Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Jobb a 4890 és nem is kell gyárilag túlhajtott verzió, szerintem kidobott pénz (legalábbis a szokásos +20-30mhz vicces).
a 4890 alapból is marha jó kártya, és túlhajtottat csak két félét éri meg venni belőle:
- Sapphire ATOMIC 4890 OC
- XFX HD4890 Extreme Edition OC
Mert ezek lagalább meg is vannak hajtva 😃
Haveromnak van 1 Gigabyte HD4670 1GB GDDR3-as vga-ja és le akarná cserélni HD4830 1GB-osra de nem tudtam neki megmondani mekkora + teljesitményt kapna.
Tudnátok segiteni nekem??
Előre is köszi a válaszotokat.
Tessék itt egy teszt:[url]http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=afalaeabcU&p3=aeapaeabdS&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa[/url]
Am. sztem jó vétel lenne mindenképpen! 😉
Tudnátok segiteni nekem??
Előre is köszi a válaszotokat.
Szerk.: Nem nem, ez felejtős...
Így már lehet valóban elgondolkozok a gyárilag túlhajtott HD 4890-en.
Ati 4850-est.Lehet énis ilyet veszek.
fatalista:Írtad, hogy a gtx275-ös szintjét el eléri.A 4890-es meg a gtx280-astól is erősebb.[url]http://vgaspeed.hu/graph.php?mode=compare&p2=axaqaeabgs&p3=aKaraeabhv&p4=ataqaeabm4&p5=aaaaaaaaaa&page=4[/url]
Nekem ez a 2 vidi kártya közül kéne választani inkább játékra használnám:
XFX HD4830 512MB DDR3 PCIE vagy
MSI N240GT-MD512-OC/D5 512MB DDR5 PCIE
Én szívem szerint az ATI-t választanám a régi gépembe is az van és 5 éve hibátlanul pörög.Szerintettek melyiket?
Köszi a linket, de ez nem a SOC csak sima +, ég és föld a kettő 😀 Úgy vagyok vele igazából, hogyha be tudnám szerezni 50-52k körül a SOC-ot akkor az kéne (de a legtöbb helyen 60+, annyi meg sok sztem), ha nem tudom beszerezni akkor döntenék a 4890 mellett.
Mellesleg köszi, hogy végigolvastad a regényemet, kicsit hosszú lett 😉
Mellesleg köszi, hogy végigolvastad a regényemet, kicsit hosszú lett 😉
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, mióta megjelent a Gigabyte SOC gtx 260 abba szeretnék befektetni, szerintem nagyon jól sikerült és nagyon jó áron van tekintve, hogy tesztek alatt akár 275 szintjét is megüti. Ati vonalon nem is kutakodtam/gondolkoztam, mint tősgyökeres nVidia fan. Ellenben kicsit nézelődtem... Tulajdonképpen vagy marad a GTX 260 SOC (sima OC gtx 260 nem kéne, de a SOC nagyon el lett találva) vagy esetleg egy szintén gyárilag túlhajtott HD 4890. Tudom, hogy már directx 11 így meg úgy, de ettől most vonatkoztassunk el, nekem bőven elég egy valóban HQ dx 10 is. Főleg, mert inkább a GTX 260-hoz húz a szívem. Amit rászánnék az 45-55k. A GTX 260 SOC az 52 körül van, van ahol sokkal több. A 4890 (szintén túlhajtott) pedig 55 körül mozog. Várom a véleményeket. 5000-res szériából árakat és teljesítményt tekintve max egy teljesen alap 5830 jöhetne szóba, de tesztek alapján nem éri meg a plusz árat (esetleg annak aki dx 11-et akar) 5770 pedig jóval lassabb, mint a GTX 260 SOC vagy a 4890. Előre is köszi a véleményeket/javaslatokat.
Szerk.: Monitorom FUllHD, de játszani csak tényleg akkor játszok ekkorában, ha megtehetem viszont a HDMI csatlakozó jól jönne.
SzerkV2.: HD 4890-ből a kiszemelt az XFX XXX változata lenne, melegebb és hangosabb, mint a gtx 260 SOC, ezt még hozzá kell tenni (és kicsit gyengébb is tesztek alapján az XFX XXX verzió mindenképp)! Mondjuk ez már úgy hangzik, mintha döntöttem volna, mindenképpen a SOC érné meg jobban ez tény a 4890-el szemben (a legdrágább 4890-nel szemben nyilván nem, de az már 5850 áron van)
Szeretnék egy kis segítséget kérni, mióta megjelent a Gigabyte SOC gtx 260 abba szeretnék befektetni, szerintem nagyon jól sikerült és nagyon jó áron van tekintve, hogy tesztek alatt akár 275 szintjét is megüti. Ati vonalon nem is kutakodtam/gondolkoztam, mint tősgyökeres nVidia fan. Ellenben kicsit nézelődtem... Tulajdonképpen vagy marad a GTX 260 SOC (sima OC gtx 260 nem kéne, de a SOC nagyon el lett találva) vagy esetleg egy szintén gyárilag túlhajtott HD 4890. Tudom, hogy már directx 11 így meg úgy, de ettől most vonatkoztassunk el, nekem bőven elég egy valóban HQ dx 10 is. Főleg, mert inkább a GTX 260-hoz húz a szívem. Amit rászánnék az 45-55k. A GTX 260 SOC az 52 körül van, van ahol sokkal több. A 4890 (szintén túlhajtott) pedig 55 körül mozog. Várom a véleményeket. 5000-res szériából árakat és teljesítményt tekintve max egy teljesen alap 5830 jöhetne szóba, de tesztek alapján nem éri meg a plusz árat (esetleg annak aki dx 11-et akar) 5770 pedig jóval lassabb, mint a GTX 260 SOC vagy a 4890. Előre is köszi a véleményeket/javaslatokat.
Szerk.: Monitorom FUllHD, de játszani csak tényleg akkor játszok ekkorában, ha megtehetem viszont a HDMI csatlakozó jól jönne.
SzerkV2.: HD 4890-ből a kiszemelt az XFX XXX változata lenne, melegebb és hangosabb, mint a gtx 260 SOC, ezt még hozzá kell tenni (és kicsit gyengébb is tesztek alapján az XFX XXX verzió mindenképp)! Mondjuk ez már úgy hangzik, mintha döntöttem volna, mindenképpen a SOC érné meg jobban ez tény a 4890-el szemben (a legdrágább 4890-nel szemben nyilván nem, de az már 5850 áron van)
Memória: 2
Videókártya: Gainward nVidia GeForce 7300 GT 256 MB DDR2
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUSTek Computer INC. P5PL2-E
Merevlemez: 232,6 GB
Hangkártya: DirectX 9.0c compatible sound card
Ház: Hupikék 😀
Tápegység: 400 Watt
Monitor: LG FLATRON W1934S
Billentyűzet: Silver Line
Egér: Silver Line
lehet hogy nem értettem a konstrukciót de itt vannak az adatok (gondolom a fele nem érdekel)
a 7300 GT-t akarom egy 9500 GT-re (vagy jobb-ra) lecserélni max. 20.000 Ft-t szánnék rá de nemtudom h az alaplapom (és a többi cucc) bírná-e
mikorra tervezitek az új VGA vásárlást?
majd ha elfogadható lesz az 58-as vagy 59-es sorozat,szóval olyan 1 év kb
4870 agyonveri az 5770-et? 😀
Hát agyon nem de DX10 ben pár fps el jobb és még jóval olcsóbb is főleg használtan