Sziasztok! Szerintetek milyen táp illene ebbe a konfigba?
Alaplap ASROCK B75 Pro3-M
Processzor INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória TRANSCEND 8GB JetRAM DDR3 1600MHz KIT JM1600KLN-8GK
Videókártya ASUS HD7790-DC2OC-2GD5 HD7790 2GB GDDR5 PCIE
Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Billentyűzet A4TECH G800V
Egér A4TECH Bloody Gaming V7
Ház AKYGA AKY001BR
Én egy ilyen tápra gondoltam de nem tudom hogy sok neki vagy kevés nem értek hozzá :S AKYGA AK-B1-650 650W
FSP Raider 550 és az alaplap meg ha már K-s a proci akkor gondolom tuning is lesz és akkor kéne egy Asrock Z77 Extreme 3 alaplap is szerintem. H60 hűtőt meg felejtsd el. Játék víz hangos ventilátorokkal. Egy léghűtéssel sokkal jobban jársz szerintem bár akkor lehet le kéne mondani a magas ramjaidról.
Hello!
Szerintetek milyen táp kellene az új konfigomhoz, elég lenne CORSAIR Builder Series CX500W v2 vagy CHIEFTEC CTG-550-80P 550W BOX, vagy esetleg tudtok jobbat ajánlani?
CPU INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 OEM
MOB ASROCK Z77 Pro4-M
Ház CORSAIR Carbide Series 300R Fekete CC9011014
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
proci huto: CORSAIR Hydro Series H60
RAM Corsair Vengeance 16GB DDR3 1600Mhz CL9
Opt.meg. Samsung SH-118AB/BEBE DVD-olvasó SATA Fekete OEM
VGA ASUS HD7970-DC2-3GD5 HD7970 3GB GDDR5 PCIE
Hát most mit írjak?😃 Sokkal jobb😃 Ezek kettő 5970-t is elbírnak😃 Ha egy lesz akkor meg egész jó lesz a hatásfoka a tápnak mert kb 40-50%-ig lesz terhelve még a gép max terhelésénél is.
TaylorXIII: Tudom, hogy többféle van, de még csak most jutottam el odáig, hogy rákérdezzek, hogy pontosan melyik típus is az. CMPSU-850TXEU ő lenne az, nem a V2-es, nem a moduláris.
Ezek közül szerintem a Corsair GS 800 mert TX 850ből több féle van és gondolom nem tudod ez melyik fajta. Cooler Master meg 3 ágas és jól teszed, hogy nem csíped őket😃 Vannak jó tápjaik de nagyon kell figyelni.... Corsair is kezd ilyen lenni. Ha a TX 850 az ilyen lenne:CMPSU-850TXV2 akkor az seasonic belsős és az akkor nagyon jó lenne.
Sokkal olcsóbban is megúszhatnád szerintem. Egy XFX pro 550,FSP Raider 550 is elég lenne de a hatásfok miatt legyen inkább 650-es mindkettőből ha ilyen 300 wattos kártyában gondolkodsz.
Master Killer: 500-as tápod nagyon nem 500 wattos. [url]http://www.raptoxx.org/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=285[/url] 2db 14 Amperes ág? Ilyen a 350-400 Wattos tápoknál szokott lenni nem az 500 wattosoknál. Már az is csoda, hogy a mostani konfigod elviszi a táp.
Én egy ASU 5970-t néztem annak 2db 8tűst írtak. Ha írtad volna pontosan mire gondolsz akkor talán nem mondok "rosszat". CFTnél ha külön ágakon vannak a pci-e csatlakozók akkor elbírhatja gondolom. De ilyen fogyasztásnál jobb volna egy egyágas táp. A 400-as Raptoxx classic meg durva, hogy elvitt egy olyan konfigot mert 12 volton összesen nem tudhat 250 Wattnál többet😃 Tiéd meg 300 Wattnál.
Egyébként még anno egy rendes tag leírta nekem pü.-ben a tapasztalatait a Raptoxx ezen szériájáról. Lényegében annyi volt, hogy egy 400-as classic-al hajtott egy B50-et meg egy 480-at, ugye ez tuning nélkül is eleve 125W+250W--->375W. Tehát a hatásfokkal, nagy gond nem lehet, én inkább a kábeleket hiányolom róla... Na de lényeg ami lényeg az én 500-asom az 1090T-m mellett nem birkózna meg egy 5970-el? (hülye kérdés..)
Dani46: Csak azért került be a kérdésembe az 5970, mivel a lehetséges jövevények közül ő rendelkezik a legnagyobb tdp-vel.
Tisztában vagyok az erejével de azért itt van pár régebbi játék illetve benchmark:
TaylorXIII: Valamit elnézhettél mert egy 6-os meg egy 8-as csati megy bele. csak az XFX Black Edition-be megy 2db 8-as.
Ahogy néztem a mostani raptoxx tápodon egyetlen pcie csati sincs így gondolom átalakítózol most. Ezen legalább már van 2db 6 tűs PCI-E csatlakozó de, hogy elbírná-e az 5970 kártyád azt ne mtudom. Egy ágon 18A-t tud ami 216 A. Egy ágon biztos nem bírja el az 5970-t mert az 300 wattot kér és két db 8 tűs pci-e csatlakozó kell neki. Nem tudom elbírná-e az 5970 kártyát de ha el is bírja akkor is megint átalakítózgatni kell.
A Raptoxx Classic 500-as tápomat cserélném le, nagyon olcsón jutnék hozzá, gyönyörű állapotban. Hosszab távra venném, de egyelőre a mostani konfigomhoz, illetve a 6950-emet cserélném még le egy 5970-re.
Master Killer
Jó minőségű CWT PSH-s táp, de korlátai miatt kicsúszik az ajánlott kategóriából. Szerencsétlen a csati elosztás az ágak közt, és éles a túláramvédelem is, hatásfoka se magas, és viszonylag hangos is.
Viszont itt hadd jegyezzem meg, hogy nem lenne gond a többágas elosztással se(bár mostanság divatból megy az, hogy 1 ágas a király, azt kell venni mert csak.... ez elég faság, annak is meg van a maga hátránya azért), max a egy(ilyenkor nem küszöbre kell méretezni és kész)/több nagyobb fogyasztású kártyánál/extrém tuningnál, van igazi előnye az 1 ágasoknak, csak esetünkben egy elég szerencsétlen példáját láthatjuk az ágelosztásnak(azt nem néztem meg, hogy egy részről vannak e bontva az ágak, bár mind1 is, a szabvány ágankénti túláramvédelemet követel) .
Szóval én is azt mondom írd le milyen konfigba kéne, és milyen árban is szerezted volna ezt be, esetleg ha van valami egyéni kikötésed akkor azt is.
Előbb rosszul írtam.
Fortron RAIDER S 550W 80PLUS SILVER
CHIEFTEC CTB-550S-bulk 550W, 12cm fan, akt.PFC, 85PLUS
Ez a 2 táp miben különbözik egymástól?
Miért a fortront vegyem meg?
Miért a chieftec-et vegyem meg?
Előbb még jó volt fotron raider 550. Most miért nem jó? Külföldi oldalról veszed szóval írunk valamit attól még nem feltétlen van abban a boltban. Akkor már inkább a bolt linkjét add meg.
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 550W-os tápokat amik megbízhatók,jól kilehet használni és nem túl drágák?
Cheftec és fortronon kívül.
CPU INTEL Core i5-3570 BOX (3.4GHz, LGA1155, VGA)
ASUS P8B75-M
GIGABYTE GTX660 2GB (192) aktiv 2😆 H DP D5
eddig ez az összeállítás van meg.
Mivel így kell így igen. De hát látod ezi s úgy rakta be mert úgy kell😀 ha más nem akkor a felirat segít😀 Ha felfelé lenne ventilátor akkor fejjel lefelé lenne a felirat😀
Tudtommal is lefelé kell néznie ventilátornak alsó tápos házban. Bár megmondom őszintén nem tudom biztosra. De én úgy tudom azért kell lefelé néznie mert nem a videokártya melegét kéne beszívnia hanem a szoba hőmérsékletű levegőt meg ott porszűrő is a zalman z11 plusnak szóval lefelé kell néznie a táp ventilátorának.
köszönöm. még azt had kérdezzem meg ha ezt a tápot be raknám alúlra, akkor a ventillátor felfelé nézne? mert képelen azt láttam hogy ha alúlra rakták akkor a venti lefelé nézett. de úgy nem tudja ki fújni a meleg levemgőt nem? 😀
Igen mivel a plusz két tű elhajlítható onnan. XFX tápegységen is 2x6+2 és 2x 6 tűs van és így összesen 4 PCI-E csatlakozó ami kell két darab 7870 kártyának.
Simán elbírná de sajnos kérdésed utolsó felénél elbukik. A rákötésnél. Ugyanis ezen 1 6tűs PCI-E és 1 8 tűs(6+2) PCI-E csatlakozó van. Lehetne átalakítózni de inkább ne. Neked meg 4 db kell. Ezért őt vedd:http://www.argep.hu/product_1421281.html
[LINK]
http:// www.argep.hu/ product_1211455.html
Alaplap ASROCK B75 Pro3-M
Processzor INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória TRANSCEND 8GB JetRAM DDR3 1600MHz KIT JM1600KLN-8GK
Videókártya ASUS HD7790-DC2OC-2GD5 HD7790 2GB GDDR5 PCIE
Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Billentyűzet A4TECH G800V
Egér A4TECH Bloody Gaming V7
Ház AKYGA AKY001BR
Én egy ilyen tápra gondoltam de nem tudom hogy sok neki vagy kevés nem értek hozzá :S AKYGA AK-B1-650 650W
mert szeretném a procit is tuningolni
Szerintetek milyen táp kellene az új konfigomhoz, elég lenne CORSAIR Builder Series CX500W v2 vagy CHIEFTEC CTG-550-80P 550W BOX, vagy esetleg tudtok jobbat ajánlani?
CPU INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 OEM
MOB ASROCK Z77 Pro4-M
Ház CORSAIR Carbide Series 300R Fekete CC9011014
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
proci huto: CORSAIR Hydro Series H60
RAM Corsair Vengeance 16GB DDR3 1600Mhz CL9
Opt.meg. Samsung SH-118AB/BEBE DVD-olvasó SATA Fekete OEM
VGA ASUS HD7970-DC2-3GD5 HD7970 3GB GDDR5 PCIE
[LINK]
[LINK](ez lenne a legjobb)
bocs de nem tudom a konfigod mennyi Euro de legalább leírhattad volna mennyi maradt tápra. De gondolom így már elég.
http://www.gigastore.sk/
ez a 2 ahol néztem,max keret az 550 euró.
i-Tec DRAGON Force 530W
Vélemény?
Cooler Master Real Power M620
Illetve ezekről a Corsair-ekről?
CORSAIR TX850
Corsair GS800
[LINK]
Én egy ASU 5970-t néztem annak 2db 8tűst írtak. Ha írtad volna pontosan mire gondolsz akkor talán nem mondok "rosszat". CFTnél ha külön ágakon vannak a pci-e csatlakozók akkor elbírhatja gondolom. De ilyen fogyasztásnál jobb volna egy egyágas táp. A 400-as Raptoxx classic meg durva, hogy elvitt egy olyan konfigot mert 12 volton összesen nem tudhat 250 Wattnál többet😃 Tiéd meg 300 Wattnál.
Dani46: Csak azért került be a kérdésembe az 5970, mivel a lehetséges jövevények közül ő rendelkezik a legnagyobb tdp-vel.
Tisztában vagyok az erejével de azért itt van pár régebbi játék illetve benchmark:
TaylorXIII: Valamit elnézhettél mert egy 6-os meg egy 8-as csati megy bele. csak az XFX Black Edition-be megy 2db 8-as.
Jó minőségű CWT PSH-s táp, de korlátai miatt kicsúszik az ajánlott kategóriából. Szerencsétlen a csati elosztás az ágak közt, és éles a túláramvédelem is, hatásfoka se magas, és viszonylag hangos is.
Viszont itt hadd jegyezzem meg, hogy nem lenne gond a többágas elosztással se(bár mostanság divatból megy az, hogy 1 ágas a király, azt kell venni mert csak.... ez elég faság, annak is meg van a maga hátránya azért), max a egy(ilyenkor nem küszöbre kell méretezni és kész)/több nagyobb fogyasztású kártyánál/extrém tuningnál, van igazi előnye az 1 ágasoknak, csak esetünkben egy elég szerencsétlen példáját láthatjuk az ágelosztásnak(azt nem néztem meg, hogy egy részről vannak e bontva az ágak, bár mind1 is, a szabvány ágankénti túláramvédelemet követel) .
Szóval én is azt mondom írd le milyen konfigba kéne, és milyen árban is szerezted volna ezt be, esetleg ha van valami egyéni kikötésed akkor azt is.
Fortron RAIDER S 550W 80PLUS SILVER
CHIEFTEC CTB-550S-bulk 550W, 12cm fan, akt.PFC, 85PLUS
Ez a 2 táp miben különbözik egymástól?
Miért a fortront vegyem meg?
Miért a chieftec-et vegyem meg?
Tudnátok ajánlani 550W-os tápokat amik megbízhatók,jól kilehet használni és nem túl drágák?
Cheftec és fortronon kívül.
CPU INTEL Core i5-3570 BOX (3.4GHz, LGA1155, VGA)
ASUS P8B75-M
GIGABYTE GTX660 2GB (192) aktiv 2😆 H DP D5
eddig ez az összeállítás van meg.