Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Most kérdeztem egy oldalon holnap kb 11 re otthon leszek pesten vagyok és majd akkor meg tudom mondani kb amúgy mennyit szánnál rá?
hát most nincs sok pénzem de úgy gondoltam hogy majd születésnapomra meg karácsonyra kérném a gépet. eddig itt tartok:
Alaplap: Gigabyte GA-EP41-UD3L 16 000FT
Proci: Intel Core2 Duo E7400 Boksz 28 000FT
Memória: Kingston 2GB DDR2 800MHz KVR800D2N6/2G 6 000FT
Vga: Sapphire 4830 1GB GDDR3 HDMI 28 000FT vagy Sapphire 4850 1GB DDR3 HDMI 31 000FT
Táp: Gigabyte Superb 460W 10 000FT
Merevlemez: Western Digital 1TB 32MB SATA2 WD10EADS 22 000FT
Összesen: 110 000FT vagy 113 000FT
meg most nemmind1 hogy a Sapphire 4830 1GB GDDR3 HDMI-t 28000FT-ér vagy a Sapphire 4850 1GB DDR3 HDMI-t 31000FT-ér veszem?
Asus 4850 512MB DDR3 HTDI jó választás 26 000 ér
Csak a 4830már sok helyen nem kapni az a baj mert tew a pcx ről rendeled nem? mert ott már csak 1gb os van és ahellyett inkább 4850 kellene venni
az mért lenne baj hogy már csak 1gb-os van eleve olyat akarok, vagy a 4850 1GB az jobb?
thug85: Az nagyon jó vga, és ha majd egyszer dobsz mellé 1 erősebb procit, akkor jó szolgálatot fog tenni. (Bár a jövőre tekintve, gazdaságosabb lenne 1GB osat venni!)
BiGame: A kártya az alapon a 2.0-ás OpenGL-t támogatja, de új Driverekkel már a 3.0-át. Az Nvidia legújabb beta Driverével már a 3.2-őt!
szerintetek melyiket vegyem meg a 9600GSO 1GB-osat vagy a
HD4830-at vagy 9600GT-t 1gb-osat???
Szerintem a HD4830-at ami 1GB os 😆 Sztem az nem olyan rossz kari...
HD4830-at vagy 9600GT-t 1gb-osat???
Az integrált laptop vga kártyáknál a legtöbb dinamikus, vagyis van egy min. és egy max. értéke, amit attól függően használ, hogy éppen mennyi szükséges. Nálam min. 10 MB, max. 384. A BIOS-ban ilyen esetben nem aktív az a menüpont, ahol más esetben lehetne tápolni. Akkor lehet, tápolni, ha van lehet MXM modult beültetni, de amúgy rohadt drága még használtan is a lapiba való vga kártya.
Kb. ennyi.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogyan lehetne felpumpálni a notim videókártyáját? BIOS-ban, vagy Vezérlőpultban van valahol valami menü hozzá, hogy akkor annyival többet vegyen el a memóriából?
Acer eMachines E520, ezt találtam róla eddig a neten:
"dedikált 64mb és az összes elérhető 768mb ezt elvileg ha veszünk a gépbe még 2giga ramot akkor feltornáztathatjuk 1789mb-ra, ahogy én néztem ez a videokártya dx10et támogatja és shader model 4.0, viszont a memory és a shader clock 533mhz..."
Nekem elég lenne 256, vagy max. 384, nem akarok annyira nagyon tápolni. Valakinek van ötlete?
akkor a jövőhónapban remélem meg lesz.
a fsp az gyenge?Most szedtem le a gép oldalát és fsp táp van benne 450 wattos az jó?Elbírná a 4770-et?
Hát az fsp az pont hogy nem gyenge... Azokat csak azért irják oda mert sok emberke van aki codegen minőségű táppal hajták a konfigot. És ha eldurran az a táp visz minden mivel védelem nuku. Az fsp meg ha eldurranna(nagyon ritka eset mivel lekapcsol ha túl nagy a terhelés) akkor csak a táp megy el, a konfig marad. Az én 350-esem is lazán vinné, egy jobb procival is! Szóval no para.
És nem az számít hogy hány wattos, hanem az hogy menyit képes leadni: rajta van a tápon, leginkább az számít hogy 12V-on mennyit tud leadni.
Akkor megveszem még ebben az évben a hd4770-et.Már nemlehet erről lebeszélni.
A Hd4770-nek minimum 450W-os tápegység kell, nekem is csak 400W-os van igay gzengébb márkájú, mint a tiéd, de lehet,h én is 4770-et veszek!😀
most van 8 000forint meg ha majd eladom a 9500gt oc-met akkor lesz kb 30 000forintom.De még jövőre sok minden megfog válltozni.
De ha most akarsz venni vga-t akkor 4830-4730-4770-4850-et vegyél.
nem cserélek hanem majd eladom a régi 9500gt oc-met.Akkor majd jövőre veszek majd eggyet.A processzoromat ne nézzd később az is le lesz cserélve.
az ati hd 4830 az mien kártya erősebb mint ami most van nekem?Vagy majd 4850-et vegyek ja és ez meddig lesz a boltokon?
Erősebb, de nem érdemes lecserélned 4830-ra. 4850-re már igen de inkább egy 4870-re érdemes. Most eléggé leestek az árak mert jön a dx11-es korszak, szerintem jobban teszed, ha addig vársz a cserével.
Ja most nézem hogy elég gyengus procid van. Annál több kell egy 4870-nek
Hát, egy videókártyáért nem fogok 400km-t utazni, +400-at vissza, de akkor keresek környéken. köszi 😉
Posta is van a világon. De 8000+postába nem fogsz szerintem ott találni, ahol laksz.(hol laksz? 😆😉
Hümm, ATI Radeon HD3450 512MB DDR2, 9000-ért??
[LINK] Inkább 2600XT-t vegyél, és mindenképp ddr3-as karit!! A 3450 nagyon gyenge, a 2600xt lepipálja és legalább ddr3-as a kari! Vagy vegyél 3850-et 256os van 10körül.
Vagy 7950gt-t, azok is jók, de elég régi cuccok és dx9-esek, nem éri megvenni őket.
Holey: ez tényleg pöpec cucc 😃😃
csak mire lesz rá pénzem addigra ez is elavul 😆