Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Eladni kétlem hogy eladom még jól jöhet, de akkor várok és később veszem a géphez a 6870est, és ugye jól tudom hogy 60k környékén lehet kapni?
Még nem lehet kapni, de külföldön már 53e FT-ért van 6870. Szóval várj még vele.. 😉
csakhogy igazam van: http://guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/15
néhol nyer az 5870,néhol az 5770cf van előnyben
5770cf=5870
a 6870 meg gynegébb mint az 5870,szóval ha van megfelelő lapod,meg tápod hozzá,akkor inkább cf-re riházz be véleményem szerint.
Ezt ugye csak viccnek szántad? Ha a crossfire 100%-osan dolgozna, még igazat is mondanál, de ez így hülyeség! Azoknál a játékoknál, programoknál, ahol a CF hatásfoka a legjobb, ott megvernék pár %-kal a 6870-et talán, de ahol átlagon aluli, márpedig sok ilyen van, a közelébe nem érnének. Ráadásul a fogyasztás és a hő is nagyon fontos szempontok szerintem.
Tesla GoD: Ja hoppá, csak 790X chipszett, nem 790FX, ezt elnéztem. 😃 Így főleg 6870! 😀
"új gép nemsoká" - ezt nézzétek szerintem. 😀 790FX chipszett+ 650W-os táp bőven jó a CF-höz, de én akkor sem ajánlom. Biztos vayok benne, hogy egy 6870-nel jobban jár!
a 6870 meg gynegébb mint az 5870,szóval ha van megfelelő lapod,meg tápod hozzá,akkor inkább cf-re riházz be véleményem szerint.
Aham, szóval nekem most van egy 5770, és akkor vegyek mellé még eggyet és így olcsóbban kijövök és teljesítmény ugyanaz lenne mint egy 6870?
Igen,csak ahhoz megfelelő alaplap kell,hogy 2DB radeon összeköss!
És persze táp is kel hozzá!
Aham, szóval nekem most van egy 5770, és akkor vegyek mellé még eggyet és így olcsóbban kijövök és teljesítmény ugyanaz lenne mint egy 6870?
Igen,csak ahhoz megfelelő alaplap kell,hogy 2DB radeon összeköss!
És persze táp is kel hozzá!
Szerk.: Ja ha már van egy 5770, úgy más a dolog. De én a helyedben még így is inkább a 6870-et választanám, de várnék egy picit, hogy legyen valami normális hűtővel rendelkező példány(max 1 hónap). 😀
Jah, a pillanatnyi árak fognak dönteni, amikor választok.
A fogyasztás engem se a villanyszámla miatt érdekel, hanem, hogy elvigye a konfigot a 360as tápom 😃
Respect szegény 360W-os tápnak. 😃 Lehetne húzni a vitát, csak itt már nincs értelme szerintem. Mind a 2 jó kártya lett ez tény és való. Csak az Nvidia valami kis plus-al tud azért többet nyújtani. 😃
A fogyasztás engem se a villanyszámla miatt érdekel, hanem, hogy elvigye a konfigot a 360as tápom 😃
Fogyasztás végül is egy olyan dolog, hogy kinek mi kell, engem például nem nagyon izgat, hogy most 150W-ot vagy 120W-ot fogyaszt e a VGA. De lehet, hogy valakinek ez per döntő.
De míg mind a kettő VGA ugyan annyiba kerül, én inkább a GTX 460 768Mb-os verziót ajánlanám, mivel egy kicsi plus-al többet tud, de nem sokkal. 😊
"De akinek ekkora teljesítmény kell, az ne várjon sokat fogyasztás téren..."
Ezzel nem értek egyet! Pont, hogy a 40nm-re történő váltás hozta meg a jó fogyasztást ebben a kategóriában. A 4850 fogyasztásával van kb egy szinten egy 6850.
Többet vártam ettől az új szériától..
Most mélyebbre merültem ebben a témában, és hát nem valami kecsegtető. Egy 768Mb-os GTX 460 tuningolva simán lehagyja a 6850-t, és a 6850 nem az ultra tuningolásról lett híres mostanában. Akinek meg GTX 460 1Gb-os verziója van, az el is felejtheti, hogy létezik 6870, mivel 5870 szintjére húzható. 😶
Az egyetlen számomra pozitívum, hogy kevesebbet fogyasztanak. De akinek ekkora teljesítmény kell, az ne várjon sokat fogyasztás téren...
Most mélyebbre merültem ebben a témában, és hát nem valami kecsegtető. Egy 768Mb-os GTX 460 tuningolva simán lehagyja a 6850-t, és a 6850 nem az ultra tuningolásról lett híres mostanában. Akinek meg GTX 460 1Gb-os verziója van, az el is felejtheti, hogy létezik 6870, és 5870 szintjére húzható. 😶
Az egyetlen számomra pozitívum, hogy kevesebbet fogyasztanak. De akinek ekkora teljesítmény kell, az ne várjon sokat fogyasztás téren...
És ezen felül a GTX 460-ban van Physx lehetőség, és elég nagy a tuning potenciája.
Én csalódott vagy, mivel amekkora hírverést csinált az AMD...
Na mind1. Amúgy 6850 olyan 53e FT-ba kerül 6870 60e FT.
Azért biztos ami biztos vennék egy 450-500W Chieftec, Gigabyte, vagy hasonló tápot
Szeretném megkérdezni hogy ennek a kártyának: [LINK] elég lenne-e a jelenlegi konfigom? Tulajdonképpen én csak a táp miatt aggódom 😃.Előre is köszi.
Üdv:Ic3
ilyen dolgon kiakadni, hogy nem azt kérdezte h a 6990-t vegyen vagy 5970-et, hanem h melyik a jobb, am. meg a vásárlásban benne van az is, h spekulálunk, hogy megéri-e megvárni amíg kijönnek a kártyák, ha venni akarunk, szal szerintem egyáltalán nem off amiről beszéltek...
Mellesleg ott a Videokártyákról minden téma, ez már inkább esik abba a kategóriába. Javaslom olvasd el ott mit írt Nruhtas az első kommentbe:
"Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos."
Ezek alapján azt hiszem teljesen jogos volt a kérésem.
Úgyhogy mielőtt oktatni próbálsz, nézz körül kicsit! Én ezt tettem mielőtt kértem volna hogy fejezzétek be itt az off-ot.
Nem ünneprontó vagyok, hanem a munkám végzem...
ha a hello kitty kalandjairól beszélnénk, akkor megérteném
tudom h moderátor vagy, de ne legyél "ünneprontó", vagy tanuld meg mit jelent az off....
(Mivel még meg sem jelentek ezek a kártyák, és nincsenek konkrét teszt eredmények, valamint az árakat sem nagyon ismerjük, így nem is igen lehet egyenlőre vásárlási tanácsokat adni velük kapcsolatban.)
Azta a 6870-es csak 250€-ba kerül majd.[LINK]Ez minek lesz majd ellenfele?
Ez elvileg a GTX460 ellenfele lesz. De ha az előbbi táblázat a valóságot tükrözi, akkor inkább a 6850 lesz a GTX460 ellenfele, bár ha a DX11-ben nyújtott teljesítményt vesszük alapul a fenti táblázatban, akkor valóban a 6870 lesz az ellenfele. Na de napokon belül kiderül. 😀
Azta a 6870-es csak 250€-ba kerül majd.[LINK]Ez minek lesz majd ellenfele?
ez nem tuti hogy az erősorrend lesz, de záros határidőn belül ki fog derülni minden!