Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Genesis1919 avatar
csuz-li: Olyan alkalmazásokban teljesít jól ami csak 2 vagy 4 szálat használ, komolyra fordítva a szót ne komolytalankodj. 😀 Már megint mit nem értesz, ugyanazok a magok vannak az i3-ban mint az i7-ben, csak kevesebb, így ami csak 4 szálat használ, mindegy, hogy i7 vagy i3.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ferrari:
Tudom, hogy nem egy i7-es

ne izgulj! Genesis által belinkelt egyik oldal szerint az i3-4330 ugyan úgy teljesít, mint az i7-4770K...
https://images.anandtech.com/graphs/graph7963/63246.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph7963/63240.png

Sőt itt még jobb is:
https://images.anandtech.com/graphs/graph7963/63249.png

😀

Komolyra fordítva: valamivel jobb, de nem annyival, amiért érdemes cserélni. Szerintem legalább is.
Persze az a baj, hogy nehéz megmondani, hogy melyik processzor mit tud. A tesztek nagyban függenek a tesztkörnyezettől. Van, ahol az fx-8350 jobb, mnint az i7-4770K, de ez nem igaz. Azért nem mindegy, mit veszel alapul. A futuremark több millió "tesztkörnyezetet" használ. Ezért relatív pontos.
Ha már képeket lövök, akkor itt egy jó példa, hogy a különböző tesztkörnyezet mennyit számít.:
https://media.bestofmicro.com/A/X/442329/original/Thief-High.png
Itt látszik, hogy az adott processzor adott videokártya és beállítás mellett, mennyivel másabb eredményt ad. Pl Mantle+R9 290x VGA mellett kétszer olyan jól teljesít az fx 8350, mint az i7-4770K, (második és tizedik sor) holott a két processzor között ég és föld a különbség.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Genesis1919: Átnéztem a teszteket és elég egyértelmű, hogy jobb, hol kicsivel, hol pedig elég sokkal, főleg játékok terén is nagy az eltérés. És mivel az elkövetkezendő időkben nem igen fogom tudni kihasználni a gépet, mert nem sokszor leszek úgy itthon, hogy naphosszakat tudjak játszani, így arra jutottam, hogy bőven elég lenne egy i3 is.. Tudom, hogy nem egy i7-es, de amire odajutok, hogy az is kelleni fog, addigra már betudnám azt szerezni. 😀

csuz-li: Megértem, amit mondasz, és nem a matrica miatt cserélnék processzort, fogyasztás, újabb technológia..stb. Újítanék egész egyszerűen. Azért nem teljesen kapnám ugyanazt. Bárki bármit mond, azért egy Phenom x4 965 procinál, jobb és erősebb egy i3-as újabb processzor.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ferrari056: Beszéljenek helyettem a számok.

[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ferrari056: Az ugye meg van, hogy ugyan azt a teljesítményt kapod majd? Ha márkahűségből ragaszkodsz az Intelhez, akkor szerintem hallgass PC Gamerre. Igaza van. i-5 alá ne menj, ha a mostaninál erősebb gépet akarsz. Az ember általában azért vesz új processzort, hogy erősebb legyen a gépe és nem azért, hogy más logó legyen a processzorba maratva.
Persze a te pénzed, amit arra költesz, amire akarsz.
Pár oldalt, azért hadd ajánljak.
http://www.futuremark.com/hardware/cpu/AMD+Phenom+II+X4+965/review
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Phenom+II+X4+965&id=370
http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/311/2085/phenom-ii-x4-965-vs-core-i3-4150-3-5ghz

A legutolsó link egy összehasonlítás. lefelé görgetve a Gaming Performance csoportot kibontva láthatod, hogy melyik hogy teljesít játékok alatt, valamint a Benchmarks-nál az egyéb tesztek alatt.
Szóval inkább egy i5., akár használtan is.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm a válaszokat! 😀

Azt egyből leszögezném, hogy mindenféleképpen csak is INTELT vennék, kártyából pedig Nvidiát!!! 😀
Én leszámoltam az AMD-s cuccokkal. Ezért is szeretnék mihamarabb megválni a maradék egy AMD cuccomtól, a processzortól.

Mivel annyira nem játszom olyan sokat, így nekem bőven megfelelne egy i3-as is. Csak érdeklődtem, hogy melyik érné meg, bár most nézegettem teszteket és összehasonlításokat, azért, hiába "csak" i3. akkor is leveri a jelenlegi processzoromat harmadannyi fogyasztás alatt. Azért ezt is figyelembe veszem! Nagyon szemezgetek azzal az i3 4150-es processzorral, és tökéletes lenne a GTX 660-as kártyám felé, mert kihozná a tartalékot is belőle. 😀 Meg idővel erősebb vga-t is tehetnék mellé, mert kihajtaná.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ferrari056: Gyerek gépébe i3 4150 (30k) van, HD 7870 Gpu limites... R9 280x úgyszintén Gpu limites. Ugyanez a kártya Fx 6350-el párosítva már Cpu limites. Intelt tessék venni. 😉

4150-et vedd, másikban 1Mb nagyobb az L3 + Hd 4400 helyett, Hd 4600 a Gpu, ez szerintem nem ér +10k-t.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ferrari056: pc gamernek igaza van nagyjából. Annyi, hogy én kicsit árnyaltabban fogalmaznék, mert az i5 kategóriájában van pár jó AMD is, ami adott pénzért többet tud, de i7-nél már nincs alternatíva.
Kérdésedre válaszolva:
Játékok terén mennyi ideig lenne ez használható?

Pont ugyan addig, ameddig a jelenlegi processzorod.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ennek tudatában mennyire érné meg, lenne hasznos, hogy erősebb magonként

Nem lenne. Ma már minden játék legalább négy magot ki tud használni, néhány meg ennél többet is. Az AMD-d több magos, ami többmagos folyamatokban jobban teljesít, márpedig a játékok többmagos folyamatok. Az igaz, hogy az Intel jobb magonként, hiszen azért hasonló a két processzor teljesítménye, mert az i3 "izomból" pótolja a magok hiányát. (meg azzal, hogy magonként két szálat tud futtatni egyszerre.) De összességében nem lenne előrelépés. Előrelépés az lenne, ha vennél egy i5-öt, vagy egy erősebb AMD-t 4-6-8 maggal.

Az i3-4330 kb 40e Ft. 35 körül már van fx-6350, ami erősebb valamivel, vagy szintén 40 körül FX-8320, ami már tényleg erősebb.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Csak egy i5 15k ráadás valamint az alaplap. És processzoron alaposan elgondolkodnék, hogy vennék-e használtan.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
i5 és 4mag alá ne add!
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Azt tudom, hogy az Intel magonkénti teljesítménye sokkal jobb, erősebb, mint az AMD-nek. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ennek tudatában mennyire érné meg, lenne hasznos, hogy erősebb magonként, de 2 mag vs 4 mag ellen. Játékok terén mennyi ideig lenne ez használható?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ferrari056: Semekkora. Nagyjából ugyan az a szint.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy a jelenlegi processzoromhoz (AMD Phenom II X4 965) képest mekkora teljesítményjavulás lenne, amennyiben e 2 processzor közül választanék, valamint meddig lenne elég és mekkora kártyát lehetne mellé tenni, amit még "elbírna" ??

Intel Core i3 4330 vs 4150 ??

Válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Ujabb érdeklödés lenne.
Intel Core i3-3240 3.4GHz
MSI Z77A-G45
0
0
0
0
no avatar
Alapon bőven elég a 4770K (gamingra) ha meg kevés lesz delid az arcába aztán 4,7en pörög😜
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
4770k tízessel olcsóbb, ugyanaz csak kicsit alacsonyabb órajellel, kb 10 perc alatt ugyanazt tudja mint a 4790k.😀 i7 2700k szindróma. 😆
0
0
0
0
zsexer avatar
Ossian: Egyértelműen i7, bár játékra szerintem fölösleges, i5 ugyanazt a teljesítményt hozza.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Ossian1993
Jó választás.
0
0
0
0
no avatar
köszi szépen a visszajelzéseket sokat segítettetek akkor i7-4790K, 4.0GHz (Turbo up to 4.4GHz) veszek 😀 !
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ossian1993: Ne törődj a magok számával. Azt hagyd meg a fejlesztőknek. Nekem 8 magos AMD-m van. Van oylan játék, ami használja a 8 magot, de a legtöbb csak négyet, négy pedig áll közben kihasználatlanul. Ráadásul, ha használja is a 8 magot, akkor sem éri fel a i7 4xxx-eket számítási teljesítményben. Ha van pénzed i7-4790K-ra, eszedbe se jusson AMD-t venni.
0
0
0
0
no avatar
Nem is emlékszem talán az Evil Whitin egy-egy pillanatra 75% cpu használatot produkált i7 4770K-nál itt egy FX8320 elvérezne...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
proStar😆: Nem éri meg, kb 15% gyorsabb az Fx 8320. Gépedet a Vga fogja vissza, azt cseréld.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
proStar😆
A gta 5-el még nem játszott senki, majd ha kijön kiderül., de biztos hogy lenne különbség.

Ossian1993
Egy i7 4790k procival még egy jó pár évig nem lesz gondod, és bármelyik fx-et veri.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Megéri a mostanimat egy FX 8320 4.0ghz-re cserélnem, lenne azért észrevehető különbség játékoknál? pl. GTA V-nél
0
0
0
0
no avatar
köszönöm szépen a válaszokat !

i7-4790K, 4.0GHz (Turbo up to 4.4GHz) ehhez mit szóltok ?

érdekes mód 4 magnál többet nem találok Intelből itt nálunk ..... csak AMD van 2-8 mag is

jelenleg is AMD m van és semmi más bajom nincs vele csak ( drága ( miért vegyem meg drágán ha intel olcsóbb és ugyan az ) meg sokat fogyaszt az AMD ) ez a 2 probléma van vele amúgy nekem tök mind 1 hogy micsoda amd vagy Intel meg azért 1 bizonyos ár kategodia felett már nem is lényeg de ahhoz milliárdosnak kell lenni
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ossian1993

A többiek arra akarnak kitérni, hogy egy első szériás I7 (I7 920) szintjét egy mai I3 (I3 4xx) es proceszor majdhogynem hozza az I5 pedig erősebb is az előbb említett i7 nél.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ossian1993 játékra elég az I5-is...egyenlőre, de ha hosszabb távra tervezel akkor i7,de akkor már egy i7 5960x Octa Core-t ha már az ár lényegtelen! 😀
0
0
0
0
no avatar
Mi a különbség ? nem értek az intelhez ...... sokan irják i3 erősebb mint i7 meg i5 erősebb mint i7 nemértem nem az i7 a legújabb model akk nem az a legerősebb ? (modelban) ok persze azon belül rengeteg széria van de akk sem értem

milyet érdemes venni ? i7 vagy i5? (az ára lényegtelen )
0
0
0
0
no avatar
szerintetek egy 2 évet használt, 3.6Ghz-re túlhajtott 4 magosítható Phenom II 560 BE megér 12000 Ft-ot?
0
0
0
0
azbizony avatar
Igen komplett gépet akarok venni majd. Csak tápot nem akarok cserélni mert a chieftec ctg-500 az tápom még most is elég jó. Srácok köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
azbizony: ddkk22 ajánlatai jók. Azok a procik még ma is megállják a helyüket.
Ránéztem a hardverapro-ra. Még 8e ért is ajánlanak i7 960-at

A választásnál ezeket érdemes figyelembe venni:
i7 960 mellett szól, hogy valamivel erősebb is (nem sokkal) és több magja van, mint az eredetileg választott i3-adnak. Ez utóbbi játékoknál jól jön.
i3 3220 mellett az szól, hogy jóval kisebb a fogyasztása, újabb technológia és 1155-ös foglalatba megy, amihez ma is van új processzor, tehát később is találsz bele akár erősebb procit is használtan, pl. i7-3770K, ami ugye eléggé erős.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Ha alaplapot is akarsz venni akkor ajánlom a i7 920 vagy 930 10-15ezerért mennek. mellé meg vmi 1366-os foglalatú alaplap.
0
0
0
0
azbizony avatar
csuz-li:Igen használt kellene 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
azbizony: új, vagy használt? Ennyiért egész jó használtak vannak, csak ugye az részben szerencse kérdése is. Mindezek mellett én inkább használtat néznék.
0
0
0
0
azbizony avatar
Köszi a segítséget srácok 😀 Akk az I3 Simán jobb a Q6600 nál. Esetleg 20ezer ért valami jó proci még?
0
0
0
0
winrar avatar
De miért lenne jobb az Intel, mint az AMD? Én inkább azt mondanám, hogy más, nem azt, hogy jobb. Bár én Intel párti vagyok.
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919: de te csak azért is folytatni akarod a vitát. GJ bro
0
0
0
0
Subaru avatar
na meglett 😀 i5 4590 GAz97 hd3
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Moderátoroktól kérdezem, muszáj minden Fórumon AMD vs Intel vitának folyni ?
Szerintem már kibeszéltük, de, ha mégsem, ennek a témának is van egy külön kibeszélőhelye.
Régen, 3-4 éve ezeket a hozzászólásokat lazán törölték, vagy megkérték a delikvens hozzászólót, hogy "fejezze abba".

Intel a jobb. <<< Ott a pont.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Így visszaolvasva legutóbbi hozzászónoklásomat, úgy érzem kicsit túlzásba estem, szeretnék bocsánatot kérni a stílusomért.
Ettől függetlenül: továbbra sem gondolom, hogy a gyártók a gépigénynél azért írnak i7-et, mert vásárlásra akarnak ösztönözni, - lent kifejtettem, hogy miért, - hanem azért, mert tényleg ez kell a játékhoz. Hiszen ha így lenne, ahogy te leírod, akkor nem fordulna elő, hogy van olyan játék, ahol i5 2500 van az fx 8350 mellett, van ahol i5 4xxx.

Dani46: szerintem nem sok ember hitte azt, hogy az fx-ek az i7-et le fogják verni, hanem csak azt, hogy az i5-el szemben felállítanak valamit. Ez sikerült is, bár nagy árat fizet érte fogyasztásban és melegedésben is az AMD. Ki gondolhatja komolyan, hogy tized annyi K+F pénzből ugyan ezt az eredményt hozza bárki is?

Reinkz: Az AC Unity-nél az ajánlottnál is... Ha nem elég az AMD, ki se szokták írni, mint pl a Call of Duty: Advanced Warfare-nél, ahol csak a minimumálnál említenek AMD-s procit, az ajánlottnál már nem.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Nem én írtam hogy a benchmark oldalak tévednek de mind1, valaki más írta neked hogy nem a benchmarkkal játszunk. Mivel ezeket hoztad fel, hogy így meg úgy megközelítik az fx-ek a i7 szintjét. A gépigényről meg annyit, hogy én sose írtam sehova, hogy hasra ütésszerűen adják ki őket. Ha nem hogy, hányszor írjam még le 😃 Azért írnak fx 8350 procit és i7 3770-es procit ajánlottnak, mert az fx-nek ez a legjobb procija, és ezért még adnak pénzt az emberek, nem azért írják oda mert egy szinten van a i7-es procikkal. Meg hogy még szép hogy i7-et írnak oda, mert sok ember megveszi egy játék kedvért, de közbe meg egy i5 is elég minden mai játéknak. Ha a fx 9370 és a felette lévő fx-ek megérnék az árukat, akkor ezek lennének oda írva a fx 8350 helyett. A gépigények is egyfajta reklámok.
Amit már írtam is ,ha van egy fx 8350 50ezerért, és egy i5 4460 49ezerért, akkor inkább i5 4460, mivel JOBB JÁTÉKRA. Eddig mindenki azzal jött hogy nincs pénze i5-re, mert drága, na most egy árban van a kettő, de inkább az fx-et veszik meg mert 8magos, (ami nem is így van, csak a géped 8magosnak látja) de hiába mert az intel magonként jóval erősebb.
Ezért lesz cpu limit ha fx-ed van. Fx-el sincs semmi bajom, mert aki olcsón akar gépe akkor amd, mint ahogy én is voltam, én még az fx 8320-at 33ezerért vettem, de most úgy fent vannak az árak hogy már lassan nem éri megvenni az amd-t.
0
0
0
0
Dani46 avatar
2011 től várjuk hogy erősödik az fx😃
Főleg úgy hogy i7 verőnek szánták😃
Azóta annyit erősödött hogy az i3 is megveri😃
0
0
0
0
KronoszOlen avatar
Köszönjük csuz-li ezt a felettébb érdekfeszítő véleménykifejtést, és a hozzá bónuszként járó hihetetlen poént! Köszönjük! 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: 😃
mivel bármilyen kártyát kihajt és nem lesz fps ingadozás sem, se cpu limit.

Igen, kivéve, ha a Thief-el, vagy az Assassin's Creed Unity-vel, vagy a tavasszal megjelenő Witcher-rel és más új-generációs játékokkal akarsz játszani.
De persze már kifejtetted, hogy a benchmark oldalak tévednek, a kiadók meg hasra-csapással lövik be a játékok gépigényét, nem kell elismételni.

De én, hívő lélekként hiszek az erre szakosodott oldalak teljesítménytesztjeinek, és elfogadom a kiadók nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy mit ajánlanak a saját maguk által fejlesztett játékhoz.
Így, amíg nincs pénzem egy 3. generációs i7-re, addig AMD-t veszek és másoknak is ezt ajánlom.
Ismét el kell mondjam, ebben a kérdésben Piero86-nak van igaza: "Spóroljatok i7-re aztán kész!"
azbizony: az bizony erősebb, úgy duplája a q6600-nak, ha ilyet egyáltalán lehet mondani. (Bocs a szóviccért, de nem bírtam kihagyni😀😉
0
0
0
0
Abelsu avatar
azbizony nekem i3 2120am van, (eladó😃😉 és gtx750ti-vel teljesen jó 😃 1920x1080 grid 2 ultra beállítáosk mellett 50fps far cry 3 ultrán 45fps bf3 ultrán 50-55 fps
0
0
0
0
Manyik75 avatar
azbizony

[LINK]

sokkal jobb az I3-om
0
0
0
0
azbizony avatar
Sziasztok!
Lassan szeretnék gépet újítani és egy Intel Core i3 - 3220 as procit néztem ki. Használtam néztem és ez belefér 20 ezerbe. Az lenne a kérdésem h ez mennyivel erősebb a mostani procimnál (Q6600)? Meg milyen VGA t ajánlotok mellé amivel nem lenne semmiféle limitem 😀 Előre is Köszi!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero86: ott a pont... 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Spóroljatok i7-re aztán kész! 😆