Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hello! Lenne egy kérdésem mindenkitől h egy egy AGP 4x-es foglalatba bele lehet-e rakni egy AGP 8x-ost? Előre is köszönön.
0
0
0
0
pomrum avatar
barathimre86 írta:
gyenesmartin írta:
Akkor 2-3 éven át csak dx9-lesz?Mert dx10-eset se csinállnak meg dx11-es játékot se.

Nagy tévedésben vagy ugyanis 2007 óta van DX10, ha nem tűnt volna fel. A Crysis nevezetű remek FPS hozta el nekünk ezt a csodálatra méltó technológiát. A DX11 jelenleg még nagyon drága dolog ha nem akarsz vele szenvedni hanem tényleg élvezni szeretnéd és szerintem ezzel mindenki így van. Egy játék a kikapcsolódást szolgálja, nem pedig azért van hogy idegeskedj vele. Egy ilyen gyenge kártyával nem sokra mennél, de ezt már leírtam nem egyszer itt a fórumon belül és bevallom nem szeretnék segget csinálni a számból újra és újra. Szóval végszóként annyit hogy most sokkal inkább egy erosebb DX10-es kártya, mintsem egy gyenge DX11-es. Ezzel még várni kell amíg jobban kiforr a technológia és lényegesen olcsóbb lesz. Persze akinek van rá pénze az nyugodtan beruházhat egy csinos kis 5870-re, de inkább kettő darabra és Crossfire-t neki és jó lesz minden. Még annyit hogy látom egy-két emberke már idebiggyesztette azt hogy van valami abban amit eddig magyaráztam, végre néhány ember hallgat a józan észre, kösz fiúk. Már látom megérte írogatnom, mert valaki ad a szavaimra😀
Tetszik a hozzászólás én magam is így gondolom nagy részt, az a lényeg hogy a dx 11 még tényleg korai beruházás amég nincs megfelelően a támogatottsága.
0
0
0
0
barathimre86 avatar
gyenesmartin írta:
Akkor 2-3 éven át csak dx9-lesz?Mert dx10-eset se csinállnak meg dx11-es játékot se.

Nagy tévedésben vagy ugyanis 2007 óta van DX10, ha nem tűnt volna fel. A Crysis nevezetű remek FPS hozta el nekünk ezt a csodálatra méltó technológiát. A DX11 jelenleg még nagyon drága dolog ha nem akarsz vele szenvedni hanem tényleg élvezni szeretnéd és szerintem ezzel mindenki így van. Egy játék a kikapcsolódást szolgálja, nem pedig azért van hogy idegeskedj vele. Egy ilyen gyenge kártyával nem sokra mennél, de ezt már leírtam nem egyszer itt a fórumon belül és bevallom nem szeretnék segget csinálni a számból újra és újra. Szóval végszóként annyit hogy most sokkal inkább egy erosebb DX10-es kártya, mintsem egy gyenge DX11-es. Ezzel még várni kell amíg jobban kiforr a technológia és lényegesen olcsóbb lesz. Persze akinek van rá pénze az nyugodtan beruházhat egy csinos kis 5870-re, de inkább kettő darabra és Crossfire-t neki és jó lesz minden. Még annyit hogy látom egy-két emberke már idebiggyesztette azt hogy van valami abban amit eddig magyaráztam, végre néhány ember hallgat a józan észre, kösz fiúk. Már látom megérte írogatnom, mert valaki ad a szavaimra😀
0
0
0
0
pakai93 avatar
h-h összeadódik? ha a teljesitményre gondolsz akkor nem... egyik kiüti a másikat... 😃
0
0
0
0
big95 avatar
És valamennyire összeadódik
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Jól viselkedik benne nem rendetlenkedik.
0
0
0
0
big95 avatar
Olyan alaplapba amibe van integrált vga abba hogy viselkedik 1 független kari?
0
0
0
0
big95 avatar
Akkor inkább veszek olcsóbb jó fajta DX10.1- est. Melyiket tanácsoljátok ?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
barathimre86 írta:
gyenesmartin írta:
az bőven elég lesz még 3évre is szerintem.

Nagy tévedésben vagy, nem lesz elég a kártya 3 évre. Ez a kártya bár DX11-es, de akkoris gyenge. Gyengébb mint a 4870-es. Miért nem felejtitek már el végre ezt az igénytelen kártyát??? Ja igen, mert a DX11 majmolás megy. Nekem így kell, nekem meg úgy kell. Értsétek már meg hogy hiába lesz DX11, de normálisan nem fogtok vele játszani. Nem fogjátok tudni kiélvezni a DX11 adta lehetőségeket egy ilyen gyenge kártyával. Max ha képregényre vágytok DX11 minőségben. Annak meg nincsen értelme és annak sincs hogy DX11 low vagy esetleg medium grafikai beállítás.

Hát ja van benne valami most inkább erős dx 10 kártyát kell venni ami olcsó vagy erső dx11 es kártyát ami viszont drága
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
battyan avatar
barathimre86 írta:
gyenesmartin írta:

Nagy tévedésben vagy, nem lesz elég a kártya 3 évre. Ez a kártya bár DX11-es, de akkoris gyenge. Gyengébb mint a 4870-es. Miért nem felejtitek már el végre ezt az igénytelen kártyát??? Ja igen, mert a DX11 majmolás megy. Nekem így kell, nekem meg úgy kell. Értsétek már meg hogy hiába lesz DX11, de normálisan nem fogtok vele játszani. Nem fogjátok tudni kiélvezni a DX11 adta lehetőségeket egy ilyen gyenge kártyával. Max ha képregényre vágytok DX11 minőségben. Annak meg nincsen értelme és annak sincs hogy DX11 low vagy esetleg medium grafikai beállítás.

van benne vmi...
0
0
0
0
barathimre86 avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
big95 avatar
Sziasztok azzal nincs gond ha olyan lapot veszek amin integrált vidi van ugye? Amúgy szerintem nekem elég lesz a 5770-es az elkövetkezendő 2évre. Szerintetek?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a hd5770-es hez majd ha lesz driver akkor olyan erős lesz mint egy 4870-es nem mintegy 4860-as.
0
0
0
0
Lizard avatar
barathimre86 írta:
Szeretném leírni hogy akik ilyen gyenge 5770 meg ilyen szarokon gondolkodnak azok felejtsék már el. 10%-al gyengébb mint a 4870-es. Akkor már inkább GTX 260-t javaslok. 40-43 ezer környékén már lehet kapni és nem rossz kártya. Az 5000-es széria bár tudja a DX11-et, de egy gyenge szar kártyával semmit nem értek. Olyan ez mintha lenne egy jó jégkoritok, csak éppen kicsi lenne a lábatokra.

az 5700 széria tényleg nem egy erőbajnok, de azért az 5800 szériára már nem lehet panasz!
0
0
0
0
barathimre86 avatar
Szeretném leírni hogy akik ilyen gyenge 5770 meg ilyen szarokon gondolkodnak azok felejtsék már el. 10%-al gyengébb mint a 4870-es. Akkor már inkább GTX 260-t javaslok. 40-43 ezer környékén már lehet kapni és nem rossz kártya. Az 5000-es széria bár tudja a DX11-et, de egy gyenge szar kártyával semmit nem értek. Olyan ez mintha lenne egy jó jégkoritok, csak éppen kicsi lenne a lábatokra.
0
0
0
0
Lizard avatar
palau írta:
Kérdezném h a 9500 vagy a 9600 GT 1GB DDR2 -es közül melyik a jobb😕

a 9600gt, de ddr2-es kártyát szerintem ne vegyél már!
0
0
0
0
thug85 avatar
palau írta:

A 9600 GT a jobb. De a DDR2-vel már nem érdemes foglalkozni. DDR3-ast nézzél!
0
0
0
0
palau avatar
0
0
0
0
zsolt100 avatar
Szerintem sapphire-nak jobb a hűtése.
Persze ez csak az én véleményem 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
hát ugynézki az a jobb
0
0
0
0
no avatar
Ebben az esetben ezt->http://www.dplanet.hu/index.php?cikk=132200719
0
0
0
0
thug85 avatar
gyenesmartin írta:
thug85 írta:
gyenesmartin írta:
thug85 írta:
Én a Sapphire-t venném!
Ha megjelenik itt majd az asusból is a v2-es hűtésű akkor azt vegyem meg?

Én azt venném. Az Asus az egyik legjobb márka!
Azt tudom ,hogy a legjobb márka a his után mert nekemis asusom van és nem mondja fel a szolgálatot.Csak néha a hűtőt rögzítő csavarok lazulnak meg és meg kell utána húzni.

Az Asus mind alaplapban, tápban, videokártyában az egyik legmegbízhatóbb márka! Én mindig olyat vettem a gépeimbe. A jelenlegiben csupán azért nem az van, mert nem volt rá keret.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
thug85 írta:
gyenesmartin írta:
thug85 írta:
Én a Sapphire-t venném!

Azt tudom ,hogy a legjobb márka a his után mert nekemis asusom van és nem mondja fel a szolgálatot.Csak néha a hűtőt rögzítő csavarok lazulnak meg és meg kell utána húzni.
0
0
0
0
thug85 avatar
gyenesmartin írta:
thug85 írta:
Én a Sapphire-t venném!

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
thug85 írta:
Én a Sapphire-t venném!
0
0
0
0
philips20 avatar
nemis drága az a kártya aszthittem 100 fölöttvan
0
0
0
0
thug85 avatar
Én a Sapphire-t venném!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ezt megéri megvenni?[LINK] vagy ez? [LINK]
0
0
0
0
zsolt100 avatar
Hát vannak videókari tesztek amik kimutadták hogy az nvidiák többet fogyasztanak.
Persze nem mind 😃
0
0
0
0
Core2 avatar
Hehhe...a két kártya közül melyik nem fogyaszt sokat ?
0
0
0
0
zsolt100 avatar
gtx asszem sok áramot fogyaszt
0
0
0
0
Core2 avatar
zsolt100 írta:
Én max 45ezret szánnék a videókarira, 4890re gondoltam de most megjelent az 5000res széria és már nem igazán tudom hogy melyiket vegyem.
Szerintetek 4890 vagy 5770?

Szerintem még nincs értelme pénzt kiadni az 5000-es szériára, mivel a 4890 is tökéletes kártya a mai játékoknak.

deved97 írta

Ha ennyi pénzed van akkor HD5770
0
0
0
0
no avatar
Nvidia Geforce GTX 260 896 MB PCIe vagy Sapphire Radeon HD 5770 1 GB at vegyek? plz irjátok meg
0
0
0
0
zsolt100 avatar
Én max 45ezret szánnék a videókarira, 4890re gondoltam de most megjelent az 5000res széria és már nem igazán tudom hogy melyiket vegyem.
Szerintetek 4890 vagy 5770?
0
0
0
0
Core2 avatar
philips20 kérlek kerüld az ilyen egyszavas hozzászólásokat. Ha nem tudsz válaszolni, akkor hagyd figyelmen kívül a kérdést. Köszönöm.

Ander, mivel a laptopokba gyárilag szerelik be a GPU-t az alapra, így lehetetlen cserélni
0
0
0
0
Ander avatar
sziasztok
laptopba lehet már video kártyát rakni?? mert már halottam ilyen megoldásról
0
0
0
0
Core2 avatar
Mindenképpen a GeForce 7900 GT !!!
0
0
0
0
berci96 avatar
lenne egy kérdésem meik a jobb ATI radeon hd 4650 1gb vagy nvidia GF 7900 gt 256 mb?
0
0
0
0
no avatar
Ha lenne pénzem én is 4870 1GB-t vennék. Úgy látom azért többen szavaznak az 1GB-re.😆
Már csak a ramokkal van gondom.Aki azt is nagyon vágja please nézzen át a milyen ramot vegyek témába...
Köszi srácok a segítséget!!!!
0
0
0
0
thug85 avatar
jumbo írta:
Lizard írta:
Kubu92 írta:
Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy 20-30k körül tervezek videókártyát venni, de nem tom melyiket érdemes.(tervezett gép:asus p5p43td deszka, Intel q8200(4x2,3), 2GB ddr3 ram). Mindenféleképp Ati.
DE A LÉNYEG: DDR3 1GB vagy DDR5 512mb?

Radeon 4850 v 4770

hát azért egy ilyen procihoz én nem vennék egy 4770-est vagy 4850 est ami már kifutoban van!!!
minimum egy 4870 es 1GB ost.Ami ez fölött van az bármi jöhetne😉 talán csak az 5970 es nem /túl nagy/😂

Sajnos a pénz nagy úr! Azt vesz amire telik!
Én személy szerint AMD 4850-et, vagy 9800GT-t vennék ennyi pénzből.
A 4850-es lenne szerintem a jobb választás a kettő közül.
Hogy DDR3 1GB vagy DDR5 512mb? Én az előző mellett voksolnék!
0
0
0
0
jumbo avatar
Lizard írta:
Kubu92 írta:
Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy 20-30k körül tervezek videókártyát venni, de nem tom melyiket érdemes.(tervezett gép:asus p5p43td deszka, Intel q8200(4x2,3), 2GB ddr3 ram). Mindenféleképp Ati.
DE A LÉNYEG: DDR3 1GB vagy DDR5 512mb?

Radeon 4850 v 4770

hát azért egy ilyen procihoz én nem vennék egy 4770-est vagy 4850 est ami már kifutoban van!!!
minimum egy 4870 es 1GB ost.Ami ez fölött van az bármi jöhetne😉 talán csak az 5970 es nem /túl nagy/😂
0
0
0
0
FlashMaster avatar
Szevasztok!
Van egy ilyen alaplapom:
MSI 845PE Max/Neo (MS-6580), hozá egy 2,4GHz-es pentium proci, 2GB DDR1 RAM, meg most van benne egy ATI 9600Pro 128MB videókari és érdekelne, hogy milyet ajánlotok helyette!
Előre is köszi a segítséget! Köszi
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció