Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Divi91 írta:
foxbet írta:
Ez attól függ aki csak 1-2 gépett rakott össze annak természetesen nehéz de aki már begyakorolta az becsukott szemmel is tudja mi hova megy.
Az Alaplap kézikönyve segít. Vagy ott a google a barátod.
Én becsukott szemmel megcsinálom.

Az kemény! Tényleg van olyan, hogy gépépítő versenyt😊?

tényleg könnyű öszerakni egy gépet
0
0
0
0
no avatar
foxbet írta:
Ez attól függ aki csak 1-2 gépett rakott össze annak természetesen nehéz de aki már begyakorolta az becsukott szemmel is tudja mi hova megy.

Az kemény! Tényleg van olyan, hogy gépépítő versenyt😊?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem erősen hajaz az ilyen kisgyerekeknek való melyik formát melyik lyukba készségfejlesztő játékhoz, ha van 1 kis térlátásod, össze tudod párosítani, mibe mit kell dugni
0
0
0
0
foxbet avatar
0
0
0
0
no avatar
Hát... Van azért az össze rakásközben egy-két elgondolkodtató pillanat.
És nem azt írtam, hogy nehéz! Nehezebb! 😀
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Rolando írta:
Nehéz beszerelni egy tápot a gépbe?

Nem. Összekötni sem. Olyan mint a legó, csak könnyebb mert (jó esetben) mindennek megvan a helye.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azért az sem 1 nagy örtdöngősség, az alaplapnak kell a nagy 24 pines, meg 1 6/8 tűs a proci mellé, a VGAba is kell, ha van az oldalán extra csati, oda értelem szerűen olyan, ami belefér, ezenkívül a vinyóba, ODDbe kell egy megfelelő formájú
0
0
0
0
no avatar
Beszerelni a legkönnyebb. Összekötni a dolgokat az már nehezebb😀
0
0
0
0
Rolando avatar
Nehéz beszerelni egy tápot a gépbe?
0
0
0
0
foxbet avatar
Ha mélyebben érdekel akkor nézz utána google a barátod.
0
0
0
0
foxbet avatar
Chuck írta:
mit jelent a Chip-készlet és mi célt szolgálnak?

Röviden és egyerűen megfogalmazva így hangzik:
A chipset vagy magyar elnevezésén lapkakészlet integrált áramkörök és chipek egy csoportja, mely a számítógépé különféle rendszerkomponensei közt teremt kapcsolatot és biztosítja azok összehangolt munkáját.Az alaplap és a számitógép képeségeit döntően meghatározza.
Tartalmaz a memóriavezérlőt, a háttértárak illesztését és kezelését végző EIDE vezérlőt, a PCI-hídat, a valós idejű órát, a közvetlen memória-hozzáférést irányító DMA-vezérlőt is.
0
0
0
0
Chuck avatar
mit jelent a Chip-készlet és mi célt szolgálnak?
0
0
0
0
hassi avatar
Cooley, foxbet_ ty! 😀
0
0
0
0
SzAbbbI avatar
Köszönöm segítséget! 😀 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
[LINK] ezen a táblázaton egy 400W-os táppal megy egy 4890 és egy core2duo ugyhogy szerintem el kéne bírja
Szerk. Amúgy nehéz bekötni egy tápot mert ha igen akkor nem a netröl rendelem hanem az itteni boltból?
0
0
0
0
foxbet avatar
Ezek alapján döntsd el te melyiket akarod.
0
0
0
0
foxbet avatar
hassi írta:
foxbet írta:
hassi írta:
Hali
VGA-n van DVI, HDMI, és VGA csatlakozó,
Monitoron pedig DVI és VGA.
Az lenne a kérdésem, hogy DVI-DVI vagy DVI-HDMI kábelt érdemes venni?

Szerintem VGA csatlakozó az is bőven elég én csak azt használom kivéve ha rádugom a Tv-re a laptopomat akkor HDMI-t használok.

Most nincs semmilyen, akkor már a dvi\hdmi jobb mint a vga, nem?
Az a kérdés, hogy DVI-DVI vagy DVI-HDMI 😃

DVI: VGA-val ellentétben digitális szignált használ. Emiatt a VGA-tól élesebb és nagyobb felbontású képet produkál.

HDMI: HDMI-csatlakozást akkor érdemes választani, ha gépünket egy HDTV-hez kötjük.
0
0
0
0
Cooley avatar
hassi írta:
foxbet írta:
hassi írta:
Hali

Szerintem VGA csatlakozó az is bőven elég én csak azt használom kivéve ha rádugom a Tv-re a laptopomat akkor HDMI-t használok.

Semmi értelme a DVI-HDMI-nek, ha van a monitoron DVI is. A duallink dvi és a hdmi között annyi a különbség, hogy a hdmi-n keresztül megy hang is.
0
0
0
0
hassi avatar
foxbet írta:
hassi írta:
Hali

0
0
0
0
foxbet avatar
GameKing9515 írta:
Sziasztok egy kis segítsékre lenne szükségem vetem egy gamepadot egy saitek p480-t de nem rezeg pedig leszedtem a drivert is windows 7 32bit széria felrakom de nem rezeg meg menüje sincs ahol bármit be tudnák álítani.
És az miért van hogy a Blur játék meg nem is érzékeli?
Ennyi lene előre is köszönöm a válaszokat.

Egyes játékoknál külön kell ezt az eszközt engedélyezni.
A többi gondokért hívd fel azt a telefon számot amit megadtak technikai segítségért.
0
0
0
0
GameKing9515 avatar
Sziasztok egy kis segítsékre lenne szükségem vetem egy gamepadot egy saitek p480-t de nem rezeg pedig leszedtem a drivert is windows 7 32bit széria felrakom de nem rezeg meg menüje sincs ahol bármit be tudnák álítani.
És az miért van hogy a Blur játék meg nem is érzékeli?
Ennyi lene előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
foxbet avatar
hassi írta:
Hali

0
0
0
0
foxbet avatar
igen ha olyan tápról van szó ami le is tud annyit adni. A gts 450 terhelve 200Watt üresben 64 watt-ot eszik
A Phenom II x2 meg 80 Watt-ot eszik
0
0
0
0
Rolando avatar
Egy phenom II x2-t és egy gts450et elbír egy 400-420W-os táp nem?
0
0
0
0
foxbet avatar
Chuck írta:
ASRock G31M-S R2.0 és ASRock G31M-GS R2.0 mi a véleményetek az alaplapokról és melyik a jobb??mivel??

Szinte semmi. Mindegyiken ugyan az a chipset a dolgok támogatottsága is ugyan az ugyan azok a csatlakozok és ajzatok.
0
0
0
0
Chuck avatar
ASRock G31M-S R2.0 és ASRock G31M-GS R2.0 mi a véleményetek az alaplapokról és melyik a jobb??mivel??
0
0
0
0
hassi avatar
Hali
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
SzAbbbI: Meg ugye jó lenne, ha pontosítanád, hogy mit takar a "szép", mert ha a maxot, akkor édeskevés egy 9800gt, a magok feloldása meg nem mindig sikeres, 2 maggal meg megint csak kevés ezekhez a játékokhoz. Én egy ilyesmi gépet ajánlanék, ha esetleg van keret egy új gépre:
AMD Phenom II X4 955 ~25eFt
GIGABYTE GA-990XA-UD3 ~25eFt
KINGSTON HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/4G) ~8eFt
WD Caviar Black 500GB (WD5002AALX) ~12eFt
FSP HEXA 500W ~10eFt
Sapphire HD5830 Extreme ~27eFt
A ház meg gondolom jó a mostani is, így összesen legyen mondjuk ~110eFt, mert néhol lefelé kerekítettem. Viszont ez akkor zsír új 3-5év garanciával, semmi gagyi alkatrész, nagyon jól bővíthető a későbbiekben, és az általad felsorolt játékokat maxon viszi fullhd-ben, ahogy a legtöbb új játékot. 😀 Vagy ha ez túl sok, akkor ajánlom figyelmedbe a hardver aprót, ott kis szerencsével olcsón kifoghatsz jó cuccokat.

Én azt nem számítotam ugy hogy most ő full HD-n vagy high -on fog játszani. Én úgy számoltam hogy minden medium-on van.
De ha ez a lényeg akkor Igazad van
0
0
0
0
foxbet avatar
ja azt elfelejtettem a ramot bocs.
0
0
0
0
Cooley avatar
SzAbbbI: Meg ugye jó lenne, ha pontosítanád, hogy mit takar a "szép", mert ha a maxot, akkor édeskevés egy 9800gt, a magok feloldása meg nem mindig sikeres, 2 maggal meg megint csak kevés ezekhez a játékokhoz. Én egy ilyesmi gépet ajánlanék, ha esetleg van keret egy új gépre:
AMD Phenom II X4 955 ~25eFt
GIGABYTE GA-990XA-UD3 ~25eFt
KINGSTON HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/4G) ~8eFt
WD Caviar Black 500GB (WD5002AALX) ~12eFt
FSP HEXA 500W ~10eFt
Sapphire HD5830 Extreme ~27eFt
A ház meg gondolom jó a mostani is, így összesen legyen mondjuk ~110eFt, mert néhol lefelé kerekítettem. Viszont ez akkor zsír új 3-5év garanciával, semmi gagyi alkatrész, nagyon jól bővíthető a későbbiekben, és az általad felsorolt játékokat maxon viszi fullhd-ben, ahogy a legtöbb új játékot. 😀 Vagy ha ez túl sok, akkor ajánlom figyelmedbe a hardver aprót, ott kis szerencsével olcsón kifoghatsz jó cuccokat.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
foxbet írta:
SzAbbbI írta:
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Szerintetek erre a gépre mennyi kéne KB rákölteni, hogy pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4 szép grafikával is élvezhető legyen?
Gépem:
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 2100 MHz
Memória: 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Videókártya: Leadtek WinFast PX8600 GT TDH
Alaplap: Gigabyte M61SME-S2L

HA olcson szeretnéd ki hozni akkor a következőket vedd meg::
- ASRock N68-S3 UCC 12000Ft
- AMD Phenom II x2 18000 Ft (ebből még 4 magosat is tudsz csinálni)
-nem kötelező de ha akarod hogy a Crysis 2 is elmenjen rajta akkor a 8600Gt-t lecseréled 9600 GT- vagy 9800 GT-re. ez kb 15000 Ft

így kb. VGA csere nélkül: 30000Ft
VGa cserével meg : 45000Ft

foxbet nem írta, hogy az új alaplapba nem megy bele a régi DDR2-es RAM-od, csak DDR3-as. 4GB DDR3 1333MHz-es RAM (ilyen géphez 4GB RAMot vagyél, annyi dukál) 7500Ft: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=325 (szerintem ez baromi jó ár!)

Hajrá!
0
0
0
0
foxbet avatar
SzAbbbI írta:
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Szerintetek erre a gépre mennyi kéne KB rákölteni, hogy pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4 szép grafikával is élvezhető legyen?
Gépem:

HA olcson szeretnéd ki hozni akkor a következőket vedd meg::
- ASRock N68-S3 UCC 12000Ft
- AMD Phenom II x2 18000 Ft (ebből még 4 magosat is tudsz csinálni)
-nem kötelező de ha akarod hogy a Crysis 2 is elmenjen rajta akkor a 8600Gt-t lecseréled 9600 GT- vagy 9800 GT-re. ez kb 15000 Ft

így kb. VGA csere nélkül: 30000Ft
VGa cserével meg : 45000Ft
0
0
0
0
Cooley avatar
SzAbbbI írta:
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Gépem:

Ha a szép grafika a maxot jelenti, akkor sajnos sokat, mert egész egész gépet cserélni kell. 😕
120eFt-ból már kilehet hozni egy komoly komplett gémer gépet. Vagy használtan már a feléből is, ha szerencséd van. 😀
0
0
0
0
SzAbbbI avatar
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Gépem:
0
0
0
0
hassi avatar
deni10 írta:
hassi írta:
deni10 írta:
Sziasztok!
Processzort szeretnék vásárolni, viszont nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. AMD Phenom II X4 955 vagy 965, és hogy Black Edition legyen-e vagy a sima?

A 955 olcsóbb, és csak órajelbeli különbség van, amit könnyen ki lehet javítani. A Black Edition annyiban jobb, hogy szorzótár mentes, tehát lehet normálisan húzni 😀

Köszönöm szépen a gyors választ!😀

Én köszönöm 😃
0
0
0
0
deni10 avatar
hassi írta:
deni10 írta:
Sziasztok!
Processzort szeretnék vásárolni, viszont nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. AMD Phenom II X4 955 vagy 965, és hogy Black Edition legyen-e vagy a sima?

A 955 olcsóbb, és csak órajelbeli különbség van, amit könnyen ki lehet javítani. A Black Edition annyiban jobb, hogy szorzótár mentes, tehát lehet normálisan húzni 😀

Köszönöm szépen a gyors választ!😀
0
0
0
0
no avatar
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=396&pid=234992#post_234992[/url]
0
0
0
0
hassi avatar
deni10 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
deni10 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Logan08 avatar
Chuck írta:
8600gt 256mb DDR3 128bit-es karit milyen proci birná kihajtani?(dual core-s proci-ból)

Erre 1 magos is elég sztem a jobbik fajtából😃 Pl ami nekem van..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Chuck írta:
8600gt 256mb DDR3 128bit-es karit milyen proci birná kihajtani?(dual core-s proci-ból)

Akármelyik
2x1800Mhz is
De egy P4 is "kihajtaná"
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
A-Villas-Boas avatar
sziszifiu írta:
találtam egy ilyet [LINK]

vélemény? elég olcsónak tűnik...hol a bökkenő?😃

szerintem felesleges 8 gb ram
0
0
0
0
no avatar
erre jutottam http[LINK]
0
0
0
0
no avatar
találtam egy ilyet [LINK]

vélemény? elég olcsónak tűnik...hol a bökkenő?😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
sziszifiu írta:
most már tényleg pár nap választ el a gép újítástól 😃
AMD PHENOM II X4 970 / 965 (még egyenlőre azt sem döntöttem el melyiket válasszam) procin gondolkodom kérdés hogy ez nem eszik túl sokat? illetve hogy gyári hűtő elég neki? mert nem terveztem külön hűtőt venni ha nem muszáj!
ill ddr3 ramokat szeretnék 1600mhz tudtokvmi megbízható gyártót amit érdemes megvenni ezekből 4gbra gondoltam előre is köszi
na akkor spóroljunk kicsit, prociból elég ha 955öst veszel, ha kell, azt a pár 100 MHzet megpörgetheted rajta egyszerűen, a gyári hűtő még simán kihűti, ramot meg elg ha 1333asokat veszel 2x2 giga igazóból felesleges mondani gyártót, mindnek 10K körül vannak az alsó kategóriás hővezető bordás moduljai, de pl A-Data Gaming Series, Corsair XMS3, GeiL Value Plus, Kingston HyperX
0
0
0
0
no avatar
most már tényleg pár nap választ el a gép újítástól 😃
AMD PHENOM II X4 970 / 965 (még egyenlőre azt sem döntöttem el melyiket válasszam) procin gondolkodom kérdés hogy ez nem eszik túl sokat? illetve hogy gyári hűtő elég neki? mert nem terveztem külön hűtőt venni ha nem muszáj!
ill ddr3 ramokat szeretnék 1600mhz tudtokvmi megbízható gyártót amit érdemes megvenni ezekből 4gbra gondoltam előre is köszi
0
0
0
0
pc dawee avatar
Oké.Nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
hnemaria avatar
persze hogy bele tudod rakni... az ATX az az alaplap csatlakozoja, tehát a microATX is ATX, csak éppen kisebb

ATX es tápot manapság bármilyen alaplapra rá tudsz kötni, 1995 től már ilyeneket gyártanak....

atx az a csatlakozók szabványa, nem nagyon láttam még olyan tápegységet ami ne lenne ATX
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció