Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a sapphire 5850-ese pl 65-66 körül van, amiből nem hiszem hogy túl sok ref hűtős példány lenne a boltokba😃
am ha kijönnek a 6xxx szériás karik, valszleg raktárürítés miatt eléggé le fogják értékelni ezeket a kártyákat
Valahogy ez hihetetlen nekem, hogy az 5850 65k,még ha árgép azt is mutatja...
Én amikor vettem az 5850-et,előtte megnéztem mennyibe kerül,78k-t írtak a boltba,másnap bemegyek és mennyi? 90k..
Ez még nyár elején volt,de még mostis látom,hogy néhol 80k között mozog.
am ha kijönnek a 6xxx szériás karik, valszleg raktárürítés miatt eléggé le fogják értékelni ezeket a kártyákat
na szal gondolom te se gondolod komolyan, hogy egy 65e Ft-os 5850 5870 szintjére húzható 😆
A gyakran meg picit túlzás, de legyen! És ha ezt nézzük, hogy fel tudod húzni, még akkor is rohadt drága...
Az viszont biztos, hogy az ATI 5xxx szériájának ára nagyon lemegy.😉
Sziasztok, szerintetek VGA vásárlással várjak az AMD 6000-es széria kijöveteléig? esni fog a mostani kártyák ára jelentősen?
Jelentősen talán a 768Megás GTX460 ára esik, de a többi nV szerintem nem vagy csak kis mértékben fogja az árait változtatni, az 5k-s széria ára biztos esni fog egy picit, de arról sem hinném hogy sokat.
Venni szeretnék egy vga-t de nem tudom miylet vegyek ami jó a jatékokhoz kb. 20000Ft-ig Intel Dual 2.8 Proci 3Gb RAM ez van!
Ha erős a proci,akkor nyugodtan lehet venni az Ati-t!
Crossfire mennyire éri meg, mennyire támogatják a játékok?
PHYSX miatt van értelme inkább mellőzni az ati-t?[/quot
az nvidia már csak abbol is jobb szerintem hogy kb ugyan azért az árért már adja a PHYSX és a 3d t is
Cross Fire-t már minden támogatja az ég világon. Hogy mennyire éri meg az az adott kártyáktól függ.
Physx -t ne számítsd videokártya vásárlási szempontnak, mert az más.
PHYSX miatt van értelme inkább mellőzni az ati-t?
még minimumokhoz is??
A mai játékokhoz egy 9800 GT / ATI 3850 a "legalább" persze ez az én véleményem, én nem bírnék elviselni egy játékot minimumom, vagy 10-15 fps-el...
NEkem 1 darab 3870-nel már akadtak problémáim a mai játékokkal, húzott kártya esetén is.
tehát ez jó.?!. [LINK]
mekkora a különbség a GTX 460 és egy Sapphire HD5850-en közt?
gtx 460 ról tudna mutatni valaki esetleg (saját tesztet) vagy egy hivatalos teszt et?
valaki válasz? :/
GTX460 786MB-5830 kb.egyszinten vannak!
GTX460 1GB [3-5%] 5850
az a kijelentés, hogy a GTX 460 768Mb-os VGA és az 5830 egy szinten vannak, elég durva.
Nincsenek egy szinte.A GTX 460 1 Gb-os VGA és az 5850 között átlagban 5-9 % van. A GTX 460 1Gb és a 768Mb-os között meg parányi, 5-4 % van. Szóval nagyon nincsen egy szinten az 5830 és a GTX 460 768Mb.
Ha egy szinten lennének akkor senki nem venné, mivel olyan szar teljesítmény/ár áranya lenne mint az 5830-nak 😆
Csá all!
szerintetek jó egy Galaxy 9500GT?
mármint hogy minden mai game elmegyeget vele, nem??
ha nem maxon akkor minimumon vagy med-en de azért megy ugye?
aki tud az segítsen!!
thx😆
Mai játékokhoz?! Egyértelműen nem.
szerintetek jó egy Galaxy 9500GT?
mármint hogy minden mai game elmegyeget vele, nem??
ha nem maxon akkor minimumon vagy med-en de azért megy ugye?
aki tud az segítsen!!
thx😆
kicsit sem beteg 😃
Melyik érné meg jobban? Gigabyte HD4850 512MB GDDR3 vagy nVidia GT240 512 GDDR5 vagy 1GB GDDR5? vagy tudnátok még ajánlani valamit 25-30 körül?
A két kártya közül egyértelműen a HD4850 az erősebb! Én inkább a GTS450-et ajánlom ezek helyett, de az 32k!
tehát ez jó.?!. [LINK]
gtx 460 ról tudna mutatni valaki esetleg (saját tesztet) vagy egy hivatalos teszt et?
GTX460 786MB-5830 kb.egyszinten vannak!
GTX460 1GB [3-5%] 5850
itt összehasonlíthatod a kártyákat. GTX460 768 MB, 1 GB, és 5830, 5850 kártyákat
tehát ez jó.?!. [LINK]
amit néztem gts450 az 128 bites elvileg az gáz ? mert amostani 9800 am az 256 bites
Röviden a GDDR5-nek 2x akkora sávszélessége van, mint a többi DDR memóriának. Tehát egy 128bites GDDR5-ös azonos órajelen ugyan olyan gyors, mint az azonos valós(nem effektív) órajelű 256bites egyéb típusú memória.
Viszont lehet, hogy a 9800-on lévő GDDR3-as memóriának nagyobb a valós órajele, így lehet, hogy minimálisan gyorsabb, de ez nem egy eget rengető különbség, és egy kevés OC-val könnyedén orvosolható.
á kössz akko mostmár tényleg megnyugodtam hogy nincs sok külömbség
szerintem eleve hülyeség ezeket nézni.... a teszt megmond mindent, ha veri az egy árban lévő karikat, akkor ki nem sz.rja le h 128 vagy 256 bit 😃
tesztet nézz ne ilyeneket...
amit néztem gts450 az 128 bites elvileg az gáz ? mert amostani 9800 am az 256 bites
Röviden a GDDR5-nek 2x akkora sávszélessége van, mint a többi DDR memóriának. Tehát egy 128bites GDDR5-ös azonos órajelen ugyan olyan gyors, mint az azonos valós(nem effektív) órajelű 256bites egyéb típusú memória.
Viszont lehet, hogy a 9800-on lévő GDDR3-as memóriának nagyobb a valós órajele, így lehet, hogy minimálisan gyorsabb, de ez nem egy eget rengető különbség, és egy kevés OC-val könnyedén orvosolható.
á kössz akko mostmár tényleg megnyugodtam hogy nincs sok külömbség
Szerintetek melyik a jobb
GAINWARD 1312-BLISS 450GTS 1GB GDDR5 HDMI PCIE
vagy
Sapphire Radeon HD 5670 512MB GDDR5 PCIE VGA
melyik miért éri meg, meg érdeme -e a mostani kártyámat /Sapphire/ lecserélni egy 450GTS vagy nem éri meg??
Véleményem szerint jobban megéri egy GTS450, és megéri lecserélni egy 5670-t rá! Hogy miért? Mert erősebb tőle! Még a GTS250-es is erősebb az 5670-től, és a GTS450 ugyebár a GTS250-et jött leváltani!
GAINWARD 1312-BLISS 450GTS 1GB GDDR5 HDMI PCIE
vagy
Sapphire Radeon HD 5670 512MB GDDR5 PCIE VGA
melyik miért éri meg, meg érdeme -e a mostani kártyámat /Sapphire/ lecserélni egy 450GTS vagy nem éri meg??