Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=566
intelIA32-t keresd
Viszont szerintem az FX6300 többel jobb, mint amennyivel drágább a 760k-tól. Teljesen új gépvásárlásnál én inkább az FX-t venném (AMD kínálatból ebben az árkategóriában). Ez csak az én véleményem.
frostwagen: Valószínűleg a proci ventije lesz, terhelés alatt a gyári AMD-knek megjön a hangja szépen 😜 A TX3 EVO -t sokan dicsérik. Viszont csak 9,2 cm a hűtője a gyáritól sokkal halkabb, de az MS-I házba belemenne a Hyper 212 EVO is annak már 12 cm -s a hűtője az már tényleg nagyon csendes és azzal már komolyabb procit is lehet "cibálni" mondjuk az ára is 10k körül van... Ez mind attól függ milyen magasak a RAM-jaid meg mennyit szánsz rá?
TX3 EVO:
[LINK]
212 EVO itt elfért...
[LINK]
AMD FX-6300-as procim van, és még gyári hűtő van rajta. A bajom az lenne vele, hogy mikor játszok, valami rettenetesen hangos. Mivel a gépben 4 venti is van (1 a ház hátulján, 1 a CPU venti, 1 GPU venti [R7 260X], táp venti) ezért nem vagyok benne 100% biztos, hogy melyik a nagyon hangos, de sejtésem szerint a proci hűtő.
Cooler Master Hyper TX3 EVO /// Thermaltake Contact 30 CL-P0579 Ezekről a hűtőkről vélemény? Ha valakinek van ilyenje akkor érdekelne személyes tapasztalat hogy játék közben mennyire halk.
Ezt a cikket olvad el:
http://prohardver.hu/teszt/amd_kaveri_apu_teszt_review/jatekok_igp-vel_i_resz.html
Az AMD A10 7700k és a A8-7600 tudásban és IGP-ben is hasonló (az extrák mások 😆 )
Amúgy meg attól függ mire akarod használni.
A K jelzésüket lehet. Z87 vagy Z97 lappal párosítva.
Hát mondjuk nem biztos, hogy egy i5 majd beleférne, mert ugye alaplapot is kellene vennem, ami ha az i3-4330-as processzorral venném, az 45-50 ezer kb. Ha i5, akkor plusz 15 ezer. Durván ennyivel kerül többe egy i5, mint egy i3-as.
Attól függ mennyid van rá 😃
Én egy i5-re való váltást ajánlok.
Szerintem nem vennél sokat észre érdemben, arról a Phenomról váltani felfele vagy FX 8xxx vagy i5 re érdemes ezek alatt nem tudnak annyival többet (pár FPS, vagy a szintetikus teszt eredmények nem észre vehetőek használat során).
Az i3 "csak" 2 mag + 2 szál, játszani 2014-ben már legalább fizikai 4 magost érdemes választani, ha a jövőre is gondolsz pláne...
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a jelenlegi processzoromat (AMD Phenom ii x4 965) lecserélném egy Intel i3-4330-as processzorra, mekkora lenne a különbség teljesítményt nézve, jó avagy rossz irányban? Megérné a váltás?
Link:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2607#ov
Játékok alatt pedig nem igaszán brilliroznak az FX-ek, ha csak nem használsz olyan programokat amik igényelnek 4-nél több szálat, teljesen felesleges a 8350, jha meg kajál is rendesen.
Nem jó ötlet
i5-3450-et megéri lecserélni egy FX-8350-re?
Link:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2607#ov
w után pont és az x után is
itt szerintem olcsó
Ja az úgy más. De egy jó hűtőt ajánlok hozzá, amit írtam az jó.
Inkább fx 8320 + egy cm hyper 212 evo
Csak azt nem értem , hogy lefutatam egy programot hogy mégis mitt ir a Hardverek re és a grafikusra pedig r9 200 ir mikkor 280 van de a Mb re 3000 Mb
Azért nem túl kezdő.
"Összeraktam a gépet amit rendeltem" Ha tényleg te raktad össze, én azért szólnék egy jártasabb embernek, nehogy valamit rosszul kötögess vagy szerelj össze.
Akkor megvan a hiba, (nagyon kezdő lehetsz ha jól sejtem 😉 ). A videókártya csak akkor ad képet, ha abba dugod bele a monitorkábelt.
Ha nincs rajta olyan csatlakozó mint a monitorkábeleden akkor venni kell átalakítót ([LINK].)
Az alaplap meg azért nem ad képet, ha benne van a vga, mert akkor automatikusan letiltja az integrált grafikus magot így az nem továbbít videojelet.