Ez lehet off, lesz, előre is bocsi mindenkitől, de nagyon kiváncsi vagyok valamire.
Következő a kérdés.
Van egy laptopom 1.8 GHz 1 GB DDR rammal. Nagyon sokat netezek, van hogy 2-3 oldalt nézek egyszerre úgy hogy mellette még le is töltök + néha zenét is hallgatok. Ilyenkor csinál olyat a gép hogy nem reagál semmire, de nem is fagy le, viszont a memória és processzor kihasználtság 90-100 %.
Na szóval az érdekelne hogy a következő konfig bírná-e a fent leírt igénybevételt és hogy milyen programok és alkalmazások egyidejű futtatásával lehetne "megizzasztani"?
Gigabyte GA-HA65M-D2H
Intel Core i3-2100 3.3 GHz
2 x 4 GB 1333 MHz DDR3
Samsung 500 GB
Samsung DVD-RW
CM Elite 430 Black
Chieftec 500 W
Win7 64 bit
akkor ennél http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2779 a vga-nál olyan lenne mintha 2-t használnék ? vagy csak akkor működne a dolog ha tennék mellé még 1 et ?
azért kérdeztem mert azt hittem be van állítva (ugyanis én állítottam be mikor megvetem a gépet), de most h megnéztem mégsem volt, ami a bios frissítés utáni CMOS újraindítástól lehet...
azért fura h abból állapítod meg mennyire vagyok jó szerelő h feltettem egy hülye kérdést 😜
jumbo írta:Ha arra nem jött magától rá,hogy esetleg poros lehet a rendszer....gondolod a bioszban megtalálja hol lehet állítani a fordulatokat????
mellesleg mitől állítódott volna el???? 😉
1. nem vagyok hülye, rendszeresen nézem a gépház belsejét.
hűtőborda tiszta, pár napja fújtam ki és akkor sem volt benne por, mellesleg a házban sincs por mint ahogy a tápban sem.
2. számítógép szerelő vagyok (meg van még egy infós szakmám) értek a bioshoz meg h hogyan rakjam össze a gépet, de mindent beállítottam rendesen és azért nem értem -.-'
én csak szeretek kérdezni mert abból lehet tanulni...
méghogy számítógép szerelő.....
milyen szerelő lehetsz,ha megkérdezed,mit lehet állítani a bioszban??????
jumbo írta:Ha arra nem jött magától rá,hogy esetleg poros lehet a rendszer....gondolod a bioszban megtalálja hol lehet állítani a fordulatokat????
hűtőborda tiszta, pár napja fújtam ki és akkor sem volt benne por, mellesleg a házban sincs por mint ahogy a tápban sem.
2. számítógép szerelő vagyok (meg van még egy infós szakmám) értek a bioshoz meg h hogyan rakjam össze a gépet, de mindent beállítottam rendesen és azért nem értem -.-'
jobban jársz,ha leszeded a géped oldalát előbb,és meglesed a hűtőbordát,mennyire szennyezett.
Osynho írta: wdavid:
Esetleg bios beállítás? 😊
Ha arra nem jött magától rá,hogy esetleg poros lehet a rendszer....gondolod a bioszban megtalálja hol lehet állítani a fordulatokat????
szevo írta:
Kösz a választ 😀 Úgy néz ki 8800gt lesz de ezzel a procival nem éreznék különbséget a kettő közt. Hűtőpasztából mennyit kell rátenni a processzora?😀
Egy rízsszemnyit, vagy fél borsónyit, a processzor közepére, rányomod a bordás eligazítod, hogy minden hova jusson paszta, aztán rögzítheted a hűtőt.
Na most úgy néz ki lesz egy amd x2 3800+-as mellé egy 9800 gt.Nagy lesz a proci limit nem?😃A táp marad egyenlőre nem tudok mit csinálni de vennem kell PCI-e táp át alakítót.Egy hülye kérdés, a hűtő paszta mennyire fontos?😀
wdavid írta:
srácok az mitől lehet h a proci hűtő ugyan úgy pörög terhelés alatt is mint alapjáraton? (nem visít de azért van hangja) 😜 eddig viszonylag halk volt a gép de most kezd hangos lenni (és persze idegesítő)
talán már nem hatékony a hűtőrendszer....
egy kis sűrített levegő,vagy porszívó......sokat segít az ilyen dolgon.....😉
arra én is gondoltam 😆 😃 lesz itt tüzijáték, mert apu az ő gépébe HKC tápot vesz 😃 velem is kicsit összekapott mikor mondtam h én inkább 13 ezerért veszek tápot 😃
srácok az mitől lehet h a proci hűtő ugyan úgy pörög terhelés alatt is mint alapjáraton? (nem visít de azért van hangja) 😜 eddig viszonylag halk volt a gép de most kezd hangos lenni (és persze idegesítő)
akkor jó 😃 apu rám akart sózni ma egy 500Wos HKC tápot, mert h csak 5 ezer forint (vmi ismerőse eladja) 😃 azért akkora marha nem vagyok h egy 150K értékű gépet HKC tápra bízzak 😃
A Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500Wos táp elég erre a configra?
- AMD Phenom II X 955/945 v Athlon II X4 640 v Bulldozer FX-4xxx/FX-6xxx (nem tudom melyik lesz még)
-GIGABYTE GA-990XA-UD3
- Sapphire Radeon HD6870 1 GB
- KINGSTON 4096MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G
Azért van több proci odaírva, mert ha drága a bulldozer akkor a mostani gépembe veszek új procit 😜
Azért néztem ezt, mert 2 PCIE csatoló van rajta plusz van 8 pines EPS csati is az új alaplaphoz 😀
ha jó akkor hétfőn meg is rendelem a tápot 😀
Csá! tudom nem ideillő amit most fogok írni, de a napokban elromlott a szeretett gépem:S (dell dimension 5100) é valszleg alaplap csere lesz (lga 775 ddr2) és elkezdtem nézegetni a hardveres dolgokat, de elszörnyedve látom hogy ilyen nincs(újonnan) csak ddr3 mal szerelt lapok! na szval ami kell az új gépembe majd: 1 cooler master elite 430 ház (kb 10-15k)1 új alaplap és valszleg 1 new táp😃 ami van: 775ös proci, pcie-VGA meg 4x1gb ddr ram vagy 2x0.5 gb ddr2 ram.... szval szrintetek mit érne meg jobban? beruházni egy ddr3as lga 775ös lapra, meg 1 házra és 1 tápra? meg 4gb ddr3ra?a proci ami van: intl p4 3.2ghz vagy egy 2magos intel dual core asszem 1.8 ghz... de nembiztos vagy pedig 1 új proci, alaplap, ram táp,ház? a vga: h5670(marad!!)) lehetőleg kikéne jönni 100 alatt:S de a házhoz ragaszkodom( CM elite 430)
Ez lehet off, lesz, előre is bocsi mindenkitől, de nagyon kiváncsi vagyok valamire.
Következő a kérdés.
Van egy laptopom 1.8 GHz 1 GB DDR rammal. Nagyon sokat netezek, van hogy 2-3 oldalt nézek egyszerre úgy hogy mellette még le is töltök + néha zenét is hallgatok. Ilyenkor csinál olyat a gép hogy nem reagál semmire, de nem is fagy le, viszont a memória és processzor kihasználtság 90-100 %.
Na szóval az érdekelne hogy a következő konfig bírná-e a fent leírt igénybevételt és hogy milyen programok és alkalmazások egyidejű futtatásával lehetne "megizzasztani"?
Gigabyte GA-HA65M-D2H
Intel Core i3-2100 3.3 GHz
2 x 4 GB 1333 MHz DDR3
Samsung 500 GB
Samsung DVD-RW
CM Elite 430 Black
Chieftec 500 W
Win7 64 bit
Előre is köszönöm.
itt egy teszt is 😃
http://www.hwcompare.com/5587/radeon-hd-5670-vs-radeon-hd-6750-1gb/
(hopp megelőztek)
itt van feltüntetve
Ati Shappire HD 6750
vagy ez http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2779
a Dual VGA mit jelent ?
azért fura h abból állapítod meg mennyire vagyok jó szerelő h feltettem egy hülye kérdést 😜
méghogy számítógép szerelő.....
milyen szerelő lehetsz,ha megkérdezed,mit lehet állítani a bioszban??????
wdavid:
mit lehetne állítani a biosban? 😃
erről lenne szó 😉
oké 😃 holnap megnézem 😃
jobban jársz,ha leszeded a géped oldalát előbb,és meglesed a hűtőbordát,mennyire szennyezett.
wdavid:
Ha arra nem jött magától rá,hogy esetleg poros lehet a rendszer....gondolod a bioszban megtalálja hol lehet állítani a fordulatokat????
wdavid:
mit lehetne állítani a biosban? 😃
szevo:
8800gt = 9800gt (nvidia... 😜 )
ne folytassátok 😃
8800gt = 9800gt (nvidia... 😜 )
Kösz a választ 😀 Úgy néz ki 8800gt lesz de ezzel a procival nem éreznék különbséget a kettő közt. Hűtőpasztából mennyit kell rátenni a processzora?😀
Egy rízsszemnyit, vagy fél borsónyit, a processzor közepére, rányomod a bordás eligazítod, hogy minden hova jusson paszta, aztán rögzítheted a hűtőt.
HD6870/GTX 460 újonan, használtan erősebbet is kaphatsz.
Megtapsollak, ha kiskerből 35-ből újonnan 6870-et veszel! 😀 Inkább 6850.
talán már nem hatékony a hűtőrendszer....
egy kis sűrített levegő,vagy porszívó......sokat segít az ilyen dolgon.....😉
de azért lehet hogy érdemes megvenni, valamit ünnepetlek kirakjátok, egy régi szar gépet ráraktok, bekapcsoljátok és kész a tűzijáték 😃
- AMD Phenom II X 955/945 v Athlon II X4 640 v Bulldozer FX-4xxx/FX-6xxx (nem tudom melyik lesz még)
-GIGABYTE GA-990XA-UD3
- Sapphire Radeon HD6870 1 GB
- KINGSTON 4096MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G
Azért van több proci odaírva, mert ha drága a bulldozer akkor a mostani gépembe veszek új procit 😜
Azért néztem ezt, mert 2 PCIE csatoló van rajta plusz van 8 pines EPS csati is az új alaplaphoz 😀
ha jó akkor hétfőn meg is rendelem a tápot 😀
igen ezért kell visszavenni a felbontást mert a régi monitorok nem igen bírják a magasabbat 😃
Sajnos nemoldotta meg a problémát 😕 mintha a driver nemismerné fel a monitort pedig 1280x1024-et is simán bírja attól,h régi
vélemény ?
GIGABYTE EP41-UD3L ezt valahol? ez ddr2?
[LINK]
igen ddr2
MSI P31 Neo-F V2
GIGABYTE EP41-UD3L ---> ezt ajánlom
Asus P5K SE (ha van 15K-d rá vedd ezt)