Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lacimaci17 avatar
Jóestét! Sziasztok!
Hamarossan sz.gépet fogok venni. Nagyon nem értek a videókarikhoz, szóval hozzátok fordulok segítségért!
2 VGA-t néztem az eggyik
AMD r9 390
VS
Nvidia gtx 970
0
0
0
0
Zelko315 avatar
Sziasztok (megint)!
Nemsokára eljön az újítás ideje, és azt szeretném kérdezni, hogy az általam kinézett kártya, ami egy Palit GTX 750 Ti StormX Dual (2048MB GDDR5) az kompatibilis-e a mostani gépemmel, vagy kell-e a kártya mellé még vennem valamilyen átalakítót esetleg, ilyesmik. Nem hiszem, hogy ezen a két dolgon kívül kell még valami más, ha igen, akkor mondjátok. 😃
Alaplap: Asrock 960GM-GS3 FX
Táp: FSP HEXA 400W
Előre is köszönet a válaszért! 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
1216 MHz és 1241 MHz között van észrevehető különbség?
GeForce GTX 960 4GB (GV-N960OC-4GD) vs. GeForce GTX 960 4GB (GV-N960WF2OC-4GD)
0
0
0
0
Bronson avatar
most miért törölted a kommented és raktad ki újra? 😜 itt van a válasz alatta -.-
0
0
0
0
Bronson avatar
annyiból újan nem éri meg vásárolni, azok nagyon gyenge kártyák, még régebbi játékokhoz is... itt van mondjuk ez, megbízható eladó:

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
a 970 is jó kis kártya, de én is a 390-et választanám 😀 korai még elszólni, mivel nincs sok játék ami dx12-őt alkalmaz, meg a hitman alapból amd játék, de itt is szépen teljesít

[LINK]
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Újfent köszi a segítséget Bronson 😀 Lemondok nVidea-ról és maradok AMD-nél R9 390 mellett, és az MSI Gaming verziója mellett.

Megnéztem még több benchmarkot (csak R9 390, meg GTX 970-el összehasonlítva is, ugyan olyan körülmények között) és Fallout 4-et, Syndicatet is jobban vitte mint a GTX 970. Ez meggyőzőtt, hogy maradjak AMD mellett.
0
0
0
0
Bronson avatar
sokan köpködik a 390-et a fogyasztása miatt, de szerintem nem vészes annyira és a 970-el egy szinten van, vagy jobb annál sokszor., a 8gb vram meg jól jön sokszor. szerintem jó vétel, viszont én inkább az msi gaming verziót ajánlom! hatékonyabb hűtés, magasabb alap órajel, jó tuningolhatóság jellemzi! gari ugyanannyi...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni (újfent 😀 ) Új gépet akarok venni (már 1-2 hónapja 😀 ) és már elhatároztam hogy egy MSI GTX 970 4G videókártyát veszek. Viszont egyik haverom ajánlotta Asus R9 390 8GB STRIX videókártyát ami szintén megtetszett. Sok különbséget nem látok a két kártya között, csak a memória sávszélesség GTX 970-nél 256bit az R9 390-nél viszont 512bit, ami tudom sokkal jobbat jelent. Így hajlok is arra, hogy lemondjak GTX 970-ről, Asus javára, de szerintetek is megéri? Árban ugyan ott van a kettő, viszont ahogy benchmarkokat nézek Asus valamivel jobban teljesít. Szerintetek melyik éri meg igazán? A feltételek ugyan azok, a mai, meg az elkövetkező években megjelenő játékok a lehető legjobb grafikán 1080p-ben jól fussanak.
Köszönöm a segítséget 😀
Sziasztok!
0
0
0
0
no avatar
Talalzam egy 7950et is 3gb-tal par ezer forinttal dragabb, ha sikerul lebeszelni a postat azt hozom
0
0
0
0
Bronson avatar
ha olcsóból kell kihozni, a 7850(természetesen kizárólag a 2gb verzió) jó darab még, és az amd ahhoz a szériához még nem zárta le a fejlesztéseket. a 6xxx széria és alatta, ami már inkább öregnek mondható, mintsem a 7xxx...
0
0
0
0
Pixx avatar
Mihez képest régi a hd7850 mostani r7 370 az pontosan egy hd7850 oc semmi több 😀 Ami viszont egy nem rossz kártya árához és teljesítményéhez képest.
0
0
0
0
zsolo avatar
szerintem még gyűjts hozzá, 7850 már nem mai darab!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nos kicsit kivovitettem a keretemet, 28.000 FT-ert talaltam hd7850 2gb 256bites gddr5os kartyat. Maradjak ennel vagy 35-40 kozott nezzek inkabb nagyobb vrammal rendelkezo kartyat?
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor meg végképp semmi akadálya! 380x
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, megérné! 380x a kettő közül, erősebb mint a 960! tápod milyen egyébként?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Sapphire R9 270x-ről érdemes lenne váltani egy Asus Gtx960-ra vagy inkább egy Asus R9 380x-et ajánlotok?
0
0
0
0
Funes avatar
Azért mert úgy használod az ostoba szót, mintha te az előbb nem csináltál volna ostobaságokat azzal, hogy vagy 10 témához beírtad, hogy eladó a cuccod, ahelyett hogy megkérdezted volna hol van az a téma ahova ezeket szokták megosztani. 😀
0
0
0
0
Nitram1 avatar
már megtaláltam a rovatot. miért kell egyből ilyen véleményt kinyilvánítanod?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GTX 580, HD7850, HD6970 van ilyen áron. Nekem volt GTX580, azt tudom ajánlani, nem gyenge kártya, Dx12 támogatást is megkapja, egyedüli hátránya az 1,5GB VRAM meg a nagy fogyasztás. (Van éppenséggel 3GB-os verzió de az eléggé ritka...) Vagy ami esetleg jobb lehet az a HD7850 2GB.
0
0
0
0
no avatar
Piero
Úgy 20.000 forint környékén, +- 5.000. Tudom rettentő csekély de arra amire használnám szerintem elegek lennének, csak a dx11 vs dx12 dolog izgat nagyon.
0
0
0
0
Puffin avatar
Mennyiért akarnál venni?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! VGA vásárlás előtt állok, használtan szeretnék egyet, nem akarok sokat költeni. Természetesen személyes átvétellel egy 2gb-os kártyát néztem ki magamnak.
Kérdésem, hogy megéri olyat vásárolni ekkora memóriamérettel ami támogat DX12-t a későbbiekben, vagy felesleges és érjem be egy 6970-es kártyával ami csak dx11-ig hat ki? Főleg játékra lenne a gépben, csak nem tudom meddig lesz még DX11 támogatás. Ha 3-4 évet kihúz ha mást nem low grafon is csak minden típusú játékkal én megelégedek vele.
0
0
0
0
Puffin avatar
Tom35: a proci hűtő alatt el szokott férni a VGA, szerintem ez nem gond
0
0
0
0
no avatar
Pieró

Köszönöm a szakszerű segítségedet! Rávezettél a számomra megfelelő megoldásra!

Megfogom kockáztatni a saját kezű beszerelés! Legfeljebb hívok a családból segítséget.

Most már csak attól parázok hogy elférjen! Dög nagy proci hütő van XIGMATEK LOKI SD963
Legrosszabb esetben megvan a AMD A10-5800K eredeti hűtője akkor vissza kapja azt, amúgy is a gpu ja csak csücsülni fog ezek után.

Instrukcióid után felbátorodva nekimegyek és újítok 960 ra!
0
0
0
0
Puffin avatar
Persze ugyanúgy fog működni driver telepítés, beállítás után. Ha akarod használni a régi monitort, akkor mindenképp kell egy DVI-VGA átalakító.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Piero

Még lenne egy kérdésem!

Jelenleg az alaplapról DisplayPort ról megy a monitor, HDMI ről a Tv, A monitort másolja a TV re.

Remélem a 960 nál is lehet ugyanígy?

Még egy a régi monitoromon csak D-Sub bemenet van. Ha elő kell vennem az DV-I D-sub átalakító kábellel gondolom megoldható mivel a 960 on D-sub nincs. Akkor az is veszek.
0
0
0
0
Puffin avatar
Tom35: elég lesz a táp. Videókártyát meg te is be tudod tenni. Csak bepattintod a helyére, csavarokkal rögzíted, tápkábelt rádugod és kész.
0
0
0
0
Bronson avatar
Majd én megmondom mit fognak mondani: táp nem lesz elég, vegyél 500w-osat! 😆 egyébként egy hexa 400+ vagy corsair vs450 is elég lenne, ha nem akarsz sokat költeni rá pluszban... amúgy beleteszik majd, persze
0
0
0
0
no avatar
Piero

Valamikor a Pc met is Ipon nál vettem! Össze is rakták! Közel is van! Talán a 960 at is beleraknák.

Írok nekik. Megkérdezem őket alaplap táp passzol e?
Laikusként határeset. GIGABYTE GA-F2A85XM-HD3 , CORSAIR VS Series VS350, AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX

Köszönöm még egyszer!
0
0
0
0
Bronson avatar
alacsonyabb órajelek, kisebb tuningpotenciál, melegebb. nagyjából ennyi...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Tom35: +A kétventis giga jobban van gyári tuningolva.
0
0
0
0
Puffin avatar
Tom35: a 2 ventisnek gondolom azért valamivel jobb a hűtése, fogyasztásban ugyanott vannak kb. Max 150W.
0
0
0
0
no avatar
Oiero

Köszi! Ezek a Ipon os Gigabyte kártyák nagyon jól néznek ki! Van valami különbség?

Fogyasztáson és méreten vacillálok! Az ár szuper!
0
0
0
0
Bronson avatar
Spoiler!
Én azóta mindig ezt mondom, ha elcseszek valamit 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: Spoiler!
az a jelenet abból a filmből marha nagy! 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Szemed mint a sasé, ezen teljesen átsiklottam! 😀

Spoiler!
https://demotyvacijos.tv3.lt/media/demotivators/demotyvacija.lt_Oh-mi-scusi-_138285889447.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: akkor azért ne olyat ajánlj aminek 6+8 pin kell... 😆

[LINK]
[LINK]

ezeknek csak 1x6 pines kábel kell.
0
0
0
0
Bronson avatar
alapból észreveszi a rendszer ha beteszel egy dedikált kártyát, hacsak másképp nem állítod be... amúgy gépben a vga csere a legegyszerűbb szerintem, én nem vinném boltba a helyedben, de te tudod... tápod 350W de nem azt jelenti hogy annyit képes is egészben leadni, a 12v ág a mérvadó, az pedig nálad 300w tud leadni, ezért mondtam hogy necces lenne, de elvileg bírnia kéne.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
GTX 960 ról néztem teszteket! Tényleg sokkal jobb mint a 750 Ti!

A szakértői felülvizsgálatokon az találtam hogy játék közben típustól függően a tényleges mért fogyasztásuk 100 w körül ingadozik, 40-50 w ot a biztonság kedvéért az adatlapokon még hozzáadnak.

Power Supply Calculator szerint a jelenlegi terhelésem 185 w ere jön tényleges kb. 120 w mondjuk összesen 305 w a tápom tud 350 w ot. Necces de remélem még biztonsággal belefér. Pl. bedugok valamit USB be. Alacsony fogyasztású lenne jó! A nyugalmi fogyasztásban is nagy eltérések vannak.

Árban 70 e ig eltudok menni, de csak eddig!

Mit tudtok ajánlani? Gyártó, Ár, Fogyasztás, Beszerzési forrás.

Még egy kérdés tudtok e olyan helyet ahol be is rakják?
Félek tőle hogy, hogyan fog elférni. Legutóbb a PCX ben 1T 2,5" Hdd úgy tudták berakni hogy lekellet szedni a proci hűtőt mert az jó nagy, nem a gyári. Nem akarok itthon szívni vele. Inkább fizetek.

Attól is tartok hogy az integrált gput tiltani kell e az alaplapon! Szóval hozzáértőre bíznám.

Köszi az eddigi válaszokat!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Vagy inkább szánjon rá még 10 000-et és vegye meg a 4GB-s verziót. Jobban jár vele, és ennyi pluszt megér.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
56490Ft-ért viszont szerintem jó vétel a 2GB-os GTX 960.
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nem szeretnél sokat költeni, akkor r7 370 jó ár/érték arányban! vagy a már említett 960... bár abból 60-ért nem éri meg a 2gb változat, mivel 63-ért már 4gb változatot is kapni! bár a 960-al már ki lenne centizve a táp... 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Tom35: csak az egyik VGA lenne használatban.
60-ból már kapsz 2GB-os 960-at is
0
0
0
0
no avatar
Eddig alig játszottam! Vettem egy új Monitort 16-10 1200 ASUS PB248Q

Szeretném a PC émet javítani hogy akár játszani is lehessen vele kb 30-60 e Ft.között Tápban még van 150W tartalék. Sok hely nincs a házban.

A Pc Mini ITX GA F2 Gigabite alaplap, AMD A10 5800K R766D Inegrált megjelenítővel 8 Gb 1866 Mhz RAM mal, ssd, 1T Hdd , DVD
Táp Crosair VS 350

A ti javaslataitokat olvasva GTX 750TI néztem ki! Ezt biztosan elbírja a tápom!

Kérdés mit csinálna Proci meg a két VGA egymás mellett? Nem lenne gubanc?

Javítana e ez a napi használatban a megjelenítésben?

Ha szeretnék játszani menyire lenne ez jó ez kezdésnek? Tudtok e javasolni más VGA kártyát max 150W ig!
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Köszönöm szépen a segítséget! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
azt nem ajánlom... csal bronze hatásfok, és 3 év gari az 5-el szemben... az helyett akkor ezt, ha nem akarsz annyit költeni

XFX TS Series 550W Gold - 24k

a 650-es kistesója.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció