Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
A gtx470-es a hd5850 ellenfele meg ráadásul sokkal többet fogyaszt.
0
0
0
0
zsivko avatar
Ricko írta:
igen a XFX és a Sapphire naon jó gyártók a XFX Nvidiát és ATI-t is gyárt a Sapphire pedig ATI-t.de még az MSI se rossz gyártó.

ezzel teljesen egyet értek. Csak még hozzá tenném hogy a Power Color is nagyon jó gyári vízhűtéses tuning szériái vannak.
0
0
0
0
zsivko avatar
gyenesmartin írta:
Ez megér 13 000ft-ot?[LINK]

nekem egy gigabyte 4850 gyári zalman hűtővel volt és nagyon csalódót voltam. zajos és nem lehetett a fordulatokat álitani
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ez megér 13 000ft-ot?[LINK]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát annak van 1-2 jó de hangos zalmanos hűtője ennyi Ha referencia kártyáról van szó akkor meg édesmindegy
0
0
0
0
villamdavid avatar
Kmisi99 írta:
A sapphire nak meg az asusnak meg az msi nek jó hűtésmódosított kártyái vannak a többi gyártónak ilyen nem nagyon van és én nem is vennék másmilyet

És a Gigabyte?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A sapphire nak meg az asusnak meg az msi nek jó hűtésmódosított kártyái vannak a többi gyártónak ilyen nem nagyon van és én nem is vennék másmilyet
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Lizard írta:
berki_zsolt írta:
nyaloka írta:
melyik a legjobb videokártya gyártó?

Gainward, Sapphire, Asus

még az XFX-et hozzátenném😉

Én meg nem, mert az csak referencia kártyákat ad ki! 😜
0
0
0
0
Lizard avatar
berki_zsolt írta:
nyaloka írta:

Gainward, Sapphire, Asus

még az XFX-et hozzátenném😉
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
nyaloka írta:

Gainward, Sapphire, Asus
0
0
0
0
Ricko avatar
igen a XFX és a Sapphire naon jó gyártók a XFX Nvidiát és ATI-t is gyárt a Sapphire pedig ATI-t.de még az MSI se rossz gyártó.
0
0
0
0
zsivko avatar
nekem sapphire 5850 vapor-x van. nagyon jó kis kártya, de szerintem bármelyik vapor-x az. Enyémet a toxic szintyére tuningoltam és tökéletesen megy.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Lizard avatar
gyenesmartin írta:
Köszönöm a választ.Amelyik meglesz még nyárig azlesz.

nincs mit! bármelyikkel jól fogsz járni az biztos😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Köszönöm a választ.Amelyik meglesz még nyárig azlesz.
0
0
0
0
Lizard avatar
gyenesmartin írta:
Ennyi pénzt megér?Vagy ez mégjobb lenne?[LINK]

Nekem ugyanez a típus van radeonból és nagyon jól hűt, sőt jól húzható is a kártya!
KB egy szinten vannak a gtx-el ,de 18000-ér egyértelmű hogy a radeon a best buy!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ennyi pénzt megér?Vagy ez mégjobb lenne?[LINK]
0
0
0
0
Lizard avatar
gyenesmartin írta:
Ez mien kártya?[LINK]

9800gtx = gts 250, szal jó kis VGA ez!
0
0
0
0
Osynho avatar
4870X2 gyorsabb az 5850-nél, néhol még az 5870-nél is! Használtan vicc összegekért megy, szóval jó vétel lehet, ha nem zavar a fogyasztás/melegedés/zaj/méret.
0
0
0
0
twoKgames avatar
nyaloka írta:
Ati Radeon HD 4870x2 melyik videókártyával van egyszinten?

hát úgy kb. a Hd 5850-el ...
de nem éri megvenni az ára miatt...
0
0
0
0
no avatar
Ati Radeon HD 4870x2 melyik videókártyával van egyszinten?
0
0
0
0
konsti avatar
hát ha esetleg az illetönek kell physis meg cuda akkor gtx 470 -et érdemesebb de persze ár/értékben mindig ati nyer
0
0
0
0
Osynho avatar
gtx470et érdemesebb venni (ati 5870et méginkább)
0
0
0
0
konsti avatar
gtx 295 egy kétmagos szörnyeteg szóval evidens h jobb mint az 1 magos társa a gtx 470 de mivel ez támogatja a dx11 meg gddr5-ös illetve ujabb technolgia ezért én azt mondom h gtx 470-et jobban megéri mint a gtx 295-öt ....és ha meg gtx 295-re van pénzed akkor már inkább 5970 ami erösebb és dx 11 😀
0
0
0
0
no avatar
Nvidia GTX295 vagy Nvidia GTX470 a jobb?
0
0
0
0
konsti avatar
hát...alapjábol véve a 4890 jobb videokártya mint a 5770 ,de ezt nehéz megválaszolni mert az egyik dx10-es mig a másik dx 11-es tehát itt döntened kell h +teljesitmény és dx 10 vagy kisebb teljesitmény de dx 11 😀
0
0
0
0
no avatar
Ati Radeon HD4890 vagy Ati Radeon HD5770 a jobb?
0
0
0
0
Osynho avatar
Korrekt kari, bár az az od@b@szós zalman hűtő nem vmi halk 😀
0
0
0
0
szecskkaa avatar
csáó
erről a vga-ról mi a véleményetek?
[LINK]
azért az a zalman hűtés az odab*sz nem?
0
0
0
0
pomrum avatar
Nos 5 év az tényleg sok de ha azt nézzük hogy a Nvidia 7-8 szériája már ennyi idős és még most is képes rajtuk menni szinte minden, így nem lehetetlen kifogni ilyen kártyát. Az előttem szólo jól mondja a 5850, 5770 stb... ezek jó választások de a monitor méret itt nem annyira szempont mert annak csak a felbontásban van szerepe illetve ez a vga memória mérete, az hogy melyik tipus a a gpu az a sebeség meghatározója.
0
0
0
0
almos avatar
hát 5évre szerintem nem sok kártyát lehet találni....de egy 5850 mindenféleképpen jó választás lenne.De ha csak 17"-es monitorod van, akkor inkább 5770.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Először is lenne egy elég láma kérdésem.
Nem rég újítottam egy Intel i3-as procira. Ebben ugye van integrált GPU. Kérdés az volna hogy van-e értelme visszatennem a régi Radeon x800GTO kártyámat ebbe a gépbe míg újítok vga-t is vagy az integrált erősebb ennél és felesleges.

Második kérdés pedig az persze hogy mire érdemes újítani.
Többnyire stratégiákkal játszom mint az Anno vagy a Settlers, de kb 5 évig nem szeretnék új kártyát venni.
A dilemmám az, hogy elég lesz-e 5 évre egy HD5770 vagy érdemes beruházni egy HD5850-be?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
levi27 írta:
[LINK]

ilyen jóféle vga-t hol lehet kapni?

Nálam. 😆😆😃😂
0
0
0
0
Ricko avatar
hát igen sagesznak igaza van
0
0
0
0
sagesz93 avatar
egy mezei 4870 lehagyja..
4850 is veri néhol.
0
0
0
0
levi27 avatar
[LINK]

ilyen jóféle vga-t hol lehet kapni?
0
0
0
0
Ricko avatar
az Ati 5870 az naon jű VGA
0
0
0
0
Feki1991 avatar
berki_zsolt írta:
nyaloka írta:
sapphire ati HD5870 1GB DDR5 VAPOR-X mi a véleményetek erről a kártyáról?

Alapjában véve ez az egyik legerősebb 1 magos vga a piacon, ez egy tény. De sajnos még nem alakult ki a 2 fő vga gyártó között az árverseny, mert még az Nvidia nem tudott jobb ár/érték arányú DX11-es vga-t a piacra feldobni..

Ennek az a következménye, hogy az Atinak nem áll érdekében az árcsökkentés (és szerintem nem is fog 😜😶), ezért túl drága a teljesítményéhez képest.

HA van még egy kis idő a vásárlásig, akkor biztos lentebb megy az ára (legalább is remélem 😎), de nyugodtan megveheted a kártyát, nem fogsz benne csalódni!

Az 5870-esnek a konkurenciája a GTX480, mely erősebb nála (kb 10%-al) de többet eszik, hangosabb, forrób s drágább
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
nyaloka írta:

Alapjában véve ez az egyik legerősebb 1 magos vga a piacon, ez egy tény. De sajnos még nem alakult ki a 2 fő vga gyártó között az árverseny, mert még az Nvidia nem tudott jobb ár/érték arányú DX11-es vga-t a piacra feldobni..

Ennek az a következménye, hogy az Atinak nem áll érdekében az árcsökkentés (és szerintem nem is fog 😜😶), ezért túl drága a teljesítményéhez képest.

HA van még egy kis idő a vásárlásig, akkor biztos lentebb megy az ára (legalább is remélem 😎), de nyugodtan megveheted a kártyát, nem fogsz benne csalódni!
0
0
0
0
Core2 avatar
Erről ugyan az mindenkinek a véleménye. Ha van elég pénzed akkor megkell venni
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ricko írta:
pont ezt tanácsoltam neki amit almos meg addigra lentébb szökik az áruk és addigra egy jó HD4850 is kijöhet
ja és GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H ebbe az alaplapba megy a SAPPHIRE ATI RADEON HD5850 vagy a HD4850?
Igen
0
0
0
0
Hitoshi avatar
villamdavid írta:
Hitoshi írta:
5670-es mi a baj ? egy szinten van a 4870-esel ?

Az 5670????? Hát még az 5770 is gyengébb egy kicsivel néhány játékban nemhogy egy 5670,úristen ez nagyon nem igaz,amit mondtál!!!!!

éppen ezért kérdeztem 😀
0
0
0
0
Ricko avatar
pont ezt tanácsoltam neki amit almos meg addigra lentébb szökik az áruk és addigra egy jó HD4850 is kijöhet
ja és GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H ebbe az alaplapba megy a SAPPHIRE ATI RADEON HD5850 vagy a HD4850?
0
0
0
0
almos avatar
Ricko írta:
naon kevés még 20.000 se
vagy 10-15 E FT

hát,szerintem annyiért nem éri meg venni,győjthetne még + 10-15k-t és akkor már egy jó középkategórást is vehetne.
De csak ha bir még szerezni zsét.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
abból inkább használt vga..
szoktam látni 9600gt-t 14ért.. és 3850-eket is
azok meg jó cuccok.
0
0
0