Mer aztán az AMD nagyot hozott az Fx-el főleg az első 81xx szériával hűha Phenom után sikerült nekik egy 1 szálon gyengébb teljesítménnyel bíró procit kihozni közel 3 év után grat nekik^^
Az enyém is nyáron 56 fokon megy egy 9 ezer forintos hűtővel hang nélkül.
De még hagyján..Manyikati te is megvetted az i7 4820-at és mellé egy r9 290-et. Már az mennyit eszik de az még egy nagy érvágás számomra, hogy ha az az i7 tökéletesen elég ahhoz a kártyához sőt még egy 980-hoz is akkor mi értelme felhúzni 4,4GHz-re? De ezt annyi Inteles felhasználónál látom, hogy nem hiszem el. Meg mindenki mondja az Intelre nem kell hűtés mert elég az alap. Egy kezemen megtudnám számolni hány ember nem vett hozzá hűtést sőt elég sokan használjátok vízhűtéssel valaki meg elég drága akár 40 ezer forintos vízhűtést is rátesz. Mind ezeknek mi értelme ha elég a játékok alá az alap i7 alap hűtéssel? :/
bassus16: Igazad van! Engem például nem izgat mennyit eszik. Egyszer kíváncsiságból megnéztem hogy AIDA steress teszt alatt mennyit eszik a cpu-m 4.5GHZ-en az is 180-190 wattot mutogatott. Tehát nem csak az AMD tud enni, persze azért ehhez az I7 hez sehol nincs egyik AMD cpu sem.
bassus16:
Teljes mértékben egyetértek. Megemlítik a fogyasztást az FX-nél, de azt nem említik meg, hogy az "új" 14nm-es intel proci 140W TDP-s 😃 [LINK] úgy látszik ennél nem számít a fogyasztás, csak az AMD proci fogyaszt sokat.
Ne legyen kettősmérce, amikor itt 1-2 felhasználónak az FX8350 125W TDP-je fűt meg brutál fogyasztásnak számít 32nm-en.
😉
Ne foglalkozz velük, tudod a 16magos AMD-m 115W TDP, a 4 magos intel (i74790k)pedig 88W TDP, akkor most ezt az intel 4 magot is szorozuk fel 4-el, az mekkora TDP lenne már 16magon az intelnél??? 😆
Hülyeség viszonyszámokat hordanak össze 😃 Elegánsan lépj túl az ilyen számításokon/kalkulációkon... 😀
Mert az i7 annyival jobb egy fx-nél amennyivel drágább ugye? Tehát akkor az fx 8320 39k az i7 4790k pedig 95. Akkor 2x annyi fps-ed van sőt 2x annyi pontot kapot és 2x annyival gyorsabb is ugye? Igen...csak, hogy a lent mutatott videóban látszik, hogy a 2500k-nál az átlag fps Witcher 3 alatt 74 míg az i5 6600k-nak 90fps az átlaga. Ezt hozta az Intel 4 generáció múlva :"D De ha ez még nem lenne elég akkor az ember elvárja, hogy ha megveszi az Intelt vagy is a "minőséget" 300k-ért akkor kap egy nagyon jó és megbízható processzort. Igen ám csak, hogy az Intelnek anno voltak gondjai a kupakkal sőt azóta feltalálták az ívelt procit is. :"D De sebaj hisz Intel ők megtehetik ameddig megveszik a fanatikusok.
16mag vs 4mag vicces is lenne ha nem verné meg olyan alkalmazásokban amik többszálas teljesítménytmérnek akkor az i7 kapta pontot szorozzuk meg 4-el mert ugye úgy lenne fer :D de sztem már 2-vel is elég xd
Amúgy ahelyett, hogy hülyeséget beszélsz manyikati meg személyeskedésbe viszed át a dolgot mért nem azt nézegeted, hogy mennyi pontot ért el. mert akárhogy nézem ott van pár i7 az AMD alatt. Erről fejtsd ki a véleményed kérlek.
Amúgy meg fogyasztásról beszélünk? 95w vs 125w..Ráadásul a regisztrálók nagy része veszi az olcsó AMD kártyákat az Intelek mellé és már is ott van az egyensúly...Meg nehogy már egy gamer-nek pont a fogyasztáson múlik, hogy a gép eszik 290w vagy 325w-ot...
Nagyon sok minden hátráltatta az amd FX-eket, kezdve attól hogy a nagy fogyasztás, ami ha nem rendes a deszka tápellátása illetve még akkor is ha rendes csak nincs rendesen hűtve okozhat fps droppokat bőven, a turbózás ha nincs kikapcsolva az is okozhat inkonzisztenciákat valamint a windows 7 ráadásul egyszerűen nem jól kezelte ezt a moduláris kialakítást, bár ehhez létezik fix, úgy tudom ez nem jön le windows update-el(win8 és 10-ben ezek már nincsennek).
Összességében nem marad el annyira az fx az i5öktől, i7ektől, ha pár dologra odafigyel az ember.
Azért mert szerinted az AMD az isten és mindenhol azt terjeszted ....
Aztán ha megkapod a magadét akkor...
De mindegy is veled nem vitázom ( mint egy arabot kereszténnyé nevelni) hiábavaló fáradozás.
manyikati:
Nem állítottam sehol, hogy Isten az AMD!!!
Azt, hogy hol utálnak nem tudom, ha igaz amit írsz, akkor erre szoktam mondani, hogy azokat az embereket szokták utálni, akik valamit jól csinálnak . pafff..😊
Tudjuk tibi az AMD az isten.....
Rólad az el is mond mindent hogy titán x hez AMD szerverprocit vettél.....
Inkább menj a máshová trollkodni...
Ja várj hogy mindenhol utálnak akkor bocs nem szóltam 😜
Ja az én gyikhét procim 4 maggal kap annyi pontot ( negyed áron )mint a tiéd 16-al 😂
Nálam megfordult fx9370BE, fx9590BE és i74790k. +5 fps-t tudott játékok alatt a gyíkhéz az amd-hez képest...az inteles konfighoz drágább alaplap került (2,5-szer drágább, mint az amd lap) a gyíkhét proci pedig 1,5-szer annyiba került mint az amd fx!!! Köszönöm intel inside!!! Soha többet fos intelt túlárazottan!!
Hát nálam megfordult: FX6300, FX8120, FX8350, i7 920, i7 960 EE, i5 2500k, i7 2600k, i7 4770k. Még a 8 éves i7 920 is messze jobb proci mint az FX8350. Ha nem hal meg a lapom akkor én még most is maradtam volna a 2600k-nál. Sajnos Z68/Z77 lapból nem volt garis ami normális lett volna így cserélnem kellett. A 4770k azonos órajelen kb a 2600k sebességét hozta csak a 2600k tuningosabb volt...
Mindezt azért írtam le hogy ne az legyen hogy csak tesztekről és nem tapasztalatból beszélünk.....
Ezzel persze nem azt mondom hogy az AMD nem lenne elég bármeik VGA-hoz.
Csak arra akartam utalni hogy egy 4-4,5 GHz re húzott i5 2500k ( ami már olyan 30K körül kapható egy lap meg kb 10-15 k hozzá ) vigan felveszi a versenyt bármeik AMD vel.
Saját vidi:
Azt vegyétek figyelembe hogy a proci az afterburner miatt megy közel 100%-on a felvétel miatt de a vga igy is maxon ment, felvételt kikapcsolva olyan 70-80%-on dolgozott a proci.
Ennél a vidinél padig a 90 FPS miatt se a proci se a VGA nem ment maxon 😀
csuz-li: Fogadd már el, hogy a 8350 nem ér fel egy i7 szintjére, főleg játékokban, sőt egy jobb i5 szintjét sem éri el. Nem beszélve arról, hogy sokat eszik meg jobban melegszik. El kell fogadni a tényeket, attól, hogy neked olyan van még nem az lesz a legjobb CPU.
Sajnos sokan elfogultak... Számomra is egyértelmű, hogy egy Fx 8xxx processzor akárhonnan nézzük nem tud többet nyújtani játékokban egy i5-nél pláne a mostani vagy 1-2 generációval régebbinél sem.
Csuzli meg hiába példálózik a 760-nal az még a 2500k-tól is régebbi processzor kb az első i5-ök közt volt azóta, azért fejlődtek szépen...
Elég csak végig böngészni, ezt: [url]http://www.cpu-world.com/Compare/444/Intel_Core_i5_i5-2500K_vs_Intel_Core_i5_i5-760.html
[/url]
manyikati: Igazad van! Az Intel prociknak van egy olyan jótékony hatásuk, hogy nincs akkora FPS esés mint az AMD CPU-k nál ezért sokkal gördülékenyebb a játékmenet meg 80%-os terhelés mellett nincs még CPU limit. Mondjuk én még a procimat nem láttam 30% fölé menni pedig egy GTX 980 Ti-t hajt! 😀
Akkor elmondom most is.....
Anno AMD FX 8150 @4,4Ghz ről váltottam i5 2500K-ra és a "kis" i5 alapórajelen agyba főbe verte ( majdnem minden játékban emelkedett a minimum FPS és stabilabban adta le a teljesítményét a VGA @HD7970) a "nagy" AMD procit.
Aztán vettem hozzá egy normális alaplapot feltoltam 4,5Ghz-re és nem volt AMD alternativa.
Meg is hagytam volna mert bőven elég volt a teljesítménye és azt vallom hogy 4,5Ghz-n ma is nagyon elég.
A mostani procim ( i7 4820K) teljesítő határát nem tudom mert az R9 290-en mellet gyakorlatilag 40-50% nál feljebb még nem ment. 😀
Gaboo7-zelcsi: Ti is próbáltátok már? Vagy csak úgy hallottátok? Ezt azért kérdem, mert én próbáltam és messze sem vérzett el soha semmin, ellentétben az i5-760-al, ami meg elvérzett gyakorlatilag mindenen az r9 270-es VGA mellett is, ezért lett kukázva.
Lentebb van zsoltdeak képe a witcherből, előtte pár bejegyzéssel meg az enyém. Össze lehet hasonlítani. Mert, ha a 8350-re azt mondod, hogy elvérzik, akkor ez alapján, ha következetes vagy, akkor arra az i7-re is ezt kellene mondanotok, hiszen akkor az is elvérzik a 2500K-val szemben, mivel láthatóan hasonlóan, vagy jobban terhelve van, mint a 8350 az adott játék alatt.
De persze mondhatjuk, hogy az csak egy játék, de lent beszúrtam egy-két benchmarkot, amit lefuttattam. (Persze arra meg azt mondhatjuk, hoyg az meg csak egy benchmark... 😜) Az egyiken az látszik, hogy egy szinten van a 4790K-val, tehát a ti állításotokat következetesen továbbvíve azt kellene mondanunk, hogy a 4790K elvérzik a 2500K-val szemben...
Jó dolgok az ilyen világba belemondott szép állítások, csak ugye akkor következetesen tovább is kellene vinni.
Ezzel a videóval most mit akartatok? Hogy a 2500k és a 4690k között néha 5-10 fps sincs? Tehát 2 generáció és nem kevés árkülönbség után megéri megvenni az újat? :"D Sőt a 6600k sem teljesít egetrengetően vele szemben...
Azt azért vegyétek figyelembe hogy i5 és i5 között is lehet óriási különbség, PL nem mindegy hogy "sima" vagy K-s.
A "sima" i5 6400 "csak" 2700Mhz, azt egy alapon fesz emelés nélkül 4,4-4,5Ghz-re húzott i5 2500K (Árban sem mindegy ) simán veri.
És a játékok is jobb szeretik már a 3-3,5Ghz körüli procikat.
carl18: Hát az i7-860 ára tényleg érthetetlen. Nekem volt egy i5-760. Abból kiindulva az a sorozat nem most halt meg, hanem halva született...
A videóban azért vannak ilyen furcsa adatok szerintem, mert a 970 OC ennél többet tud. Az alacsonyabb felbontás miatt egyszerűen nincs kihasználva.
Azért vicces hogy i7 3770 55e i7 4770 60e i7 6700 64e apron 😀 ebből ki indulva nem éri meg ivy bridget venni , akkor ha i7 procit akar az ember csak a skylake marad 😃 i7 860 miért 25e még mindig? 7 éves halott platform..
Oké köszönöm a véleményeket ! 😀 1080P-re nem két forint a 60 fps 😃
Amúgy I7-ide vagy oda az I7 2600 50-60 fps között viszi a Syndicatet, 75-80%-on jár a proci 85-90%-on a kártya. Processzor limitnek mondhatjuk ezt is a kártyába még van 10-15% potenciál! 😃
Nekem GTX 970 mellett FXAA-val meg a shadow csak Highon volt asszem nem a PCSSA-n vagy min, úgy megvolt a fix 60fps. Meg ne felejtsük hogy a 900as szériának van MFAA-ja ami 2x-eresére növeli az MSAA-t és csökkenti a teljesítmény igényt, tudtam úgy trükközni a beállításokkal, h az ne menjen a grafika rovására és 2xMSAA-val is megvolt a fix 60 ami az MFAA-nak köszönhetően 4x-es volt 😀
Na srácok az volna kérdésem ha majd full hd-ra váltok és szeretném a Syndicatet ugyan azon beállításon játszani mint most High-on fxaa mellet akarok akkor milyen kártyára kéne váltani hogy meglegyen a 60 fps ? mint most ? GTX 970 ?
De még hagyján..Manyikati te is megvetted az i7 4820-at és mellé egy r9 290-et. Már az mennyit eszik de az még egy nagy érvágás számomra, hogy ha az az i7 tökéletesen elég ahhoz a kártyához sőt még egy 980-hoz is akkor mi értelme felhúzni 4,4GHz-re? De ezt annyi Inteles felhasználónál látom, hogy nem hiszem el. Meg mindenki mondja az Intelre nem kell hűtés mert elég az alap. Egy kezemen megtudnám számolni hány ember nem vett hozzá hűtést sőt elég sokan használjátok vízhűtéssel valaki meg elég drága akár 40 ezer forintos vízhűtést is rátesz. Mind ezeknek mi értelme ha elég a játékok alá az alap i7 alap hűtéssel? :/
Teljes mértékben egyetértek. Megemlítik a fogyasztást az FX-nél, de azt nem említik meg, hogy az "új" 14nm-es intel proci 140W TDP-s 😃 [LINK] úgy látszik ennél nem számít a fogyasztás, csak az AMD proci fogyaszt sokat.
Ne legyen kettősmérce, amikor itt 1-2 felhasználónak az FX8350 125W TDP-je fűt meg brutál fogyasztásnak számít 32nm-en.
😉
Ne foglalkozz velük, tudod a 16magos AMD-m 115W TDP, a 4 magos intel (i74790k)pedig 88W TDP, akkor most ezt az intel 4 magot is szorozuk fel 4-el, az mekkora TDP lenne már 16magon az intelnél??? 😆
Hülyeség viszonyszámokat hordanak össze 😃 Elegánsan lépj túl az ilyen számításokon/kalkulációkon... 😀
Amúgy meg fogyasztásról beszélünk? 95w vs 125w..Ráadásul a regisztrálók nagy része veszi az olcsó AMD kártyákat az Intelek mellé és már is ott van az egyensúly...Meg nehogy már egy gamer-nek pont a fogyasztáson múlik, hogy a gép eszik 290w vagy 325w-ot...
Azt hiszem ma már ennél jobb hozzászólást nem fogunk olvasni ! Le is zárhatjuk a mai napot Manyikati megy a pacsi !!! 😎
Összességében nem marad el annyira az fx az i5öktől, i7ektől, ha pár dologra odafigyel az ember.
Ne képzelj bele többet a szövegkörnyezetembe, mint ami..
Lehet, hogy az elért 1-2 eredményem miatt utálnak, és próbálnak olyat állítani (pl. "amd az isten"😉, amit nem mondtam? [LINK]
Aztán ha megkapod a magadét akkor...
De mindegy is veled nem vitázom ( mint egy arabot kereszténnyé nevelni) hiábavaló fáradozás.
Nem állítottam sehol, hogy Isten az AMD!!!
Azt, hogy hol utálnak nem tudom, ha igaz amit írsz, akkor erre szoktam mondani, hogy azokat az embereket szokták utálni, akik valamit jól csinálnak . pafff..😊
Rólad az el is mond mindent hogy titán x hez AMD szerverprocit vettél.....
Inkább menj a máshová trollkodni...
Ja várj hogy mindenhol utálnak akkor bocs nem szóltam 😜
Ja az én gyikhét procim 4 maggal kap annyi pontot ( negyed áron )mint a tiéd 16-al 😂
828 a legjobb eredményem:
Nálam megfordult fx9370BE, fx9590BE és i74790k. +5 fps-t tudott játékok alatt a gyíkhéz az amd-hez képest...az inteles konfighoz drágább alaplap került (2,5-szer drágább, mint az amd lap) a gyíkhét proci pedig 1,5-szer annyiba került mint az amd fx!!! Köszönöm intel inside!!! Soha többet fos intelt túlárazottan!!
Ezzel persze nem azt mondom hogy az AMD nem lenne elég bármeik VGA-hoz.
Csak arra akartam utalni hogy egy 4-4,5 GHz re húzott i5 2500k ( ami már olyan 30K körül kapható egy lap meg kb 10-15 k hozzá ) vigan felveszi a versenyt bármeik AMD vel.
Saját vidi:
Azt vegyétek figyelembe hogy a proci az afterburner miatt megy közel 100%-on a felvétel miatt de a vga igy is maxon ment, felvételt kikapcsolva olyan 70-80%-on dolgozott a proci.
Ennél a vidinél padig a 90 FPS miatt se a proci se a VGA nem ment maxon 😀
Csuzli meg hiába példálózik a 760-nal az még a 2500k-tól is régebbi processzor kb az első i5-ök közt volt azóta, azért fejlődtek szépen...
Elég csak végig böngészni, ezt: [url]http://www.cpu-world.com/Compare/444/Intel_Core_i5_i5-2500K_vs_Intel_Core_i5_i5-760.html
[/url]
Anno AMD FX 8150 @4,4Ghz ről váltottam i5 2500K-ra és a "kis" i5 alapórajelen agyba főbe verte ( majdnem minden játékban emelkedett a minimum FPS és stabilabban adta le a teljesítményét a VGA @HD7970) a "nagy" AMD procit.
Aztán vettem hozzá egy normális alaplapot feltoltam 4,5Ghz-re és nem volt AMD alternativa.
Meg is hagytam volna mert bőven elég volt a teljesítménye és azt vallom hogy 4,5Ghz-n ma is nagyon elég.
A mostani procim ( i7 4820K) teljesítő határát nem tudom mert az R9 290-en mellet gyakorlatilag 40-50% nál feljebb még nem ment. 😀
Lentebb van zsoltdeak képe a witcherből, előtte pár bejegyzéssel meg az enyém. Össze lehet hasonlítani. Mert, ha a 8350-re azt mondod, hogy elvérzik, akkor ez alapján, ha következetes vagy, akkor arra az i7-re is ezt kellene mondanotok, hiszen akkor az is elvérzik a 2500K-val szemben, mivel láthatóan hasonlóan, vagy jobban terhelve van, mint a 8350 az adott játék alatt.
De persze mondhatjuk, hogy az csak egy játék, de lent beszúrtam egy-két benchmarkot, amit lefuttattam. (Persze arra meg azt mondhatjuk, hoyg az meg csak egy benchmark... 😜) Az egyiken az látszik, hogy egy szinten van a 4790K-val, tehát a ti állításotokat következetesen továbbvíve azt kellene mondanunk, hogy a 4790K elvérzik a 2500K-val szemben...
Jó dolgok az ilyen világba belemondott szép állítások, csak ugye akkor következetesen tovább is kellene vinni.
Szerintem meg alig van kulombseg, ugyanis sandy ota elegge stagnal az intel is teljesitmeny teren. Nincs ami miatt fejleszteni kene 😃
Azt azért vegyétek figyelembe hogy i5 és i5 között is lehet óriási különbség, PL nem mindegy hogy "sima" vagy K-s.
A "sima" i5 6400 "csak" 2700Mhz, azt egy alapon fesz emelés nélkül 4,4-4,5Ghz-re húzott i5 2500K (Árban sem mindegy ) simán veri.
És a játékok is jobb szeretik már a 3-3,5Ghz körüli procikat.
A videóban azért vannak ilyen furcsa adatok szerintem, mert a 970 OC ennél többet tud. Az alacsonyabb felbontás miatt egyszerűen nincs kihasználva.
i3-3240
Nekem megy minden High-on FXAA-val v-sync-el fix 60-on.
Amúgy I7-ide vagy oda az I7 2600 50-60 fps között viszi a Syndicatet, 75-80%-on jár a proci 85-90%-on a kártya. Processzor limitnek mondhatjuk ezt is a kártyába még van 10-15% potenciál! 😃
Ki szerint tud ugyan annyit az fx-8350, mint az i7-4790K? 😃
FX-6350