Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Furmann96 írta:
Sziasztok bocs, hogy ide írtam de nem találtam megfelelő témát.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gépembe van 2 darab 2magos proci és amikor játszok akkor a gép azt úgy érzékeli, hogy mindkettő működik Vagyis hogy amikor játszok 4 mag van-e használatban? Előre is kösz Zoli

mi az hogy 2 Db ket magos proci? 2 DB proci a szerver alaplapokba megy csak😀

2 magos, csak nehany program igy irja pl.: AMD athlon X2 3100 MHz
AMD athlon X2 3100 MHz

ez nem azt jelenti, hogy ket proci van a gepbe, csak azt hogy 2 van abbol a tipusu magbol.
0
0
0
0
hnemaria avatar
de modemet mindenképpen kell adniuk, vagyis miután bekötötték ott kell hagyniuk egy kábelt, aminek a végén már működő internetkapcsolat van, esetleg még PPPOE- n csatlakozni kell rá !
az úgy nem ér, hogy visznek egy szigeteletlen sz@rt a házba, aztán szereld magad 😃
vagyis gondolom wifi routherre vagy UTP elosztora van szükséged 😀
0
0
0
0
hnemaria avatar
ilyenre gondolsz ? 😀 [url=http://www.tp-link.com/en/products/prodetail.aspx?mid=0103030501&id=813]LINK[/url]

https://www.ochag-tele.com/goods_pictures/110207122817472_TL-R480T-01.jpg
0
0
0
0
Furmann96 avatar
Sziasztok bocs, hogy ide írtam de nem találtam megfelelő témát.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gépembe van 2 darab 2magos proci és amikor játszok akkor a gép azt úgy érzékeli, hogy mindkettő működik Vagyis hogy amikor játszok 4 mag van-e használatban? Előre is kösz Zoli
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Azthiszem neked broadband router fog kelleni, de a helyedben mindenképpen megkérdezném a szóban forgó cégtől, hogy pontosan milyen kell.
0
0
0
0
hnemaria avatar
pont jótól kérdezted.. pár napja vettem egy TP-LINK Tl-WR1043ND routert,
Gigabites portok vannak rajta, tehát a 80 megás net megsem kottyan neki, kb 160-170 megás netet bírja..
itt egy kép róla:https://logout.hu/dl/upc/2010-03/42354_tl-wr1043nd.jpg
itt pedig a gyártó oldala:[url=http://www.tp-link.com/en/products/prodetail.aspx?mid=010303010101&id=1150]>LINK<[/url]
5 év garancia van rá, minden esetben....ha elromlik pl 1 év után, nem vacakolnak, cserélik egy újra...
Nagyon nagy a hatótáv, tehát egy panelház tetejéről a földszintre is sugároz....
biztonságos, sok titkositási szabványt támogat, és van benne Tűzfal, ha a gépeden pl. nem lenne😀
van rajta 1 usb bemenet is, az 512 mb s pendrivetól a 3 terrás vinyóig bármit ráköthetsz, majd a gépekrőlazt úgy elérheted, mintha pl a gépbe lenne bedugva...
az antennák cserélhetőek, így ha nagyobb hatótáv kéne akkor vehetsz rá nagyobbakat párszáz forintért...
nem szakad meg a kapcsolat, nem fagy le a routher, stb.. nagyon stabil...
bedugod, és pár hét után el is felejted hogy van ilyen eszközöd, annyira megszokod hogy nincs vele semmi dolgod, csak bedugod, és működik 😀
mindezt megkapod kb 12 ezer forintért az interneten, a boltokban pedig 13 ezerért körülbelül 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
super88 írta:
Szevasztok srácok😀
kellene egy kis segítség .. 😀 Jövő hónapban kötik be a netet,telefont,tv-t a digisek 😃 és ugye náluk a legnagyobb netcsomag a 80/25-ős ... na de ehhez nekem kell megvennem a routert.. , ezzel nem is lenne gond csak nem tudom milyen routert vegyek és nem akarok felkészületlenül a boltba menni meg ott minden cuccról kérdezősködni stb.. és gondoltam fel teszem itt a kérdést ha már tagja vagyok az oldalnak😀 a válaszokat előre is köszönöm 😀
erre most nem tok mást mondani, mint h de egy spúr cég ez, hogy még rútert se adnak😂
0
0
0
0
super88 avatar
Szevasztok srácok😀
kellene egy kis segítség .. 😀 Jövő hónapban kötik be a netet,telefont,tv-t a digisek 😃 és ugye náluk a legnagyobb netcsomag a 80/25-ős ... na de ehhez nekem kell megvennem a routert.. , ezzel nem is lenne gond csak nem tudom milyen routert vegyek és nem akarok felkészületlenül a boltba menni meg ott minden cuccról kérdezősködni stb.. és gondoltam fel teszem itt a kérdést ha már tagja vagyok az oldalnak😀 a válaszokat előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
no avatar
Kösz, tudtam hogy jobb vmivel de azért csak meg kérdezem már, a Codegennél csak a Mercury, XDL és a Vargáné és társa tápok rosszabbak! : )
0
0
0
0
niteforce avatar
CoRe írta:
Lehet hogy hülye kérdés, de egy Raptoxx táp mennyivel lenne jobb az én Codegen-em nél? 😊

hat sokkal sokkal sokkal sokkal sokkal😀
0
0
0
0
no avatar
Lehet hogy hülye kérdés, de egy Raptoxx táp mennyivel lenne jobb az én Codegen-em nél? 😊
0
0
0
0
hnemaria avatar
szerintem is vegyél teszteltet... 25 ezerből kijön..
De ha csak ez a 2 választásod van, mert olyan a helyzet, akkor ha minden napos játékra akarod, a 2 magos phenomot vedd, ha video konvertálgatásra, filmezésre stb.. akarod, akkor a 4 magos Athlont 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
ken7 írta:
szerintetek melyik éri meg jobban?
AMD Phenom II X2 555 Boxed vagy AMD Athlon II X4 640 Boxed
én inkább az athlon tervezem megvenni mert hát ugye + 2 mag

Inkább előtesztelt 4magosított phenomot hardverapróról. Alig drágábbak, mint amiket te írtál, de ugye mindegyiknél jobb. 😀

niteforce írta:
Vedd A phenomot, azt asszem lehet 4 magositani, meg van benne l3 kes is. szoval inkabb azt.

Lehet, de vagy összejön vagy nem...
0
0
0
0
niteforce avatar
ken7 írta:

Vedd A phenomot, azt asszem lehet 4 magositani, meg van benne l3 kes is. szoval inkabb azt.
0
0
0
0
ken7 avatar
0
0
0
0
hnemaria avatar
feloldani csak 2 magot tudsz feloldani az összes 4 ből, így lesz 4 magos !
miértne lenne ugyanannyi az orajele? annyi hogy +2 mag dolgozik...
0
0
0
0
iowa95 avatar
de ha X2 PHENOM 3,2GHZ 7MB feloldjuk a 4magot akkor is X4 PHENOM marad?? meg ugyanannyi GHZ????
0
0
0
0
wdavid avatar
hnemaria írta:
hát 3000GHz t... kétlem hogy birná 😆

hoppá 😆 😃 MHz-t akartam írni 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
wdavid írta:
kérdezni szeretném h a mostani gépem AMD AThlon 64 X2 4800+ ami 2513MHz-en megy kibírná e a 3000GHz-et gyári hűtővel? 😀

fater gépe egy AMD sempron amiben fel lett oldva a második mag alapból 2700on ment most 3000en és 29 fokos a procija szintén csak gyári hűtővel 😀 bár neki XP van nekem Win7

igaz nekem nem gyári hűtővel, nagy fogyasztású procim van (D820)
2,8GHZröl 3,3ra húzhatom, max terhelésen is 60 fokos. hát egy 3-4 ezer FT-s hűtővel megoldható magasabb is.
0
0
0
0
hnemaria avatar
hát 3000GHz t... kétlem hogy birná 😆
0
0
0
0
wdavid avatar
kérdezni szeretném h a mostani gépem AMD AThlon 64 X2 4800+ ami 2513MHz-en megy kibírná e a 3000GHz-et gyári hűtővel? 😀

fater gépe egy AMD sempron amiben fel lett oldva a második mag alapból 2700on ment most 3000en és 29 fokos a procija szintén csak gyári hűtővel 😀 bár neki XP van nekem Win7
0
0
0
0
niteforce avatar
ja akkor bocs, akkor azt irom hogy 462-e phenom nincsen😀
0
0
0
0
WyhoS avatar
niteforce írta:
iowa95 írta:
mi a különbség az ATHLON MEG A PHENOM között??

Az athlon regebbi, lassabb, a Phenom ujabb, gyorsabb.
Az athlonokban le van tiltva az L3-mas gyorsito, a phenomokban nincsen.
Phenomokbol a 2 magost is lehet 4 magositani, athlonbol nem.
Phenombol nem letezik AM2-es, athlonbol igen, azok meg regebbiek.
Kisebb Athlonokat irodaba veszik, a Phenomokat meg gamerek veszik.

Tobbet most hirtelen nem tudok, remelem ennyi eleg 😀

Phenom-ból is létezik am2-es 😀

Pl:Amd Phenom 8650 meg ezek

Szerk: AM2+-os csak az árgép am2-nek irta
0
0
0
0
iowa95 avatar
okés... a 4mag is elég még sok is >😉 csak kivancsi voltam mi a különbség.....
0
0
0
0
niteforce avatar
tasiadam írta:
niteforce írta:
iowa95 írta:

mégis van olyan iqbetyár aki kírta hogy egy athlon 4 magosítva 😆

Ranabol Propus az is athlon meg, csak 4 magos😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
athlon II X3tól phenom II X4ig mind Denebre épül, 6magosítani csak a 960Tt lehet
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
iowa95 írta:

mégis van olyan iqbetyár aki kírta hogy egy athlon 4 magosítva 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
kell, de amugy nem eri meg, boven eleg a procid 4 magja, nem kapnal tobb FPS-t, talan csak ha kis felbontason jatszanal
0
0
0
0
iowa95 avatar
de ahoz alaplapis kel.. ugye??
0
0
0
0
iowa95 avatar
ez érdekes akkor a 4magbol lehet 6magot is csinalni??
0
0
0
0
iowa95 avatar
köszi szépen az informaciot 😀 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
iowa95 írta:

0
0
0
0
iowa95 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
WyhoS írta:
Jah. most néztem h nem láttam olyan h core unlocker :/ gáz.. Kéne új lapot vennem ..

ha olcson akarsz, akkor ajanlom azt a tipust ami nekem van. Az tud AM3-mat, core unlockert, es PCI-e x16-ot, ugyhogy akar egy 6990-es atit is bele tehetsz😀
10000 forint korul van, jo lap, ajanlom!
0
0
0
0
WyhoS avatar
Jah. most néztem h nem láttam olyan h core unlocker :/ gáz.. Kéne új lapot vennem ..
0
0
0
0
WyhoS avatar
Hát épp azt kérdeztem h lehet-e vele ?
0
0
0
0
hnemaria avatar
de azzal a lappal mióta lehet magot feloldani ? :S vagy lehet? oldalán nem írja hogy Core Unlocker
0
0
0
0
WyhoS avatar
köszi akk neki állok majd holnap 😃 kösz mindent
0
0
0
0
niteforce avatar
Adavenced - CPU configuration - Core unlocker ON - core valami azt manual-ra, es ott lesz hogy 1.2.3.4.5.6 mag, abbol benyomod offrol onra amelyik kell.
0
0
0
0
WyhoS avatar
Értem köszi 😃 Már csak az a probléma hol tudom mind ezt meg csinálni mert egyszer olvastam h a biosba csak azon belűl hol 😃
0
0
0
0
hnemaria avatar
nem mehet tönkre... de lehet hogy a 10 millio közül tied az az egy amiben van egy kis hiba és kiföstöl 😃 😆
4 magositod, gép indit, ha nemindul vagy kékhalál akkor vissza teszed 2 magra..
ha indul legalább 30perc-1 ora prime95 teszt, ha van több időd mehet 3 órára is... ha 1 óra után hiba van nem azt jelenti hogy nem használhatod 4 magosan.... nem jön ki az a kis hiba minden hol....
maximum akkor a negyedik magot letiltod és 3 magos lesz...

pomrum: na ne mond hogy nem lehet.. akkor én hogyan 4 magositottam? 😀 pont ez az a széria ami denem magra épül, ezt lehet négymagositani..
0
0
0
0
WyhoS avatar
És a 4 magositástól ha nem mükszik , ugye nem mehetett tönkre a proci ? Úgy h használhatatlan lesz :S
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
pomrum írta:
niteforce írta:
WyhoS írta:
Helló !

Azt szeretném kérdezni hogy egy Amd Phenom II 555 Black Edition procit érdemes-e meg probálni a 4 magosítiást egy asus m3n78-vm lappal. Mert nem merem hátha be bugol és akk mit csinál ha nem fogadja el a +2 magot ? Lefagy a gép meg ezek ?

Válaszokat előre is köszi !

szerintem birni fogja
Nem nem fogja sőt! Ez már az a széria amit nem is lehet, csak a korábbiakat.
Mit nem lehet 4 magosítani?Még a phenom 560-ast is lehet.
0
0
0
0
WyhoS avatar
Ok köszi mert ugye a lap am2+-os azért kérdeztem 😀
Egy amd 6000+-os hűtő van rajta , nem fog túl melegedni ? 😃
0
0
0
0
hnemaria avatar
ha nem jó a 2 mag akkor be sem tölt a vindows, vagy betöltés után kékhalál, vagy prime 95 hamar hibát jelez.... ha nem indul a gép akkor simán visszaveszed 2 magra és kész... nekem is jó a +2 mag ugyan olyan procival 😀
0
0
0
0
pomrum avatar
niteforce írta:
WyhoS írta:
Helló !

Azt szeretném kérdezni hogy egy Amd Phenom II 555 Black Edition procit érdemes-e meg probálni a 4 magosítiást egy asus m3n78-vm lappal. Mert nem merem hátha be bugol és akk mit csinál ha nem fogadja el a +2 magot ? Lefagy a gép meg ezek ?

szerintem birni fogja
Nem nem fogja sőt! Ez már az a széria amit nem is lehet, csak a korábbiakat.
0
0
0
0
niteforce avatar
WyhoS írta:
Helló !

szerintem birni fogja
0
0
0
0
WyhoS avatar
Helló !

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció