Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ricsi a régi gépemben ATI Radeon 9550SE van. Csak mellékesen szólok h ez egy extrém high-tech, next gen VGA. Csak gondolj bele, most járunk csak a 6xxx szériánál, az enyém meg már 9xxx😜 Kell? 😆😆😆
de az nem HD, am nekem is van 9550-esem😆
Ricsi a régi gépemben ATI Radeon 9550SE van. Csak mellékesen szólok h ez egy extrém high-tech, next gen VGA. Csak gondolj bele, most járunk csak a 6xxx szériánál, az enyém meg már 9xxx😜 Kell? 😆😆😆
Akkor lenne ez jó üzlet ha a 9550 előtt lenne egy HD felirat 😆
Én nem ajánlom,hogy ilyenkor vegyél 4670-et!
Jah, hát lehet, hogy nem azt veszek az még a jövő kérdése.. 😀 Mert nem tudom, h mikor fogom megvenni, meg egyébként is először táp kéne. 😜 Lehet, h majd komolyabbat fogok venni. Ki tudja. 😊 😆 😀
azbizony
Azthittem már.😆 😃
Én majd am. HD4670-et akarok venni. 😜 Majd ha meglesz a táp (meg a pénz 😆😉.. 😀 De am. nem mostanában akarom újítani gépet. 😀 Nekem megfelel így..😆 már amennyire.. 😜 😆 😀
Értelek 😃 A mostani 8400 asnál tuti sokkal jobb lesz a 4670 😀
Hát ennél bármi jobb lenne.😆 Bár így, tuningolva már annyira nem rossz, mint alapesetben. 😜 😀 De azért hagy kívánnivalót. 😆 (: De szeressssük. 😀 😆
azbizony
Azthittem már.😆 😃
Én majd am. HD4670-et akarok venni. 😜 Majd ha meglesz a táp (meg a pénz 😆😉.. 😀 De am. nem mostanában akarom újítani gépet. 😀 Nekem megfelel így..😆 már amennyire.. 😜 😆 😀
Értelek 😃 A mostani 8400 asnál tuti sokkal jobb lesz a 4670 😀
Azthittem már.😆 😃
Nincs semmi baja a 4770 el csak viccből írtam hogy lecserélem 😃 tudom hogy kicsivel erősebb.
Hát én pedig épp mostanában akarom lecserélni a HD4770 emet egy HD4670 re 😆
És ezt bizony miért tennéd? 😆 😂 4770 sokkal erősebb, mint a 4670 nem? 😊 Vagy rosszul tudom? 😆 vagy vmi gondja van? 😀
És a HD6000 szériát aki okos az elkerüli 😜
mert generáció leépités ucso darabjait átalakitva adják majd ki😀
Új nm tech lessz és a maradék HD5000 szériát felujitották kicsit és piacra dobják... 😜 reklámfogás és átverés aki utána néz...
HD7000 is nemcseréleg VGA-at ugy néz ki!
Őszintén szólva ritka jó kártya, ritka jó áron, az új, vele egy szinten lévő Radeon-okhoz képest. 😃
[LINK] Erre alapozva én azt mondanám, hogy a legolcsóbb helyen a legolcsóbb referenciamodell is azért valamivel több lesz, mint 45eFt. Amúgy nagyon minimálisan erősebb csak a 6850, igaz jobb driverekkel még nőhet ez a különbség. Vizont azt bele kell kalkulálni, hogy sokan előnyben részesítik az nV kártyákat a cuda, a physx, de sokszor még a szimpla fanatizmus miatt is. 😀 De mindettől függetlenül könnyen elképzelhető, hogy még idén 40körülire fog zuhanni a GTX460 1G ára. 😀
Remélem igazad lesz és még idén 40K körül lesz a GTX 460 ak ára 😀. Fizetéskor procit akarok venni de ha lemennének az árak a kövi fizukor lehet beruháznék egy 460 ra 😃
lehet, de kicsit többért se rossz választás, 256 bit-es, jó Dx 11-be, kevesebbet eszik, és jobb mint a GTX460
Ha az 1 GB GTX 460-nál is jobb,akkor hamarosan a GTX 460-ból,az 1 GB verzió is 40 ezer FT körül lesz,mert elvileg,ha gyengébb akkor olcsóbbnak is kell lennie a HD 6850 -nél,amire azt mondtátok,hogy kb~45 ezer,majd meglátjuk,érdekes a helyzet...
de meglátjuk mit tudnak a nagyágyúk is 😃
én arra gondoltam,hogy 5 szériában 5830,5850,5870 is jobb mint 4890. Itt meg 5870-nél,csak 6970 lesz erősebb, it csak az 1 GPU-s VGA-król beszélek. 6950 szerintem nagyon közel lesz 5870-hez.
60ból már kijön elvileg a 6870 is, de jobban teszed tényleg ha vársz minimum a hónap végéig,mert akkor jönnek a 6900-esek!
Hát ha nagyon akarsz VGA-t és az nVidiánál akarsz maradni, akkor GTX460.
Ha aZ Ati-t választod, HD5770, vagy 5850, de az 5850, lehet hogy már drágább
Ha aZ Ati-t választod, HD5770, vagy 5850, de az 5850, lehet hogy már drágább
tervezek magamnak 1 VGA cserét.
Jelenleg nVidia Geforce GT 220 1Gb -t használok.
ezt szeretném lecserélniegy kicsit erősebb kártyára.
max 60 ezret szánok rá mit tanácsoltok?
én azt tanácsolnám h most várj!
nagy árverseny fog kialakulni nemsokára az a biztos!érdemes lesz megvárni!
Jelenleg nVidia Geforce GT 220 1Gb -t használok.
ezt szeretném lecserélniegy kicsit erősebb kártyára.
max 60 ezret szánok rá mit tanácsoltok?
És egy utolsó kérdés, AMD oldalán ezt olvasom a 6870-esről :
PCI Express® 2.1 x16 bus interface
Ez azt jelenti hogy csak x16-ban megy vagy a x8-ban is?
Megy x8 módban is, de úgy fele akkora sávszéllel. De miért kérdezed? Ha csak egy kártya lesz az új gépedben, akkor az úgyis 16x-os sávszélt kap majd.
Csak hogy majd a jövőben ha egyszer drasztikusan lecsökken az ára akkor lehet hogy kiegészítem CF-re, csak nem voltam benne biztos hogy ez a kártya menni fog-e ezen a lapon CF-ben
És egy utolsó kérdés, AMD oldalán ezt olvasom a 6870-esről :
Megy x8 módban is, de úgy fele akkora sávszéllel. De miért kérdezed? Ha csak egy kártya lesz az új gépedben, akkor az úgyis 16x-os sávszélt kap majd.
58e?! Nálunk a legolcsóbb GIGABYTE R687D5-1GD-B átszámolva 62,7k FT-re jön ki s a legdrágább SAPPHIRE HD 6870 65,4k FT-re.
Ezt az 58e FT-ot valami Amcsi oldalról olvastam, de hát mire ideér Európába, addi rápakolna pár ezer FT-t
58e?! Nálunk a legolcsóbb GIGABYTE R687D5-1GD-B átszámolva 62,7k FT-re jön ki s a legdrágább SAPPHIRE HD 6870 65,4k FT-re.