Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
Rolando írta:
tessék ez remélem segít [LINK]
am 8GB ramhoz egy Phenom II x2 vagy x4hez és egy gts450 hez elég 400W?

nem biztos a táp tól függ hogy milyen minőségű mert vannak olyanok amik leadjak azt a 400W-ot amit ráírnak de vannak olyanok is amik biztos hogy nem.
0
0
0
0
Rolando avatar
400W-os Chieftec 11k-ért az jó?
0
0
0
0
gytomi avatar
Rolando írta:

Valamennyire segített, kösz!
0
0
0
0
akos328 avatar
Márkától is függ, de biztos ami biztos egy 500-asat vennék, de mondjuk egy Chieftech-ből elég lenne a 450 az biztos, de ugyan ebből a 400as is elég. De iylen M-power, HKC és egyéb tesco gazdaságos tápokat azt hagyd meg másnak a bolt polcán.
0
0
0
0
Rolando avatar
0
0
0
0
gytomi avatar
Hy!

A billentyűzeten át tudok cserélni 2 gombot?
pl a Z-t az Y-al, hogy a betűket is helyesen írja?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
cod4ultra írta:
Sajnos nem lesz 2014-ig DDR4-es Memória!!😞

http://prohardver.hu/hir/2014_ddr4_memoria_piackutatas.html

Mér sajnos? Egy az hogy hülyeség most pl ddr3 1066-2000MHz közt sincs semmi különbség normál használatnál még sokáig bőven jó lenne a ddr3
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem DDR3 van 😜 😃 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
cod4ultra írta:

prohardveren volt h 2013ban jön ki... iponon pedig hogy 2014ben
0
0
0
0
no avatar
cod4ultra írta:

nem is baj😃
nekem ugyis még csak ddr2 ön van
0
0
0
0
cod4ultra avatar

0
0
0
0
Rolando avatar
ok

a geil jó ramokat gyárt?
0
0
0
0
cseszka avatar
Rolando írta:
alaplapot és procit nehéz beszerelni a gépbe mert ha igen akkor a szakikra bíznám majd az i3masomat

Nem nehéz,kell h legyen utmutató a procihoz is meg az alaplaphoz is,alaplapnak biztos h hogy kell betenni a procit,höpasztárol nefeletkezz meg,de ha még nem csináltad akk inkább hagyd a szakikra.
0
0
0
0
Rolando avatar
alaplapot és procit nehéz beszerelni a gépbe mert ha igen akkor a szakikra bíznám majd az i3masomat
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
Igazából teljesen mindegy, mert a gyártástechnológia mérete volt a téma, és maga a kisebb gyártástechnológia olcsóbb. Az már mellékes, hogy a felhasznált anyagok ára hogyan változik.
Amúgy: [LINK] és kiemelném ezt a mondatot: "Az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme.". 😀

az oxigén elemi állapotban ez meg oxigénnel fordul elő 😃
de am ha így fojtatják több lesz a szén-dioxid a földön mint levegő

Hát de most az kit érdekel, hogy elemi állapotban van e vagy sem? 😃 Pillanatok alatt kismillió módszerrel kinyerhető a szilícium-dioxidból. És még csak nem is drága eljárásokról van szó. Illetve nyilván van köztük drága, de az is nyilvánvaló, hogy nem azt alkalmazzák. 😆 A lényeg, hogy nem kell attól tartanunk, hogy Kína miatt megdrágulnának a processzorok. 😂 Meg aztán eleve nem is a szilícium a pénz a processzorokban, hanem a gyártáshoz szükséges gépek fejlesztése.
0
0
0
0
A-Villas-Boas avatar
Cooley írta:
Ebben a cikkben a ritkaföldfémekről van szó. A szilíciumnak semmi köze a ritkaföldfémekhez, ráadásul a szilícium félfém. 😀

szilíciumot idén tanultuk kémiából..2. leggyakoribb elem a földön.. 😃
0
0
0
0
aaron_ avatar
Habor írta:
jolvan pöcöikszröl adjál linket

szívesen... 😕 így legalább nagyobb választék van
0
0
0
0
no avatar
jolvan pöcöikszröl adjál linket
0
0
0
0
aaron_ avatar
Habor írta:
cpu pasztát hol lehet venni?
mert nem találok sehol:S

Nem volt nehéz^^ [url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=paszta&x=0&y=0[/url]
0
0
0
0
no avatar
cpu pasztát hol lehet venni?
mert nem találok sehol:S
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Igazából teljesen mindegy, mert a gyártástechnológia mérete volt a téma, és maga a kisebb gyártástechnológia olcsóbb. Az már mellékes, hogy a felhasznált anyagok ára hogyan változik.
Amúgy: [LINK] és kiemelném ezt a mondatot: "Az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme.". 😀

az oxigén elemi állapotban ez meg oxigénnel fordul elő 😃
de am ha így fojtatják több lesz a szén-dioxid a földön mint levegő
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Egy 5.1-es hangfalszett összekapcsolása az alaplaponként változik? Mert eddig egy ASUS P5QL PRO lapom volt, ott a front hangfalakat a zöldbe, a centert és a mélynyomót a feketébe, a hátsókat meg a pirosba kellett. A mostani gigabyte lappal meg a hátsó hangfalak csak akkor szólnak, ha a kékbe vannak dugva, vagyis oldalsó hangfalnak vannak beállítva. A hangzása is más egy kicsit.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Rolando írta:
Kicsit szar vagyok ilyen téren ugyhogy megkérdezem hogy a tápoknál mire jó a molex és hogy szerintetek ez a táp jó volna egy gtx 550 hez?
Chieftec CTG-400-80PB OEM táp a PCX keresöjébe beírva az alsó

Jó vagy esetleg ajánlanám az FSP HEXA 400W-ot.
A molex csatlakozó meg ez:
https://www.dvinfo.net/forum/attachments/non-linear-editing-pc/7552d1210860165-powering-two-9800gtx-gpus-enough-connectors-800px-molex_female_connector.jpg És arra jó, hogy az ilyen csatlakozójú alkatrészeket ellássa árammal(bármilyen meglepő 😆😉.
hát nem gondoltam volna, hogy őszintén megmondjam, azt hittem csak azért van, h ne legyenek porosak azok a kis pöckök. Am 1ik Nike pólómon szerepel egy molex csati többedmagával😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Rolando írta:
Kicsit szar vagyok ilyen téren ugyhogy megkérdezem hogy a tápoknál mire jó a molex és hogy szerintetek ez a táp jó volna egy gtx 550 hez?

Jó vagy esetleg ajánlanám az FSP HEXA 400W-ot.
A molex csatlakozó meg ez:
https://www.dvinfo.net/forum/attachments/non-linear-editing-pc/7552d1210860165-powering-two-9800gtx-gpus-enough-connectors-800px-molex_female_connector.jpg És arra jó, hogy az ilyen csatlakozójú alkatrészeket ellássa árammal(bármilyen meglepő 😆😉. Régebbi HDD, ODD, FDD, videokártyákon jellemző, de van egy kevés olyan alaplap, ami ilyet használ extra pci-e tápellátásnak, illetve néhány hangkártya, ventilátor és egyéb kiegészítő kütyük használnak még ilyet.
0
0
0
0
Rolando avatar
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!
Az mitől lehetséges, hogy nincsen "Sound Mix"-erem?
https://www.kephost.com/images4/2011/7/8/3x2t6hm2i5shs38j6o0u.jpg
"Show disabled Devices" ki van pipálva, szóval mutatnia kéne.A legújabb driver van a hangkártyán, letöltöttem a Realtek HD Audio-t is.Azzal sem adja be.Nem tudom mi lehet a baja.Már majdnem egy hete szórakozok vele, de nem sikerül megoldani.
Remélem valaki tudja a választ.
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Ebben a cikkben a ritkaföldfémekről van szó. A szilíciumnak semmi köze a ritkaföldfémekhez. 😀

ezt még linkelték nekem h ezért drága
0
0
0
0
Cooley avatar
Ebben a cikkben a ritkaföldfémekről van szó. A szilíciumnak semmi köze a ritkaföldfémekhez, ráadásul a szilícium félfém. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:
azért na de akkor mivel a Hd 5000-es széria ugya bár 40nm-esek akkor a hd6000-es széria miért nem 32nm-es lett miért 40nm-nél maradtak?

mert drágább a technológia

Csak a fejlesztés drágább, amúgy meg olcsóbb az előállítás, mivel egy szilícium ostyán több tranzisztor/chip fér el.

ja és a ha kína azt mondja hogy a szilíciumnak 1kiló ára pl olyan mértékben növekedne mint itt a cukor akkor senkinem sem lenne kedve venni ilyen dolgokat

És ez most hogy jön a gyártástechnológiához? 😃

hát mivel ritkafém a szilícium és csak kínában van attol függ h menyibe kerül

Ritka? 😆 Kicsit eltévedtél, az egyik leggyakoribb anyag a Földön...

én mintha úgy olvastam volna hogy az egyik óceán aljában találtak 100 milliárd tonnát... van még Kínában vagy (de csak ott ezért ritka) 60 milliárt tonna
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:
azért na de akkor mivel a Hd 5000-es széria ugya bár 40nm-esek akkor a hd6000-es széria miért nem 32nm-es lett miért 40nm-nél maradtak?

Csak a fejlesztés drágább, amúgy meg olcsóbb az előállítás, mivel egy szilícium ostyán több tranzisztor/chip fér el.

ja és a ha kína azt mondja hogy a szilíciumnak 1kiló ára pl olyan mértékben növekedne mint itt a cukor akkor senkinem sem lenne kedve venni ilyen dolgokat

Ritka? 😆 Kicsit eltévedtél, az egyik leggyakoribb anyag a Földön...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:

http://itcafe.hu/hir/ritkafoldfem_csendes_ocean_ree.html
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
foxbet írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
szevasztok
Most ugye bár folyik a verseny hogy ki adja ki a 28nm cxsikészletű vga-t.

Az lenne a kérdésem hogy honan tudja mind a két gyártó hogy 28 nm-es kell nem mondjuk 22 vagy csak 30nm ????????

És a 32 nm-et mért hagyták ki?

Az utóbbi kérdésre az a válasz, hogy már rendelkezésre áll a 28nm-es technológia is, akkor mégis miért foglalkoznának a 32-essel? Az előbbi kérdést meg nem értem, mi az, hogy honnan tudják, hogy mi kell? Nyilván azért a 28nm-es technológia jön, mert ez áll rendelkezésükre annyi pénzért, hogy abból a lehető legtöbb profitot termeljék. Nem tudom, hogy válaszoltam e az első kérdésedre, tedd fel újrafogalmazva még egyszer, ha nem. 😃

Az lenne hogy miért pont 28nm mind a 2 gyártónál miért nem 25 vagy 30 vagy stb.?

Azért nem 30, mert rendelkezésre áll a 28nm-es technológia is, és azért nem 25, mert ha vannak is ilyen gyártósoraik, még kísérleti meg rossz a kihozatali arány.

foxbet írta:

Mert így nagyobb a profit nyilvánvalóan. 😀 Meg lehet, hogy nem sikerültek valami jól a 32nm-es gyártószalagok. Igazából nem tudom pontosan, de nyilvánvalóan ilyesmi okai vannak, legalábbis a logika ezt diktálja. 😀 Röviden fogalmazva, mindig azt a technológiát használják, amivel a legnagyobb a profit.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
szevasztok

Az lenne a kérdésem hogy honan tudja mind a két gyártó hogy 28 nm-es kell nem mondjuk 22 vagy csak 30nm ????????

Az utóbbi kérdésre az a válasz, hogy már rendelkezésre áll a 28nm-es technológia is, akkor mégis miért foglalkoznának a 32-essel? Az előbbi kérdést meg nem értem, mi az, hogy honnan tudják, hogy mi kell? Nyilván azért a 28nm-es technológia jön, mert ez áll rendelkezésükre annyi pénzért, hogy abból a lehető legtöbb profitot termeljék. Nem tudom, hogy válaszoltam e az első kérdésedre, tedd fel újrafogalmazva még egyszer, ha nem. 😃

Az lenne hogy miért pont 28nm mind a 2 gyártónál miért nem 25 vagy 30 vagy stb.?

0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
szevasztok

0
0
0
0
foxbet avatar
szevasztok

0
0
0
0
no avatar
Nekem nem adtak sem a kártyához sem az alaplaphoz :/Pedig mindkettő támogatja a crossfire-t :/
0
0
0
0
foxbet avatar
SLI és Crossfire kábel az ponton pénzért be lehet szerezni 100Ft
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nvidiához nem adnak atihoz igen. sli képes alaplaphoz adnak sli kábelt de crossfire kábelt nem
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
nekem is adtak. de a lapomon csak 1 16x-os PCIE van ^^
0
0
0
0
niteforce avatar
nem tudom, lehet, csak amikor neztem ilyen kicsomagolasokat, akkor a VGA-khoz adtak.
0
0
0
0
no avatar
hát nekem is képes a karim és nem adtak
a videokari könyvében benne van h az alaplaphoz adnak
0
0
0
0
niteforce avatar
a CF/SLI kepes karikhoz mindegyikhez adnak kabelt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció