Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Még nincs Op rajta de nem tudtam hogy kell rá.
Azt hittem hogy legalább a bios bejön és a monitor kábelt elég az alaplaphoz kötni nem? mert a videókártyán csak 2 Dvi es csatlakozó van.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Szerintem a tápnak el kellene vinnie.
De ha vga-val nincs kép az integrált meg ad, akkor 2 dolog lehet.
1: A biosban le van tiltva a PCI-E slot amibe a kártya megy, így az nem ad képet.
2: A kártyával van gáz.
0
0
0
0
no avatar
Összeraktam a gépet amit rendeltem de,
nem csinál semmit vagy is csak anyit , hogy mikkor bekapcsolom a monitor narancs szinün villog
a ventilátorok mennek a bekapcsgomb zölden világit , de a monitorn ssemmise történik.
Mi lehet a gond?
Még anyi hogy ha kiveszem a grafikust akkor bejön a kép a bios.
0
0
0
0
gigazte avatar
Nem akarom húzni, és elvileg támogatja, de a gyakorlatban nem tudom!😆
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
gigazte:
Ha OC-olni is akarod akkor 990FX chipsetes lap kell. Tuning nélkül jó a 970-es deszka is.
De nézd meg a CPU támogatásnál, hogy viszi-e.
0
0
0
0
Szanto Roland avatar
Köszönöm szépen a gyors választ 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy az én Asrock 970 Pro3-as alaplapomba érdemes vennem egy AMD FX-8350 procit? Ja és még valami, COOLERMASTER Hyper 103 hűtés elég erre a procira?
0
0
0
0
Bronson avatar
itt van mely procikat támogatja, válogass pénztárcádhoz mérten.

[LINK]
0
0
0
0
Szanto Roland avatar
Sziasztok! Az alaplapomhoz milyen 4 magos processzort tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
filmgru
Ha csak néha játszol mint én, akkor jó választás az amd.
0
0
0
0
gaborw avatar
Vagy hütő ARCTIC COOLING Freezer 13 CO! Teljesen megvagyok elégedve vele! FX 8350-et hüt! 18-26 fok alapjáraton netezés közben! Játék alatt is 46-56 max.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
filmgru
Értelek de csak elmondom hogy az i3 veri játékban az fx 6300-at. Hiába 6magos, az intel magonként 2-3szor erősebb az amd-nál.

Alaplap: Asus M5A97 R2.0 23ezer ( nagyon jó lap, nekem is ilyen van, tuningot is jól bírja)
Proci: AMD FX-6300 25ezer
De a procihoz venned kell még egy hűtőt, mert a gyári nem a legjobb, nekem nem vált be, de lehet neked nem lesz gondod vele, azért én ajánlok egy hűtőt Cooler Master Hyper 212 EVO 9ezer. Ez alá nagyon ne add. Mert olvastam hogy nem hűtik le vmi jól az 5-6 ezer-be kerülő hűtők.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen sisko és zsexer!
És amúgy azért néztem ebben a kategóriákban procikat mert csak pár játékoz kellene egy olyasmi szitű proci i3at pedig azért nem néztem mert erre a célra az egy kicsit drága.És kedves vagy zsexer köszi szépen, de nem hinném, hogy bárhogy is le tudnánk bonyolítani ezt a dolgot, 1részt mert nem tudom, hogy hol laksz (én Budapest mellett közvetlen(nyugat))
másrészt pedig apukám nem hiszem, hoy örülne, hogy ezt csinálnám, mert ő nem szereti ha játszok és szerintem nem engedné, hogy fejlesszem a processzorom e cél miatt.
0
0
0
0
zsexer avatar
Így van, ezek nem közepes teljesítményű processzorok, hanem alsókategória, ráadásul nagyon régi, elavult egységek.
Használt piacon az ilyen procikat egy doboz cigi áráért adják, nekem is van egy E6600-am, ha kell ingyen neked adom, azt is fel tudtam tornázni 3 ghz-re. 😃
0
0
0
0
sisko avatar
Antis : Miért akarsz ilyen procit (hacsak nem valami régi gépet újítasz fel) ? Ezek nagyon régiek,elavultak,inkább valami i3 vagy jobb prociban gondolkodj.A két proci közti különbség meg elenyésző,nem sokat számít.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Közepes teljesítményű procikat nézegetek és most speciel az Intel E7500 E7600 ill. E8400-at hasonlitottam össze és megnéztem a véleményeket is és az E7500-ea töben is irták, hogy kifejezetten játszani jó viszont az E7600 3,06 GHz-es míg az E7500 csak 2,93 GHz-es és azt szeretném kérdezni, hogy akkor játék szempontjából nem is számit a GHz?
(Bocs a rossz fogalmazásért és a tudatlanságomért,de nem vagyok egy PC guru)
KÉRLEK SEGÍTSETEK!!

U.I.: Ha esetleg ajánlanátok ilyen kategóriájú procit játékokra akkor légy szíves írjátok le nekem! Köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
AKASA Nero 3 ventilátornak a procira helyébe :Cooler Master Hyper 212+ EVO (CA176f3) és még anyi , hogy a grafikusnál SAPPHIRE R9 280 DUAL-X BOOST két kivezetés van 6 és egy 8 as de a tápegységnél csak 1x PCI-e 6+2 kivezetés van akkor most az hogy van az igy jó?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Digerist
Az eladók általában vagy hülyék, vagy ráakarnak beszélni a drágábbra 😃
Kártyából olyan márkájút veszel melyikkel te szimpatizálsz, vagy amelyik olcsóbb.
A sapphire az egyik legolcsóbb, és legjobb is. Lényegében mind1 melyiket veszed. Sok különbség nincs köztük, csak az órajel, de azt bármelyiken lehet állítani, az asusnak a hűtése nagyon csendes és hatékony azért szeretik nagyon. Amelyik neked pénztálcakímélőbb.
Lehet keveri azt a lapot valamelyikkel, mert az asus z97 p az olyan 26-30ezer.
Vagy náluk annyiba kerül.
0
0
0
0
no avatar
Ma voltam a boltba az árus szerint ez körülbelül 780 eu nekem összesen 660 eu és plusz 40 eu árkedvezmény gold kupon és 2 db játék -.-
Szerinte miért veszek Sapphiret ha a procesorom is elég jó miért nem asust és az alaplap is hogy jöhetet ki 87 eu ra amikor 114 eu és a grafikus is miért nem Msi ami pedig 204 eu .
Szerintetek ? Inkáb akkor rendeljem amit leirtam ide?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Digerist
Szerintem nem találod 😃
A r9 280 ugyan annyiba kerül mint a r9 270x is.
https://www.***/termek/sapphire-r9-280-3gb-ddr5-oc-dual-x-11230-00-20g-videokartya-21752
pcx
Most felment az ára de am olyan 54-55szokott lenni
Ilyen nevűt keress Sapphire R9 280 3GB OC Dual-X
0
0
0
0
no avatar
ja már látom de 30eu val több
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Digerist
Az nem az 😃 ez sima x nélküli így r9 280 a 280x az az erősebb változat.
0
0
0
0
no avatar
Megleltem SAPPHIRE R9 280x DUAL-X BOOST ? anyi hogy 25 eu val drágáb és igy is 100 eu val több van mint amire számitotam 😀 De ez van legaláb lesz egy jó gépem 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Digerist
Akkor nézelődj más oldalon is, sokkal jobban megéri a 280 ugyan azért a pénzért.
Az fsp raider 550w jobb. vagy xfx
0
0
0
0
no avatar
Cooler Master Thunder 600W -ra gondoltam
és R9 280 nincs az oldalon.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Digerist
Már a 8GB manapság kell, de majd később pakolsz még bele 😃
Hőtőnek legalább egy cm hyper 212 evo kéne 😃
A r9 280-as kártyát vegyél, egy árban van a r9 270x-el, csak erősebb.
Am táp nem kéne? 😃
0
0
0
0
no avatar
😆 ja elnéztem amúgy szlovák 😃
0
0
0
0
no avatar
Procesor Intel Core i5-4690K
Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Series (
Western Digital Blue 1000GB 64MB cache
procesor Cooler Master Blizzard T2
Grafická karta MSI R9 270X Gaming 2G
Základná doska ASUS Z97-P

Szerintetek igy megfelel?
ha valaki tud valami jobbat de ne legyen drágáb mert igyis már tovább léptem a kereteimet és kösz a válaszokat.
0
0
0
0
Dani46 avatar
-40 fps az fx el és akkor csak az i5 4670 hez nézzük,4690 hozza a i7 4770k szintjét is!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Digerist: Magonként kb 2x gyorsabb azonos órajelen az intel.
0
0
0
0
no avatar
de miért jobb az intel kisseb Ghz és L3 és csak 4 magos igaz játékra elég 4 is de elltudod mondani hogy miért?
0
0
0
0
no avatar
Hello
Én egy Intelbe godolkodom egy i5-4690 de nézegetem az AMD is Fx-6350
Szerintetek?Játék gép kellene.
0
0
0
0
stickles avatar
Sziasztok

Véleményetekre lenne szükségem

Intel felé hajlok mostanában , de sosem volt így nem tudom ,h most mi a jó a részről

azaz alaplap +procit vennék és olyanok segítségét kérem akik értenek az INTELhez 😀

milyen procit és lapot vennél hozzá -jelenlegi gépből cserélném le ezt a 2 dbot
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
dani0903:
GIGABYTE GA-970A-DS3P
Ár: 18k
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Agreal
Hát ez jó kérdés.
Inkább még gyűjtsél hozzá, és vegyél egy i5 4440, hosszabb távon jobban jársz.
0
0
0
0
no avatar
AMD FX 8320 vs. Intel Core i3-4360
szerintetek melyik a jobb?
Játékra akarom használni
0
0
0
0
cseszka avatar
23K MSI 970A-G46.Nekem is ez a lap van,és nagyon jó.Oc-ni is lehet vele.Stabilan viszi az FX8120 procimat 4100Mhz-en,ez 1000Mhz OC,+ még feszt is csökkentettem.
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
dani0903, FX alá 20K alatt nem találsz olyan lapot, ami normálisan kezeli.
A legjobb, egy ASUS M5A97 R2.0 lenne, 23637ért (***)
0
0
0
0
dani0903 avatar
Ettől féltem! Tudnál hozzá ajánlani esetleg alaplapot nem túl drágán?
0
0
0
0
Puffin avatar
abba az alaplapba egyiket sem rakod bele, mivel nem támogatja az FX processzorokat!
0
0
0
0
dani0903 avatar
Üdv. Tervezem a közeljövőben kicserélni a gépemben a Procit és a VGA-t, és a véleményeteket szeretném kikérni! Amit tudni kell, hogy a két dolog egy ASRock M3N78D típusú alaplapba fog belemenni!

Mit gondoltok, az itt említett procik közül melyiket érné meg jobban megvenni?

AMD FX 4-Core FX-4300 3.8Ghz AM3 (21.500 Ft)
AMD FX 6-Core FX-6300 3.5Ghz AM3 (26.900 Ft)
0
0
0
0
Dani46 avatar
Úgy érzem kicsit túl van lihegve ez a dolog a procinál meg a vga nál.De mint mondtam hűtő bőven jó lenne hozzájuk probléma az intelnek a fostalicska kupakja miatt van,ez annak idegesítő leginkább aki tuningolni akar,mer eléggé bekorlátoz,én proci hőmérsékletem se jó ennyi erővel hiába van rajta normális hűtő,de nem fogom levágni a 70 ezres prociról a kupakot😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Dani46
Hát szerintem nagyon nem mind1 hogy a proci 60 vagy 90fokon megy 😃 neked se lenne mind1 ha nyáron 35fok helyett 60fokba kéne futnod, vagy ülnöd 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
i5 öt 80 fok körül lehűt,i7 meg olyan 90 fokot ér el,igazából ha nem lenne elég hozzá nem adnák mellé,az hogy a proci 60 fokon vagy 90 megy nemtökmind1?igen valószínűleg az élettartamának jó lenne ha alacsony hőmérsékleten menne,de kétlem hogy 4-5 évnél tovább használná vki a prociját akkor meg mind1 kibír e még 15 évet!105 foknál veszi vissza a cpu az órajelet hogy hűvösebb legyen!Nekem nyáron nagyobb hűtővel is eléri a 70-75 öt 100% on,persze játék alatt nem,legnagyobb probléma a fos kupak,amit ráraknak a procira vicc!
0
0
0
0
ternoce avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy elég sok oylat látok,hogy az i5 nek meg az i7 nek az alap proci hütöjét használják az emberek, megtudja valaki mondani h miért? (az én i3 mamat az alap hütö nembirta lehüteni rendesen, ez alapjánnem értem h egy i5 vagy egy i7 et lefog..)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Tökéletesen mennének együtt, de ezt a 'kihajtja nem hajtja ki' szöveget meg legközelebb légyszíves hanyagold, az informatikában csak limitek léteznek 😉

Nagyon-nagyon leegyszerűsítve akkor van GPU limit, amikor egy bizonyos játéknál a GPU használat maxon van, és a processzor például csak 30-40%-on.
Ez azt jelenti, hogy visszafogja a teljesítményben, magyarán a GPU limiteli a procit.

CPU limitnél a CPU használat van maxon, és a GPU kihasználtsága pedig alacsonyabb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció