gytomi: A Chieftec CTG 450 80P tápod már nincs meg? Az elég a 7850-hez. Ha ez másnak lesz akkor neki is mindenképp CTG 450 ha hosszabb kábelek kellenek akkor meg CTG 500 80P legyen. iArénát ne vegyen.
fefe1990: Az elég lesz csak szükségedl esz majd egy molex-PCI-E átalakítóra mivel a tápon nincs 2 6 tűs PCI-E tápcsatlakozó. Általában adnak a kártyák mellé bár gyártófüggő.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Most van a gépben egy 350W-os tápom. Ez viszi a 2GB ramot, alaplapi videó illetve hangkártyát, 80GB-os vinyót. Gépet szeretném bővíteni, + rammal, 1gb-os videókártyával, hangkártyával, és egy 160-250gb-os vinyóval. Tápot is vegyek mellé, vagy elég a mostani?
kmetovics: esetleg, még jó választás lenne a XFX Pro 450W vagy a SEASONIC SS-400ET 400W szintén 5 év garival, ami tökéletesen elég lenne a jelenlegi gépedben. De a FSP Raider 550W sem rossz választás.
vegyél ctg-600 ast az 10-20 között van😃 7770+965be-s géped-hez röhögve elég lenne de nem baj késöbb ha kártyát cserész komolyabbra vagy majd procit is vmikor akkor legalább nem kell venned megin tápot!
Hellosztok!
Na úgy döntöttem mégsem komplett PC-t veszek, inkább a jelenlegit tuningolom...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha az "Orbital Command" nevű gépemnél a procit ilyenre:
[url]http://www.***/processzor-c3139/amd/athlon-ii-x3-460-3-4ghz-am3-p47986706/[/url]
A RAM-ot pedig ilyenre:
[LINK]
cserléném, akkor ahhoz még elegendő-e a 400W-s tápegység vagy inkább egy erősebb kellene?
Felhasznált anyagok minősége számít...Passzív tápoknak más a felépítése, nagyméretű alu, vagy réz lapokkal vezetik el a hőt, és vannak bronz minősítésűek. 😉 Némelyik 80+os kevesebb hőt termel mint 90+os társai, ezt mivel magyarázod ?
Istenem, és mit gondolsz a felvett és leadott áram különbsége mire fordítódik, ha nem hőtermelésre.... Na mindegy az is érdekes, hogy csak 80+ gold minősítésű igen magas hatásfokú táp belekre építenek teljesen passzív tápegységeket!
cey85: Jó választás volt a Raider, azt szeretném megkérdezni, mennyire csendes a ventillátora?
ximo: Hatásfok nincs összefüggésben a hőtermeléssel, minőségi tápok 100% terhelésen kb 50c melegednek. Hatásfok a felvett és leadott áram százalékosítva. Pl 600w-os 90+-os táp, 100%terhelésen 660w vesz fel a hálózatból, de csak 600 ad le.
orodreath: Öreg nagy fogyasztású cuccok.
vkristof01: Jó az a táp, Fsp beles(FSP400-60GLN) ha neked 560Ti mellett működött 660Ti mellé is jó lesz, főleg, hogy kisebb a fogyasztása.😀
Bementem a boltba az FSP Raider 550-ért de nem volt sajnos. Volt ott gagyi de az nem kellett. Ezért vettem FSP Raider 650W 80+ Silver-t mert csak ez volt jobb. Tudom felesleges de nem volt kedvem várni januárig hogy legyen 550-es nekem addig meg ne legyen gépem. Köszönöm mindenkinek a segítségét!!! 😀
Sziasztok, szerintetek el lehet hajtani egy 660ti-t egy Gigabyte Superb 460-as táppal? (nem nekem lesz, haveromnak kéne mert vga-t újít és nekem akad otthon ilyen tartalékban) Én anno gtx 560ti-t hajtottam vele még a Core 2-es konfigommal (gépeim közt) gond nélkül úgy 2 évig. Ez alapján egy 660ti vel is menni kéne de máshol nem igen ajánlják...
Ugyan ezt írtam, feleslegesek a 450-es tápok, mikor ugyan azon az áron kapsz 100W-al nagyobbat, ha kell ha nem, a hatásfok meg rohadtul nem a villanyszámla miatt fontos, hanem mert egy 80+ silver-gold minősítésű táp a maga 90% feletti hatáfokával szinte semmi hőt nem termel így nem kell félni, hogy megsül, plusz sokkal csendesebb tud lenni.
az jó hogy nincs baja, de én szivesebben veszek egy 500w+ tápot először is mert ár difi minimális, halkabb hüvűsebb és ez a lelkelmet is megnyugtatja 😉
100% terheléstől sem lesz baja, 2007 óta hajtok egy corsair hx620-as tápot, ha játszok igencsak a teljesítőhatára szélén táncol még sincs semmi baja. Az, hogy 91, vagy 89% hatásfokkal dolgozik a kutyát se érdekli, én meg pont leszarom, hogy 3w-al több áramot vesz fel a hálózatból.😆
Való igaz, hogy ennyi a számított fogyasztás, de a 45-es és 55-es tápok között meg kb semmi különbség árban szóval minek venne 550W-nál kisebbet 😳 Semmi értelme ennyire kottára kicentizni, nagyobb tényleg nem feltétlen kell, de egy 550W-os szerintem mindenképpen. A Raider 80 plus silver minősítéssel 550 tényleg jó választásnak tűnik.
Igen ez így igaz, de nem hinném, hogy FurMarkal fog játszani. Ideális esetben 660 sli 220w környékén fogyaszt akkor máris 360w a fogyasztás ami 80% tápterhelést jelent. Intel procival még kisebb, ha marad a 955 ennél is kevesebb lesz Cpu limit miatt.
Felőlem vehet nagy tápot, de nincs értelme.
RedRabbit: Attól, hogy egy táp tud 110%-ot teljesíteni, nem kell a végletekig kihasználni! Az az optimális, ha 50-80% közt használod, mert akkor a legjobb a hatásfok, és nem is terheled túl, ami kedvező a hőtermelésre és az élettartamra nézve.
Én is a Raider 550-re szavazom. És persze a procicserére is.
cey85: AMD-vel inkább 1 erősebb kártyát használj!
Procit is cserélsz ? 955 enyhén Cpu limites lesz 660Sli mellett. 😃 Ha cseréled gondolom Intelt veszel, 2 Gtx 660 full terhelésen FurMark alatt 260w-ot eszik, proci 95w, minden egyéb kb 40, de legyen 50w, ez még mindig csak 405w ! Táp tud 110% teljesíteni, azaz 495w is leadhat. Maradt 90w ezért bőven elég egy minőségi 450w-os.
Sziasztok! Nagyon kéne a segítségetek mert meghalt a tápom. 😞 Ma reggel már nem akart bekapcsolni. Ezért most vennem kell egy másikat és segítséget szeretnék kérni, hogy milyet vegyek? PL.: modulárisat vagy ne? 2 között gondolkodom jelen pillanatban: Corsair VS550 550W és FSP HEXA 500W. Vagy még talán ez jöhet szóba Corsair CMPSU-500CXV2EU. Szerintetek melyiket kéne? Köszi a segítséget mindenkinek
Üdv!Lehetőségem van jutányos áron megszerezni egy Be Quiet! BQT E5 400wattos tápegységet.Valakinek valami tapasztalata,esetleg hátránya van e valami ennek a típusnak?előre is köszi!
Sziasztok 😃
Egy kis gond van...Adott egy CODEGEN 300XA (400W) táp,hallottam menyire fos egy táp meg gépgyilkos,de ezt használom 2 éve,az elmúlt hónapokba igen szórakozik benne a ventillátor,elkezd ilyen (rrrrrrrrrrrrrr) hangot kiadni 😜 😆 és egy idő után abbahagyja,kkor a csatlakozók sem az igaziak,nem igen akarnak a winyónak áramot adni,néha úgy kell megpofozni hogy jó legyen 😆 ....szoktam szétszedni portalanítás miatt 😆 szerintetek mi tegyek vele? 😜 😀
hat annyi volt hogy ra kotottem az alaplapra a ventilatort (ki volt kapcsolva a gep) .. utana be kapcsoltam jo volt minden adott kepet... rendben megneztem a ventit mondom ki veszem.. ki kapcsoltam a gepet . ki vettem.. kapcsolom be nincs kep, a vga nem adott kepet.. utana ki vettem a vgat vissza be es jo volt. meg azt csinaltam amit taylor irt hogy csinaljak bios resetet. de az elemet nem tudtam ki venni es igy sikerult vegulis...
fefe1990: Az elég lesz csak szükségedl esz majd egy molex-PCI-E átalakítóra mivel a tápon nincs 2 6 tűs PCI-E tápcsatlakozó. Általában adnak a kártyák mellé bár gyártófüggő.
ASUS R9270X-DC2-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE ehhez a karihoz mekkora táp kell? Nem elég neki 450W?
[LINK]
[LINK]
Na úgy döntöttem mégsem komplett PC-t veszek, inkább a jelenlegit tuningolom...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha az "Orbital Command" nevű gépemnél a procit ilyenre:
[url]http://www.***/processzor-c3139/amd/athlon-ii-x3-460-3-4ghz-am3-p47986706/[/url]
A RAM-ot pedig ilyenre:
[LINK]
cserléném, akkor ahhoz még elegendő-e a 400W-s tápegység vagy inkább egy erősebb kellene?
cey85: Jó választás volt a Raider, azt szeretném megkérdezni, mennyire csendes a ventillátora?
RedRabbit: Én is így gondoltam, bár azt nem tudtam, hogy FSP beles.
orodreath: Öreg nagy fogyasztású cuccok.
vkristof01: Jó az a táp, Fsp beles(FSP400-60GLN) ha neked 560Ti mellett működött 660Ti mellé is jó lesz, főleg, hogy kisebb a fogyasztása.😀
Felőlem vehet nagy tápot, de nincs értelme.
Én is a Raider 550-re szavazom. És persze a procicserére is.
cey85: AMD-vel inkább 1 erősebb kártyát használj!
cey85: XFX ProSeries 450W_13k Seasonic beles. 😉
modulárisat vagy ne?: hát ami kell neked 😃
Válassz innen egyet pénztárcához mérten: http://jotapok.atw.hu/
Egy kis gond van...Adott egy CODEGEN 300XA (400W) táp,hallottam menyire fos egy táp meg gépgyilkos,de ezt használom 2 éve,az elmúlt hónapokba igen szórakozik benne a ventillátor,elkezd ilyen (rrrrrrrrrrrrrr) hangot kiadni 😜 😆 és egy idő után abbahagyja,kkor a csatlakozók sem az igaziak,nem igen akarnak a winyónak áramot adni,néha úgy kell megpofozni hogy jó legyen 😆 ....szoktam szétszedni portalanítás miatt 😆 szerintetek mi tegyek vele? 😜 😀