Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kaizinger avatar
beelzebul én a helyedben chieftech vagy fsp termékei közül lesegetnék😀 vegyél egyszer tápot de minőségit min egy hexa 500 ast😀
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Van benne valami amit TaylorXIII mond. Tervezem is majd, hogy fejlesztek valamit a gépben. De jelenleg táp kell.
0
0
0
0
csabika21 avatar
Cooler Master 600W Thunder RS600 vagy Corsair 550W VS550 CP ?
0
0
0
0
kung avatar
csabika21: ennyire szűk a keret a tápra? Szerintem jobban járnál, ha spórolnál még egy keveset és egy megbízhatóbb márkát vennél.
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok melyik táp érné meg jobban?
Kolink KKCHS600w vagy HKC V-POWER V-650 650W
0
0
0
0
no avatar
Elképzelhetetlent képtelen vagyok elképzelni.😆
Ezen felül nem vagyok látnok, nem tudhatom mikor vált platformot. 😜
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
S az elképzelhetetlen, hogy nem 965 be lesz neki mert lesz új alaplap,proci,vga? Miért állna meg 7850nél? Lehet annál is jobbat akar majd beletenni. Bár akkor már lehet jobban megérné egy FSP Raider 550😃 Bár ahogy nézem olyan nincs😃
0
0
0
0
no avatar
Leírtak alapján tápot akar cserélni nem komplett gépet, 965Be 125w jelenlegi 85....
Akárhogy számolom max 300w a teljes rendszerfogyasztása, új proci, új vga társaságában, persze 100% terhelésen amit soha nem fog elérni, még tuning is belefér.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem de ha lesz jobb processzor meg kártya akkor ne a tápon akadjon már fenn...
0
0
0
0
no avatar
Minek neki jobb kártya bőven jó a mostani, ha előrelépést akar vehet processzort is.😉
Amúgy meg 7850 ami 2x erősebb kevesebbet fogyaszt.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem nem felesleg az 500 watt. Jobb kártyánál jól jön az meg nem kell átalakítózgatni.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
kung: Kösz. A Sirtec-en most elgondolkodtam, tetszik, és azon az oldalon is található amiről a legtöbbet rendeltem, ergo megbízok.

Synda Rebirth: Tecnoware 550W, valami olasz cucc.
0
0
0
0
no avatar
Beelzebul: Nem ajánlott megvárni, jelenlegi milyen márka ?
400w bőven elég felesleges nagyobbat venned.
0
0
0
0
kung avatar
Beelzebul: itt lehet rendelni Chieftec CTG-500-80P tápot.

[LINK]

http://www.price.ro/preturi_chieftec_a-80_ctg-500-80p_281036.htm

Esetleg a Sirtec HPC-500-G12S BR is jó.
[LINK]
http://www.price.ro/preturi_sirtec_hpc-500-g12s_br_427584.htm
0
0
0
0
Nogitsune avatar
TaylorXIII:
Beelzebul: Dobjál pár román boltot de ott sem vészes a helyzet bár chieftec ténylegk evés helyen van😃 De FSP, Seasonic, Cooler Master GX-ek(jó is rossz is) szoktak lenni.

Hogy érted, hogy dobjak pár boltot?😆 ne rendeljek onnan vagy linkeljek 😜

De itt van pár amikről szoktam rendelni : [LINK], [LINK], [LINK]

Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudom melyik lenne megfelelő a gépemhez, azok közül amik a fentebb említett oldalakon találhatóak. Lehet az lesz, hogy a mostanit addig használom míg el nem romlik.
0
0
0
0
XHTX avatar
Rengeteg más moduláris/félmoduláris táp van, válasz azokból. Persze nem velem cseszel ki 😊
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Beelzebul: Dobjál pár román boltot de ott sem vészes a helyzet bár chieftec ténylegk evés helyen van😃 De FSP, Seasonic, Cooler Master GX-ek(jó is rossz is) szoktak lenni.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
TaylorXIII:
Beelzebul: Chieftec CTG-500-80P.

Kösz a gyors választ, minden itteni oldalt átnéztem és sajnos nincs ilyen táp, amelyiken volt is ott jelenleg nincs raktáron. Romániába úgy látszik ez nem ismert termék/márka. A mostani tápom is valami olasz gyártmány, tecnoware, vagy mi.

Tudsz/tudtok esetleg valami mást ajánlani?
0
0
0
0
XHTX avatar
tucanagabor
Viszonylag hangos, eléggé rossz csatlakozó és ág elosztás, éles áramlimitekkel(ettől független megbízható darab).
0
0
0
0
matth1004 avatar
kung: 100% hogy le cserélem de még bírnia kell egy darabig mert nem lesz másikra keret .. :/
0
0
0
0
kung avatar
matth1004: azt szokták mondani, hogy a legjobbak között is akad néha selejt, és a kevésbé jók között, néha tűrhető. Itt viszont a HKC USP5550 táppal kapcsolatban (1 év gyári garancia magasan tükrözi a minőségét, ahol 2 év van írva ott jobb rákérdezni, mert szerintem elírták) elég sok a panasz. Én biztos cserélném egy ajánlottra (pl: Chieftec CTG, FSP GHN, Corsair CX v2...)

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tucanagabor: Két 7950hez ne ezt vedd. 1 ágas táp kéne. Keret?
Beelzebul: Chieftec CTG-500-80P.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Sziasztok.
Úgy néz ki lassan tápot kell vegyek. Az érdekelne, hogy milyent ajánlotok a gépemhez? A lényeg, hogy ne legyen túl drága de megbízható legyen.
0
0
0
0
matth1004 avatar
pont ezt a tesztet néztem az előbb 😃 😃
máshol olvastam olyat is hogy, megbízható nincs vele baj.. veszélyes lehet a konfigomra ?
0
0
0
0
kung avatar
matth1004: a HKC USP5550 tápot ajánlatos lecserélni, nem a leg megbízhatóbb tápok közé tartozik.

http://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY

[movie=youtube]http://youtu.be/XhCnwiWBbUY[/movie]
0
0
0
0
matth1004 avatar
Erről a tápról mi a véleményetek? HKC USP5550 megállja a helyét konfigomnál vagy inkább cseréljem le?
0
0
0
0
no avatar
Erről mi a véleményetek? Legalább a ház is ki lenne pipálva...

http://www.***/termek/cooler-master-silencio-450-500w-rc-450-kka500-szamitogep-haz-117256

Szerk.: lehet ez inkább felejtős, mert problémát okozhat a szellőzés hiánya.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak össze kell dugni de azért ez is korlátozott ha kevés a molex csatlakozó. Én nem támogatom az átalakítózást. Olyan kártyákhoz elég a csatlakozója ami 1 db 6 tűs csatlakozót kér. Chieftec CTG 500-80P tápon 2db 6+2 tűs csatlakozó van egyébként. Ha meg olyan teljesítményű kell mint az FSP Raider 550 akkor meg Chieftec CTG 600 80P.
0
0
0
0
no avatar
A GX 450 csatlakozói mire elegek, és mire nem? Az átalakítózás mit takar? Jól értem, hogy része alapból a csomagnak? Forrasztani kell hozzá és vagdosni, vagy csak össze kell dugni vmit és kész?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát jól van de molex am sincs sok a tápokon manapság és ezen is van kemény 3 darab és abból már kettő elmenne átalakítóra. Na mind1.
0
0
0
0
XHTX avatar
Egy átalakító amit a gyártó mellékel is és kész. Ezt vehetjük plusz hibalehetőségnek is, de aki így gondolkozik annak pl a moduláris tápok is nem mások mint a kontakt hiba újabb lehetőségei. Ez is érthető szempont, de mégis gyártanak ilyen tápokat és átalakítókat 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GX 450-t ne mond már ha nincs rajta elég csatlakozó😃. Vagy ez csak engem zavar?
0
0
0
0
XHTX avatar
Ez az 500 wattos táp elég butaság. Egy ideje a konfigok a teljesítmény felvételük nagy részét 12V-ról igénylik. Ilyen szempontból 500 és 500-as táp között is lehet hatalmas difi, szóval ez a wattozás már itt bukott. Aztán egy HD7870-ból(komolyabb tuning nélkül) 150W-os fogyit is nehéz kihúzni. A GX450 egy 12V-os ágon max 420W-ot bír. Ez sok kategóriájában mozgó 500-as táp is megirigyelné.
A VS annyira nem gáz, de a CWT-nek ezen belsői már nagyon a határon mozognak(bár a corsair szeret mindenbe belenyúlni és ez a GPA verzió teszteken is jobban bizonyult mint egyéb hasonlók).
A Thunder egy érdekes széria, ez valami enhance belsős, de nincs róla valami sokkal pontosabb adat, jobb a biztosra menni. Még mindig GX450-et mondom.
0
0
0
0
no avatar
Ez már nekem magas : )
P C X volt igen, onnan tervezek rendelni.
A VGA-hoz olvastam valahol, hogy 500 wattos táp kell.
Akkor végülis mit ajánlanátok? Corsair ennyire nem jó?

Ez pl. jó lenne?
http://www.***/termek/cooler-master-600w-thunder-rs600-acabd3-e1-tapegyseg-19297
0
0
0
0
XHTX avatar
Ott a VS550-hez viszonyítva 1K-val drágábban van CM GX 450.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem p c xről volt szó ott meg ilyenek nincsenek😀 Jó HEXA van de jobb annál a CTG és specifikációja alapján azon nincs két 8 tűs PCI-E csatlakozó csak 1. Igaz 7870hez nem is kell de máshoz kellhet. Bár lehet a HEXA is.
0
0
0
0
no avatar
Hexa 500, XFX ProSeries 450W, OCZ ZS Series 550W, kb 1 áron mozognak.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor viszont Chieftec CTG 500,550 80P.
0
0
0
0
no avatar
***-en nincsen, csak FSP Raider 650W, az meg jelentősen drágább...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Inkább egy FSP Raider 550 tápot vegyél mellé.
0
0
0
0
no avatar
mocs4k: Attól függ milyen nehéz a ház 😊 , egyébként bőven.😃
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Corsair 550W VS550 CP-9020050-EU tápegység elbír egy gépet a köv. configgal:
Intel Core i7-4770 processzor
Gigabyte 7870 2GB DDR5 GV-R787OC-2GD videókártya
Meg még 8 vagy 16 gb ram, ssd, miegymás.
Előre is kösz a választ.
0
0
0
0
XHTX avatar
Nitram1
Nem lesz baj.

tucanagabor
Kb 6 TX 750 verzió van("imádunk corsair" ), nem írtál pontosat, igaz egyiknek se lesz vele gondja.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
az nagy baj lenne hogy csak 1 darab 6 pines csatim van a tápon, és a másik 6 pinest egy molex átalakitoval adom a kártyámnak?
nem nagy fesz különbség vagy mindekkö ugyanabbol a forrsábol jöhet?
0
0
0
0
Payphoner avatar
az hogy Táppal el tudom látni átalakítók nélkül is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tessék? Nem értem mit írtál.
0
0
0
0
Payphoner avatar
nem 2 db 6 pines Táp a Tápegységemen am Gainward GTX 470
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De, de azért jobb ha a tápon lévőt használod átalakítás nélkül. Szerintem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció