4 GB memória probléma
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni ugyanis lenne egy kis problémám. Van nekem összesen 4 GB KINGMAX DDR 2 1066 MHz-es memóriám. Külön-külön vásároltam a modulokat (mármint időben) anyagi okokból. Adott egy Dual Chanelles Gigabyte alaplap amibe bele szeretném rakni ezt a 4 modult. A problémám az lenne, hogy 2 GB-ig nagyszerűen működik a dolog, bármely 2 modullal (tehát nem hibás egyik sem), de mihejst 3 vagy 4 db-ot rakok az alaplapomba nem működik a dolog. Nem tudom még a BIOS-t se behozni (mivel még addig se jut el a fojamat), hátha ott megtudnék vmi okosságot.
A konfiguráciomat leírom hátha az segítene vmit:
Core 2 Duo E5200
Gigabyte GA-EP31-DS3L
2x1 GB KINGMAX DDR2 1066MHz RAM (ugye ezt szeretném bővíteni)
Zotac GeForce 9600 GT 1 GB (DDR3)
300 GB Maxtor Winchester
400 W Codegen táp
Pioneer DVD RW
Hát ennyi lenne a problémám. Ha tudtok légyszi segítsetek mihamarabb!
A válaszotok előre is köszönöm!
Core 2 Duo E5200
Gigabyte GA-EP31-DS3L
300 GB Maxtor Winchester
400 W Codegen táp
Pioneer DVD RW
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok! 4 Gb DDR2 800 Mhz RAM van a laptopomban, de a windows azt írja hogy 4Giga ramom van, de csak 2,75Gb használható. Ezt meg lehet valahogy oldani?
Ahhoz, hogy mind a 4 giga Ram-ot tud használni 64-bites windows 7-et kell felraknod. 😆
128 Gb rammot támogat ?
Valamit esetleg félrenézhettél.
Valamit esetleg félrenézhettél.
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy a windows 7 64 bit táogatja a 6 gb rammot vagy a föllötieket?
Azt szeretném megkérdezni hogy a windows 7 64 bit táogatja a 6 gb rammot vagy a föllötieket?
64 bites windows 3 giga rammal is tökéletesen megy és rendesen lehet vele játszani is ez is tapasztalat
Sziasztok!
Eddig volt 2Gb ramom, most vettem hozzá egy ugyan ilyen modult (bár érdekes, hogy az újonan beszerzett kisebb...).
Úgy tűnik, mennek rendesen dualba, de a win7 a rendszerhez ezt írja:
Telepített memória (RAM): 4,00GB (3,25GB használható).
Ilyenkor mi van? 😕 Jó lenne az a +768mb ram!
tegyél fel 64 bites windows-t mert gondolom most 32bitesed van
Eddig volt 2Gb ramom, most vettem hozzá egy ugyan ilyen modult (bár érdekes, hogy az újonan beszerzett kisebb...).
Úgy tűnik, mennek rendesen dualba, de a win7 a rendszerhez ezt írja:
Telepített memória (RAM): 4,00GB (3,25GB használható).
Ilyenkor mi van? 😕 Jó lenne az a +768mb ram!
azt tudom csak lusta vagyok rá 😆D
svchost.exe 115Mb
Chrome 102Mb
ekrn.exe 64Mb
audiodg.exe 46Mb(van hogy ez a szar megeszik 2GB-t :S, de tudom hogy lehet ezt a problémát orvosolni 😃😉
Akkor orvosold is gyorsan, mert 2 Gb az audiodg.exe-nek onmagaban picit tobb a soknal szerintem ! ^^ 😉
Virus, v. driver-hiba szerintem...
Az 1,5GB egy picit sok,nem?Az 1GB a normális,legalábbis nálam
Akkor az enyem tokre NEM normalis, mert a W7 64-bitem 2 Gb RAM-ot eszik meg allandoan, mondjuk 8 Gb RAM-mal nem igazan erdekel. ^^
A kulon tuzfalam, az antivirusom, a sidebar-widget-ek es a bongeszom eszi jelenle a legtobbet. Persze, maga a W7 64-bit utan. 😀
svchost.exe 115Mb
Chrome 102Mb
ekrn.exe 64Mb
audiodg.exe 46Mb(van hogy ez a szar megeszik 2GB-t :S, de tudom hogy lehet ezt a problémát orvosolni 😃😉
és pls. segítsetek, hogy hogyan lehetne csökkenteni pls.
előre is thx 😀
a 32bites vista az támogatja a 4 Gb-ot, mert most akarom felrakni?
most 32bites xp-m van és az csak 3,25-öt ismer fel
azért még jól jönne az a majden 1 Gb😃
belépsz a BIOS-ba és ott van egy olyan h System Information asszem...
most 32bites xp-m van és az csak 3,25-öt ismer fel
azért még jól jönne az a majden 1 Gb😃
A gond valószinüleg itt is az lessz hogy csupán nem látja, nekem a régi gépemnél is 4gb-bol csak 2,7 látott a vista is. Az új gépemnél viszont 8gb-bol látott 3,5-öt viszont mindkét esetben a frissítéssel érkező sp1 megoldotta a gondot a régi gépemnél látja mind a 4 gb-ot az újnál is rendben van. De a lényege az egésznek hogy szerintem te is tedd fel az sp1-et, az már megoldja azt hogy látni lehessen de ettől függetlenül ahogy már elmondták amit em lát a rendszer azt is használja. Az indulási gondodat majdnem biztos vagyok benne hogy az okozta hogy nem volt jól beletéve valamelyik ram a foglalatba vagy a foglalat volt egy kicsit szennyezett, zsíros (Ez új alaplapoknál gyakori vagy olyan slottokban amik még nem voltak használva)vagy valami hasonló és ezért nem érintkezett valahol. Elég volt ha csak egy helyen nem érintkezett az már tudta blokkolni a gépet az indítás felé mert hibának érzékelte. Majd írd meg légyszi hogy az sp1 után mennyit lát a rendszered.
Azóta kiderült a probléma oka: Az a gond h 2 modul egy oldalas , a másik 2 pedig 2 oldalas. Ez bármelyik más alaplapnál nem lenne probléma de az én Gigabyte alaplapomnál ez okozza a gebaszt😞
helló
nekem 2x2 GB 1066Mhz es ramom van
és csak 3,25 Gb ot ismer fel
meg lehet valahogy ezt oldani?valami progival?
Szia😀 progival mem hiszem hogy meg lehet oldani.A windows xp 32bit-es változat csak ennyit ismer fel.De esetleg egy új oprendszerrel meg lehet oldani.Vagy 64 bit-es xp vagy vista ami ismeri fel a 4gb rendszermemóriát
Szerintem ezzel nem kell foglalkozni ha annyit felismer az elég. De amugy használja az azt is amit nem lát.
helló
Szia😀 progival mem hiszem hogy meg lehet oldani.A windows xp 32bit-es változat csak ennyit ismer fel.De esetleg egy új oprendszerrel meg lehet oldani.Vagy 64 bit-es xp vagy vista ami ismeri fel a 4gb rendszermemóriát
sziasztok😀 Nekem is 4gb ram van a gépben.felismeri mind a 4gb-ot,mivel 64bit-es xp van felrakva.Csak azt nem tudom hogy miért nem müködnek a memóriák 800mhz-en.Az alaplapba ddr2 800-667-533 támogat.a memóriák ddr2 800 mhz-sek de nem mennek csak 766 mhz környékén futnak.valaki esetleg tudja hogy mi lehet a probléma?
A válaszotokat elöre is köszönöm😀
A teljes küszöböt nem mindig lehet alapbol elérni.😊
A válaszotokat elöre is köszönöm😀
A ramok ugyanolyanok?[/quote
A méretet, MHz-et, márkát tekintve igen ,de nem KIT-be lettek véve.]
Nincs mit 😉 😃
Neked amugy hogy sikerült megoldani a problémát?
Core 2 Duo E5200
Gigabyte GA-EP31-DS3L
300 GB Maxtor Winchester
400 W Codegen táp
Pioneer DVD RW