Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GTS 250 (512/1024MB)
4850 (512/1024)
9800 GTX (512/1024)
5750 (512/1024)
5770 (512/1024)
99%-ban a nagyobb memóriával ellátott kártya volt a gyorsabb.. És persze minél magasabb a felbontás annál jobban kijön a + memória
néztem az alaplapodat csak 667mhz-t tánogat ramok terém ha vennél+ 1GB ramot ami kb 5-6K és amit irtál GT220 akkor már nem lenne egy rossz gép....
Az számít hogy van különbség a memória nagysága és az órajele között?
Halottam már olyat hogy belassíthatják egymást...ebbe van ráció?
kimbron adj meg egy gépet a profilodnál aztán megmondom de megérni biztos hogy megéri...de mondjuk már feltetted a kérdést egy másik topicban is....
Igen feltettem, csak azért hogy nehogy válasz nélkül maradjak😀
Egyébként nem vagyok profi egyáltalán ebben a témában de amit így tudok az az hogy a Processzor : Intel Pentium 4 524 3077Mhz
VGA: Gainward ddr3 geforce 8600 gt 256mb pciexpress
1500mb memória ddr2
alaplap asus p5ld2
Sztetek megérné lecserélni a gainward gf 8600 GT 256megás vga-t
egy
PALIT GF 220GT PCIe 512MB DDR2 128bit HDMI-re?? mekkora a különbség a 2 kártya között nagyságrendileg?
Nagyjából azonos teljesítményűek, de a legegyszerűbb, ha megvárod a teszteket. 😀 Amúgy ha kell PhysX vedd meg az nV-t, ha nem, akkor az ATI-t. 😃
Nem magáért a PhysX-ért (persze az is jó dolog) kellene nV-t venni hanem a (sokkalta lényegesebb) CUDA "nyelvért"! Ez a legnagyobb potenciálja az nV-nek az ATI-hoz képest, részben Én is ezért vettem anno nV-t.
[LINK]
Szerintetek,ha árban ilyen 35-45 között gondolkozok(ami jelenleg kb :egy 1 GB-os 5770) akkor ez van olyan jó,tudom,még nem sok tesztet láttunk,de kíváncsi lennék a véleményetekre!!!???
hát úgy van, hogy minél kevesebb magot kell használnia annál nagyobb órajelet állít be magának nem? ha meg szükség van a 3. és 4. magra akkor visszarakja alap órajelre, jól gondolom?😃
akkor elvileg 21-én mutatják be az új 970-est, amiből az OEM verzióban lesz 2 letiltott mag, várd meg aztat😃
Ezt akartam írni! A 970 T kb egy árban lesz egy 965-el ,és magasabb órajellel: 3,5 GHz-el érkezik, vmint elvileg a hírek szerint 2 mag le lesz benne tiltva ,és ha ez igaz akkor kihozhatsz belőle egy 6 magos procit,ami még az 1090T is veri,elvileg... + T: Turbo Core tehát ha hagyod 4 magosnak a procidat,akkor kettő magot fog használni a gép,ha ezt bekapcsolod a bioszban,de viszont 4 GHz körül!,ha hatmagosítod,akkor 3 mag fog közel 4 GHz körül járni! Én meggondolnám,a helyedben,ahogy fórumtársam Tesla GoD is írta!
De szerintem maradok az amd-nél, eddig is jól szolgált...
Ráadást nem szeretem az intelt, mer cancelozta a Project offsetet 😜 Én nem támogatom!
Ez tényleg bazi erős gép, csak kétszer annyi, mint amennyim van rá 😃 Jócskán túlszaladt a 250 000 -n, még a 300 000-n is.
Egyébbként a proci húzása nem csökkenti az élettartamot? + Tönkre is tehetem, ha nem értek hozzá, én úgy tudom. És nem értek hozzá 😜
Meg a virtualis mag mennyiben különbözik egy simától?
A videokáryak viszont okés így, szerintem mindenképp akkor az a 2 nvidiás lesz.
Tehát:
Proci: Az i7 nagyon jó választás jelenleg. 4 magos,de van benne HT,amit a BIOSban lehet bekapcsolni,ezt azt takarja,hogy minden mag 2 szálon dolgozik,tehát van 4 valódi mag + 4 virtuális.Ez nagyon sokat tud dobni a processzor teljesitményén! A procit alap hűtővel simán 3GHz-ig lehet húzni,illetve 12-14 ezerért már olyan hűtőt kapsz amivel akár 3,8-4,0 GHz-ig is felhűzhatod,úgy pedig jó pár évig elég lesz!
VGA: Az 5870 nagyon jó választás szerintem,DX11-es csúcskártya,de ha két GTX460-at veszel,akkor azok +20-al drágábbak, és jóval erősebbek is,szóval én megvenném ha én lennék a helyedben és van + lóvéd. A HAWk-os 460 azért nem lenne már jó választás,mert az jóval(15 ezer) is drágább lehet,és úgy már jócskán túlaszaladunk az összegen, ez a két kártya SLI-ben nagyon erős,és jó vétel lnnen is. Fontos: én 2db Palit GTX460 1Gb-t irtam,tehát ha veszel,akkor SLI-ben(2 kártya összekötése,és együttes használat) használhatod!
RAM: Csakis ilyen,vagy hasonló 3 csatornás RAMot kell tenni az i7 mellé!Ezek a RAMok birják a tuningot,ezért is ajánltam ezeket.
Alaplap: Jó kis lap,akár 3 VGA-t is tehetsz bele,tehát idővel mégegy GTX 460-at 😆
Összedobtam neked egy teljes gépet is,ha kell olyan,iponról van,ott megbirod rendelni,és össze is rakják:
[url]http://ipon.hu/site/builder_page2_mod/24/reset?page=builder_page2_mod&id=24[/url]
Ez a gép is bazi erős!
Ezt a hülye tesztet nem értem... itt 5870 nek 39fps ír full Hd ban ez valami vicc? amikor 70-100 fps között mozog nekem, szükebb tereken 40-50
Ez egy jó teszt: http://prohardver.hu/dl/upc/2010-03/22608_gtx480_trt.jpg
És még mindig nem tudom, hogy Palit GeForce GTX460 Sonic 1024MB PCIe directx hány, opengl-t támogat e meg ilyenek...
DX 11-es, és OpenGL 4.0-át támogatja, de érdemes lehet megvárni az msi GTX 460 HAWK-ját
Jól hangzik 😃 Kössz! Akkor áttérek az erő intel oldalára...
Amúgy hol érdemes vásárolni, ha azt is szeretném, hogy összeszereljék? Van olyan, hogy netről rendelek, eljönnek és beszerelik, vagy erről szó se lehet? Rakjam össze magamnak vagy mennyek a boltba?
Csak mert az ország keleti részén lakom, és ami van bolt itt, ott alaposan ráhúznának az árakra. Vagy nem tom miskolcon pl. mi a helyzet, de itt nagyon vidéken nagyon vacak. Akkor már inkább beülök a kocsiba és megyek amég jó boltot nem találok 😜
(am ez még mindig a videokártyás topik😂😉
Amúgy hol érdemes vásárolni, ha azt is szeretném, hogy összeszereljék? Van olyan, hogy netről rendelek, eljönnek és beszerelik, vagy erről szó se lehet? Rakjam össze magamnak vagy mennyek a boltba?
Csak mert az ország keleti részén lakom, és ami van bolt itt, ott alaposan ráhúznának az árakra. Vagy nem tom miskolcon pl. mi a helyzet, de itt nagyon vidéken nagyon vacak. Akkor már inkább beülök a kocsiba és megyek amég jó boltot nem találok 😜
Akkor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition processzor rosszabb mint ez az i7 amit írtatok?
Ez a HT mit takar? Mikor lép működésbe, stb.
Meg 2,68 ghz nem lesz kevés? Vagy akinek kéne több, az már minda4 magot használni fogja?
Ez a HT mit takar? Mikor lép működésbe, stb.
Meg 2,68 ghz nem lesz kevés? Vagy akinek kéne több, az már minda4 magot használni fogja?
De ponthogy azér lenne jó 6 magos, mer az több esélyel lenne jó majd soká is.
Amúgy nem csak játékra kell a gép, videoszerkesztésre, modellezésre (maya) meg ilyesmire is szándékszom használni.
Az intel ennyire jobb lenne, mint az amd? Mért is, ha nagyobb az órajel és több a mag?
És ez a vidikártya, amiből kettőt írtál (Palit GeForce GTX460 Sonic 1024MB PCIe) ez milyen direktx-et és milyen opengl-t támogat?
Vagy amit írt almos, nah 😜
De ponthogy azér lenne jó 6 magos, mer az több esélyel lenne jó majd soká is.
Amúgy nem csak játékra kell a gép, videoszerkesztésre, modellezésre (maya) meg ilyesmire is szándékszom használni.
Az intel ennyire jobb lenne, mint az amd? Mért is, ha nagyobb az órajel és több a mag?
De mért Intel Core i7-920? Amikor az csak 4 magos, nem 6, és 2,68 ghz, nem 3,2...
Mondjuk amúgy október elején lesz esedékes a dolog, de nem akarom elcsesszinteni, mer egy darabig ez lesz a gépem... Szal egy ideje már nézegetem a cuccokat.
Nem gáz ha 20 k-val több, mert van 50+om, csak azt nem erre szántam, csak ha minden kötél szakad.
Mondjuk amúgy október elején lesz esedékes a dolog, de nem akarom elcsesszinteni, mer egy darabig ez lesz a gépem... Szal egy ideje már nézegetem a cuccokat.
Nem gáz ha 20 k-val több, mert van 50+om, csak azt nem erre szántam, csak ha minden kötél szakad.
i7 920 58eFt? Hol is? 😃
Pl. itt:
[LINK]
árgépről szoktam nézni az árakat
Kéne egy kis segítség.
Gépet újítanék(4éves már szegény), kb. 250 000 ért kéne vidikártya, alaplap, proci, ram.
Amd proci mellett döntöttem, 4gb ram, meg valami közepes alaplap. A kérdésem, hogy hogy járnék jobban: ha vennék egy 4 magos phenom procit (legnagyobb órajelűt) és többet szánnék vidikártyára, vagy ha vennék 6 magosat (3,2 ghz kb. 90-ér) és kevesbből vennék vidikártyát.
Inkább utóbbi, mert videokártyát kevésbé macerás majd újat venni.
Vidikártya milyen legyen?
Ilyen minimum elvárásokra gondoltam mint ddr5, 1gb videomemória, shadermodel sok, opengl támogatás, direktx támogatás.
Én nvidiat szeretem, de az vajon műkszik rendesen amd mellett? Mostani amd athon 4000+omnak semmi baja a geforce 7800ommal.
Direktxbe mennyire érdemes belemennem?
Phisix? Lehet hogy veszek ati kártyát, utána valamihez meg csak phisix kompatibilis kártya jó?
Vagy mit vagy hogy érdemes? Valami ötlet, javaslat?
Úgy akarnám a gépet, hogy később csak soká, vagy csak kevésből lenne turbózva. Az előző gépemnek is 4 évig kellett szegénynek húznia... mondjuk elégedett vagyok, mert ac 2 ment pl. a procimon, pedig nem 2magos. Sajna az új pop már nem indul... csak tölt, tölt, tölt...
Ennyi pénzért ilyen gépet kell venni:
Alaplap: Asus P6T SE 45.800Ft
Processzor: Intel Core i7 920 Boxed 58.088Ft
RAM:3*OCZ DDR3 PC3-10666 SODIMM 2GB 44.640Ft
Videókártya:GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B 1GB PCIe 95.460Ft vagy 2* Palit NVIDIA GeForce GTX460 1024MB Sonic 120.000Ft(ezzel igy 20k-val drágább lenne)
Ez igy 243.988Ft lenne és nagyon-nagyon erős! Ezzel a géppel pár évig ellehetsz majd! 😀
Gépet újítanék(4éves már szegény), kb. 250 000 ért kéne vidikártya, alaplap, proci, ram.
Amd proci mellett döntöttem, 4gb ram, meg valami közepes alaplap. A kérdésem, hogy hogy járnék jobban: ha vennék egy 4 magos phenom procit (legnagyobb órajelűt) és többet szánnék vidikártyára, vagy ha vennék 6 magosat (3,2 ghz kb. 90-ér) és kevesbből vennék vidikártyát.
Inkább utóbbi, mert videokártyát kevésbé macerás majd újat venni.
Vidikártya milyen legyen?
Ilyen minimum elvárásokra gondoltam mint ddr5, 1gb videomemória, shadermodel sok, opengl támogatás, direktx támogatás.
Én nvidiat szeretem, de az vajon műkszik rendesen amd mellett? Mostani amd athon 4000+omnak semmi baja a geforce 7800ommal.
Direktxbe mennyire érdemes belemennem?
Phisix? Lehet hogy veszek ati kártyát, utána valamihez meg csak phisix kompatibilis kártya jó?
Vagy mit vagy hogy érdemes? Valami ötlet, javaslat?
Úgy akarnám a gépet, hogy később csak soká, vagy csak kevésből lenne turbózva. Az előző gépemnek is 4 évig kellett szegénynek húznia... mondjuk elégedett vagyok, mert ac 2 ment pl. a procimon, pedig nem 2magos. Sajna az új pop már nem indul... csak tölt, tölt, tölt...