Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pakai93 avatar
hát 30-40e biztos nem...😂 olyan 15e FT-ot 😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Kössz a gyors válaszokat 😃 Azért kérdeztem ezeket meg mert anyit tudtam hogy elég régi de ennél többet nem. Csak az árát nem tudom az a legnagyobb gondom,de majd holnap megkérdezem ha ez tényleg olyan jó kis kártya 😃 Szerintetek menyit érhet egy olyan ??
0
0
0
0
pakai93 avatar
azbizony írta:
Nekem az lenne a kérdésem hogy egy 8800GTX menyivel jobb mint az én karim?? Ma mondta haverom hogy tud egy ilyen karit eladót, anyit tok én róla hogy 512mb-s és GDDR3 as. A gyerek szerint az ujj ára 60 ezer volt. Infókat kérnék szépen 😃 előre is kössz

a 8800GTX az egy nagyon erős kártya a korához képest is és még ma is nyugodtan lehet rá mondani h egy jó erős középkategóriába tartozik 😀 annyira nem ismerem a te kártyádat de sztem erősebb nála... mivel használt vétel elött mindenképpen kérd el pár napra vagy legalábbis pár órára kipróbálni tesztelni... ennélkül semmiképpen se vedd meg... 😀 a teszt során ugyis ki fog derülni mit is tud igazából és h mennyivel erősebb a jelenlegi kártyádnál... 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
azbizony írta:
Nekem az lenne a kérdésem hogy egy 8800GTX menyivel jobb mint az én karim?? Ma mondta haverom hogy tud egy ilyen karit eladót, anyit tok én róla hogy 512mb-s és GDDR3 as. A gyerek szerint az ujj ára 60 ezer volt. Infókat kérnék szépen 😃 előre is kössz
a 8800gtx nagyon erős kártya.Jócskán erősebb a gt220-astól.
0
0
0
0
pakai93 avatar
de az egy gyenge kártya... nem jelenti azt h erős ha dx11-es... a hd5670 az egy hd4670-el van egy szinten... annyi a különbség h gyorsabb a memóriája és dx11-es... de ti tudjátok...
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
MaliDual avatar
nemazé de a HD5670 nemhiszem hogy gyende.DX11es kari.most jött ki nemrég.lényeg. ez a kari 2.0 vagy 2.1 es? és belemegy e a 2.0 ás lapba vagy nem???
0
0
0
0
kisember avatar
Itt vok Malidual!! Hát és akkor most vki pontosan leírná h belemegy vagy nem?? A gyártó oldalon azt írják h 2.0 rámeek ugyanott egy másik fülre ott meg azt írják hogy 2.1!!!....
Előre is kösz a választ
😉üdv mindenkinek
0
0
0
0
CarKiller avatar
MaliDual írta:
hali haver új gépet akar vagy is naggya már megvan csak a kari nem. hd4470 vagy 5670 lenne. de!! egy asus m4n78 am es lapba belemegy az 5670?? vagy ahhoz már 2.1 es pcie csati kell? pls válaszoljatok köszi.

Visszafelé természetesen kompatibilis, úgyhogy belemegy, nyugodtan megveheti, ha csak ez volt a gond 😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
pakai93 írta:
belemenni belemegy én ugytudom... de én személy szerint nem ajánlom egyik kártyát sem... gyengék már egy új géphez... 😀 HD4850-et vennék a haverod helyébe... igaz már nagyon kevés helyen forgalmazzák de érdemes egyet beszereznie erős kártya olcsón... kb. 25e Ft

Éna múlthéten vettem egy Sapphire 4850-est az iponról!! Nagyon megvagyok vele elégedve, semmi hangja nincs, és sokkal jobb a hűtőkialakítása, mint a többi 4850-esé
0
0
0
0
pakai93 avatar
belemenni belemegy én ugytudom... de én személy szerint nem ajánlom egyik kártyát sem... gyengék már egy új géphez... 😀 HD4850-et vennék a haverod helyébe... igaz már nagyon kevés helyen forgalmazzák de érdemes egyet beszereznie erős kártya olcsón... kb. 25e Ft
0
0
0
0
MaliDual avatar
hali haver új gépet akar vagy is naggya már megvan csak a kari nem. hd4470 vagy 5670 lenne. de!! egy asus m4n78 am es lapba belemegy az 5670?? vagy ahhoz már 2.1 es pcie csati kell? pls válaszoljatok köszi.
0
0
0
0
barathimre86 avatar
DarthRoni írta:
szerintetek melyikkel járnék jobban?
-Nvidia Geforce GTS 250
-ATI Radeon HD4770
érdekel a véleményetek, üdv😀

Erre azt mondom hogy játékfüggő. Van olyan játék, amely az ATI-t szereti (bár ez kevesebb), van amelyik az NVidia-t.
Árat írj légyszíves hogy melyik mennyibe kerül!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintetek melyikkel járnék jobban?
-Nvidia Geforce GTS 250
-ATI Radeon HD4770
érdekel a véleményetek, üdv😀
0
0
0
0
CarKiller avatar
Ha a fogyasztás is fontos, akkor HD5770
0
0
0
0
no avatar
Hát az 5770 az nagyon gyér a 4870 hez képest de ha ennyiért veszel karit sztem lehet jobban járnál ha megvárnád az uj nvidia kártyákat majd, bár ki tudja mikor jön ki.
0
0
0
0
kisapi avatar
Hello!
Néztem videokártyákat mert az enyém már kevés az újabb játékokhoz, szóval 2 kiszemeltem van:
-Sapphire Radeon HD5770 1GB DDR5
-Sapphire ATI Rad. HD 4870 1GB DDR5
Ha van még ebben az ár kategóriában hasonló vagy jobb teljesítményű kártya akkor írjátok le légyszíves.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.:Kisapi😉
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nagyon jó a 4850, Spphire kiadásút vegyél, annak a legjobb a hűtőkiadása, és a hűtése is jobb, halkabb, mint a többi 4850-é, most vettem olyat
0
0
0
0
no avatar
Nekem milyen VGA-t ajánlanátok?
Nézzétek meg a gépemet! pls.
Én ATI Radeon HD4850 (1GB)-at néztem!
Szerintetek ez jó? 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
teljesítménye elég jó, de az ára most nemigazán.
0
0
0
0
Core2 avatar
GT 240...olcsó és mégis elég erős
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha 9800gt be tud 25 000 környékén szerezni akkor az jobban megéri
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hd 4730
9800gt
hd 3850
hd 4670
9600gso
gt 220.
0
0
0
0
Juventino87 avatar
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Szerintetek melyik videókártyák a legjobbak ezek közül(mondjuk rangsorolhatnátok őket),mert én annyit agyaltam rajta de nem tudom eldönteni. Tehát a kártyák:
-Geforce9600GSO(512MB,256bit,DDR3,Órajel:650/1800)
-Radeon4730HD(512MB,128bit,DDR5,Órajel:750/3600)
-Geforce220GT(1024MB,128bit,DDR3,Órajel:650/1600)
-Radeon4670HD(1024MB,128bit,DDR3,Órajel:750,1800)
-Geforce9800GT(512MB,256bit,DDR3,Órajel:600,1800)
-Radeon3850HD+(1024MB,256bit,DDR2,Órajel:669/1600)

Plusz még odaírhatnátok hogy melyik kártyát miért érdemes megvenni,mik az erősségei,gyengeségei?Köszi
0
0
0
0
DarthRoni avatar
nekem is a driverrel van a fő bajom. az előttem szólokkal egyet értek: halk és jó a hűtése, de a driver ami hozzá van, katasztrófa
0
0
0
0
Tothi avatar
Hali.Valaki tudna nekem segíteni ATI driver ügyben? Mert az egészet nem értem és furcsa, mert eddig én NVidiás voltam most váltottam ATI-ra de NV-nél fellőktem egy drivert és ment minden oszt csoki. 😀 De most mondjuk Crysis WH megy zsírúl de valamelyik játék meg nem az igazi.Mit tegyek töltsek le másik illesztőt.Apropó ha új illesztőt teszek fel akkor távolítsam el a régit teljesen, vagy úgy ahogy van mehet rá a másik? Felvilágosítást kérek 😳 😃
0
0
0
0
Synthax avatar
DarthRoni írta:
lol Sapphire kártyám van és nagy szar, ennyit erről, de az XFX-ről még csak jót hallottam

Szintén Sapphire, tökéletes és halk működés, semmi gondom vele...
0
0
0
0
thug85 avatar
DarthRoni írta:
lol Sapphire kártyám van és nagy szar, ennyit erről, de az XFX-ről még csak jót hallottam

Nekem is Sapphire kártyám van, és nekem hibátlanul üzemel. Jól bírja a strapát. Konkrétan mi a probléma a tiéddel, hogy annyira szar?

Szerk: Most nézem mid van. Nekem is volt ilyen kártyám csak Asus-ban. Az akkor aktuális konfigurációmban elment, de ezen ne csodálkozz hogyha esetleg sovány.
0
0
0
0
akinho94 avatar
DarthRoni írta:

Nekem is Sapphire-om van 4830as. És ennek a legjobb a hűtése. IDLE 36°C LOAD 49°C.
És tökéletesen működik, jól tuningolható, csendes.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
mert volt ilyen hír hogy kiszállnak? hülyék lennének, én nem aggódok emiatt, hajrá Nvidia
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Én azért reménykedek az nvidiában hogy nem hagyja el az asztali vga piacot, mivel ha csak az ati fogja uralni a piacot, nem lesz árverseny, az ati olyan árat szab meg amilyen akar.... és az nagy szívás lenne. Ezért kell az nvidia, hogy legyen árverseny.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
akinho94 avatar
Hát amíg nincs hivatalos teszt a Fermiről addig hiába nézegetitek a táblázatokat.. Majd ha lesz valami konkrét adat, teszt. Ha pedig tényleg ilyen erősek lesznek akkor nem lesznek az olcsó kategóriában..
9800GT..?? ha csak CoD-al játszol vagy csak PhysX-es játékkal akkor esetleg. De egyébként ezt a kártyát ATI-ból a 4830 is széjjel szedi. Csak az a lényeg, hogy normálisat kell venni. (pl. Sapphire, XFX) Club3D kerülendő.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
figyelj, kinek mi a szája íze, de ha már olcsóbb az ATI, azt nézd már meg h az Intel is drágább mint az AMD, mégis legtöbben Intel-esek, és ha jól tudom az előző nyereményjátékban is, lehetett választani, 2.6-os Intel, vagy 2.9-es AMD, mégis az intel-t kérte a győztes, és szerintem az ATI vs Nvidiában is ez a helyzet, én 2x bizalmat adtam az ATI-nak, nem jött be, hátha szerencsésebb leszek az Nvidiával 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor az nvidia bekeményítene a gtx395-sel.De ezt inkább az amd vs intel-ben beszéljük meg vagy az ati vs nvidia.Emléxel amikor az nvidia kiadta a gtx295-öst már mikor és csak most érte utól az ati.
0
0
0
0
no avatar
ati a király !!! és télleg érdemesebb lenne DX 11-es vga-t venni és most amit lehet venni ati azok nagyon dúrvák mégha az olcsóbbakat is nézzük 5750-5770-5850 hát ezek milyen erősek ember... de ha mégtöbet vársz akkor jönnek a dúrvábban 6000 széria😆 ez csak az én véleményem am tudom az nvidia afő márka az ati kidob valamit és az nvidia kicsit később egy még erősebbet de nekem színpatikusabb az ati.. igaz h mosz intelem van de elfogadnék egy phenom II-est persze a core i7 sokkal erősebb de akkor is meg sokkal olcsóbb is mint az nvidia márcsak ezért is mert nem mindenki gazdag.....😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Te tudod mire akarsz költeni.Ha ragaszkodsz a 9800gt-nél akkor maradj annál.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
amúgy nekem addigra bőven megéri azt a 30 ezret azért a 9800GT-ért, vagy ha több jön össze, nézek valamit a GTX 200-as szériából
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ahogy most nézem az új fermi magot lehet, hogy nem ati-m lesz.Ezt nézzétekhttps://www.brightsideofnews.com/Data/2009_12_8/nVidia-GF100-Fermi-SLI-powered-Maingear-PC-pictured/NVDA_GF100_Specs_560.jpgha olcsón adja majd az nvidia akkor az atinak esélye sem lesz.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
és mikor jönnek ki azok a dx11-esek?😜
0
0
0
0
DarthRoni avatar
2 ATI-m volt, mindekettő nagy fos, az egyik túlmelegedett, a mostaninak meg fos a drivere, egyik nap felismeri a drivert másik nap nem, ennyit az ATI-ról
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ne vegyél nvidiát most még.Majd akkor amikor kijönnek a dx11-esek.Akkor lemennek az árak is.Jobb lenne megszeretned az ati-t, mert most az éri meg a legjobban.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sziasztok, nyár környékén szeretnék venni videokártyát, és van egy szerelmem 😆, amit kinéztem:

Geforce 9800GT MSI N9800GT-MD1G/PWM nVidia 1GB
-1GB
-GDDR3
-256 bit
-directx10
mag órajel:550Mhz
ram órajel:1800Mhz

Erről mi a véleményetek? engem elcsábított, de én nem vagyok szakértő 😃
ha tudtok jobbat hasonló áron, írhatjátok, csak ne ATI-t, köszi 😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Kicsit drágábban a 9600GT-nél kaphatsz 4830-at! Az nagyon jó kártya. Majdnem a 4850-es szintjén van, alig marad el tőle.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció