Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
oké, de sztem nem az a baja.Maj hozza haver a tápod (am ma reggel is csinálta) és ha azzal jó akkor a tápod vissza viszem mert még garis
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Quadgame94 írta:
Luiboy ja ez kemény olda...mert szerinte a gépem 850W-t fogyaszt....de azért köszi.😆

nem jól töltötted ki én is beírtam a te géped adatait és "csak" 448W jött ki.de ez 90%-os terhelésnél. de te tudod mit csinálsz. Azért nézd meg egy erősebb táppal
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Luiboy ja ez kemény olda...mert szerinte a gépem 850W-t fogyaszt....de azért köszi.😆
0
0
0
0
szevo avatar
Oh köszi a választ most már látom.😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
szevo írta:
Rossz fényképet raktam ki.3 pines a ventilátorom
Akkor a 3pines ventilátoromat,be lehet dugni valahova pluszba?Elvileg kéne az alaplapomon lenni egy ilyen csatlakozónak pluszba?
Ez csak a számítógép hűtésére alkalmaznám nem processzor hűtésre.
Valaki érti mire gondolok?😂

Igen a te alaplapodnál elvileg a sata csatiknál van plusz 3pines csati oda dughatod.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha van az alaplapon 3 pines csatlakozó még akkor dugd be abba.
0
0
0
0
szevo avatar
Rossz fényképet raktam ki.3 pines a ventilátorom
Akkor a 3pines ventilátoromat,be lehet dugni valahova pluszba?Elvileg kéne az alaplapomon lenni egy ilyen csatlakozónak pluszba?
Ez csak a számítógép hűtésére alkalmaznám nem processzor hűtésre.
Valaki érti mire gondolok?😂
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Quadgame94 írta:
Na nekem kéne help!
Már párszor eljátszotta a gépem hogy bekapcsolom és elkezd pittyegni...pitx pitx...😆 és ránézek a monitorra és piros betűkkel kivan írva h Please connect the power cable to video card....
Mondom WTF?? kikapcsolom, megnézem hát minden rendben és újra bekapcs akkor meg jó....ez volt tegnap reggel, ma reggel is ezt játszotta, meg nem rég mikor újra indítottam a gépet...akkor is....
mit csin?

itt nézd meg mennyit fogyaszt a géped.

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Cooley: toom de más írta h nem bírja és azért irtam mert az hülyeség h nem bírja..
Majd hnap hozza haver a másik tápot, meg azért ő infósnak tanul szal...majd megnézi...de énsem egyszer raktam már össze és szemre rendben van...majd hnap elválik, és köszi addig is 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
Oké, havertól kérek majd egy FSP tápod az is 500W-s, de hát elkéne bírnia simán...meg akkor eddig miért nem csinálta....
Na mind1 majd írok hnap h mivan...

Nem azt mondtam, hogy nem bírja el, hanem kontakthiba, nem mindegy. 😃 Az egyik napról a másikra is kialakulhat, de lehet a videokártya csatija is hibás vagy maga a tápáramköre(bár ez nem túl valószínű ilyen jellegű hiba esetén).
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Oké, havertól kérek majd egy FSP tápod az is 500W-s, de hát elkéne bírnia simán...meg akkor eddig miért nem csinálta....
Na mind1 majd írok hnap h mivan...
0
0
0
0
laci503 avatar
Jan88 írta:
laci503 írta:
Szerintetek ha a HD5970esem felé tennék 2 darab 9 centis ventillátort vagy valami iesmi a GPU-khoz akkor hüvösebb lenne a kártya?

Én oda tettem ventit ahol szívja be a friss levegőt, és az bevált, meg van egy 8-as is hátul.😆

van ventillátor ott mert úgy van hogy a HDD-k előtt van egy nemtom hány centis ami szívja be a levegőt (meg a sok port 😆😉 meg a HDD-k túloldalán is van venti ami pont a VGA szellőzőjénél van 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
szevo írta:
Az a baj hogy passzív hűtés van rajta:/Simán felmegy 80-90 °C-fokra. Elsőnek másra gondoltam de ha például nagyon befűtök és egy kicsit COD 6-ok akkor elég gyorsan befagy!😀 Meg ma nagyon meleg van és már 3-szor befagyott.

Ja a passzív hűtés... 😆 Akkor tegyél be a gépházba valami ventilátort, csakhogy keringesse a levegőt, vagy vedd le a gépház oldalát, és tegyél mellé egy rendes szobai ventilátort. 😂

Quadgame94 írta:
Na nekem kéne help!
Már párszor eljátszotta a gépem hogy bekapcsolom és elkezd pittyegni...pitx pitx...😆 és ránézek a monitorra és piros betűkkel kivan írva h Please connect the power cable to video card....
Mondom WTF?? kikapcsolom, megnézem hát minden rendben és újra bekapcs akkor meg jó....ez volt tegnap reggel, ma reggel is ezt játszotta, meg nem rég mikor újra indítottam a gépet...akkor is....
mit csin?

Hát ha rendesen bedugtad a tápkábelt, akkor lehet egy jó pár oka, de talán a legvalószínűbb a kontakthiba. Kérj kölcsön egy másik tápot, és nézd meg azzal is, ha az sem jó, akkor a kártya tápellátásával lesz gond (szerintem).
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Quadgame94 írta:
Na nekem kéne help!
mit csin?

szerintem kevés a tápod.
nekem is azt csinálta csak nekem nem csipogott hanem megfagyott. levettem a 2 DB plusz házhűtőt és alap órajelen hajtom a VGA-t és Így azóta jó pedig nekem is eléggé minőségi a tápom , ezért van hogy minimum 500W tápot ajánl a gyártó De ezek szerint jobb a nagy most én is egy 650/700W-os tápra gyúrok jövőre úgyis alaplap, proci,ram csere és akkor kelleszcsere
0
0
0
0
laci503 avatar
Szerintetek ha a HD5970esem felé tennék 2 darab 9 centis ventillátort vagy valami iesmi a GPU-khoz akkor hüvösebb lenne a kártya?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Na nekem kéne help!
mit csin?
0
0
0
0
szevo avatar
Az a baj hogy passzív hűtés van rajta:/Simán felmegy 80-90 °C-fokra. Elsőnek másra gondoltam de ha például nagyon befűtök és egy kicsit COD 6-ok akkor elég gyorsan befagy!😀 Meg ma nagyon meleg van és már 3-szor befagyott.
0
0
0
0
Cooley avatar
szevo írta:
Jön a meleg és egyre többször fagy be a gépem.😕Azt szeretném kérdezni hogy mivel hűtsem a videokártyámat és hova tegyem a hűtőventilátort hogy hűtse?
Lenne még egy kérdésem hogy van a régi processzoromnak a hűtő ventilátorja azt nem lehet valahogy használni ebbe a gépbe?Nincs két hely processzor hűtöknek?😂

Kétlem, hogy túlmelegedés miatt fagyna a gép. 😀 Egyik alkatrészed sem olyan, hogy ontaná a meleget, ott valami más probléma lesz. Milyen hőmérsékleten üzemelnek az alkatrészek játék közben?
0
0
0
0
szevo avatar
Jön a meleg és egyre többször fagy be a gépem.😕Azt szeretném kérdezni hogy mivel hűtsem a videokártyámat és hova tegyem a hűtőventilátort hogy hűtse?
Lenne még egy kérdésem hogy van a régi processzoromnak a hűtő ventilátorja azt nem lehet valahogy használni ebbe a gépbe?Nincs két hely processzor hűtöknek?😂
0
0
0
0
Cooley avatar
super88 írta:
köszönöm a választ-válaszokat
még 1 kérdés elég hülye vagyok a témában tehát ne csodálkozzatok ha hülyeségeket kérdezek sry előre is 😃
Tehát ha van 1 router és adott 2 gép ami között a router eloszt.. pl egy 80/40 megás netet bár az mind1 hogy mekkora , na tehát a kérdésem az lenne hogy maga a NET csak akkor van megosztva hogyha mind a 2 gép használja az internetet egyszerre , hogyha csak 1 gép használja a 2 közül akkor az a teljes sebességet kihasználja ?

Természetesen. Sőt ha mindkét gép használja, de az egyik csak mondjuk 1 megát használ, akkor a másiknak még megmarad a 79 mega. 😀
0
0
0
0
super88 avatar
köszönöm a választ-válaszokat
még 1 kérdés elég hülye vagyok a témában tehát ne csodálkozzatok ha hülyeségeket kérdezek sry előre is 😃
Tehát ha van 1 router és adott 2 gép ami között a router eloszt.. pl egy 80/40 megás netet bár az mind1 hogy mekkora , na tehát a kérdésem az lenne hogy maga a NET csak akkor van megosztva hogyha mind a 2 gép használja az internetet egyszerre , hogyha csak 1 gép használja a 2 közül akkor az a teljes sebességet kihasználja ?
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Cooley írta:
Matthew_217 írta:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h milyen Routert kell vennem ha egy UPC Fiber Power 60-as internetre fizetek elő, mit kell néznem h minek kell mekkorának lennie sebességre, esetleg 1-2 linket is árral vagy típust ha mondana vki az is sokat segítene!
Előre is köszi a helpet!

Ezt érdemes a UPC-től megkérdezni, mert lehet, hogy tudnak ingyen adni vagy valami kedvezménnyel, esetleg letéti díjjal, ha nem, akkor is tudnak pontos típusszámot adni, hogy milyet vegyél. 😀

Oksi, köszi a helpet ez jó 5let 😆, Thx még1x😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Matthew_217 írta:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h milyen Routert kell vennem ha egy UPC Fiber Power 60-as internetre fizetek elő, mit kell néznem h minek kell mekkorának lennie sebességre, esetleg 1-2 linket is árral vagy típust ha mondana vki az is sokat segítene!
Előre is köszi a helpet!

Ezt érdemes a UPC-től megkérdezni, mert lehet, hogy tudnak ingyen adni vagy valami kedvezménnyel, esetleg letéti díjjal, ha nem, akkor is tudnak pontos típusszámot adni, hogy milyet vegyél. 😀
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Sziasztok!
Előre is köszi a helpet!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
R0x0r írta:
Nem tom, h ez mennyire illik ide, de az van, hogy a monitonoromon piros pöttyök jelennek meg. Na most ha egy kicsit arrébb mozdítom a gépet, akk eltűnik, de ha hirtelen mozdítom, akk kékhalállal lefagy. Sztetek mi lehet? Én vidikarira gyanakszom de fingom sincs mi lehet a gondja 😕
ha a mozgatás hatására kékhalált tudsz kapni, akkor a VGA nem illeszkedik stabilan a slotjába, nézd meg h teljesen benne van-e, illetve a hátlap is stabilan van-e rögzítve a géphez
0
0
0
0
R0x0r avatar
Nem tom, h ez mennyire illik ide, de az van, hogy a monitonoromon piros pöttyök jelennek meg. Na most ha egy kicsit arrébb mozdítom a gépet, akk eltűnik, de ha hirtelen mozdítom, akk kékhalállal lefagy. Sztetek mi lehet? Én vidikarira gyanakszom de fingom sincs mi lehet a gondja 😕
0
0
0
0
niteforce avatar
ha valami komolyabb kartya van benne, akkor szinte mindig lehet cserelni, de leirasokban benne vannak. Leiras a gyarto honlapjan es a kezikonyben
0
0
0
0
Furmann96 avatar
jokerke96 írta:
http://pcx.hu/termek/intel-e6600-processzor-04924

Szerintetek ezzel a processzorral meg a gigabyteHD4850-nel és most van 2gb ram de lesz még 1gb tudom majd 1280x1024-ben a játékokat?

És azt hol tudom megnézni, hogy lehet-e cuccot cserélni?
0
0
0
0
niteforce avatar
jokerke96 írta:

Szerintetek ezzel a processzorral meg a gigabyteHD4850-nel és most van 2gb ram de lesz még 1gb tudom majd 1280x1024-ben a játékokat?

erosebb proci nem artana, ha lehet, akkor core 2 quadot vegyel, azt ha huzod, akkor kitunoen fognak menni, de ez is jo lesz meg ugy egy evig
0
0
0
0
jokerke96 avatar

0
0
0
0
niteforce avatar
hat CPUt, ramot akksit ilyeneket lehet, vga-t nem mindegyikbe, eleg keves noti van amibe lehet
0
0
0
0
Furmann96 avatar
igen a vga-am gyárilag a DX 11 játssza akkor inkább azt használjam? Igaz?

Ja és még egy utolsó kérdés, hogy notebook-ba ugyanúgy lehet cuccokat cserélni pl:CPU,VGA,stb. mint gépekbe
előre is kösz Zoli
0
0
0
0
niteforce avatar
Furmann96 írta:
Hellosztok megint agy buta kérdés melyik előnyösebb DX 9 v DX11

a DX 11, de csak akkor ha alkalmas ra a vga-d hogy DX11-ben jatszal. Amugy ha nem, akkor a DX9
0
0
0
0
Furmann96 avatar
Hellosztok megint agy buta kérdés melyik előnyösebb DX 9 v DX11
0
0
0
0
Devis avatar
szal akkor annyira nem számottevő az értéke, oksa köszi 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
hat a gpu csak annyit befolyasol hogy egy memoria modul vagy 1 videokartya -e az adott lap. A GPU az a videokartya szive, olyan mint az egesz gepnek a proci. Annak nem olyan fontos az orajele, inkabb az fontos, hogy milyen tipusu.
0
0
0
0
Devis avatar
arra lennék kiváncsi h a videkártyáknál a gpu az mit befolyásol? mert azt tudom h a legfontosabb teljesítmény szempontjából az a ram órajele a kártyában, de a gpu-ra nem nagyon jöttem még rá
0
0
0
0
jokerke96 avatar

0
0
0
0
niteforce avatar
igen, minde magot kiir egymas ala, ezt erthetted felre.
0
0
0
0
Furmann96 avatar
niteforce írta:
Furmann96 írta:
Sziasztok bocs, hogy ide írtam de nem találtam megfelelő témát.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gépembe van 2 darab 2magos proci és amikor játszok akkor a gép azt úgy érzékeli, hogy mindkettő működik Vagyis hogy amikor játszok 4 mag van-e használatban? Előre is kösz Zoli

mi az hogy 2 Db ket magos proci? 2 DB proci a szerver alaplapokba megy csak😀

2 magos, csak nehany program igy irja pl.: AMD athlon X2 3100 MHz
AMD athlon X2 3100 MHz

ez nem azt jelenti, hogy ket proci van a gepbe, csak azt hogy 2 van abbol a tipusu magbol.

Hello

Én ezt onnan vettem, hogy maikor bemegyek az eszközkezelőbe és rámegyek, hogy processzor egymás alatt kétszer kiírja a processzornevet ami ez:AMD Athlon(tm) II p320 Dual Core Proccesor 2.10GHz😆

Szóval akkor ez azt mutatja, hogy egy processzor amiben két mag van? igaz? előre is kösz meg bocs, hogy ilyen tudatlan voltam😆
0
0
0
0
Cooley avatar
ticalpzs írta:
helló! a 720-as és az 1080-as hd filmeknek mi a gépigénye?

Elvileg egy Pentium D 3GHz-en már elegendő eszerint: [LINK], de az én Pentium D925-öm, amit 4,5GHz-en járattam néha beszaggatott. 😃 Bár ez lehet, hogy lejátszón is múlik, de minden esetre a H.264 tömörítésű HD videók(szinte kivétel nélkül az összes az) támogatják a hardveres gyorsítást videokártyával, szóval ha egy arra alkalmas kártyád és lejátszóprogid van, akkor simán menni fog. 😀 A 9600GT-d teljesítményének kb 1%-a elég egy 1080p videóhoz. 😉
0
0
0
0
ticalpzs avatar
helló! a 720-as és az 1080-as hd filmeknek mi a gépigénye?
0
0
0
0
kalashnikov avatar
na jó nincs annyi benne 😆 "csak" 1 i7 920-van benne. De ez is csak nyárig.
0
0
0
0
niteforce avatar
mar akkor nekem is elo kene rukkolnom egy ilyen geppel 😀
Majd elcserelem egy ket szigetemet 😎
0
0
0
0
kalashnikov avatar