Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MSI R5850-PM2D1G, 1GB DDR5 (4000MHz), ATI Radeon HD 5850 (725MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2x DVI, HDMI - 230 Euró
GIGABYTE R587D5-1GD-B, 1GB DDR5 (4800MHz), ATI Radeon HD 5870 (850MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2x DVI, HDMI - 352 Euró
Van köztük 1 kis különbség!!!..árban is! 😆😆😆
333 Euró.
Én most állok videokártya vásárlás el?tt, és lenne pár kérdésem. Leszögezem, hogy nem nagyon értek hozzájuk😀
Minden videokártya kompatibilis az alaplappal, vagy van ami nem illik össze?
A kártyáknál ki van írva hogy 256MB, 512 MB, meg 1024MB, tehát minél magasabb ez az érték, annál magasabb grafikai teljesítményt tudok majd elérni? Vagy ez mit befolyásol?
El?re is köszi a válaszokat.
Mien alaplapod van????..kezdjük ezzel!!! 😉..a legjobb az lenne ha kitöltenéd a profilodban a gépedet!!!! 😉
Rendben, akkor felrakom azt az összeállítást amit venni akarok.Így lesz a legegyszer?bb.
okés... majd nézegetem...
a zalman h?t?k nagyon jók csak drágák... de ha van dá keret mindenképpen megéri... tiszta réz = legjobb h?vezetés 😆
Bezony Cuprum 4 Ever!!!!!!!!!!!!! 😆
a zalman h?t?k nagyon jók csak drágák... de ha van dá keret mindenképpen megéri... tiszta réz = legjobb h?vezetés 😆
a mai napon megérkezett Zalaegerszeg-re az els? HD5870-es vga... ár:106.900.-Ft
Leírás:
Chip Gyártó:
AMD-ATI
Chip Kód:
RV790
Chip Típus:
HD5870
GPU Órajel:
850MHz
RAM Órajel:
4800MHz
Memória Mérete:
1GB
Memória Típus:
GDDR5
Memória Bit:
256bit
Stream / Pixel Pipeline:
1600
H?tés:
Ventilátor
DVI:
2x
DSUB:
Adapter
TVOUT:
Nincs
Kártya nagyság:
2 slot
Low Profile:
Nem
SLI:
Nincs
CrossFire támogatás:
Igen
HDMI:
1x
Game:
Nincs
Pontos neve: Gigabyte Radeon HD5870 1GB DDR5 (R587D5-1GD-B)
Igaz nettóba nagykernél 86k. Szóval eléggé megtömik a zsebüket azok a zalaegerszegi boltosok 😃
Leírás:
Chip Gyártó:
AMD-ATI
Chip Kód:
RV790
Chip Típus:
HD5870
GPU Órajel:
850MHz
RAM Órajel:
4800MHz
Memória Mérete:
1GB
Memória Típus:
GDDR5
Memória Bit:
256bit
Stream / Pixel Pipeline:
1600
H?tés:
Ventilátor
DVI:
2x
DSUB:
Adapter
TVOUT:
Nincs
Kártya nagyság:
2 slot
Low Profile:
Nem
SLI:
Nincs
CrossFire támogatás:
Igen
HDMI:
1x
Game:
Nincs
Pontos neve: Gigabyte Radeon HD5870 1GB DDR5 (R587D5-1GD-B)
Én most állok videokártya vásárlás el?tt, és lenne pár kérdésem. Leszögezem, hogy nem nagyon értek hozzájuk😀
A kártyáknál ki van írva hogy 256MB, 512 MB, meg 1024MB, tehát minél magasabb ez az érték, annál magasabb grafikai teljesítményt tudok majd elérni? Vagy ez mit befolyásol?
Mien alaplapod van????..kezdjük ezzel!!! 😉..a legjobb az lenne ha kitöltenéd a profilodban a gépedet!!!! 😉
Az NVidia sz'tem is ugyan olyan jo,v talan sokszor jatekok eseteben jobb is, mivel az NVidia kemenyen lobbizik ezugyben,h a jatekok jobban fussanak az o karijaikon,mint az ATI-en. DE annyival akkor sem jobbak,mint amennyivel tobbe kerulnek,sz'tem 1forman jok tudnak lenni ugyanis.
Az NVidia sz'tem is ugyan olyan jo,v talan sokszor jatekok eseteben jobb is, mivel az NVidia kemenyen lobbizik ezugyben,h a jatekok jobban fussanak az o karijaikon,mint az ATI-en. DE annyival akkor sem jobbak,mint amennyivel tobbe kerulnek,sz'tem 1forman jok tudnak lenni ugyanis.
~168 passwords per second on single core of Q6600 @ 2.4Ghz (crark’s result)
~325 passwords per second on 8600 GT
~1897 a saját kártyámon
~2075 passwords per second on GTX260/192SP
No comment! 😀
És még nem szóltam a PhysX-r?l sem! 😉
Ott van még a PureVide HD-is! 😀
........ sok mindenr?l irhatnék még 😉
no és ATI-ban mivan????? Eyefinity (amit sztem nem sokan használnak, de megjegyzem télleg durva lehet úgy gamelni!! 😆😉
És nincs olyan szörny? áruk az nVidiánáknak!! (legalább is nálunk! 😆😉
hali váltani akarok nvidiára most ati4850em van melyik nvidia hasonlit a 4850re?? mert mostanában egy csomo játék nvidiára specializálódik. sajnos
nem beszólásból mondom, csak a saját szeméjes véleményem, de szerintem is felesleges lecserélned csak ezért a kártyádat, hiszen az összes játék megy vele még legalább 1-1,5 évig
azt meg már nem is tudom mióta van, hogy a legtöbb játék indításánál nvidia logo van, viszont az is sokszor el?fordult hogy atin mégis jobban ment, meg most itt van ez a nagy dx váltás ki tudja mi lesz, de szerintem még várj vele hogy lecseréld
ezt a karit szerintem vagy a most megjelen? atikra, vagy a késöbbi nvidiákra lesz értelme lecserélni
de sztem nagy hülyeség lenne váltanod... nagyon er?s és új kártya a HD4850... de tetudod 😆 😆
Kössszz mindenkinek a segitséget, és piiiisz. 😆
nahm mind1 nem vitatkozok....
max a régebbiek... de akk minek venne új vga-t a régieket még a 8500GT-je is viszi... de hagyjuk majd dönt ahogy akar vagy amit enged a pénztárcája én csak egy alapot adtam... h legyen fogalma a vga-k teljesitményér?l... 😆
max a régebbiek... de akk minek venne új vga-t a régieket még a 8500GT-je is viszi... de hagyjuk majd dönt ahogy akar vagy amit enged a pénztárcája én csak egy alapot adtam... h legyen fogalma a vga-k teljesitményér?l... 😆
azért hidd el h 20-25% nemkevés.. észre lehet venni...
ittvan egy teszt ahol bennvan a hd4850 is... jahm azt nemmondtam de mind a 3 vga 512mb-os a tesztben 😆 de ugyanilyen lenne a grafikon ha mind a 3 igb-os lenne 😆
http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=abaqaeabdj&p3=acaoaeabd2&p4=adauaeabeh&p5=aaaaaaaaaa
hát ugy nem veszed észre... de ha nemmegy vmi tökéletesen 9600GT-n azt a 9800GT vagy a HD4850 lazán viszi...
már nehatagudj de elég hülyeséget irtál... ha viszi a 9600GT akkor tuti h a többi is fogja ez logikus mivel er?sebbek... és akkor is lehet észrevenni különbséget mégpedig az FPS-ben...
ittvan egy teszt ahol bennvan a hd4850 is... jahm azt nemmondtam de mind a 3 vga 512mb-os a tesztben 😆 de ugyanilyen lenne a grafikon ha mind a 3 igb-os lenne 😆
http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=abaqaeabdj&p3=acaoaeabd2&p4=adauaeabeh&p5=aaaaaaaaaa
hát ugy nem veszed észre... de ha nemmegy vmi tökéletesen 9600GT-n azt a 9800GT vagy a HD4850 lazán viszi...
már nehatagudj de elég hülyeséget irtál... ha viszi a 9600GT akkor tuti h a többi is fogja ez logikus mivel er?sebbek... és akkor is lehet észrevenni különbséget mégpedig az FPS-ben...
Szem se annyira vészes az a 25%, esetleg leveszel vmi shadow levelt (mert pl az én videókarim az árnyékokat nm birja. meg a füstöt 😆😉 ultra highról highra, és megy jól. 😆
Na jó, toom h a HD4850 legy?ri a 9600 meg a 9800GTt. 😆 A 9600GT meg a HD4850 között már vannak 50%os különbségek is, az meg nmsemmi. 😆
Na jó, toom h a HD4850 legy?ri a 9600 meg a 9800GTt. 😆 A 9600GT meg a HD4850 között már vannak 50%os különbségek is, az meg nmsemmi. 😆
hát azt pontosan nemtudom miben jobb de jobb az tény...
itt egy teszt kukk meg 😆
http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=abaqaeabdj&p3=acaoaeabd2&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa
itt egy teszt kukk meg 😆
http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=abaqaeabdj&p3=acaoaeabd2&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa
http://www.pcx.hu/termek/zotac-9800gt-1gb-gddr3-zt-98gey3g-fdl--41581
erre gondoltam ennél er?sebb 9800GT nincs 😆
Zotac 9800GT 1GB GDDR3 (ZT-98GEY3G-FDL)
Grafikus mag: nVidia 9800GT
Csatolófelület: PCI expressz
Grafikus mag órajele: 600MHz
Memória: 1GB GDDR3 256bit
Memória órajele: 1800MHz
És ez mit?l jobb? Mert Mhz-ekben, memóriában meg bitben ugyanott van mint a 9600, csk ez 9800. V attól jobb h 9800? 😆 Télleg nm vágom. 😃 A h?t?je azéé tetszik. 😆
erre gondoltam ennél er?sebb 9800GT nincs 😆
vagy ottvan még a sima 9800GT az nemdrága 27e... vagy a HD4850 az is 27e... és sokkal jobbak a 9600GT-nél f?leg a HD4850 😆
Sima 9800GT:
ASUS EN9800GT/ HTDP/ 512MD3, GEFORCE 9800GT, PCI EXPRESS 2.0, 512 MB DDR3, 600/ 1800MHz, 256BIT, 2 x DVI, HDTV/ HDCP, Glaciator Fansink
(v ugyanez PALIT-ba, az ocsóbb mee PALIT 😃😉
Ez mit?l jobb mint az az 1 GBos 9600 amit fent irtam? 😆