Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nemsokára veszek új VGA-t(kb 1 hónap), szerintetek melyik lenne jobb??
XFX Radeon HD5770 XXX 1GB 41.000Ft (ha lejjebb megy az ára akkor nyár vége felé vennék még 1-et)
vagy
Sapphire Radeon HD5850 1GB 62.000Ft
nagyon köszi Feki! az érvelést is.. főleg köszi.. ebben a hónapban még megveszem az msi set.. és amúgy mi az a Eyefinty?
amikor összekötnek marhasok monitor, és gigamegafelbontásba megy.
youtube-google többet segít
melyik a jobb?
az msi hawk 5770 ezt állitolag szénné lehet tuningolni😃
[LINK]
vagy ez..
Asus CuCore 5770 [LINK]
Utánuk néztem!!!..Én ASUS párti vok, de itt az MSi nagyobbat virított!!!!
Mondom a különbséget!!
1. A HAWK-ot, elég komolyan felhúzták a referencia ASUS-hoz képest!!!
2. Az ASUS-os 5770-es nem tud Eyefinity-t míg az MSi-s igen!!!
3. Az a CuCore, az gagyi az MSi TwinFrozer-éhez képest!!!!
4. Az a pici árkülönbség az ASUS és a MSI között, elhanyagolható!!!
Szal ha jó VGA-t akarsz, akkor vedd meg az MSi-set!!!!! 😉
melyik a jobb?
[LINK]
vagy ez..
Asus CuCore 5770 [LINK]
Én asus párti vagyok szóval én azt venném meg.
[LINK]
vagy ez..
Asus CuCore 5770 [LINK]
Tényleg az! Márcsak azért maradt bennem egy nagy? hogy ha mindenképpen újjat akarok venni(VGA)akkor egy ATI Radeon 4770 ASUS EAH4770 Formula/DI/512MD5/A, 512 MB, DX 10-es stb. vagy amit mondtam
ATI Radeon 5750 ASUS EAH5750 FORMULA/2DI/1024MB DDR5 LENNE JÁTÉKRA JOBB??? Szerintem inkább az utóbbi nem?
Persze hogy az utóbbi!
Ok köszi,mert ahogymár sokszor leírtam játékra kell főként,és így könnyebb választani ,ha mások megerősítenek,vagy javasolnak egyet!!!!!!!!!! 😉
Tényleg az! Márcsak azért maradt bennem egy nagy? hogy ha mindenképpen újjat akarok venni(VGA)akkor egy ATI Radeon 4770 ASUS EAH4770 Formula/DI/512MD5/A, 512 MB, DX 10-es stb. vagy amit mondtam
ATI Radeon 5750 ASUS EAH5750 FORMULA/2DI/1024MB DDR5 LENNE JÁTÉKRA JOBB??? Szerintem inkább az utóbbi nem?
Persze hogy az utóbbi!
De ha használtat veszel, akkor próbáld is ki, ne hogy valami gond legyen aztán!😆
Használt cuccnál is tart ám a bolti gari, szóval ha átveszed, ugyanúgy vissza tudod küldeni.
Jó az 5xxx, csak nem éri meg megvenni, nem olyan erős mint amennyit ér.
a 48xx ára meg a béka s-gge alatt van, dx10.1 meg kompatibilis a dx11-el
Inkább úgy mondanám hogy a dx11 visszafele kompatibilis. Ha neked van egy dx10.1-es vga-d, akkor sem fogsz teljes értékű dx11-es effekteket látni:
"Az új API ugyanis hat futtatási szintet támogat:
*
D3D_FEATURE_LEVEL_11: értelemszerűen ez a szint mindent tud, így nincsenek korlátozások.
*
D3D_FEATURE_LEVEL_10_1: DirectX 10.1-es kártya esetén jön létre.
*
D3D_FEATURE_LEVEL_10: a DirectX 10-es kártyával ebben a módban fut a kód.
*
D3D_FEATURE_LEVEL_9_3: a shader modell a 3.0-s kártyákat támogatja, azaz ideális a GeForce 6 és 7, valamint a Radeon X1000 szériához.
*
D3D_FEATURE_LEVEL_9_2: speciális szint, kifejezetten a shader modell 2.0-s Radeon termékekhez.
*
D3D_FEATURE_LEVEL_9_1: az összes fentebb nem említett DirectX 9-es grafikus chip ide tartozik, beleértve a GeForce FX-et is.
Az előbb tárgyalt hat erőforrás automatikusan, a program indulásakor jön létre a számítógépben talált hardvernek megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a programozónak elég a DirectX 11-es kódot megírni, és az API minden mást kezelni fog, azaz a kódban szereplő nem kompatibilis utasításokat és funkciókat egyszerűen nem futtatja."
Kivéve persze ha úgy írnak meg egy játékot mint pl. a Dirt 2-t, hogy csak dx9-ben és dx11-ben lehessen játszani.
Ez megér 15 000ft-ot?[LINK]
Hát megér szerintem, de nem venném meg.
Igen, egyetértek! 4870 a nyerő!!!
De hátha bejön az árzuhanás,mivel te is írtad hogy hamarosan megjelenhet a CEBIT! DEJÓ is lenne akkor talán egy újjat is tudnák venni (4870-et)
4870-et már nem gyártják, szóval új raktárkészleteket ne várj, max ami beragadt, eladják fillérekért(mondjuk 2éve vettem egy 2600xt 256 ddr3-at 4000ft-ért, ami akkoriban 12k körül volt), de ehhez szerencse kell.
Igen, egyetértek! 4870 a nyerő!!!
De hátha bejön az árzuhanás,mivel te is írtad hogy hamarosan megjelenhet a CEBIT! DEJÓ is lenne akkor talán egy újjat is tudnák venni (4870-et)
akkor játékra szerintetek melyik lenne a legjobb ATI? max 30 ezer körül 😆
4870 használtan.
Legjobb vétel.
De ha használtat veszel, akkor próbáld is ki, ne hogy valami gond legyen aztán!😆
Használt cuccnál is tart ám a bolti gari, szóval ha átveszed, ugyanúgy vissza tudod küldeni.
Jó az 5xxx, csak nem éri meg megvenni, nem olyan erős mint amennyit ér.
a 48xx ára meg a béka s-gge alatt van, dx10.1 meg kompatibilis a dx11-el
természetes,de inkább egy új felé húz a szívem...
Jaaa,de azon az oldalon ahol néztem egy 1GB-os 44 000FT!
ezért vennék használtat, 30alatt utánaddobják
Bár az 5770 lenne az igazi szerintem, az már majdnem veri a 4870-et!😆
Ezért kéne 4870, mivel az veri a többi 😃
Már nem azért,de a 9800GT erősebb egy HD 5670-nél.
Igaz a HD 5670 dx 11-es de semmire nem megy vele,mert dx 11-re nagyon gyenge kártya.
Az 5670 nem játékra való...
Inkább vennék egy 4730/4830-at.
Igaz a HD 5670 dx 11-es de semmire nem megy vele,mert dx 11-re nagyon gyenge kártya.
1.Gigabyte GT240
Grafikus processzor: NVIDIA GeForce GT 240
Memória: 512MB DDR5
Memória Interfész: 128 bit
Grafikus processzor órajele: 550 MHz
Memória órajele: 3400 MHz
Csatlakozó felület: PCI Express
Csatlakozók:
DVI-I / D-sub / HDMI
DX10
22,188 Ft
2.Gainward 9800GT 512MB DDR3
Gainward 9800GT 512MB DDR3
Grafikus mag: Geforce 9800GT
Csatolófelület: PCI-EX-16
Grafikus mag órajele: 600 MHz
Memória 512MB DDR3 256 bit
Memória órajele: 1800 MHz
Csatlakozó:
DVI
D-Sub
DX10
26,300 Ft
3.Gigabyte 5670 1GB DDR5
Grafikus processzor: HD5670 AMD-ATI RV830
Memória: 1GB GDDR5
Memória Interfész: 128bit
Grafikus processzor órajele: 785MHz
Memória órajele: 4000MHz
Csatlakozó felület: PCI Express 2.0
Csatlakozók:
DVI
DSUB
HDMI
DX11
28,200 Ft
Erről a 3 VGA-rol lenne szó 😃
Az a stability power hasonló az LC powerhez, azaz semmit se ér.
na döntöttem milyen vgat veszek ez állitolag írtó keveset fogyaszt legalábbis nemolyan sokat..+tuningolva van..ezt fogom venni ami be van irva a Videókarimhoz
de itt egy link
[LINK]
melyik jobb ez [LINK]
vagy ez
[LINK]
állitolag kell más hütésrendszer a procira ha a gtx260 so-t veszem mert a tesztben raktak az i7re..nekem meg i3om van gyári hütővel kötelező rárakni procihütést hogy ne legyen baja..vagy elég a gyári..de ha meg nem akkor az 5770est kell vennem..
Én a Super Overclocked-es GTX260-at venném (persze ha a Tápod elbírja!)! 😉..és nem kell lecserélned a hűtést!..persze ha nem forrósodik..GK csere után mire fő kellene lecserélned a proci hűtést?! 😀
de itt egy link
[LINK]
melyik jobb ez [LINK]
vagy ez
[LINK]
állitolag kell más hütésrendszer a procira ha a gtx260 so-t veszem mert a tesztben raktak az i7re..nekem meg i3om van gyári hütővel kötelező rárakni procihütést hogy ne legyen baja..vagy elég a gyári..de ha meg nem akkor az 5770est kell vennem..
Én meg aszt mondom hogy majd márciusban vegyél GK-t, már jön a GTX400/300-as széria (már lehet előrendelni GTX480-at!), az majd lenyomja az árakat! 😉
feki tesztek vannak már valahol?