Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
A linux(ubuntu) az simán rámegy. Az ubuntu nem magyar?
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szevasztok!😃
Van egy ASUS Eee PC-m és azt szeretném kérdezni, hogy milyen operációs rendszereket fogad be..?😃 Mert láttam, hogy fut rajta az Ubuntu, de nem tudom, hogy az milyen stb...😃😉
Jah, és nyelvet hogy kell változtatni?😆 Mert megnéztem minden beállítást (alapból Francia), de nem találtam.😉 Jó lenne saját nyelvemen tolatni😃
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Flash írta:
Nálam akkor szólt a semmiből más is a gépemen, amikor az első és a hátsó kimenet 2 különböző jelforrás lejátszására volt állítva. Állítsd a kimeneteket ugyanazon jelforrás lejátszására. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor lépj kapcsolatba a német rádiózással. 😆

2 különböző jelforrás? ezt hogyan kell megcsinálni?
ja és a mélynyomó miért nem csak a mélyet tolja?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
JackFeryll írta:
Cooley írta:
Superlompos írta:
Az átlag fps pedig a maximum és a minimum fps-ből jön ki. Pl. max 60 fps min 40 fps, akkor az átlag 50 fps.

Ez nem egészen így van. ^^ Ha az adott idő feléig pontosan 40fps-sel fut a másik felében meg 60, akkor igazad van, de ha mondjuk 10 másodperc alatt 1 sec 40 aztán 9 sec 60, akkor az átlag 58fps. 😀

+ még annyi, hogy lehet egész jól fut 2 órán át a játék, de közben itt ott leesik az FPS és ott akad. Így van egy jó átlagfps-ed , de idegesítő lehet a játék 😀😉
az átlag FPS, a teljes időtartam alatti másodpercenkénti FPS értékek átlaga
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Cooley írta:
Superlompos írta:
Az átlag fps pedig a maximum és a minimum fps-ből jön ki. Pl. max 60 fps min 40 fps, akkor az átlag 50 fps.

Ez nem egészen így van. ^^ Ha az adott idő feléig pontosan 40fps-sel fut a másik felében meg 60, akkor igazad van, de ha mondjuk 10 másodperc alatt 1 sec 40 aztán 9 sec 60, akkor az átlag 58fps. :)

+ még annyi, hogy lehet egész jól fut 2 órán át a játék, de közben itt ott leesik az FPS és ott akad. Így van egy jó átlagfps-ed , de idegesítő lehet a játék :))
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Cooley írta:
Superlompos írta:

Ez nem egészen így van. ^^ Ha az adott idő feléig pontosan 40fps-sel fut a másik felében meg 60, akkor igazad van, de ha mondjuk 10 másodperc alatt 1 sec 40 aztán 9 sec 60, akkor az átlag 58fps. 😀

Jó csak direkt egy egyszerű példát hoztam fel, amihez nem kell nagy számoló tehetség. 😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos írta:

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
adam990304 írta:
mekérdezhetem,hogy mi az az szám fps-el megy átlag szám fps.
ezt nemértem...
mi az az fps egy játék alatt?

fps = Frame/Second. A képkocka váltás 1 mp alatt. Általában 60 fps a jó, persze ezalatt is lehet játszani. Általában 25 fps-sel már lehet játszani a játékokkal.

60 fps = 60.000 képkocka váltás 1 mp alatt.
25 fps = 25.000 képkocka váltás 1 mp alatt

A másik fps kifejezeés pedig: first person shooter, azaz E/1-es lövöldözős játék. Mikor látod a csávó kezét és a fegyvert. Ilyen pl. a COD, Battlefield stb....
0
0
0
0
no avatar
mekérdezhetem,hogy mi az az szám fps-el megy átlag szám fps.
ezt nemértem...
mi az az fps egy játék alatt?
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Na akkor ez kilőve! Köszönöm! Még 1-2 napig tesztelem a memóriákat, aztán ha az a baj, megy vissza garanciára
0
0
0
0
niteforce avatar
nemkrisz11 írta:
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy (lehet kicsit fura kérdés) mennyit fogyaszt EGY olyan memória modul, mint ami nekem van? Mert éppen a újraindulásos/fagyásos problémáimat próbálom megoldani, és kivettem az egyik RAM-ot (mármint az egyik modult), így most 4GB van benne, és így egyelőre nem volt vele baj...még tesztelem ugyan, lehet hogy hibás az a memória, majd megnézem a másikkal is. Lehet hülyén hangzik, de az is megfordult a fejemben, hogy azt a keveset már pont ne bírná el a táp...

ugy 3,5 watt egy modul fogyasztasa
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy (lehet kicsit fura kérdés) mennyit fogyaszt EGY olyan memória modul, mint ami nekem van? Mert éppen a újraindulásos/fagyásos problémáimat próbálom megoldani, és kivettem az egyik RAM-ot (mármint az egyik modult), így most 4GB van benne, és így egyelőre nem volt vele baj...még tesztelem ugyan, lehet hogy hibás az a memória, majd megnézem a másikkal is. Lehet hülyén hangzik, de az is megfordult a fejemben, hogy azt a keveset már pont ne bírná el a táp...
0
0
0
0
no avatar
Quadgame94: Nekem semmi bajom nem volt a piros-kék lencséssel csak elsőre szokatlan, de egy idő után megszokja az ember! 😉
0
0
0
0
bfrenk avatar
Fú, már megijedtem hogy valami baja van a vasamnak. Köszönöm a helpet! ^^😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kell hozzá egy 120Hz-s Monitor meg egy ilyen [LINK]
ha a piros.kék megoldást akarjátok ahhoz nem kell olan monitor, de nekem havernél 10 perc múlva megfájdult a fejem...
0
0
0
0
Gerdzso avatar
na ez a 3d-s cucc érdekelne engem is! valaki esetleg egy letöltési linket(akár privátba is jó) windows 7 (64bit)-esel is működik? és olyan piros-kék szemüveg kell hozzá vagy mi?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CoRe írta:
Mindenre nem, de nagyon sok játékot támogat, meg filmet is tudsz vele 3D-be nézni! 😉
Én már toltam vele a Crysis-t meg a Borderlands-t is 3D-be, am van sok beállítási lehetőség a progiba.

van vagy 400 féle... el tudnád nekem küldeni valahogyan?
pl msnen
0
0
0
0
niteforce avatar
es ilyen kek-piros papirszemuveggel jo? 😃
de amugy en nem szeretem a 3D-t nem olyan szep, es faj tole a szemem 😞
0
0
0
0
no avatar
Mindenre nem, de nagyon sok játékot támogat, meg filmet is tudsz vele 3D-be nézni! 😉
Én már toltam vele a Crysis-t meg a Borderlands-t is 3D-be, am van sok beállítási lehetőség a progiba.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CoRe írta:
Matyi10: Ez hülyeség amit gacso írt....
Amúgy ha 3D-be szeretnél játszani szedd le a TriDef 3D nevű progit! 😉

és ez mindenre jó?

kíváncsi lennék a cs 1.6ra 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
bfrenk írta:
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kezd el iszonyatosan zúgni a gépem ha játszok valamivel??😶
Netezésnél meg MSN-ezésnél nem zúg.😶

Nem a ventilátorok pörögnek be jobban? 😃 Ilyenkor jóval nagyobb teljesítményt vesz fel a gép, ezáltal jóval melegebb is lesz bent. Emiatt a ventilátorok maxon forognak! 😃 Nekem le van véve az oldallap a gépről és amikor elindítok egy játékot, hallom hogy átt áll a gép. 😃
0
0
0
0
no avatar
bfrenk: Nagyobb a terhelés és nagyobb fordulatszámon mennek a ventik, ezért hangosabb! 😉
0
0
0
0
bfrenk avatar
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kezd el iszonyatosan zúgni a gépem ha játszok valamivel??😶
Netezésnél meg MSN-ezésnél nem zúg.😶
0
0
0
0
no avatar
Matyi10: Ez hülyeség amit gacso írt....
Amúgy ha 3D-be szeretnél játszani szedd le a TriDef 3D nevű progit! 😉
0
0
0
0
Matyi10 avatar
csak gondoltam kipróbálom.😀 bajom nem lehet belöle😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
most mi a fontosabb? az hogy 3dben menjen valami vagy hogy eléggé élethűen?
neke ma 2 sosem fér ösze... utálom a 3d szemüveget meg az ilyen szarságokat. Grafika megoldja amit kell.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
ja ezt nem tudtam... oké köszi szépen.😀
0
0
0
0
gacso avatar
Matyi10 írta:
Hello.
Nekem van egy MSI 5770 HAWK-om és szeretnék a Crysis 2 3D játszani csak h nem lehet bekapcsolni. haveromnak egy 9600GT van és neki engedi.. nálam mi lehet a gond?.. kell vmi program?

Köszi szépen.

szerintem az a baj hogy az ATI nem támogatja a 3D-t csak az nvidia😃
0
0
0
0
shghs123 avatar
tasiadam írta:
shghs123 írta:
Intel Core 2 Duo E 6700 2.66 MHz ehhez a prochozz mien alap lapot ajánlotok? 20k allat kénne :S

tökmind1, mert 20 fölött nem éri meg ilyet venni... gigabyte G31m combo talán....

a proc neve végén a combo az 1 kiadási fajtát v mit jelent? (bocs nem értek a gépekhez)
0
0
0
0
Matyi10 avatar
Hello.
Nekem van egy MSI 5770 HAWK-om és szeretnék a Crysis 2 3D játszani csak h nem lehet bekapcsolni. haveromnak egy 9600GT van és neki engedi.. nálam mi lehet a gond?.. kell vmi program?

Köszi szépen.
0
0
0
0
Devis avatar
az lenne a kérdésem hogy 6pinre való átalakítót lehet vhol kapni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
shghs123 írta:
Intel Core 2 Duo E 6700 2.66 MHz ehhez a prochozz mien alap lapot ajánlotok? 20k allat kénne :S

tökmind1, mert 20 fölött nem éri meg ilyet venni... gigabyte G31m combo talán....
0
0
0
0
shghs123 avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
r3dBuLL-PC írta:
ASRock X58 Extreme3 alaplaphoz jó lenne egy i7 960 as proci? és lehet majd húzni a procit???ha nem jó vagy nemlehetne akkor ajánljatok a procihoz 1 alaplapot amivel majd jól lehet húzni tuningolni mindent mert nem vagyok ebbe valami járatos

én úgy tudom jó bele.
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
ASRock X58 Extreme3 alaplaphoz jó lenne egy i7 960 as proci? és lehet majd húzni a procit???ha nem jó vagy nemlehetne akkor ajánljatok a procihoz 1 alaplapot amivel majd jól lehet húzni tuningolni mindent mert nem vagyok ebbe valami járatos
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Flash írta:
Nálam akkor szólt a semmiből más is a gépemen, amikor az első és a hátsó kimenet 2 különböző jelforrás lejátszására volt állítva. Állítsd a kimeneteket ugyanazon jelforrás lejátszására. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor lépj kapcsolatba a német rádiózással. 😆

2 különböző jelforrásra van állítva? WTF?

amúgy GENIUS hangszórók 😀

egyéb ötlet/segítség? 😃

ez a jeladós dolog marhanagy 😆
0
0
0
0
no avatar
gisti írta:
valaki irja már meg hogy miért van az hogy van ez a cpu-z ott aszt irja hogy a 8 giga ramom singben fut a biosban meg az van hogy dualban

1, cpu z nem mindig a legjobb nézdd meg everestbe ink
2, lehet h a bios ugy érzékeli h dual ba mennek holott nem ennyi
0
0
0
0
gisti avatar
valaki irja már meg hogy miért van az hogy van ez a cpu-z ott aszt irja hogy a 8 giga ramom singben fut a biosban meg az van hogy dualban
0
0
0
0
no avatar
Nekem is hasonló problémám lenne...
Csak nekem nem rádió adást fog, hanem egy üres rádió adást😃

A bal hangfal állandóan recseg, egyszer-kétszer kicsit hangosabb, aztán alig hallom csak ha oda hajolok...
ez kicsit idegesítő... vmi ötlet?:S
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Flash írta:

LOL ! Hehe ! 😆 😂
0
0
0
0
Flash avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
veletlenul nem nemet gyartmany a hangfal?
mert akkor lehet hogy bele van epitve egy vevo, ami csak a nemet politikai radiot veszi 😃

most mas nem jut eszembe 😃
0
0
0
0
Gerdzso avatar
van WIFIM-is de ha kihúzom akkor is szól 😃 igen idegesítő 😆

amúgy filmnézéskor tökjó mikor egyszercsak elkezd szólni a rádió 😆 és elnyomja néha a film hangját 😃 de szerencsére max 1-2mp-re... játékoknál is elég zavaró...
0
0
0
0
niteforce avatar
Gerdzso írta:
van 5.1-es hangcuccom... na az lenne a baj hogy néha(ált ha sokat megy a gép - és főleg este) szól rajta a rádió(vmi német sz.r) ezt hogyan lehet megoldani?

ezt nem ertem..

csak ugy magatol semmifele fejegyseg meg antenna nelkul elkezd rajta szolni a radio? vagy mi? 😃
0
0
0
0
Gerdzso avatar
van 5.1-es hangcuccom... na az lenne a baj hogy néha(ált ha sokat megy a gép - és főleg este) szól rajta a rádió(vmi német sz.r) ezt hogyan lehet megoldani?
0
0
0
0
Flash avatar
berki_zsolt írta:
hedzsooo írta:
berki_zsolt írta:
Milyen progikkal tudok tesztelni egy procit?
Gyorba kellene, míg nem szedem szét a gépet, mert az egyik haveromnak lehet, hogy besült a cpu-ja. 😲

Zsolti, ha besult, akkor mar mit tesztelsz rajta ?! Az kuka akkor ! 😆 😂

Viszont ha meg epsegben van, akkor jo erre az IntelBurn nevu tesztprogi, az pont arra jo, amire TasiAdam is gondolt. 😉

Elég nehezen tudom elhinni, hogy egy új, 2-szer használt processzor meghal úgy, hogy a szervízben jónak találták. 😆

Procitetsztre ott az "Intel Processor Diagnostic Tool".
Az teszteli a proci összes részét.
0
0
0
0
BiGame avatar
Ahha, mivel 7-Zip-et ír, gondom azzal van gondja, de sztem fenn sincs csak a winrar, szal nemértem!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció