7870-et és egy Phenom X4 965-et vennék majd,de lehet lesz keret egy 7950 Boost-ra és egy FX 6300-ra ez esetben szükség lenne egy Chieftec CTG 550-es tápra vagy elég lenne az 500 W-os is ugyanabból a fajtából?
Az enyém meg melegszik rendesen pedig egy 85+ os Chieftec 650w .A gépem meg nem is zabál szinte semmit.Alaphangon langyos levegőt fúj,Hitman absolution al teszteltem,20 perc játék után már rendesen meleget fújt,és a táp oldala is meleg volt szóval nem a proci hőjétől lett meleg.Azt mondták,hogy ne törődjek vele mert az a dolga,hogy melegedjen,azért melegszik mert melegednie kell! De azért nem számítottam rá hogy ilyen lesz főleg azok után,hogy a havernak is Chieftec 550 es van és az hideg levegőt fúj (és a gépe jóval erősebb)
Nekem hideg levegőt fúj ki pedig kb 25% on megy a tápom ventje. Hát igen túlméreteztem a tápot és 300w fogyasztású gép kapott egy 620 as tápot csak régen még annyira nem értettem hozzá.
Én párszor nézegettem, mert nekem is ilyen van, és megfordult néhányszor a fejemben hogy túladok rajta, és kb mindig ilyen 5 ezer körüli ár jött ki, hogy annyit ér kb. Feljebb nem fog már menni az ára.
Az a jó ér érte... Nem mindenki adja annyiba. Sőt szerintem elég kevés ember adja annyiba. 5ezerért még FSP 400 PNF is van ami sokkal régebbi és mégis 5 ezer. Szerintem kevés a Chieftecért az 5 ezer.
Oké,köszi a tanácsokat meglátjuk mit kapunk a börzén majd ha meglesz a zseton rá! 😃 A jelenlegi tápomat kivéve mindent használtam vadásztam össze,maradok ezen a vonalon amíg nem törlöm 10ezresekkel a popsimat! 😆
Oké😀 De nem GPSA8 meg GPA😀 CTG kell😀 Régi GPS még jó, nekem is olyan van csak a hatásfoka elég kcisi elvégre régen ez még nem volt olyan menő. Egyébként ilyet már újan nem kapsz😃😃 Most meg már ilyen 92% meg hasonló hatásfokú tápok vannak😃 CTG is 80 plus.
Ha megnézted a gépem,láthatod hogy elég szűkös a költségvetésem és mindenből próbálom kipréselni a maximumot! 😃 szóval egy 400wattos Chieftec bőven elég lesz nekem...
Szerintem várok még egy kicsit és Chieftecet veszek majd...Feszültséget csak egy nagyon picit emeltem,inkább a szorzókkal variáltam...fő a biztonság! 😃
A Blueberry tápomon nincs 6 pines csatlakozó,egy 8800 GT-t szeretnék venni de nem merem rákötni... :/A mostani 8600 GT ugye nem igényel külön tápot,az előző HD6450-nek sem kellett.Ezek stabilan működnek de egy 8800-ast félek hogy kicsinálná...
Egyedül ami miatt felkeltette az érdeklődésemet hogy van rajta 6pin-es csatlakozó vga-hoz,gondoltam akkor már talán van benne annyi kakaó hogy meghajtson egy 8800GT-t de lehet akkor inkább hanyagolom tényleg ha ilyen bizonytalan a kiléte...
Még Thermaltake oldalon sincs ott a kifutottak listáján sem. Szerintem hagyjad. 10A/13A a 12 VOltos ágakon. Hát hanyagoljad. Egyébként vanak jó tápok amik nem jönnek Európába. pl Seasonictól és FSPtől is. De ez nem olyan. Talán szerencsénkre nem is volt sosem Magyarországon😃
TaylorXIII:Thermaltake 400pp W0165 a teljes neve,ezért is kérdeztem,hogy van-e valakinek mert ahogy sejtem ez egy régebbi széria és már nem árulnak belőle újat,ezért nem is találni nagyon semmit a neten...engem nem zavar ha régi de minőségesebb mint a nagyon kínai csodák,csak jó lenne tudni érdemes e megvenni,mert valahol olvastam hogy a régi szériás Thermaltake-ek nem igazán jók... 😕
Kis fogyasztás mérés megint.
3770K@4700MHz + 7870 alapon max fogyi 308W maxot mértem.Ez az utóbbi 3 nap max fogyasztása az adatlapomon található többi alkatrésszel persze.
Sziasztok!Thermaltake 400pp tíupusú tápja van esetleg valakinek?Érdekelne a véleménye,tapasztalata!Ajánlottak nekem egy ilyet elég kedvező áron,de nem ismerek senkit akinek ilyenje van...előre is köszi!
Elbírná igen. De szükséged lesz a molex->pci-e átalakítóra ami lesz majd a kártyához mellékelve. ha nem akarsz átalakítóval molex csatlakozókat feláldozni akkor viszont Chieftec CTG 500-80p tápot vásároljál. Alig drágább mint a 450-es.
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6896
Proci fesz emeléses tuningal van?
CTG-500-80P
van kulombseg a 2 tap kozott ?
Bronson: Próbáltam utána nézni a tápnak de hát nem sok sikerrel. Magyar találat nincs is rá. Nincs ennek pontosabb típusneve???
3770K@4700MHz + 7870 alapon max fogyi 308W maxot mértem.Ez az utóbbi 3 nap max fogyasztása az adatlapomon található többi alkatrésszel persze.
ez: Chieftec 450W OEM (CTG-450-80P)
elbirna egy 7870 et egy 3470 mellett ?
Ilyet se vegyetek😃