Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xymano avatar
tesség higuain
http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=566
intelIA32-t keresd
0
0
0
0
Tomi209 avatar
milyen processzort és alaplapot vegyek 20000ft-ból? min.: 4 magos legyen, és ddr 2-es ramok menjenek bele 😀
0
0
0
0
no avatar
gaborw: nekem nem volt alkalmam kipróbálni azt a két procit, én csak a véleményemet írtam le, mivel ezt kérdezte azzal a 2 procival kapcsolatban. Azért ajánlottam neki max azt a dvga-t mivel más fórumon olvastam ezzel kapcsolatban egy beszélgetést, hogy a CPU limit már 80%-os kihasználtságnál jelen van, a 760k-ról volt szó és hogy mekkora kártya illik hozzá tudásban, ott ajánlották az R7 260x-t hozzá.

Viszont szerintem az FX6300 többel jobb, mint amennyivel drágább a 760k-tól. Teljesen új gépvásárlásnál én inkább az FX-t venném (AMD kínálatból ebben az árkategóriában). Ez csak az én véleményem.
0
0
0
0
gaborw avatar
zsigusz: Az Amd Athlon x4 760k R9 270X-et teljesen kihajtja, de ez a max.! Előbb van Gpu limit, mint Cpu! AMD Athlon X4 750K-m volt 3700-on járatva! Most FX 8350-em van! Sok tesztet csináltam kiváncsiságból! Teljesen elenyésző az fps-ek száma, a minimum és maximum is. Az R9 280 vagy 280X-hez lenne kevés már. Addig teljesen jó! A8-at meg teljesen felesleges venni, ha tervez videokártyát venni, vagy van neki. De most nézem az adatlapját R9 270X-et tervez venni! Szóval "Deni9707" nyugodtan vedd meg a AMD Athlon X4 860K 3.70GHz procit, ne az A8-at mert teljesen fölösleges csak pénzkidobás az a pár ezer! A videokártyát meg kihajtja teljesen! Ha gondolod küldök át saját tesztet is.
0
0
0
0
no avatar
Deni9707: én a kettő közül az A8-t választanám, csak az APU-s mivolta miatt, a két proci tudása majdnem megegyezik, viszont max az R7 260X -ig ajánlanék mellé dvga-t. Ha még nincs meg a lap amibe belemegy inkább egy FX6300 -at vennék (AMD vonalon) a hozzá való lappal, mindenben veri a két kérdéses procit még az A10 5800K-t is, és árban az A8 körül mozog.

frostwagen: Valószínűleg a proci ventije lesz, terhelés alatt a gyári AMD-knek megjön a hangja szépen 😜 A TX3 EVO -t sokan dicsérik. Viszont csak 9,2 cm a hűtője a gyáritól sokkal halkabb, de az MS-I házba belemenne a Hyper 212 EVO is annak már 12 cm -s a hűtője az már tényleg nagyon csendes és azzal már komolyabb procit is lehet "cibálni" mondjuk az ára is 10k körül van... Ez mind attól függ milyen magasak a RAM-jaid meg mennyit szánsz rá?

TX3 EVO:

[LINK]

212 EVO itt elfért...

[LINK]
0
0
0
0
frostwagen avatar
Üdv!

AMD FX-6300-as procim van, és még gyári hűtő van rajta. A bajom az lenne vele, hogy mikor játszok, valami rettenetesen hangos. Mivel a gépben 4 venti is van (1 a ház hátulján, 1 a CPU venti, 1 GPU venti [R7 260X], táp venti) ezért nem vagyok benne 100% biztos, hogy melyik a nagyon hangos, de sejtésem szerint a proci hűtő.

Cooler Master Hyper TX3 EVO /// Thermaltake Contact 30 CL-P0579 Ezekről a hűtőkről vélemény? Ha valakinek van ilyenje akkor érdekelne személyes tapasztalat hogy játék közben mennyire halk.
0
0
0
0
gyuszi17 avatar
Sziasztok. Megtudná mondani valaki hogy egy Intel Pentium G3220 3.00ghz elég ahhoz hogy ne legyen limit egy Gigabyte GT630 2gb ddr3-nak???
0
0
0
0
no avatar
AMD A8 6600K vagy amd athlon x4 760k és miért?
0
0
0
0
no avatar
Az Asrock lesz. Azok már elég jól felszereltek, illenek ahhoz az APU-hoz.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Valami extreme névutóval rendelkező alaplapja lesz.
0
0
0
0
no avatar
Azokhoz a játékokhoz bőven elég az a proci, csak jó lap is kell hozzá, mert az már kéri a kaját 😆 és k -s így tuningolható is ezért nem árt, hogy ha jobb a tápellátása pl.: ASUS F2A85-V PRO ennek már 6+2 fázisú + a tápon sem árt a 8pines csati pl.: Thermaltake Munich 430W W0391RE
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
zsigusz: unokatesóm vesz gépet amibe ez a proci van. ETS2, FS15. ilyenekkel fog játszani.. Köszönöm a linket!
0
0
0
0
no avatar
BenjaminHun:
Ezt a cikket olvad el:
http://prohardver.hu/teszt/amd_kaveri_apu_teszt_review/jatekok_igp-vel_i_resz.html
Az AMD A10 7700k és a A8-7600 tudásban és IGP-ben is hasonló (az extrák mások 😆 )
Amúgy meg attól függ mire akarod használni.
0
0
0
0
zsexer avatar
kezeslabas6: A legerősebb i5 ami létezik, szerintem ezzel el is árultam mennyire megfelelő manapság! 😉
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok mi a véleményetek erről a prociról illetve az integrált vga-ról? AMD a10 7700k?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kezeslabas6
A K jelzésüket lehet. Z87 vagy Z97 lappal párosítva.
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
intel core i5-4690s processzor megfelelő manapság, lehet tuningolni?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszi szépen a választ! 😀
Hát mondjuk nem biztos, hogy egy i5 majd beleférne, mert ugye alaplapot is kellene vennem, ami ha az i3-4330-as processzorral venném, az 45-50 ezer kb. Ha i5, akkor plusz 15 ezer. Durván ennyivel kerül többe egy i5, mint egy i3-as.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kezeslabas6
Attól függ mennyid van rá 😃
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
milyen processzort érdemes még megvenni i5ből, ami kihúzna kb. 2 évet?
0
0
0
0
zsexer avatar
+1 az i5-nek...Játékokban az i7 szintjén teljesítenek, iszonyat erő van bennük. Mindenképp i5 ha megteheted, nem is kérdéses. 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Ferrari056
Én egy i5-re való váltást ajánlok.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056

Szerintem nem vennél sokat észre érdemben, arról a Phenomról váltani felfele vagy FX 8xxx vagy i5 re érdemes ezek alatt nem tudnak annyival többet (pár FPS, vagy a szintetikus teszt eredmények nem észre vehetőek használat során).
Az i3 "csak" 2 mag + 2 szál, játszani 2014-ben már legalább fizikai 4 magost érdemes választani, ha a jövőre is gondolsz pláne...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv Hölgyek, Urak! 😀

Olyan kérdésem lenne, hogy ha a jelenlegi processzoromat (AMD Phenom ii x4 965) lecserélném egy Intel i3-4330-as processzorra, mekkora lenne a különbség teljesítményt nézve, jó avagy rossz irányban? Megérné a váltás?
0
0
0
0
tibi211 avatar
Ebbe az alap lapba milyen procit ajánlanátok?
Link:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2607#ov
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Sziasztok.. van egy i3-as 4330-as procim.. és támogatja a négy szálas feldolgozásra.. akkor mit írjak azt hogy 2 vagy hogy 4 mag? hogy írjam a kitöltésnél?
0
0
0
0
chras0043 avatar
Köszönöm! Azt még megtudja nekem mondani valaki hogy ehhez a procihoz melyik chipset a legjobb?
0
0
0
0
Lizard avatar
Inteles rendszerről nem érdemes, sokkal stabilabb, megbizhatóbb szerintem.
Játékok alatt pedig nem igaszán brilliroznak az FX-ek, ha csak nem használsz olyan programokat amik igényelnek 4-nél több szálat, teljesen felesleges a 8350, jha meg kajál is rendesen.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
skyspider: Mert nem erősebb játékok alatt és többet fogyaszt.
0
0
0
0
chras0043 avatar
Köszi! 😃 Esetleg valami indokot kérhetek?
0
0
0
0
Lizard avatar
skyspider: Nehogy meg tedd😆
Nem jó ötlet
0
0
0
0
chras0043 avatar
Hali!
i5-3450-et megéri lecserélni egy FX-8350-re?
0
0
0
0
tibi211 avatar
Ebbe az alap lapba milyen procit ajánlanátok?
Link:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2607#ov
0
0
0
0
xymano avatar
https://wwwpcxhu/?action=termekOldal&azonosito=117104
w után pont és az x után is
itt szerintem olcsó
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Ám az ac unity miat szántam el magam hogy beruházok rá☺
0
0
0
0
ddkk22 avatar
szilvi96
Ja az úgy más. De egy jó hűtőt ajánlok hozzá, amit írtam az jó.
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Miben külömbözik a kető?azért akarok 8350eset mert csak ezt birnám beszerezni ugy hogy beszámitják az én 4170 és ugy lesz kb 100€.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
szilvi96
Inkább fx 8320 + egy cm hyper 212 evo
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Szerintetek megérné megvenni egy fx8350est 150€-ért?
0
0
0
0
no avatar
Megvan minden remekül működik minden.
Csak azt nem értem , hogy lefutatam egy programot hogy mégis mitt ir a Hardverek re és a grafikusra pedig r9 200 ir mikkor 280 van de a Mb re 3000 Mb

Azért nem túl kezdő.
0
0
0
0
zsexer avatar
Digerist: Ha ennyire kezdő vagy, hogy tudtad összerakni a gépet?
"Összeraktam a gépet amit rendeltem" Ha tényleg te raktad össze, én azért szólnék egy jártasabb embernek, nehogy valamit rosszul kötögess vagy szerelj össze.
0
0
0
0
no avatar
Ok kösz igen kezdővagyok első gépem én is arra gondoltam.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ahhoz, hogy a bios bejöjjön nem kell OP rendszer.

Akkor megvan a hiba, (nagyon kezdő lehetsz ha jól sejtem 😉 ). A videókártya csak akkor ad képet, ha abba dugod bele a monitorkábelt.
Ha nincs rajta olyan csatlakozó mint a monitorkábeleden akkor venni kell átalakítót ([LINK].)
Az alaplap meg azért nem ad képet, ha benne van a vga, mert akkor automatikusan letiltja az integrált grafikus magot így az nem továbbít videojelet.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció