Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
Tesla GoD írta:
foxbet írta:
Tesla GoD írta:
nem nehéz azt a tápot bekötni, előlapi panelt bekötni jelöletlen lapon kézikönyv nélkül, na az a klassz meló😂

De az se nagy ördöngösség a színek segítenek meg a szerencse is. 😃
persze nem tart az sse évekig, csak ott még lehet rossz helyre dugni, míg a 6 pinest nem tudod bele erőszakolni a vnyóba😂

Ja 😂😂😂😂😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
foxbet írta:
Tesla GoD írta:
nem nehéz azt a tápot bekötni, előlapi panelt bekötni jelöletlen lapon kézikönyv nélkül, na az a klassz meló😂

persze nem tart az sse évekig, csak ott még lehet rossz helyre dugni, míg a 6 pinest nem tudod bele erőszakolni a vnyóba😂
0
0
0
0
foxbet avatar
Tesla GoD írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
Divi91 írta:
foxbet írta:
Ez attól függ aki csak 1-2 gépett rakott össze annak természetesen nehéz de aki már begyakorolta az becsukott szemmel is tudja mi hova megy.
Az Alaplap kézikönyve segít. Vagy ott a google a barátod.
Én becsukott szemmel megcsinálom.

Az kemény! Tényleg van olyan, hogy gépépítő versenyt😊?

Nincs ilyen verseny csak én mindennap ilyennel és hasonlokkal foglalkozok ez a munkám.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
no avatar
Azt tudom, mivel raktam össze már 2-t (nem sok😀.
Csak a táp még nem a barátom 100%-ra.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Divi91 írta:
foxbet írta:
Ez attól függ aki csak 1-2 gépett rakott össze annak természetesen nehéz de aki már begyakorolta az becsukott szemmel is tudja mi hova megy.

tényleg könnyű öszerakni egy gépet
0
0
0
0
no avatar
foxbet írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem erősen hajaz az ilyen kisgyerekeknek való melyik formát melyik lyukba készségfejlesztő játékhoz, ha van 1 kis térlátásod, össze tudod párosítani, mibe mit kell dugni
0
0
0
0
foxbet avatar
0
0
0
0
no avatar
Hát... Van azért az össze rakásközben egy-két elgondolkodtató pillanat.
És nem azt írtam, hogy nehéz! Nehezebb! 😀
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Rolando írta:
Nehéz beszerelni egy tápot a gépbe?

Nem. Összekötni sem. Olyan mint a legó, csak könnyebb mert (jó esetben) mindennek megvan a helye.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azért az sem 1 nagy örtdöngősség, az alaplapnak kell a nagy 24 pines, meg 1 6/8 tűs a proci mellé, a VGAba is kell, ha van az oldalán extra csati, oda értelem szerűen olyan, ami belefér, ezenkívül a vinyóba, ODDbe kell egy megfelelő formájú
0
0
0
0
no avatar
Beszerelni a legkönnyebb. Összekötni a dolgokat az már nehezebb😀
0
0
0
0
Rolando avatar
Nehéz beszerelni egy tápot a gépbe?
0
0
0
0
foxbet avatar
Ha mélyebben érdekel akkor nézz utána google a barátod.
0
0
0
0
foxbet avatar
Chuck írta:
mit jelent a Chip-készlet és mi célt szolgálnak?

Röviden és egyerűen megfogalmazva így hangzik:
A chipset vagy magyar elnevezésén lapkakészlet integrált áramkörök és chipek egy csoportja, mely a számítógépé különféle rendszerkomponensei közt teremt kapcsolatot és biztosítja azok összehangolt munkáját.Az alaplap és a számitógép képeségeit döntően meghatározza.
Tartalmaz a memóriavezérlőt, a háttértárak illesztését és kezelését végző EIDE vezérlőt, a PCI-hídat, a valós idejű órát, a közvetlen memória-hozzáférést irányító DMA-vezérlőt is.
0
0
0
0
Chuck avatar
mit jelent a Chip-készlet és mi célt szolgálnak?
0
0
0
0
hassi avatar
Cooley, foxbet_ ty! 😀
0
0
0
0
SzAbbbI avatar
Köszönöm segítséget! 😀 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
[LINK] ezen a táblázaton egy 400W-os táppal megy egy 4890 és egy core2duo ugyhogy szerintem el kéne bírja
Szerk. Amúgy nehéz bekötni egy tápot mert ha igen akkor nem a netröl rendelem hanem az itteni boltból?
0
0
0
0
foxbet avatar
Ezek alapján döntsd el te melyiket akarod.
0
0
0
0
foxbet avatar
hassi írta:
foxbet írta:
hassi írta:
Hali
VGA-n van DVI, HDMI, és VGA csatlakozó,
Monitoron pedig DVI és VGA.
Az lenne a kérdésem, hogy DVI-DVI vagy DVI-HDMI kábelt érdemes venni?

Szerintem VGA csatlakozó az is bőven elég én csak azt használom kivéve ha rádugom a Tv-re a laptopomat akkor HDMI-t használok.

Most nincs semmilyen, akkor már a dvi\hdmi jobb mint a vga, nem?
Az a kérdés, hogy DVI-DVI vagy DVI-HDMI 😃

DVI: VGA-val ellentétben digitális szignált használ. Emiatt a VGA-tól élesebb és nagyobb felbontású képet produkál.

HDMI: HDMI-csatlakozást akkor érdemes választani, ha gépünket egy HDTV-hez kötjük.
0
0
0
0
Cooley avatar
hassi írta:
foxbet írta:
hassi írta:
Hali

Szerintem VGA csatlakozó az is bőven elég én csak azt használom kivéve ha rádugom a Tv-re a laptopomat akkor HDMI-t használok.

Semmi értelme a DVI-HDMI-nek, ha van a monitoron DVI is. A duallink dvi és a hdmi között annyi a különbség, hogy a hdmi-n keresztül megy hang is.
0
0
0
0
hassi avatar
foxbet írta:
hassi írta:
Hali

0
0
0
0
foxbet avatar
GameKing9515 írta:
Sziasztok egy kis segítsékre lenne szükségem vetem egy gamepadot egy saitek p480-t de nem rezeg pedig leszedtem a drivert is windows 7 32bit széria felrakom de nem rezeg meg menüje sincs ahol bármit be tudnák álítani.
És az miért van hogy a Blur játék meg nem is érzékeli?
Ennyi lene előre is köszönöm a válaszokat.

Egyes játékoknál külön kell ezt az eszközt engedélyezni.
A többi gondokért hívd fel azt a telefon számot amit megadtak technikai segítségért.
0
0
0
0
GameKing9515 avatar
Sziasztok egy kis segítsékre lenne szükségem vetem egy gamepadot egy saitek p480-t de nem rezeg pedig leszedtem a drivert is windows 7 32bit széria felrakom de nem rezeg meg menüje sincs ahol bármit be tudnák álítani.
És az miért van hogy a Blur játék meg nem is érzékeli?
Ennyi lene előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
foxbet avatar
hassi írta:
Hali

0
0
0
0
foxbet avatar
igen ha olyan tápról van szó ami le is tud annyit adni. A gts 450 terhelve 200Watt üresben 64 watt-ot eszik
A Phenom II x2 meg 80 Watt-ot eszik
0
0
0
0
Rolando avatar
Egy phenom II x2-t és egy gts450et elbír egy 400-420W-os táp nem?
0
0
0
0
foxbet avatar
Chuck írta:
ASRock G31M-S R2.0 és ASRock G31M-GS R2.0 mi a véleményetek az alaplapokról és melyik a jobb??mivel??

Szinte semmi. Mindegyiken ugyan az a chipset a dolgok támogatottsága is ugyan az ugyan azok a csatlakozok és ajzatok.
0
0
0
0
Chuck avatar
ASRock G31M-S R2.0 és ASRock G31M-GS R2.0 mi a véleményetek az alaplapokról és melyik a jobb??mivel??
0
0
0
0
hassi avatar
Hali
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
SzAbbbI: Meg ugye jó lenne, ha pontosítanád, hogy mit takar a "szép", mert ha a maxot, akkor édeskevés egy 9800gt, a magok feloldása meg nem mindig sikeres, 2 maggal meg megint csak kevés ezekhez a játékokhoz. Én egy ilyesmi gépet ajánlanék, ha esetleg van keret egy új gépre:
AMD Phenom II X4 955 ~25eFt
GIGABYTE GA-990XA-UD3 ~25eFt
KINGSTON HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/4G) ~8eFt
WD Caviar Black 500GB (WD5002AALX) ~12eFt
FSP HEXA 500W ~10eFt
Sapphire HD5830 Extreme ~27eFt
A ház meg gondolom jó a mostani is, így összesen legyen mondjuk ~110eFt, mert néhol lefelé kerekítettem. Viszont ez akkor zsír új 3-5év garanciával, semmi gagyi alkatrész, nagyon jól bővíthető a későbbiekben, és az általad felsorolt játékokat maxon viszi fullhd-ben, ahogy a legtöbb új játékot. 😀 Vagy ha ez túl sok, akkor ajánlom figyelmedbe a hardver aprót, ott kis szerencsével olcsón kifoghatsz jó cuccokat.

Én azt nem számítotam ugy hogy most ő full HD-n vagy high -on fog játszani. Én úgy számoltam hogy minden medium-on van.
De ha ez a lényeg akkor Igazad van
0
0
0
0
foxbet avatar
ja azt elfelejtettem a ramot bocs.
0
0
0
0
Cooley avatar
SzAbbbI: Meg ugye jó lenne, ha pontosítanád, hogy mit takar a "szép", mert ha a maxot, akkor édeskevés egy 9800gt, a magok feloldása meg nem mindig sikeres, 2 maggal meg megint csak kevés ezekhez a játékokhoz. Én egy ilyesmi gépet ajánlanék, ha esetleg van keret egy új gépre:
AMD Phenom II X4 955 ~25eFt
GIGABYTE GA-990XA-UD3 ~25eFt
KINGSTON HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/4G) ~8eFt
WD Caviar Black 500GB (WD5002AALX) ~12eFt
FSP HEXA 500W ~10eFt
Sapphire HD5830 Extreme ~27eFt
A ház meg gondolom jó a mostani is, így összesen legyen mondjuk ~110eFt, mert néhol lefelé kerekítettem. Viszont ez akkor zsír új 3-5év garanciával, semmi gagyi alkatrész, nagyon jól bővíthető a későbbiekben, és az általad felsorolt játékokat maxon viszi fullhd-ben, ahogy a legtöbb új játékot. 😀 Vagy ha ez túl sok, akkor ajánlom figyelmedbe a hardver aprót, ott kis szerencsével olcsón kifoghatsz jó cuccokat.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
foxbet írta:
SzAbbbI írta:
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Szerintetek erre a gépre mennyi kéne KB rákölteni, hogy pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4 szép grafikával is élvezhető legyen?
Gépem:
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 2100 MHz
Memória: 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Videókártya: Leadtek WinFast PX8600 GT TDH
Alaplap: Gigabyte M61SME-S2L

HA olcson szeretnéd ki hozni akkor a következőket vedd meg::
- ASRock N68-S3 UCC 12000Ft
- AMD Phenom II x2 18000 Ft (ebből még 4 magosat is tudsz csinálni)
-nem kötelező de ha akarod hogy a Crysis 2 is elmenjen rajta akkor a 8600Gt-t lecseréled 9600 GT- vagy 9800 GT-re. ez kb 15000 Ft

így kb. VGA csere nélkül: 30000Ft
VGa cserével meg : 45000Ft

foxbet nem írta, hogy az új alaplapba nem megy bele a régi DDR2-es RAM-od, csak DDR3-as. 4GB DDR3 1333MHz-es RAM (ilyen géphez 4GB RAMot vagyél, annyi dukál) 7500Ft: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=325 (szerintem ez baromi jó ár!)

Hajrá!
0
0
0
0
foxbet avatar
SzAbbbI írta:
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Szerintetek erre a gépre mennyi kéne KB rákölteni, hogy pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4 szép grafikával is élvezhető legyen?
Gépem:

HA olcson szeretnéd ki hozni akkor a következőket vedd meg::
- ASRock N68-S3 UCC 12000Ft
- AMD Phenom II x2 18000 Ft (ebből még 4 magosat is tudsz csinálni)
-nem kötelező de ha akarod hogy a Crysis 2 is elmenjen rajta akkor a 8600Gt-t lecseréled 9600 GT- vagy 9800 GT-re. ez kb 15000 Ft

így kb. VGA csere nélkül: 30000Ft
VGa cserével meg : 45000Ft
0
0
0
0
Cooley avatar
SzAbbbI írta:
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Gépem:

Ha a szép grafika a maxot jelenti, akkor sajnos sokat, mert egész egész gépet cserélni kell. 😕
120eFt-ból már kilehet hozni egy komoly komplett gémer gépet. Vagy használtan már a feléből is, ha szerencséd van. 😀
0
0
0
0
SzAbbbI avatar
Halli!
Egy kérdésem lenne.
Gépem:
0
0
0
0
hassi avatar
deni10 írta:
hassi írta:
deni10 írta:
Sziasztok!
Processzort szeretnék vásárolni, viszont nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. AMD Phenom II X4 955 vagy 965, és hogy Black Edition legyen-e vagy a sima?

A 955 olcsóbb, és csak órajelbeli különbség van, amit könnyen ki lehet javítani. A Black Edition annyiban jobb, hogy szorzótár mentes, tehát lehet normálisan húzni 😀

Köszönöm szépen a gyors választ!😀

Én köszönöm 😃
0
0
0
0
deni10 avatar
hassi írta:
deni10 írta:
Sziasztok!
Processzort szeretnék vásárolni, viszont nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. AMD Phenom II X4 955 vagy 965, és hogy Black Edition legyen-e vagy a sima?

A 955 olcsóbb, és csak órajelbeli különbség van, amit könnyen ki lehet javítani. A Black Edition annyiban jobb, hogy szorzótár mentes, tehát lehet normálisan húzni 😀

Köszönöm szépen a gyors választ!😀
0
0
0
0
no avatar
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=396&pid=234992#post_234992[/url]
0
0
0
0
hassi avatar
deni10 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
deni10 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Logan08 avatar
Chuck írta:
8600gt 256mb DDR3 128bit-es karit milyen proci birná kihajtani?(dual core-s proci-ból)

Erre 1 magos is elég sztem a jobbik fajtából😃 Pl ami nekem van..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Chuck írta:
8600gt 256mb DDR3 128bit-es karit milyen proci birná kihajtani?(dual core-s proci-ból)

Akármelyik
2x1800Mhz is
De egy P4 is "kihajtaná"
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
A-Villas-Boas avatar
sziszifiu írta:
találtam egy ilyet [LINK]

vélemény? elég olcsónak tűnik...hol a bökkenő?😃

szerintem felesleges 8 gb ram
0
0
0