Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
az nvidia felvásárolta az ageia-t ezért az ? kezükbe került a physx amit az ? kárlyáikra már rá építenek egy jó ideje
az ati kártyákon viszont nincs hardveres physx gyorsítás, ezért bekapcsolt physx esetén a gpura hárul a plusz fizikai efektusok kiszámítása, ergó a játék lassabb/vagy játszhatatlan lesz a kártya számítási sebességét?l függ?en mint nvidia-n
itt egy videó hogy pl mirrors edgeben mennyivel több dolgot kell számolni a vganak bekapcsolt physx mellett
[movie=youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/V_B3_upOvmc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/V_B3_upOvmc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/movie]
ez lehetetlen!!!!..csak akkor hogy ha van neki Ageia PhysX kártyája!!!!!!..ja és a Havok és a PhysX kinézetre hasonlit, de nem ugyanaz!!! 😆
mirror edge alatt is megy a physx ati karival, csak nem tudja a 60fps-t mivel nem arra van optimalizálva...
A shiftben is be van nyomva, csak nincs olyan opció hogy on/off ezért anyázik most mindenki akinek ati-ja van mivel nem fut rendesen a gém.
és az miben nyilvánul meg hogy nem fut rendessen???
ez lehetetlen!!!!..csak akkor hogy ha van neki Ageia PhysX kártyája!!!!!!..ja és a Havok és a PhysX kinézetre hasonlit, de nem ugyanaz!!! 😆
mirror edge alatt is megy a physx ati karival, csak nem tudja a 60fps-t mivel nem arra van optimalizálva...
A shiftben is be van nyomva, csak nincs olyan opció hogy on/off ezért anyázik most mindenki akinek ati-ja van mivel nem fut rendesen a gém.
és az miben nyilvánul meg hogy nem fut rendessen???
amúgy énsem fektetnék AGP-be csak leirtam a leger?sebbet!!!! 😆..jah amúgy nVidia 4 ever!!!!!! (Physx, CUDA)..Physx nélkül tök kulák a gamek!!!!!
lesd meg!! http://www.youtube.com/watch?v=w0xRJt8rcmY&feature=fvst
http://www.youtube.com/watch?v=3XL2dZTozJM&feature=related
ezt honnan szeded???? 😆
amúgy énsem fektetnék AGP-be csak leirtam a leger?sebbet!!!! 😆..jah amúgy nVidia 4 ever!!!!!! (Physx, CUDA)..Physx nélkül tök kulák a gamek!!!!!
ezt honnan szeded???? 😆
Az jutott eszembe miközben nagyban várom az új dx11-es karikat,hogy szerintetek az én Intel Core2Duo E8400-as procim ki tudja hajtani rendesen az új HD5870-es vga-t?
mindenképpen húzzál rajta azért, az a biztos😀
Lehetne húzni mert már próbáltam mennyit bir,de a ramok nem nagyon birják ha húzva vannak,csak kicsit lehet,meg nem is nagyon látom értelmét a húzásnak,mert akkor kissebb lesz az élettartama a procinak meg a ramoknak!
Az jutott eszembe miközben nagyban várom az új dx11-es karikat,hogy szerintetek az én Intel Core2Duo E8400-as procim ki tudja hajtani rendesen az új HD5870-es vga-t?
mindenképpen húzzál rajta azért, az a biztos😀
sztem elvinné az 5870-et is er?s proci az
Hát ha megrántod akkor talán...
A 5850-est elvinné szerintem..
melyik a jobb videókártya??
Galaxy GTS250 vagy Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X Mindkett? 512MBos
A radeon jobb és a Galaxy-nak a h?tése iszonyúan zajos!Tapasztalat!
Galaxy GTS250 vagy Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X Mindkett? 512MBos
Majdnem sikerült is egyet beszerezni jó áron, csak lekéstem róla.
HD4670 DDR3 1gb\\\9600gt 1gb szerintem tesztek alapján nagyjából ugyan azon teljesítményen vannak
én eddig csak is kizárólag atis voltam de kezdek átmenni az nvidia felé de azért még az ati mellet vagyok részben...
jahm és az elöbb rosszul irtam az árát... sry
a HD3650 ára: 17.090.-Ft
a HD3850 ára: 26.440.-Ft
Grafikus csip:
ATI Radeon HD 3850
55 nm technológia
Mag:RV670
320 stream processzor
Memória:
512 MB GDDR3
256-bites
Frekvencia:
Mag:668 MHz
Memória:1656 MHz
RAMDAC:2 x 400 MHz
Tipus:
AGP 8x
Kimenetek:
2 x DVI-I
TV-out
Maximális felbontás:
2560 x 1600 pixel
Technológiák:
Microsoft DirectX 10.1 és OpenGL 2.0
Shader Model 4.1
ATI PowerPlay
Beépitett AMD Xilleon HDTV enkódoló
ATI Avivo HD
Beépitett HD audio controller 5.1-el
24x-es Anti-aliasing (CFAA)
UVD gyorsitó
Támogatja a HDCP-t
Nos???? Hogy tetszik???? 😉 😃
a celeron prociból következtetve ez egy agp foglalatú gép😃
agp-s kártyából én a Sapphire Radeon HD3650 512MB-ot ajánlom ez a jelenleg kapható pár agp-s kártyák közül a második leger?sebb...
ára olyan 20-23e FT körül mozog 😃
agp-s kártyából én a Sapphire Radeon HD3650 512MB-ot ajánlom ez a jelenleg kapható pár agp-s kártyák közül a második leger?sebb...
ára olyan 20-23e FT körül mozog 😃
na szóval az lenne a kérdésem milyet vegyek mert én nem nagyon értek hozzá ?
itt a gépem adatai: Processzor: Intel Celeron
Memória: maxell 2gb
Videókártya: ASUS Extreme AX550 Series Secondary
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows XP
Ja meg hogy vannak árban mit érdemes venni?
meg elég e a kártyát cserélni!!
el?re is köszi!!
akkor mégis elég neki egy 400wattos táp?Mi a helyzet a gigabyte superb 550w-al?
Még várjuk meg a teszteket a fogyasztásról, azután már lehet mondani biztosat.
ha egy hd4890-esnek elég egy 400-as aminek 150w kell ennek meg 160w de nemnagyon akarok +10 000-et költeni 50wattért.
nekem 4890-esem van és kell neki az 550-es táp szóval gondold meg
Az 1 dolog hogy a dobozára van írva hogy 550W-os táp kell, azt azért irják oda, hogy ha valakinek nagyon xar tápja van, ne legyen gond. Szóval egy kevesebb W-os min?ségi táp simán viszi.
ha egy hd4890-esnek elég egy 400-as aminek 150w kell ennek meg 160w de nemnagyon akarok +10 000-et költeni 50wattért.
nekem 4890-esem van és kell neki az 550-es táp szóval gondold meg
Majd ha kijön, lesznek tesztek, kiderül 😀
láttam már 23-ért is valahol csak már nemtudom.Ha ez minden igaz ami levan ide írva akkor bazi er?sek lesznek az új dx11-es karik[LINK]
Az minden igaz 😃
a 285 lesz egyárban a 5850, és annál 1,5-2x er?sebb lesz 😀 azért a 2,1 mrd terraflops kicsit üt.
Jobb lenne vele egy 940 az tuti. Ebben azért lesz er? b?ven.
Hát, 190W-os fogyasztása lesz kb. A proci TDP-je 90W ? nemtom. De elbírja szerintem. De jobb lenne a 450-es tesója az biztos 😃
láttam már 23-ért is valahol csak már nemtudom.Ha ez minden igaz ami levan ide írva akkor bazi er?sek lesznek az új dx11-es karik[LINK]
Az minden igaz 😃
a 285 lesz egyárban a 5850, és annál 1,5-2x er?sebb lesz 😀 azért a 2,1 mrd terraflops kicsit üt.
Hát, 190W-os fogyasztása lesz kb. A proci TDP-je 90W ? nemtom. De elbírja szerintem. De jobb lenne a 450-es tesója az biztos 😃
Az minden igaz 😃
Az minden igaz 😃
Az minden igaz 😃
Az minden igaz 😃
a 285 lesz egyárban a 5850-nel, és annál 1,5-2x er?sebb lesz 😀 azért a 2,1 mrd terraflops kicsit üt.