Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
redani avatar
Sziasztok,

Lehet nem ide kellene írni de ha segítene valaki azt megköszönném!

Thermaltake CL-W0216 Water 2.0 Pro proci vízhűtésről mi a véleményetek???

Köszi
0
0
0
0
vasziliy avatar
Melyik proci lenne jobb Játékra egy 6850 es kari társaságában?
Mind a kettő procihoz van lapom is,csak nem tudom melyiket érdemesebb összerakni és használni?
Intel G2030 vagy i5-650
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
ddkk22: FX-8320-as felé húz nekem is a szívem. 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
970-es 990-es. De annyiért majdnem i7-et kapsz.
0
0
0
0
no avatar
hallo honnan tudom hogy milyen chipset kell az amd FX 9590 hez?
és tudnátok hozzá ajánlani videokarit? r9 290 az jó lenne hozzá?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Mind kettővel jól járnál, és csak pár ezer forint van a két proci között, ezért én az fx 8320-ast ajánlom.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Úgy gondoltam, h megválok az öreg harcostól. (AMD II X4 Phenom 955) 3 évre tervezem venni a másik procit. HD 7870-es kari szolgálna mellette. Csak jelenleg szervizben van. De lehet, h kapok másikat ha nem bírják megcsinálni.
Na most szerintetek melyiket vegyem:
FX-8320 3.5GHz
FX-6350 3.9GHz
0
0
0
0
kaizinger avatar
nemtudom a gyárit is szidta mindenki hogy érdemes venni másikat!
Én a coolermaster hűtőmhöz kaptam mondom kipróbálom mert amúgysincs kedvem most elmenni boltba venni 1-et netről meg elfelejtettem a kosárba mellé rakni!
Azóta is azt kennem igazából a technikától függ nagyban hogy milyen lesz a proci hőmérséglete meg úgye a házaktól is!
nekem tuning allat is tökéletes volt a gyári paszta! nem ment 50 fölé soha
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Félre értettél 😀 én nem arra gondoltam, hogy ezt kell rákenni. A cikk írója inkább csak érdekesség gyanánt kísérletezett. Voltaképpen arra próbált vele rámutatni, hogy egy mezei hűtőpaszta is legalább olyan jó mint egy-két drágább. Nyilván én sem kennék rá fogkrémet meg lekvárt, mert valószínűleg 1-2 nap alatt kiszáradna és mert nem vagyok hülye én sem 😃
Én Coolink Chillaramic-ot használok.
0
0
0
0
Bronson avatar
MaTproF : de ne 1000 forintokon kelljen már spórolni... amikor kapargathatod a ráégett lekvárt, meg a foglalatra ráfolyt kenceficéket... nem arról van szó hogy védem a drága cuccokat, merthogy a legdrágább cuccal is csak pár fokot nyerhetsz...
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Cső!
Egy barátom tervez gépet újítani. R9 280-as a kiszemeltje - most nincs rossz árban.
Viszont valami Athlon 4 magos procija van... Mondtam Neki, hogy szerintem az nem fogja kihajtani. Minimum milyen processzort ajánlotok Intel/AMD frontról? 😀 ( foglalatról fogalmam nincs, lehet FM2... ennyiből, mert azt mondta nem rég vették, a biztonság kedvéért mondhattok AM3+ -t, FM2-t és Intelből tök mindegy, mert akkor így is úgy is lapot is kell venni 😀 )
0
0
0
0
kaizinger avatar
régen hallotam hogy a zsír sem rossz
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Szerintem itt nem a spórolás a lényeg hanem, hogy tök mindegy milyen hiper-szuper taknyot kensz rá, lényeg, hogy egy hővezető anyag legyen a két felület között ne levegő.
0
0
0
0
Bronson avatar
ezt sosem értettem miért kell lekvárt kenni a cpu-ra meg hasonló hülyeségeket... nehogymár az az 1000 forint legyen akadály...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Na ezt tessék megnézegetni 😆

[LINK]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Annyira nem isten az mx paszta is nekem max 5 fokot hozott a 100ft os 1 grammos paszta után.
0
0
0
0
Puffin avatar
Még nem tudom most használom először. Remélem 2 hónap múlva nem kell újrakennem. 😆
Mondjuk nem hiszem, jókat írnak róla.
0
0
0
0
Bronson avatar
piero86 : nálad az a fajta mennyit nyomott le, van viszonyítási alapod?
0
0
0
0
Puffin avatar
2ezerért vettem Arctic MX4-et 4grammosat. De ahogy így ránézek pár évig nem kell vennem az biztos. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
ReSeth : az elég rég volt... nem olyan vészesen drága, ha veszel egy kis tubussal az elég sokáig tart is...
0
0
0
0
zoleee98 avatar
lehet venni kisebb boltokba is
attól függ mennyit szánsz rá de a legolcsóbb kb 500ft
0
0
0
0
ReSeth avatar
Elég régen volt.. Kb 2010 környékén amikor vásároltam. Házban nincs külön venti, és jó lenne később valami hűtő, csak ugye most rendeltem videókártyát és elfogyott a pénz. 😃
Kisebb pc boltban is kapok pasztát? Mennyibe kerülhet?
0
0
0
0
Bronson avatar
az igencsak sok... ha régen volt már újrapasztázva akkor valszeg segíteni fog. házadban gondolom nincs extra venti és csak kevergeti a levegőt bent szerencsétlen gyári hűtő... javaslom amíg nem szerzel be egy jobb hűtőt (ha jól rémlik tervezel...) addig vedd le a ház oldalát és pasztázd újra!
0
0
0
0
ReSeth avatar
Sziasztok, lehet hogy nem ide tartozik de itt kérdezném meg.
A processzor újrapasztázás "lehalkítja" a hűtést egy picit? Mert búg rendesen gyári hűtéssel. Gondolom jobban hűtene sokkal ha újrapasztáznám, mert most kb 50-55 Celsius fok körül van az Athlon II X2 250-esem, terhelés nélkül..
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok nemtom jó helyre irom e de nemtaláltam neki megfelelöt

tehát

van egy amd fx 8350 4.0GHz és procim és nemvagyok benne biztos hogy a lapom asrock 970 extreme3 meghajtja e rendesen

tudom csak 4 + 1 Power Phase Design és nemtom ez elég e neki a chip szet elég meleg ha jáűtszok aés a vrm is melegszik rendesen tegyek e rájük valami hütést vagy inkább ujitsak be e jobb lapot?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Szerintem nem hallgassál a haverodra...😀
0
0
0
0
Brayan6 avatar
Már írtam, hogy egy haver, bár én is hülyeségnek tartottam. 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Csak tudnám ki találta ki,h az AMD prociknak kissebb az élettartalma...😞
0
0
0
0
Puffin avatar
Nincs semmi bajuk az Intel prociknak az AMD-s kártyákkal! 😃
0
0
0
0
Brayan6 avatar
Hát, igazából intel volt a tervben, de költség megszorítás miatt csak ez a proci fért be. Egyébként az intellel nagyon elégedett vagyok igaz csak egy i3 van a gépbe de nagyon jó. A mostani percig gondolkodok, hogy a gyorsabb és hosszú életű Intelt válasszam vagy a kicsit lassabb, bár játékhoz kiváló, rövidebb élettartamú, AMD-ket...

Ui: Egy I5 esetleg egy I7 volt a fejemben, de mint mondtam nincs rá keret + egy haver azt mondta, hogy az AMD videokártyák és az intel procik nem nagyon kedvelik egymást.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem igen. De mért nem cseréled intelre? Sokkal időtállóbb. Amit ráköltesz hűtőre majd vehetsz egy normális procit.
0
0
0
0
Brayan6 avatar
Rendben, köszönöm a válaszokat! 😀

Ui: Egy ilyen alaplap: Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap + egy R9 270x meg az AMD FX8320 jó párosítás? 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Egyik ismim akar venni procit,amit támogat max a lapja(lapot nemakar cserélni,mag feloldást se tudja a lapja)phenom II X4 945 90w tdp-ig.Na most találtam nagynehezen egyet,
AMD Phenom II X4 945 Deneb 3.0 GHz 4x512 KB L2 Cache Socket AM3 95W Quad-Core Processzor.Aminek ugye 95w a tdp-je.Kérdés elbirja e a lap,dolgozna benne a proci?
0
0
0
0
Attila57 avatar
piero86:hát lehet hogy kevés nem tudom igazábol nem szeretnék sokat költeni processzor hütöre.De ha tudsz valami jo kis hütöt nyugotan leirhatod!!
0
0
0
0
sakamateee avatar
simán,nagyobb mint az én házam...
0
0
0
0
Brayan6 avatar
Van helsing25 sakamateee

Rendben köszönöm, de még azt megszeretném kérdezni, hogy ebben a házban elférne? Corsair Carbide 200R CC-9011023-WW
0
0
0
0
Puffin avatar
ursus 1634: elég karcsúnak néz ki az a hűtő egy 130W-os procira...
0
0
0
0
sakamateee avatar
brayan:nekem ilyen procihűtőm van...le tudja hűteni..nálam max 50 fokot éri el bf4 alatt,több óra játék után se megy fölé!De az viszont elkeserít,h ilyen fos ez a proci,h 1 jobbfajta karit nemtud kihajtani..
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Brayan6 igen letudja hüteni

nekem egy 8350 es van bàr èn vízhütèst vettem rà
0
0
0
0
Attila57 avatar
Értem köszönöm a válaszokat!!!
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
ursus 1634 akkor lekell tudja hüteni rendesen
0
0
0
0
Attila57 avatar
Viszonylag jo a ház szelözése!! van egy ventilátor hátul ami szivja ki a meleg levegöt 8x8cm. és a ház oldalán kb egyszintbe a processzoral van egy rész ami ki van vágva és van egy porszürö gyári kialakitás nem én csináltam.
0
0
0
0
Brayan6 avatar
Üdv mindenki!

Az lenne a kérdésem, hogy egy Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 jól le hűtené e az AMD FX 8320 processzort?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
elvileg lehüti ahogy kell, az hogy optionalis lesz e a höfoka az a hàz szellözése is befolyàsolja ha sok meleg marad bemt akkor csak a meleget keveri.

a 3 tūs az mind1 az enyëm is az pedig 2x 4 tūs hütëst tud ellàtni de csak 1x3 tüs az enyèm is

a 4.dik tü az az aulotu fordulat szabàlyozäs ha jol tudom
0
0
0
0
Devis avatar
sakamateee: hát nem kicsi...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció