Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
árban ugyanannyi, teljesítményben a 4890 kicsit jobb, viszont 5770 támogatja a DX11-et. vélemény?
4850 van most a gépben. Mindenképp le lesz cserélve, mert már most is alacsony az ára és ha még várok egy évet, akkor már csak fillérekért lehet eladni. A felsőkategóriások nekem nagy falatok. 5770-be gondolkodok. Egy db 6 pines tápcsati elég hozzá ugye? Ugyan úgy mint a 4850-hez.
Igen, elég neki egy 6pin -es, viszont ne számíts nagy ugrásra teljesítményben ha váltasz, talán egy picivel ha gyorsabb az 5770, de persze ott a DX11 támogatás benne 😀 . Ha CF képes lapod van, akkor vedd azt, majd később beszerzel hozzá még egyet.
Na akkor marad a 4850. Azt hittem jóval erősebb az 5770. A DX meg túlságosan nem érdekel, mert amíg az XP működőképes lesz, addig az lesz a gépen. Aztán ha majd pár év múlva jön a 6700-as meg a 6800-as széria, talán lemegy az ára az 5850-nek.😃😃😃
ati hd4670.
ok, köszi én is erre gondoltam pont😉 csak megerősítést akartam!
nekem ilyen vga-m van, ha érdekel rúla vlmi akk kérdez nyugodtan 😃😆
pl játéktesztek stb...
ati hd4670.
ok, köszi én is erre gondoltam pont😉 csak megerősítést akartam!
xCube: Légyszíves ne írj dupla hozzászólást! Használd a szerkesztést! Köszi!
Vettem, legközelebb figyelek, hozzászoktam máshol, hogy a dupla postokat a fórum magától összefűzi 😀 .
köszi
4850 van most a gépben. Mindenképp le lesz cserélve, mert már most is alacsony az ára és ha még várok egy évet, akkor már csak fillérekért lehet eladni. A felsőkategóriások nekem nagy falatok. 5770-be gondolkodok. Egy db 6 pines tápcsati elég hozzá ugye? Ugyan úgy mint a 4850-hez.
Igen, elég neki egy 6pin -es, viszont ne számíts nagy ugrásra teljesítményben ha váltasz, talán egy picivel ha gyorsabb az 5770, de persze ott a DX11 támogatás benne 😀 . Ha CF képes lapod van, akkor vedd azt, majd később beszerzel hozzá még egyet.
azt tudom mert ennek a ventije erősebb mint az asusnak van.
Nem a ventilátor miatt jobb a Vapor-X, hanem az alatta lévő hőkamra miatt, ami jobban szétosztja a hőt a lamellákon. Az ASUS hűtője egy egyszerű alumínium borda.
jöhetne az intelnél is a 100-as széria az alsó/közepes kategóriánál.Az nvidia novemberben mutassa meg a 9550gt-jét ami a hd4670-től erősebb lesz.
Az már megjelent gt220 néven, sli-t nemtud, 40nm-es, dx10.1, és az ati alázza.
Árilag meg nem jobb szóval sokra nem mentek ezekkel az új karikkal se.(megjelent a gt210 is)
szerintem az intel ati a legjobb mert az intel erősebb mint az amd az ati meg jobb ár/érték arányban az nvidiával.
Intel erősebb meg drágább is természetesen.. 😃
Most jöttek ki ezek a 3és4 magos procik, nagyon jó áruk lesz. 15k-ra le fog menni, legjobb vétel lesz.
Az intel is jöhetne már valami új alsó kategóriás újítással mert az e5200 elég régi már.
hy all. Olyan kérdésem lenne h alaplapom a crossfiret támogatja de viszont intel core 2duo-m van és azt monjdák h intel jobb egy nvidival mint egy ati-val....ez igaz ?????
ehhez a procinak nincs köze...
Szóval nem igaz.
Szerintem nem is annyira a borda és a venti az érdekes, hanem inkább ami alattuk van.
"A termék legfőbb érdekessége a hűtés, ami a megszokott hőcsövek helyett, egy Vapor Chamber névre keresztelt eljárást használ. A technológia nem sokban különbözik a hőcsöves rendszertől, ám itt a levegőáramlásról nem gázzal töltött csövek, hanem víz és levegő (gőzkamra) gondoskodik."
Ígyvan, és a 5770-tól az 5870-ig elvileg ezen az elven dolgoznak a hűtések, ezért ilyen jók, és ezért nem engedi cseréltetni az AMD!
Szerintem nem is annyira a borda és a venti az érdekes, hanem inkább ami alattuk van.
"A termék legfőbb érdekessége a hűtés, ami a megszokott hőcsövek helyett, egy Vapor Chamber névre keresztelt eljárást használ. A technológia nem sokban különbözik a hőcsöves rendszertől, ám itt a levegőáramlásról nem gázzal töltött csövek, hanem víz és levegő (gőzkamra) gondoskodik."
azthiszed hogy a vapor-x alatt olyan nagy hűtőborda van?Akkor bontsd szét és meglátod, hogy akkora mint egy asus gladiator.
senki nem mondta hogy nagyobb a borda benne😉
nekem ez van:http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php%3Fgpid%3D300%26grp%3D3&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie=UTF-8
azthiszed hogy a vapor-x alatt olyan nagy hűtőborda van?Akkor bontsd szét és meglátod, hogy akkora mint egy asus gladiator.
Nem nagyobb, de jobb hatásfokkal dolgozik!
kellene 1 kis segítség.
a hd 4850 1gb-os verzióból melyiket a legérdekesebb megvenni olyan 30e körül?
pl. sapphire radeon vagy msi vagy melyiket? a választ előre is kössz
sztem sapphire abból is a vapor-x et 😆 jahm látom olyan van jumbo-naki s 😆 mindenképpen olyat vegyél 😆
kellene 1 kis segítség.
javaslom,hogy olyant mint az enyém😉
de ha joltom már akinek van win 7 je az már dx 11-et használ
ezzel a konfiggal amim most van, egy ati 4770 vagy 4850-el mennyi plusz fps-t adna??? ,mert így minden nagyobb játék csak 10fps-el megy és nem olyan élvezhető így
Szerintem ezzel a procival nemtudnál kihasználni se egy 4850-est, se egy 4770-est. inkább egy 9600 GT vagy egy 3850-es.
De amúgy is egy hangyányit összeségében.
http://vgaspeed.hu/graph.php?mode=compare&p2=axaqaeabgs&p3=aMaraeabgC&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa&page=4