Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy olyan laptopot szeretnék venni a héten, ami olyan adatokkal rendelkezik, amelyinekkel most van kitöltve az adatlapom.
Mi a véleményetek róla? Eddig elég jókat olvastam róla, de nem akarom elsietni a vásárlást.
Köszi
én a gt260-at venném, ha 40k-ba kerül. Jobb választás, mint a 4870, annak ellenére is, hogy én ati párti vagyok. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a gt260-nak 448 bites crossbar vezérelt memória interfésze van és nem 256 bit hub vezérelt.....
Lehet hogy "csak" 256 bites a memóriavezérlő a HD4870-en, de 115200 MB/s a sávszélessége(GDDR5), míg a GTX260-nak 111888 MB/s (GDDR3), hiába 448 bites.
Na ne már, inkább a teszteket kéne nézni, ahol látszik hogy nagyobb elsímítást a 4870 bírja jobban, és átlag 5-10%-al gyorsabb. [url]http://vgaspeed.hu/graph3.php?mode=compare&p2=aMaCakabgR&p3=axaEakabgs&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa&page=1[/url]
Főleg hogy használtan elég jó áron van(260-t nemláttam mostanság)
Nameg ott a dx10.1 támogatás, inkább mint a dx10.
egészen pontosan--> LG Flatron L1730S
mindennel 1280ba jatszok
húsvét tájékán lesz az új gép....terveket meg lehet nézni a gépeim közt😀
1280*1024-es felbontashoz azért elég lesz nekem egy 5670 ugye?
szóval ilyen kicsi felbontáson nem lesz lassú mert mindenhol azt ovlastam h nagy felbontasokon meg ilyenek de az én monitorom nem is bir többet szoval ez a veszély engem nem fenyeget😃
Bőven, lehet néhol kikell venni a szűrőket, de elég lesz.
CRT monitor? Mert azt 1024-be is jó a játékoknál, az új 17"-19"-es LCD-k már inkább 1280-ba jók.
szóval ilyen kicsi felbontáson nem lesz lassú mert mindenhol azt ovlastam h nagy felbontasokon meg ilyenek de az én monitorom nem is bir többet szoval ez a veszély engem nem fenyeget😃
Aha! és most nézelődök neten használt cuccok között és találtam egy videókártyát. ATI R3650-OC 512mb DDR3, 128bit
40euróba kerül, azt írja a tulajdonos hogy a kártya még nincs 1 éves, és az összes új játék mint a Crysis, COD mw , GTA 4 ment rajta szép grafikával.
és ez a jelentés 2010.január.12.-én lett feltéve.
és erről a kariról mi a véleményetek?
A haveromnak is hasonló Asus 3650-ese van, és neki állítólag minden megy full grafikán szaggatás nélkül. Igaz 1280*1024-es felbontásban és élsimítás nélkül..
40euróba kerül, azt írja a tulajdonos hogy a kártya még nincs 1 éves, és az összes új játék mint a Crysis, COD mw , GTA 4 ment rajta szép grafikával.
és ez a jelentés 2010.január.12.-én lett feltéve.
és erről a kariról mi a véleményetek?
mi a véleményetek a HD 5770 -ről ?
erős kártya directx 9ben és 10ben! directx 11ben nem kell tőle csodát várni! viszont ennyiért már lehet kapni 4870et ami viszont hát erősebb nála!
ha dx 11et akar valaki élvezhetően játszani 5850 alá nem nagyon érdemes menni! ez persze az én szubjektív véleményem!
köszi és mégegy kérdés hogy nvidia gtx 260 vagy ati radeon hd 5770? melyik a jobb
hm..mivel directx 11et élvezhetően egy 5850 és annál nagyobb VGA tud max kihasználni rendesen, így ebben az esetben a gtx 260ra szavaznék! viszont ha ebben a kategóriában gondolkozol akkor a tökéletes megoldás a 4870en! jelenleg ez a VGA éri meg a legjobban a piacon szerintem, mind teljesítményben mind árban!
sziasztok! asus 9800gt matrix vagy sapphire radeon hd4850 vapor-x? mindkettő 512mbos melyik a jobb? főleg crysissal játszok..
bár a crysis valóban igen erős nvidia támogatottságú, a radeon sokkal jobb VGA!
Az általuk nyújtott funkcióra (DX11) használhatatlanok! Meg úgy általában is.
A hd 5450-esről mit gondoltok?
Nagyon gyenge eresztés, több szót nem is érdemel. Ennyire nem kéne majmolni ezt a DX11-t.
Ezt nézd meg és felejtse már el ezt a sz*r kártyát mindenki:
[url]http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=455&Itemid=72&limit=1&limitstart=7[/url]
Egyet értek veled. Ha valaki komolyan akarja használni a dx11-et, akkor felejtse el ezeket az alsó kategóriás kártyákat. Még az 5670 is felejtős lehet:
[LINK]
hm ez télleg csak egy vicc VGA, ezért nem érdemes pénzt kiadni!
Nagyon gyenge eresztés, több szót nem is érdemel. Ennyire nem kéne majmolni ezt a DX11-t.
Ezt nézd meg és felejtse már el ezt a sz*r kártyát mindenki:
[url]http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=455&Itemid=72&limit=1&limitstart=7[/url]
nézzd meg ezt [LINK]
ja, valami ilyesmire gondoltam.
szevasztok!
volna egy olyan kérdésem hogy max 30000ft-s kategóriában melyik vga-t ajánlanátok?
ezeket néztem:
-ati 4770 512mb
-ati 5670 1gb
-4830 512mb
előre is thx a választ
[LINK]
Fontold meg ezt is, szerintem jó lenne, az 512-es beleférne a keretbe talán.
volna egy olyan kérdésem hogy max 30000ft-s kategóriában melyik vga-t ajánlanátok?
ezeket néztem:
-ati 4770 512mb
-ati 5670 1gb
-4830 512mb
előre is thx a választ
Kmisi99! Igazából procit elöbb szándékoztam volna venni, mint vga-t, szóval lehet h vga-val még várok, elöbb beszerzek 1 procit, mert az tényleg gagyesz
http://www.vgaspeed.hu/graph3.php?page=1&mode=compare&p2=aKaCakabhA&p3=a0aFakabk3&p4=a4aDakabgx&p5=auaxakablR
Helló!
Olvastam hogy az Ati 5850 és a 5870 mind 2 ő 1GB-os és majdnem semmi különbség nincs köztük FPS-be max (1-2) és sokkal drágább a 70 es széria akkor azért megvegyem a drágábbikat szerintetek??
http://vgaspeed.hu/article3.php?article=t067
ez talán majd segít a döntésben😉
Helló!
Olvastam hogy az Ati 5850 és a 5870 mind 2 ő 1GB-os és majdnem semmi különbség nincs köztük FPS-be max (1-2) és sokkal drágább a 70 es széria akkor azért megvegyem a drágábbikat szerintetek??
Mire akarod használni? (jó hülye kérdés játékra) Mekkora felbontásra? Full HDra elég mind2. 5850et fel tudod húzni 5870 órajeleire. És akkor ugyanott vagy. Szerintem nem éri meg a +pénzt bár aki ilyen kategóriában gondolkodik annak sztem mind1.
Az első amit ajánlottál az nagyoin tetszik.
köszi
én nem HD5750-t vennék mert az az árához képest nagyon gyenge... akk inkább HD4870 ár/érték kategóriában szinte verhetetlen 😀 nvidia-ból pedig egyetértek a GTX260-al 😀 az is jó kártya 😃
Sziasztok mos jelenleg ilyen procim van:
Processzor
- 3 GHz-es AMD Athlon 64 X2 Dual Core
- modell száma: 6000+
- FSB: 1000 MHz
- foglalat: AM2
- L2 cache: 2048kb
- dobozos (ventilátorral)
és ennél nagyobbat szeretnék venni nem tudna valaki ajánlani egy jó amd procit.
Szeretnék venni egy asus ati 5770 1gb ddr5 videókártyát és azt monda haverom hogy kicsi lesz hozzá a mostani porcim nem fogja jól meghajtani. Ez igaz ezért kérem a segítségeteket.
Helló! Megnéztem a gépedet és valóban nem egy mai darab. Először is megkérdezném Tőled, hogy mennyit szánnál rá a gépre? Ugyanis megnéztem az alaplapot és elkelne egy újabb. Az újba mehetne a jobb proci és a videókártya is. Mennyi a memória a gépben? Ezt nem adtad meg a gépednél. Végül szerintem egy jobb táp is mehetne majd bele. Szóval szinte egy komplett gépcserét javaslok. Úgy hogy nem tudom azt hogy mennyit áldozol rá, addig felesleges akármit is írnom ezek ügyében.
Sziasztok mos jelenleg ilyen procim van:
Processzor
- 3 GHz-es AMD Athlon 64 X2 Dual Core
- modell száma: 6000+
- FSB: 1000 MHz
- foglalat: AM2
- L2 cache: 2048kb
- dobozos (ventilátorral)
és ennél nagyobbat szeretnék venni nem tudna valaki ajánlani egy jó amd procit.
Szeretnék venni egy asus ati 5770 1gb ddr5 videókártyát és azt monda haverom hogy kicsi lesz hozzá a mostani porcim nem fogja jól meghajtani. Ez igaz ezért kérem a segítségeteket.
köszi
Sziasztok!
Szerintetek milyen kártyát vegyek olyan 40-45 ezer ft korul.
PCI-ba Geforce vagy ATI.
Elsősorban játékra kell. most 9500 GT-m van 512Mb
Vagy 5750 [LINK] vagy GTX260 [LINK]
Szerintetek milyen kártyát vegyek olyan 40-45 ezer ft korul.
PCI-ba Geforce vagy ATI.
Elsősorban játékra kell. most 9500 GT-m van 512Mb
hát 30-40e biztos nem...😂 olyan 15e FT-ot 😀
szerintetek melyikkel járnék jobban?
-Nvidia Geforce GTS 250
-ATI Radeon HD4770
érdekel a véleményetek, üdv😀
Erre azt mondom hogy játékfüggő. Van olyan játék, amely az ATI-t szereti (bár ez kevesebb), van amelyik az NVidia-t.
Árat írj légyszíves hogy melyik mennyibe kerül!
2 vagy 3 ezer forintal drágább a GTS 250, attól függ hogy hol veszem