Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ne izgulj! Genesis által belinkelt egyik oldal szerint az i3-4330 ugyan úgy teljesít, mint az i7-4770K...
Sőt itt még jobb is:
😀
Komolyra fordítva: valamivel jobb, de nem annyival, amiért érdemes cserélni. Szerintem legalább is.
Persze az a baj, hogy nehéz megmondani, hogy melyik processzor mit tud. A tesztek nagyban függenek a tesztkörnyezettől. Van, ahol az fx-8350 jobb, mnint az i7-4770K, de ez nem igaz. Azért nem mindegy, mit veszel alapul. A futuremark több millió "tesztkörnyezetet" használ. Ezért relatív pontos.
Ha már képeket lövök, akkor itt egy jó példa, hogy a különböző tesztkörnyezet mennyit számít.:
Itt látszik, hogy az adott processzor adott videokártya és beállítás mellett, mennyivel másabb eredményt ad. Pl Mantle+R9 290x VGA mellett kétszer olyan jól teljesít az fx 8350, mint az i7-4770K, (második és tizedik sor) holott a két processzor között ég és föld a különbség.
csuz-li: Megértem, amit mondasz, és nem a matrica miatt cserélnék processzort, fogyasztás, újabb technológia..stb. Újítanék egész egyszerűen. Azért nem teljesen kapnám ugyanazt. Bárki bármit mond, azért egy Phenom x4 965 procinál, jobb és erősebb egy i3-as újabb processzor.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Persze a te pénzed, amit arra költesz, amire akarsz.
Pár oldalt, azért hadd ajánljak.
http://www.futuremark.com/hardware/cpu/AMD+Phenom+II+X4+965/review
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Phenom+II+X4+965&id=370
http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/311/2085/phenom-ii-x4-965-vs-core-i3-4150-3-5ghz
A legutolsó link egy összehasonlítás. lefelé görgetve a Gaming Performance csoportot kibontva láthatod, hogy melyik hogy teljesít játékok alatt, valamint a Benchmarks-nál az egyéb tesztek alatt.
Szóval inkább egy i5., akár használtan is.
Azt egyből leszögezném, hogy mindenféleképpen csak is INTELT vennék, kártyából pedig Nvidiát!!! 😀
Én leszámoltam az AMD-s cuccokkal. Ezért is szeretnék mihamarabb megválni a maradék egy AMD cuccomtól, a processzortól.
Mivel annyira nem játszom olyan sokat, így nekem bőven megfelelne egy i3-as is. Csak érdeklődtem, hogy melyik érné meg, bár most nézegettem teszteket és összehasonlításokat, azért, hiába "csak" i3. akkor is leveri a jelenlegi processzoromat harmadannyi fogyasztás alatt. Azért ezt is figyelembe veszem! Nagyon szemezgetek azzal az i3 4150-es processzorral, és tökéletes lenne a GTX 660-as kártyám felé, mert kihozná a tartalékot is belőle. 😀 Meg idővel erősebb vga-t is tehetnék mellé, mert kihajtaná.
4150-et vedd, másikban 1Mb nagyobb az L3 + Hd 4400 helyett, Hd 4600 a Gpu, ez szerintem nem ér +10k-t.
Kérdésedre válaszolva:
Pont ugyan addig, ameddig a jelenlegi processzorod.
Nem lenne. Ma már minden játék legalább négy magot ki tud használni, néhány meg ennél többet is. Az AMD-d több magos, ami többmagos folyamatokban jobban teljesít, márpedig a játékok többmagos folyamatok. Az igaz, hogy az Intel jobb magonként, hiszen azért hasonló a két processzor teljesítménye, mert az i3 "izomból" pótolja a magok hiányát. (meg azzal, hogy magonként két szálat tud futtatni egyszerre.) De összességében nem lenne előrelépés. Előrelépés az lenne, ha vennél egy i5-öt, vagy egy erősebb AMD-t 4-6-8 maggal.
Az i3-4330 kb 40e Ft. 35 körül már van fx-6350, ami erősebb valamivel, vagy szintén 40 körül FX-8320, ami már tényleg erősebb.
Olyan kérdésem lenne, hogy a jelenlegi processzoromhoz (AMD Phenom II X4 965) képest mekkora teljesítményjavulás lenne, amennyiben e 2 processzor közül választanék, valamint meddig lenne elég és mekkora kártyát lehetne mellé tenni, amit még "elbírna" ??
Intel Core i3 4330 vs 4150 ??
Válaszokat előre is köszönöm! 😀
Intel Core i3-3240 3.4GHz
MSI Z77A-G45
Jó választás.
A gta 5-el még nem játszott senki, majd ha kijön kiderül., de biztos hogy lenne különbség.
Ossian1993
Egy i7 4790k procival még egy jó pár évig nem lesz gondod, és bármelyik fx-et veri.
i7-4790K, 4.0GHz (Turbo up to 4.4GHz) ehhez mit szóltok ?
érdekes mód 4 magnál többet nem találok Intelből itt nálunk ..... csak AMD van 2-8 mag is
jelenleg is AMD m van és semmi más bajom nincs vele csak ( drága ( miért vegyem meg drágán ha intel olcsóbb és ugyan az ) meg sokat fogyaszt az AMD ) ez a 2 probléma van vele amúgy nekem tök mind 1 hogy micsoda amd vagy Intel meg azért 1 bizonyos ár kategodia felett már nem is lényeg de ahhoz milliárdosnak kell lenni
A többiek arra akarnak kitérni, hogy egy első szériás I7 (I7 920) szintjét egy mai I3 (I3 4xx) es proceszor majdhogynem hozza az I5 pedig erősebb is az előbb említett i7 nél.
milyet érdemes venni ? i7 vagy i5? (az ára lényegtelen )
Ránéztem a hardverapro-ra. Még 8e ért is ajánlanak i7 960-at
A választásnál ezeket érdemes figyelembe venni:
i7 960 mellett szól, hogy valamivel erősebb is (nem sokkal) és több magja van, mint az eredetileg választott i3-adnak. Ez utóbbi játékoknál jól jön.
i3 3220 mellett az szól, hogy jóval kisebb a fogyasztása, újabb technológia és 1155-ös foglalatba megy, amihez ma is van új processzor, tehát később is találsz bele akár erősebb procit is használtan, pl. i7-3770K, ami ugye eléggé erős.
Szerintem már kibeszéltük, de, ha mégsem, ennek a témának is van egy külön kibeszélőhelye.
Régen, 3-4 éve ezeket a hozzászólásokat lazán törölték, vagy megkérték a delikvens hozzászólót, hogy "fejezze abba".
Intel a jobb. <<< Ott a pont.
Ettől függetlenül: továbbra sem gondolom, hogy a gyártók a gépigénynél azért írnak i7-et, mert vásárlásra akarnak ösztönözni, - lent kifejtettem, hogy miért, - hanem azért, mert tényleg ez kell a játékhoz. Hiszen ha így lenne, ahogy te leírod, akkor nem fordulna elő, hogy van olyan játék, ahol i5 2500 van az fx 8350 mellett, van ahol i5 4xxx.
Dani46: szerintem nem sok ember hitte azt, hogy az fx-ek az i7-et le fogják verni, hanem csak azt, hogy az i5-el szemben felállítanak valamit. Ez sikerült is, bár nagy árat fizet érte fogyasztásban és melegedésben is az AMD. Ki gondolhatja komolyan, hogy tized annyi K+F pénzből ugyan ezt az eredményt hozza bárki is?
Reinkz: Az AC Unity-nél az ajánlottnál is... Ha nem elég az AMD, ki se szokták írni, mint pl a Call of Duty: Advanced Warfare-nél, ahol csak a minimumálnál említenek AMD-s procit, az ajánlottnál már nem.
Nem én írtam hogy a benchmark oldalak tévednek de mind1, valaki más írta neked hogy nem a benchmarkkal játszunk. Mivel ezeket hoztad fel, hogy így meg úgy megközelítik az fx-ek a i7 szintjét. A gépigényről meg annyit, hogy én sose írtam sehova, hogy hasra ütésszerűen adják ki őket. Ha nem hogy, hányszor írjam még le 😃 Azért írnak fx 8350 procit és i7 3770-es procit ajánlottnak, mert az fx-nek ez a legjobb procija, és ezért még adnak pénzt az emberek, nem azért írják oda mert egy szinten van a i7-es procikkal. Meg hogy még szép hogy i7-et írnak oda, mert sok ember megveszi egy játék kedvért, de közbe meg egy i5 is elég minden mai játéknak. Ha a fx 9370 és a felette lévő fx-ek megérnék az árukat, akkor ezek lennének oda írva a fx 8350 helyett. A gépigények is egyfajta reklámok.
Amit már írtam is ,ha van egy fx 8350 50ezerért, és egy i5 4460 49ezerért, akkor inkább i5 4460, mivel JOBB JÁTÉKRA. Eddig mindenki azzal jött hogy nincs pénze i5-re, mert drága, na most egy árban van a kettő, de inkább az fx-et veszik meg mert 8magos, (ami nem is így van, csak a géped 8magosnak látja) de hiába mert az intel magonként jóval erősebb.
Ezért lesz cpu limit ha fx-ed van. Fx-el sincs semmi bajom, mert aki olcsón akar gépe akkor amd, mint ahogy én is voltam, én még az fx 8320-at 33ezerért vettem, de most úgy fent vannak az árak hogy már lassan nem éri megvenni az amd-t.
Főleg úgy hogy i7 verőnek szánták😃
Azóta annyit erősödött hogy az i3 is megveri😃
Igen, kivéve, ha a Thief-el, vagy az Assassin's Creed Unity-vel, vagy a tavasszal megjelenő Witcher-rel és más új-generációs játékokkal akarsz játszani.
De persze már kifejtetted, hogy a benchmark oldalak tévednek, a kiadók meg hasra-csapással lövik be a játékok gépigényét, nem kell elismételni.
De én, hívő lélekként hiszek az erre szakosodott oldalak teljesítménytesztjeinek, és elfogadom a kiadók nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy mit ajánlanak a saját maguk által fejlesztett játékhoz.
Így, amíg nincs pénzem egy 3. generációs i7-re, addig AMD-t veszek és másoknak is ezt ajánlom.
Ismét el kell mondjam, ebben a kérdésben Piero86-nak van igaza: "Spóroljatok i7-re aztán kész!"
azbizony: az bizony erősebb, úgy duplája a q6600-nak, ha ilyet egyáltalán lehet mondani. (Bocs a szóviccért, de nem bírtam kihagyni😀😉
[LINK]
sokkal jobb az I3-om
Lassan szeretnék gépet újítani és egy Intel Core i3 - 3220 as procit néztem ki. Használtam néztem és ez belefér 20 ezerbe. Az lenne a kérdésem h ez mennyivel erősebb a mostani procimnál (Q6600)? Meg milyen VGA t ajánlotok mellé amivel nem lenne semmiféle limitem 😀 Előre is Köszi!