ipon
mert a vasarloi irasokban azt lattam, hogy ha a freki meg az idozites ugyanaz akkor megy dual channelben, szoval akkor nekem ez menne ugy, ha ez CL9
ReSeth írta:
Helló. Gyári hütövel a procimat ( ATHLON II X2 250 ) mennyire lehetne felhúzni? jah és hol kell felhúzni? Lehetséges olyan hogy túlhajtom és kisül vagy más baj történik vele?
Csak BIOS-ba szabad húzni, programokkal ne próbálkozz!
Addig szabad még nem melegszik nagyon és stabil marad!
Az az adott processzortól függ hogy meddig bírja, nem típustól!
Kisülni nem fog mert magas hőfokon leáll.
Helló. Gyári hütövel a procimat ( ATHLON II X2 250 ) mennyire lehetne felhúzni? jah és hol kell felhúzni? Lehetséges olyan hogy túlhajtom és kisül vagy más baj történik vele?
Üdv.
Lenne egy kis problémám. Mostanában rendszeresen azt csinálja a gép, hogy megáll minden, valami fura hang jön a hangszóróból, majd egy kék háttér jelenik meg sok-sok fehéres-szürkés szöveggel. Sok mindent nem tudok kivenni belőle, mert gyorsan továbblép róla és vissza belép a windowsba. Annyit azér kivettem belőle, hogy a képernyő alján valami számoló van, ha 100hoz ér, akkor indul újra meg valami memóriát ír.
A virtuális memória kevés? Vagy ilyenkor mi van?
A gépem elkezdett megint kékhalálozni.Először azt hittem, hogy a vga miatt mert azt írta ki, hogy: Driver irlq .Most, hogy meglett az új vga-m de megint elkezdte csinálni.De csakis akkor jön elő amikor ha nézek a youtube-n videót és kilépek belőle.Játék közben még egyszer sem volt mint sima netezés közben se.Mi lehet a gondja?
Nem tudom, hogy a legjobb helyre írtam-e a kérdést, de azt hogyan tudnám megcsinálni hogy a gépemen tudjak futtatni játékszervert? COD2-ről, meg Wolfenstein Enemy Territory-ról lenne szó. Egyáltalán lehetséges-e ez?
A számítástechnikához nagyából értek, de ehhez egyáltalán nem.
A gépemet majd 1-2 éven belül szeretném i7-esre cserélni, és SLI módban szeretném majd a videókártyát.
Fesz emelés nélkül mig meg nem adja magát.Ugyértem,huzod-huzod majd ha összeomlik és ujra indul a rendszer akk visszáb vezsed az orajeleket,de azért futtas teszteket,meg figyeld a höfokokat is biztos ami biztos.Everest ultimate editionnal birod figyelni.
en megkerdeztem az ASUS-tol, es azt mondtak nekem , hogy nem lehet, mert azon a lapkan egyaltalan nincs l3 nem csak le van tiltva. En is akartam az X4 645-osomon 😃
ASUS EAH5770 512 MB DDR5 kb.24000 forint
ASUS M4N68T-M LE V2 kb. 10000 forint
AMD Athlon II X3 (4 magosithato) kb.15000 forint
2 GB DDR3 1333MHz RAM kb. 4500 forint
Western Digital 500 GB Caviar Blue 7200RPM 10000 forint
kössz kicsit módositanám mert azóta néztem új dolgot
Gigabyte GA-G31M-ES2L (mATX)
Kingston DDR-2 4Gb /800 KIT ValueRAM
Intel Dual Core E5700 3.0GHz BOX
Samsung 250Gb SATA-II - HD253GJ
GAINWARD nVidia GT430 1Gb
videokarit lehet megfogadom tancsod és nézek másikat de a proci az nekem tökéletes de azért kössz
zolicsavo írta:
sziasztok szeretnék egy új gépet venni ami a következőkből áll ASRock G31M GS
Kingston DDR-2 2Gb /800 ValueRAM
szerintetek jó gép a játékokhoz
kicsit gyenge a proci, meg szerintem jobban jarsz egy 5770-nel mar ami a videokartyat illeti. Szerintem meg tobb ramot is elviselne, de amugy jo 😃
normalis 4 magos lenne, hiszen csak le van tiltva.
amugy nem tudom hogy abban a lapban van-e core unlocker...
ha nincs akkor nem tudsz 4 magositani. En inkabb egy masik alaplapot ajanlanek neked, mert ez DDR2-es memoriakkal van, meg elegge ugy tunik hogy igazabol AM2+-os.
Ajanlom azt a deszkat ami nekem van, az eleg jo szerintem. ASUS M4N68T-M LE V2 core unlockeres, minden van benne ami tegy 10 ezer koruli lapnak tudnia kell.
Értem. Gondolkodtam még az AMD Phenom X2 vagy X4-ben az gigabyte lapot raknék. Egyébként nekem nemkell HD elég nekem 1-2 évig a videókártya hogy bírja 1280x1024-ben a játékokat vagy egy picivel lejjebb úgyis középsuli stb. Egyébként az AMD olcsóbb is és erősen gondolkodom rajta hogy Phenom X2-t vagy X4-et vegyek. Szerintetek az jó?? Amúgy a Phenom jobb mint az Athlon igaz?
szevo írta:
Melyik HDD tesztelő programot ajánljátok a hd tune-en kívül?
Montanába elég sokszor ,ha bekapcsolom a gépet jön hogy hardverek megfelelnek utána vár 2 percet aztán jön egy fekete képernyő ott 4 percet és utána kezd bejöni a windows betöltőképernyő.
A hd tune kb a benchmark-ba20 másodperc múlva kiírja hogy olvasási hiba.
SeaTools.
Nem windwsos program, ki kell másolni cd-re és felbootolni.
a mai játékokhoz kissé elavult az a videokari 😀
sőt azt a lapot barbárság lenne megvenni...
ha ólcsón meg akarod úszni akkor felőlem megveheted, de ha kifüstöl 1-2 honap mulva az a tebajod... sőőt... 4850 et holkapsz mamár ?? 😃 az 2008 ban volt ! azóta 3 év telt el! most nem 4850, hanem 6850 van! hamarosan 7850 !
ha neked még van egy olyan akkor az max 1 -2 évig fogja vinni a megjelenő játékokat, de nem maximumon, full hd ra pedig teljesen alkalmatlan 😀
ennél az alaplapnál alább neadd , hogy ha újat veszel
Gigabyte P61-USB3-B3 [LINK]
videókártyának pedig egy
Sapphire 5850 Xtremet vagy
Sapphire 5830 Xtremet vegyél.. az utóbbi ára 24 ezer ft....
ezek azért érik meg, mert egy eredeti 5850 es 50 ezer forint, de a sapphire kicsit módosított rajta, hogy azoknak is lehessen 5850 es karijuk,akiknek a rendesre nincs pénzük . DE ez ugyan olyan erős ! 😃 4850 est max használtan lehet kapni 15 ezer forintért. de nem ér meg annyit sem szerintem ! ott van 24 ért az 5830 Xtreme, ami 5ször erősebb !!!!!😲
ha pedig van otthon egy 4850 ed, akkor majd 1-2 év mulva kell egy kártyát venned....
de 11 ezer forintért, a legalja lapot megvenni nem szabad, főleg az asrock nál.... komolyan NE vedd meg 😀
azt szeretnem kerdezni, hogy ez a RAM CL9-es -e?
http://***/webshop/product/kingmax_tinybga_2048mb_ddr3_1333mhz/25146
ipon
mert a vasarloi irasokban azt lattam, hogy ha a freki meg az idozites ugyanaz akkor megy dual channelben, szoval akkor nekem ez menne ugy, ha ez CL9
Csak BIOS-ba szabad húzni, programokkal ne próbálkozz!
Addig szabad még nem melegszik nagyon és stabil marad!
Az az adott processzortól függ hogy meddig bírja, nem típustól!
Kisülni nem fog mert magas hőfokon leáll.
Szerintetek ezt a processzort vegyem?
http://***/webshop/product/_amd_phenom_ii_x4_840_3.20ghz_am3_box/173930
Vagy ezt a processzort vegyem és tegyem 4 magossá?
http://***/webshop/product/_amd_phenom_ii_x2_560_3.30ghz_am3_box_black_edition/160575
Melyik az erősebb? Melyik éri meg jobban?
(A csillag helyén ipon van!!)
Lenne egy kis problémám. Mostanában rendszeresen azt csinálja a gép, hogy megáll minden, valami fura hang jön a hangszóróból, majd egy kék háttér jelenik meg sok-sok fehéres-szürkés szöveggel. Sok mindent nem tudok kivenni belőle, mert gyorsan továbblép róla és vissza belép a windowsba. Annyit azér kivettem belőle, hogy a képernyő alján valami számoló van, ha 100hoz ér, akkor indul újra meg valami memóriát ír.
A virtuális memória kevés? Vagy ilyenkor mi van?
A számítástechnikához nagyából értek, de ehhez egyáltalán nem.
A gépemet majd 1-2 éven belül szeretném i7-esre cserélni, és SLI módban szeretném majd a videókártyát.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Gigabyte EP41-UD3L
de sztem a ramml volt valami mert annak volt elállítódva az 1ik órajele
Am azt nemtod miért van hogy amikor a procit tuningoltam tuningal kevesebb fpsem volt de miért?vagy hogy lehet ezt kiküszöbölni?
A gépem adatlapjánál leírtam a problémámat.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ASUS M4N68T-M LE V2 kb. 10000 forint
AMD Athlon II X3 (4 magosithato) kb.15000 forint
2 GB DDR3 1333MHz RAM kb. 4500 forint
Western Digital 500 GB Caviar Blue 7200RPM 10000 forint
ez uzletektol fuggoen 65 ezer forint.
a legegyszerűbb megoldás ha mondasz egy összeget hogy mennyit szánsz rá és akkor úgy tudnak neked több variációt javasolni
Gigabyte GA-M68M- S2P (mATX)
AMD Athlon- 2 X2 260 BOX
Western Digital 250Gb SATA-II 16Mb WD2500AAKS
Gigabyte GA-G31M-ES2L (mATX)
videokarit lehet megfogadom tancsod és nézek másikat de a proci az nekem tökéletes de azért kössz
kicsit gyenge a proci, meg szerintem jobban jarsz egy 5770-nel mar ami a videokartyat illeti. Szerintem meg tobb ramot is elviselne, de amugy jo 😃
Megfogadom a tanácsod , olyan alaplapot veszek amilyen neked van! 😃 Egyébként az ipon megbízható helyiség??
igen, nagyon jo bolt!
amugy nem tudom hogy abban a lapban van-e core unlocker...
ha nincs akkor nem tudsz 4 magositani. En inkabb egy masik alaplapot ajanlanek neked, mert ez DDR2-es memoriakkal van, meg elegge ugy tunik hogy igazabol AM2+-os.
Ajanlom azt a deszkat ami nekem van, az eleg jo szerintem. ASUS M4N68T-M LE V2 core unlockeres, minden van benne ami tegy 10 ezer koruli lapnak tudnia kell.
X2-be ezen gondolkodom :
AMD Phenom II X2 560 Black Edition processzor
X4-ben pedig ezen :
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Alaplap pedig :
Gigabyte GA-M68M-S2P
Melyik HDD tesztelő programot ajánljátok a hd tune-en kívül?
Montanába elég sokszor ,ha bekapcsolom a gépet jön hogy hardverek megfelelnek utána vár 2 percet aztán jön egy fekete képernyő ott 4 percet és utána kezd bejöni a windows betöltőképernyő.
A hd tune kb a benchmark-ba20 másodperc múlva kiírja hogy olvasási hiba.
SeaTools.
Nem windwsos program, ki kell másolni cd-re és felbootolni.
ez baromsag...
... elvileg minden alaplapot jóra csinálnak ugye? de ennek nem nagyon jó a minősége, főleg a legolcsóbb asrock lapnak 😀
ha én vennék új gépet, akkor biztosan egy GA-P61-USB3-B3 -t tennék alá !
sokkal stabilabb....
ez baromsag...
sőt azt a lapot barbárság lenne megvenni...
ha ólcsón meg akarod úszni akkor felőlem megveheted, de ha kifüstöl 1-2 honap mulva az a tebajod... sőőt... 4850 et holkapsz mamár ?? 😃 az 2008 ban volt ! azóta 3 év telt el! most nem 4850, hanem 6850 van! hamarosan 7850 !
ha neked még van egy olyan akkor az max 1 -2 évig fogja vinni a megjelenő játékokat, de nem maximumon, full hd ra pedig teljesen alkalmatlan 😀
ennél az alaplapnál alább neadd , hogy ha újat veszel
Gigabyte P61-USB3-B3 [LINK]
videókártyának pedig egy
Sapphire 5850 Xtremet vagy
Sapphire 5830 Xtremet vegyél.. az utóbbi ára 24 ezer ft....
ezek azért érik meg, mert egy eredeti 5850 es 50 ezer forint, de a sapphire kicsit módosított rajta, hogy azoknak is lehessen 5850 es karijuk,akiknek a rendesre nincs pénzük . DE ez ugyan olyan erős ! 😃 4850 est max használtan lehet kapni 15 ezer forintért. de nem ér meg annyit sem szerintem ! ott van 24 ért az 5830 Xtreme, ami 5ször erősebb !!!!!😲
ha pedig van otthon egy 4850 ed, akkor majd 1-2 év mulva kell egy kártyát venned....
de 11 ezer forintért, a legalja lapot megvenni nem szabad, főleg az asrock nál.... komolyan NE vedd meg 😀
Sziasztok! Új vagyok még és egy kérdéssel fordulnék ide! Gépújítást szeretnék csinálni és a processzor ilyen lenne :
Intel Core i3-2100 (1155 foglalatú)
Amelyhez egy ilyen alaplap dukálna :
Asrock H61M-VS B3
+ Kingmax 1333MHz 2x2gb ram és egy Gigabyte HD4850 1gb
Ez egy jó konfg lenne nem? Jól futnának rajta a játékok? A proci az jó proci? 😃 Válaszokat előre is köszönöm!
Jo a proci, csak szerintem videokaribol mar ne 4850-et vegyel, hanem 5850-et, mert a 4850 mar regi.
Intel Core i3-2100 (1155 foglalatú)
Amelyhez egy ilyen alaplap dukálna :
Asrock H61M-VS B3
+ Kingmax 1333MHz 2x2gb ram és egy Gigabyte HD4850 1gb
Ez egy jó konfg lenne nem? Jól futnának rajta a játékok? A proci az jó proci? 😃 Válaszokat előre is köszönöm!