyomom a bekapcsoló gombot, bekapcsol, világít az a kis led ami a bakapcsolt állapotot jelzi, és a WireLess led... a merevlemez LED-je fel sem villan... egy idő után bekapcsol a processzor coolere is bekapcsol. A képernyő sem kapcsol be... képernyővilágítás sincs...
Ez a videó szerint dolgoztunk: http://www.youtube.com/watch?v=Ce6ODgk9qgY

Attól kellene menjen ha a billentyűzet kábele nem érintkezik?
Vagy a RAM-ot nem fogadja el?

Kérlek segítsetek.

Köszönöm.
0
0
0
0
akos328 avatar
XFXFORCE írta:
AMD-s rendszert akarok.

60 felett semmiképp ne akard. igazából 60-ra is csak a 3GB RAM és a Dual Core dobja csak
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
pfff abba?? minden belefér haver
Cooler Master Hyper TX3 5ezer
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 6ezer nekem ez van!
0
0
0
0
no avatar
Hali! E8400-hoz szeretnék hűtőt venni és segítséget szeretnék kérni ez ügyben! A választásban az is fontos szerepet játszik , hogy beférjen a házba ami egy CM Centurion 5ös.
Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
no avatar
AMD-s rendszert akarok.
0
0
0
0
akos328 avatar
Viszont, ha előszőr kötöd be, lehet megkéne nézned az alaplap útmutatóját, meg ha van akkor a tápét is, hogy melyik, hova megy. De amúgy nehéz eltéveszteni, hisz a fontos kábelek egyéni méretűek, tehát csak 1 helyre mehetnek.
0
0
0
0
Flash avatar
laci503 írta:
Buldozer proci fog menni AM3 mas foglalatban? vagy ahhoz feltétlen kell AM3+ majd?

[LINK]

Ronaldo: 4 csavar fogja a ház hátuljához. Kitekered, kiveszed, majd berakod az újat, és becsavarozod. 😆
0
0
0
0
Rolando avatar
sziasztok az lenne a kérdésem,hogy mennyire nehéz beszerelni egy tápot?házilag meglehet csinálni vagy szakember kell?egy ilyet szeretnék [url]http://www.edigital.hu/Aktiv/Gigabyte_Superb_460_460W_Aktiv_PFC_tapegyseg_szurke-p60009.html?bid=&partner=10007[/url]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció