Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Xavi001 írta:
Csak mert nekem Angliából hoz a tesóm 1 Core2Duo E8400 3.16GHz E0 SLB9J 6 MB Lcache val FSB: 1333 MHz max. fogyasztás: 65 W és hogy ez mennyire jó proci ?
Mennyiért hoz?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Csak mert nekem Angliából hoz a tesóm 1 Core2Duo E8400 3.16GHz E0 SLB9J 6 MB Lcache val FSB: 1333 MHz max. fogyasztás: 65 W és hogy ez mennyire jó proci ?
0
0
0
0
Osynho avatar
hardX írta:
Core2Duo újabb is jobb, de már az is elavult

Ez így nem teljesen igaz. Van újabb Dual Core, mint Core 2 Duo. 😀 Az elnevezés az Intel termékpalettáján belül elfoglalt helyet jelenti. A 2 magosok "csúcsa" a Core 2 Duo, a kisebb cache-el, fsb-vel rendelkező példányokat nevezték Dual Core-nak, a még jobban "lebutított" széria volt a Celeron. Ettől még ugyanaz az architektúra mind, tehát jó kis procik pl az E5000-esek is. 😀 Költséghatékonyank, nagy szorzóval, így jó tuningpotenciállal. A Core 2 Duo-k a mai mezőnyben nagyon túlárazottak, így nem igazán alternatívák egy i3, vagy Phenom II mellett.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
sziasztok tudtok nekem ajánlani egy ház ventit elől a házba kék ledes-et?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Core2Duo újabb is jobb, de már az is elavult
0
0
0
0
Xavi001 avatar
sziasztok a Dual Core és a Core2Duo procik között miben rejlik a különbség ?
0
0
0
0
no avatar
szevasztok szerintetek az f1 2011 hogy menne egy gt22 1gbos karin, meg 5200 x2 cpu, 2gb rammal, mer az szaggat mint álat 640 ultra low on is. mi lehet vele.KÖszi
0
0
0
0
FoLey avatar
twoKgames írta:
mind1 .....majd megpróbálom csak irkáljátok a hülyeségeket a játékokhoz...
abból a 20ezer emberből aki itt fent van csak 20 tud segíteni

Türelem rózsát terem abből van 40000 regisztrált tag aki a fele nemért a gépekhez,a negyede meg nagyjából,a maradékból meg igen és sokmindenkinek kell segítenie nemcsak egy embernek,te ennyire türelmetlen ember lehetsz? 😀

Türelem ember és nem percenként kéne írkálnod úgyis válaszólni fognak! 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
twoKgames

Drvercleaner-el szedd le a régit, és rakd fel az ujjat.
HA VGA driver-ről van szó
0
0
0
0
Osynho avatar
Milyen driver? Félinformációra hogy segítsünk?

Quadgame94: Rakja fel az ujjat? Mi ez nőgyógyászat? 😂
0
0
0
0
twoKgames avatar
mind1 .....majd megpróbálom csak irkáljátok a hülyeségeket a játékokhoz...
abból a 20ezer emberből aki itt fent van csak 20 tud segíteni
0
0
0
0
twoKgames avatar
segítsetek már légyszi
0
0
0
0
twoKgames avatar
amikor kijön egy új driver akkor először töröljem le a régit és utána tegyem fel vagy elég ha csak simán feltelepítem és nem törlöm le a régit?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
ez az alap volt Driver el játszottam most és felment CPU 45-max 50
1mag és mag 2 max 55 ig ment fel

de csak a procit húztam semmi mást amikor átállítottam auto-n volt lehetett 2-t választani h mire rakom fel Sync vagy Async sync re raktam és ott csak 1 et a procit tudtam húzni a másikat nem mertem mert az nem tudom mi de az 100 on van
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
terhelve nézed?
70 fokig mehet
0
0
0
0
Xavi001 avatar
sziasztok,szeretném a procimat felhúzni Dual Core E2180 2GHZ ről szeretném nagyobbra amíg lehet persze h ne haljon meg 😀 alap gyári hűtés van rajta

FElhúztam 2550 re és a CPU 37-41 fokos
a Mag 1 37-42
a Mag 2 37-42

még tudom biztonságosan húzni ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Egy dobozos DVD íróhoz miket szoktak adni?
0
0
0
0
Sanchez avatar
zsolty87 írta:
Na és ha sok videót szerkesztek illetve filmeket konvertálgatok, akkor is elég a 4 gb?

Ha kicsit profibb videószerkesztő programokat használsz, akkor nagyon megéri a több ram.Itt gondolok az After Effects-re.Renderelésnél mikor 2gigám volt nagyon szenvedtem vele, mert volt olyan, hogy egy 10-20másodperces videót 10-15 óráig renderelt.Most mióta 4GB ramom van észrevehető a különbség.
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor jól jön a 8 giga, akkor vegyél
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Na és ha sok videót szerkesztek illetve filmeket konvertálgatok, akkor is elég a 4 gb?
0
0
0
0
niteforce avatar
átlagos használatban nem észrevehető, átlagos progik, és 1-2 játék van ami kihasználja a 4 gigánál több ramot nem éri meg szerintem
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Én ugy tudom hogy pl egy progi használ 3gb ramot attól hogy a gépedben 4 vagy 8 gb ram van az nem befojásolja a teljesitményt, hiszen 3gb elegendő neki 😜 javitsatok ki ha tévedek 😃
0
0
0
0
pEnZi1995 avatar
Észre vehető, de a processzortól is függ.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
lenne észrevehető különbség akkor ha mondjuk 2x2 GB ram helyett 2 x 4 GB lenne a gépben?
Úgy tudom hogy bármilyen program indításakor a gép a rendelkezésre álló memóriát használja, de pontosan mire? Ha több a ram akkor gyorsabban töltödnek be az alkalmazások és indulnak el a programok?
0
0
0
0
wdavid avatar
lehet 😃 majd alakul mert ez még nagyon messze van 😃 köszi a helpet 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Jobban jársz, ha egy HD7000-esre cseréled a 6870-est, mintha egy cf-et csinálnál.
0
0
0
0
wdavid avatar
hát novemberben HD 6870et veszek (azért is nézek olyan tápot amin 2 PCIe csatlakozó van) és majd abból szeretnék később még egyet és így CFet csinálni 😃 (bár ez nem mostanában lesz) azért gondolkodtam a CFen mert nekem nem igen lesz pénzem ilyen 2 magos kártyákra 😞😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Milyen SLI-t, CF-et tervezel? GTX580 sli-hez erősebbet vennék. Amúgy 12V-on erősebb ez az XFX, mint a CTG600, és egyben is hagyták ezt a részt, szóval több gpu-s rendszerhez is jó.
Kábelei is elég hosszúak:
[url]http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=225[/url]
0
0
0
0
wdavid avatar
köszi meg nézem azt is 😃 még annyit h képes lenne esetleg SLI-t vagy CF-et hajtani? meg hát a másik h elég hosszúak e a kábelek az alsótápos házamba 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
wdavid írta:
Szerintetek egy Chieftec A-80 CTG-600-80P 600W táp megéri azt a 16 400 forintot? 😃 ha igen akkor lehet h inkább ezt veszem az FSP helyett 😃

Jó táp, de annyiért inkább XFX Core 550-est vennék. 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
Szerintetek egy Chieftec A-80 CTG-600-80P 600W táp megéri azt a 16 400 forintot? 😃 ha igen akkor lehet h inkább ezt veszem az FSP helyett 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
hardX írta:
Scythe Mugen 3

akkor spórolni kell mert ez 10K körül van 😃 köszi hardX
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CFx van a 4 5 6 ezres r+eonoktol kezdve
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Mint mondtam a végén, ma már mind1ik nek CFX e neve, régebben volt CF, meg CFX különválasztva
0
0
0
0
wdavid avatar
tudtok nekem olyan proci hűtőt mondani ami jó az AM3+os foglalatra is 😃 Bulldozerhez kellene..vagy ahhoz jó az AM3ra való hűtő is? 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
nincs valakinek egy eladó Arctic Cooling Freezer 7 Pro ja ?
0
0
0
0
akos328 avatar
Dual channell-lel is mind1, nem ad annyi plusszt, de sztem az előbbi. ha tönkremegy az egyik modul, azért marad még, vagy bármi baj lehet, akkor marad még 1 modulod. én laglább is azt választanám, de hátha mond vki vmi okosat.
0
0
0
0
akos328 avatar
apetit1989 írta:
Nem igaz. Gondolom a lap SLI-s vagy CF-es, a 8 pin akkor kéne, ha aktiválva kenne a kettő közül valamelyik. Nyugodtan bögd csak rá, semmi baja nem lesz.

Én 1 szóval sem mondtam hogy baja lesz, csak ha nincs 8 pines vezetéka tápba, akkor azt nem egy ilyen laphoz találták ki, mert sztem úgy gondolják akinek iylen lapja van, annak mondjuk egy 6970 vagy GTX570... kari és egy I7-Phenom x6 van a gépében, amihez akkor már nem elég az a táp. én így gondolkodtam.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat csak nem találom a leírásban hogy a 4 pinest hogyan kell rádugni de ha logikusan gondolkodok akkor az első részébe nem?😀
Szerk: Már megtaláltam jól gondoltam az első részébe kell 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok mennyi a szállítási díj kb 20kg-s csomagnak budapeströl romániában (Harghita Megye)?
0
0
0
0
roberto888 avatar
akos328 írta:
Elméletileg működne, de aza baj, hogy én egy olyan tápra nem bíznék olyan gépet, aminek nincsenek is meg a megfelelő vezetékei., nem véletlenül 6pines a legnagyobb ág az alaplaphoz, mert úgy gondolják, akinek 8 pines a foglalatja az alaplapba az már elég komoly gépet vesz, amihez akkor ne azt a tápot válassza, hanem erősebbet.
Ráadásul ha jól tudom az az alaplap elég tuning lap.
Én így gondolkodom, de nem biztos, hogy ésszerű😃

Azért van 8 PIN-es, hogy ha netalántán olyan erős procit tenne bele, ami húzva van extrém mértékben, plusz sok 12V-ot igénylő componens van a gépben, akkor ez a kiegészítő csatlakozó ad plusz feszültséget! Bőven elég a 4 PIN-es is, nem lesz semmi baja! a 6 PIN-es csatlakozó pedig PCI-e csatoló, azt nem fogod tudni bele dugni a 8 PIN-es EPS-be, az a vga-ba megy!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem igaz. Gondolom a lap SLI-s vagy CF-es, a 8 pin akkor kéne, ha aktiválva kenne a kettő közül valamelyik. Nyugodtan bögd csak rá, semmi baja nem lesz.
0
0
0
0
no avatar
Hello,
bocs az offért de nem tudtam hova irni, valaki tud mondani olyan feltöltőt vagy tud segiteni abban hogy mit keressek ha olyan játék kell, amit nem kell telepiteni és úgy lehet vele játszhani?
0
0
0
0
akos328 avatar
Elméletileg működne, de aza baj, hogy én egy olyan tápra nem bíznék olyan gépet, aminek nincsenek is meg a megfelelő vezetékei., nem véletlenül 6pines a legnagyobb ág az alaplaphoz, mert úgy gondolják, akinek 8 pines a foglalatja az alaplapba az már elég komoly gépet vesz, amihez akkor ne azt a tápot válassza, hanem erősebbet.
Ráadásul ha jól tudom az az alaplap elég tuning lap.
Én így gondolkodom, de nem biztos, hogy ésszerű😃
0
0
0
0
niteforce avatar
4 est dugd rá a 8 as-ra úgy ahogy a kézikönyben le van rajzolva.
0
0
0
0
no avatar
Hali
egy olyan kérdésem lenne hogy vettem egy Asrock Z68 Extreme 4 Gen3 alaplapot amin van 24pin és 8pin es power connector is és az lenne a gond hogy a tápomon csak 24 pin es meg 4 ,6 pin es kivezetés van és működni fog e ezzel a rendszer ?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
CF=2 kártya amd-ből, vagy 1 db kétmagos
CFX= 3vagy4db egymagos amd kártya vagy 2db kétmagos

de ma már mind2nek CFX a neve, átirták az egyszerüség kedvéért 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Úgy tudom CFX-ről akkor beszélünk, ha 2 -nél több ati grafikus kártya van a gépben. CF akkor van, ha két kártya van csak. Nekem sem teljesen világos.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció