Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nem, amúgy szerintem elavult már az a kártya. GTX 460 simán leveri és 1Gb-os verziót már lehet kapni akár 50e FT-ért is. 😀
helloka
tudna esetleg valaki tanácsot adni???
Megérné cserélni egy 4890-est 460 ásra,vagy 5850 esre a mai viszonyok mellett??Vagy érdemesebb várni,és beruházni később egy jobb karira a 4890 esnél.
szerintem várj még a cserével, a 4890 még manapság is egy igen erős VGA, nem lenne akkora változás számodra a váltás! várd meg az új radeonokat😀
hello!
Megérné lecserélni az ati hd 4850 (1gb)-esemet egy ati hd 5770-re(1gb)? Elég nagy monitorom van (Samsung SM2233), 1920x1080-as felbontést használok. Több fórumon is olvastam, h ekkora felbontáson jobb 4850-es a 256 bites sávszélesség miatt, tehát nagyobb teljesítményre képes full hd-n, mint a 128 bites 5770.
Vélemény?
az 5770 azért erősebb manapság mint a 4850! ha viszont nem ragaszkodsz az ATI-hoz, vedd fontolóra a gtx460-at, erős és nincs most nála jobb ár/értékű kártya a piacon.
Inkább szar. Vegyél GTX 460-at. Olcsó jó, és erős. 45e FT-ért már kapsz is egy 768Mb-t 😉
ez pl.: [LINK] iszonyat jó kártya. Még tuningban is nagyon ott van!
Köszönöm a válaszokat! A GTX460-at én is kinéztem! Úgy látom az mindenhol 53.000 Ft Majd lesz valami! Előbb a monitor, most tele vagyok pénzel!😀
helloka
Megérné cserélni egy 4890-est 460 ásra,vagy 5850 esre a mai viszonyok mellett??Vagy érdemesebb várni,és beruházni később egy jobb karira a 4890 esnél.
hello!
Megérné lecserélni az ati hd 4850 (1gb)-esemet egy ati hd 5770-re(1gb)? Elég nagy monitorom van (Samsung SM2233), 1920x1080-as felbontést használok. Több fórumon is olvastam, h ekkora felbontáson jobb 4850-es a 256 bites sávszélesség miatt, tehát nagyobb teljesítményre képes full hd-n, mint a 128 bites 5770.
Vélemény?
Vélemény?
Aha köszi, és akkor még 2 kérdés, egyik hogy GA-790XT-USB3 ilyen alaplapba belemegy-e, és a másik, lehet hogy nem ide tartozik de itt megkérdezem hogy ehez az alaplaphoz kell külön hangkártya vagy már van benne beépített mert nem tudom kideríteni?
Inkább szar. Vegyél GTX 460-at. Olcsó jó, és erős. 45e FT-ért már kapsz is egy 768Mb-t 😉
Üdv,
Nekem az lenne a bajom, hogy nem tudok dönteni melyik gyártótól vegyem meg az 5770-ast, választási opcióim:
-PCIE HD5770 1Gb Asus DDR5 EAH5770CUCORE/G/2DI/1GD5
PCI-Express x16 (2.1), ATi Radeon HD 5770, 1024Mb GDDR5, Aktív, 1x D-Sub, 1x DVI-I, 1 x HDMI
-PCIE HD5770 1Gb Gigabyte DDR5 GV-R577UD-1GD
PCI-Express x16 (2.0), ATi Radeon HD 5770, 1024Mb GDDR5, Aktív, 1x DisplayPort, 2x DVI-I, 1 x HDMI
-PCIE HD5770 1Gb Sapphire OC Vapor-X DDR5
PCI-Express x16 (2.1), ATi Radeon HD 5770, 1024Mb GDDR5, Aktív, 1x DisplayPort, 2x DVI-I, 1 x HDMI
-PCIE HD5770 1Gb Sapphire DDR5 ATI Eyefinit
PCI-Express x16 (2.1), ATi Radeon HD 5770, 1024Mb GDDR5, Aktív, 1x DisplayPort, 2x DVI-I, 1 x HDMI
Választ kösz szépen előre is
Nekem az lenne a bajom, hogy nem tudok dönteni melyik gyártótól vegyem meg az 5770-ast, választási opcióim:
-PCIE HD5770 1Gb Asus DDR5 EAH5770CUCORE/G/2DI/1GD5
PCI-Express x16 (2.1), ATi Radeon HD 5770, 1024Mb GDDR5, Aktív, 1x D-Sub, 1x DVI-I, 1 x HDMI
-PCIE HD5770 1Gb Gigabyte DDR5 GV-R577UD-1GD
PCI-Express x16 (2.0), ATi Radeon HD 5770, 1024Mb GDDR5, Aktív, 1x DisplayPort, 2x DVI-I, 1 x HDMI
-PCIE HD5770 1Gb Sapphire OC Vapor-X DDR5
-PCIE HD5770 1Gb Sapphire DDR5 ATI Eyefinit
Választ kösz szépen előre is
Mi a véleményetek erről a vidi kariról?
[LINK]
Hu hát erről gyorsan lebeszéltetek! Mindenkinek 5770e van! Az olyan nagyon jó?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Köszönöm a választ és a tanácsot! 😀
Hello!
Egy barátom most vesz gépet, és nem tud dönteni a graffok között, kellene egy kis segítség.
A procija Intel Core 2 Duo e8500 + 2x2 GB Kingston DDR2 800 Mhz-es RAM-ok, Acer 19"-es monitorra kellene olyan vga, ami szépen ( kockák és szaggatás nélkül) vinné neki a játékokat.
Két ATI kártya között vacilál!
1. Sapphire ATI Radeon HD 4850 1 GB
2. Sapphire ATI Radeon HD 5750 1 GB
Nem a DirectX 11 a lényeges számára, hanem a teljesítmény. A monitor max felbontása 1366x768.
Melyik lenne a jobb?
Én úgy tudom az a monitor Full HD-s
http://www3.dealtime.com/Samsung-2243SWX/info
Köszönöm a választ és a tanácsot! 😀
Hello!
Egy barátom most vesz gépet, és nem tud dönteni a graffok között, kellene egy kis segítség.
A procija Intel Core 2 Duo e8500 + 2x2 GB Kingston DDR2 800 Mhz-es RAM-ok, Acer 19"-es monitorra kellene olyan vga, ami szépen ( kockák és szaggatás nélkül) vinné neki a játékokat.
Nem a DirectX 11 a lényeges számára, hanem a teljesítmény. A monitor max felbontása 1366x768.
Melyik lenne a jobb?
http://www.guruht.com/2009/10/ati-radeon-hd-5770-vs-4850-vs-hd-5750.html
Hello!
Melyik lenne a jobb?
AZ 5750 alapból erősebb mint a 4850es s ott van a kisebb gyártási technológia, ezáltal a kisebb fogyasztás és hő, DX 11
Hello!
Melyik lenne a jobb?
Hello!
Segtség kellene, ugyanis nem tudom, h a jelenlegi vga-mat megéri-e lecserálni a kiszemeltre😕
Szóval egy ATI Radeon HD 4850-es grafikusom van, 1 gb-os 256 bit sávszéleségel, his gyártmány, ice4q hűtéssel. Az amit kinéztem, egy Gainward GeeForce GTX260-as, 896 mb-os, 448-bit sávszélességel. a geeforce kártyát az ati eladásából és még kb + 10 ezer ft-ból fedezném, szóval nincs nagy diferencia az árak között, viszont nem tudom h teljeítmény terén a gtx260 mennyivel lenne jobb a mostaninál? ja, samsung sm2243-as, 22''-es monitorom van, és az ati kb minden játékot szépen elvisz.
Szóval szerintetek megéri váltani?
Nem éri meg,mivel csak egy kis különbség van köztük! kb. 7%
Felesleges pénz kidobás lenne,akkor inkább húzd meg a kártyád órajeleid,ha megfelelő tápod van!
Én ajánlanám a GTX460-at!
Segtség kellene, ugyanis nem tudom, h a jelenlegi vga-mat megéri-e lecserálni a kiszemeltre😕
Szóval egy ATI Radeon HD 4850-es grafikusom van, 1 gb-os 256 bit sávszéleségel, his gyártmány, ice4q hűtéssel. Az amit kinéztem, egy Gainward GeeForce GTX260-as, 896 mb-os, 448-bit sávszélességel. a geeforce kártyát az ati eladásából és még kb + 10 ezer ft-ból fedezném, szóval nincs nagy diferencia az árak között, viszont nem tudom h teljeítmény terén a gtx260 mennyivel lenne jobb a mostaninál? ja, samsung sm2243-as, 22''-es monitorom van, és az ati kb minden játékot szépen elvisz.
Szóval szerintetek megéri váltani?
felesleges erősebb mert a processzor is harmat gyenge!
Érdekes, mert eddig minden elindult rajta majdnem max beállításokban, kivéva a gta 4-et. És nem annyira régi játékkokal játszom, igaz hogy nem is a legfrissebbekkel-
Azért akarnék venni egy jobbat, hogy az a pár játék is jobban fusson. Pl Clear sky nem nagyon megy dx 10 módban, gondolom a vkártya miatt van, nem pedig a proci miatt.
Ha vennél egy nagyobb kártyát azzal sem mennél semmire mivel CPU limites lesz a konfig. Magyarul a kártyád tudna magasabb beállításokat játszató sebességgel de a CPU visszafogja. Először vegyél egy normális procit.
Érdekes, mert eddig minden elindult rajta majdnem max beállításokban, kivéva a gta 4-et. És nem annyira régi játékkokal játszom, igaz hogy nem is a legfrissebbekkel-
Azért akarnék venni egy jobbat, hogy az a pár játék is jobban fusson. Pl Clear sky nem nagyon megy dx 10 módban, gondolom a vkártya miatt van, nem pedig a proci miatt.
szeretnék venni egy vkártyát, jelenleg Geforce 8600 256 ddr 3-am van, de szeretném fejleszteni.
A gépem
Asus pd ld2 alaplap
Intel pentium 3 Ghz
2,5 ghz memória
Használtan is jó, max 18.000 ft körül kéne.
a kártya asszem 28 cm viszont lövésem sincs h hogyan mérjem bölé me nincs nálam a ház vazze.Jómunkás embör vagyok és ilyenekhez én nem értek h hugyan köl házba kártyát mérni.Vki segíccsen má nékem és próbálja mán megnézni.Előre is köszi!😆
Ez egy kicsit hülyeség,mert nem sok midi ház van, ahova 31cm VGA fér be..
a kártya asszem 28 cm viszont lövésem sincs h hogyan mérjem bölé me nincs nálam a ház vazze.Jómunkás embör vagyok és ilyenekhez én nem értek h hugyan köl házba kártyát mérni.Vki segíccsen má nékem és próbálja mán megnézni.Előre is köszi!😆
A kezembe még nem volt 5870, de gondolom egy midi toronyba belefér, egy háznyit nem foglal el😀
Nem mindegyik Midi házba fér be!
köszi a választ!neten is olavstam h az ati kb 15%-al több fps-t produkál szal akk valszeg ez lesz.Még annyi h ez az ati kártya eléggé méretes.....ebbe a házba beférne?THERMALTAKE VM20001W2Z ARMOR A60 ablakos