Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akinho94 avatar
zoli2pac írta:
csa all szerintetek menne a cod 6 meg akkor is ha a cpum 3.06 mikor 3.2 ker?? menden mas jo pl 1gb ram nvidiagforce 8400 kari tudom hogy nem errol van szo de seretnem tudni amugy vnnek am uj vidit mit vegyek milyent vegyek?????thx elore

Szerintem nem menne. 1GB Ram nagyon kevés. Néhány pályán elég komolyat tud szaggatni. A vidikari se elég neki. Azt, hogy milyet vegyél azt egy másik topikban kérdezd.
0
0
0
0
no avatar
csa all szerintetek menne a cod 6 meg akkor is ha a cpum 3.06 mikor 3.2 ker?? menden mas jo pl 1gb ram nvidiagforce 8400 kari tudom hogy nem errol van szo de seretnem tudni amugy vnnek am uj vidit mit vegyek milyent vegyek?????thx elore
0
0
0
0
sagesz93 avatar
jumbo írta:
sagesz93 írta:
jumbo írta:
sagesz93 írta:
jumbo írta:
Nekem senki nem ad tanácsot???😕
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=129&rowstart=1040#post_69586[/url]

hát, nehéz oda bármit is mondani 😃(nem a te gépedet láttam hardveraprón eladósorban?)
Mennyi a keret?

De igen..azt láttad.
a keret...amennyiért elviszik a jelenlegi vga-t😉De nem a lové a lényeg.
Nem kell nekem bivalyerős kártya,és az sem kell hogy elfogyassza Paksot,de azért menjenek a játékok rajta akadásmentessen FullHD-ben is

Hát akkor az 5-s széria valamelyik tagja. Nem zabál, új, és gyors is. Mondjuk 5850 mindenhol elég lenne.

Ezzel csak az a baj,hogy a 4890 es árából nekigen jön ki egy 5850-es😉

te montad hogy nem a lové a lényeg 😃
akkor 5770? az meg kevés lesz mi?
0
0
0
0
jumbo avatar
sagesz93 írta:
jumbo írta:
sagesz93 írta:
jumbo írta:
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=129&rowstart=1040#post_69586[/url]

hát, nehéz oda bármit is mondani 😃(nem a te gépedet láttam hardveraprón eladósorban?)
Mennyi a keret?

De igen..azt láttad.
Nem kell nekem bivalyerős kártya,és az sem kell hogy elfogyassza Paksot,de azért menjenek a játékok rajta akadásmentessen FullHD-ben is

Hát akkor az 5-s széria valamelyik tagja. Nem zabál, új, és gyors is. Mondjuk 5850 mindenhol elég lenne.

Ezzel csak az a baj,hogy a 4890 es árából nekigen jön ki egy 5850-es😉
0
0
0
0
sagesz93 avatar
jumbo írta:
sagesz93 írta:
jumbo írta:

Mennyi a keret?

De igen..azt láttad.

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A játékok nagy része még elmegyeget 8400 on de ez már alsó kategóriás kártya szóval nem a legjobb
0
0
0
0
no avatar
Nruhtas írta:
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!

Nekem egy nvidiagforce 8400 zas videokartyam van az jonaakk szamit?????
0
0
0
0
jumbo avatar
sagesz93 írta:
jumbo írta:

Mennyi a keret?

De igen..azt láttad.
0
0
0
0
bumblebee avatar
hát procit most nem tok venni .. evvel kell lennem.. akkor szerinted mellik kari ?

a 3850 x2 320 Stream Procival
a MSI 96GT meg 64 stream procival

most találtam egy MSI 4830 OC-t 70euroert .. szerinted ??!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:
sagesz93 írta:
bumblebee írta:
ASUS 3850 x2 .. googlezd ki!! .. nem vok hulye bakker.. hát mind két kártya használt .. és az ár is eggyezzik .. 70euro. . csak 70eurom van.. szoval ennyivel karkulalhatok

Elég ritka kis kártya. Érdemes megvenni, hátha késöbb sokat fog érni 😃
Meg erősebb is a 9600gt-nél jóval. Gondolom elég nagy kazán lehet.
mod: a procid nem nagyon fogja kihajtani, és a tápod elég noname, szóval inkább nem erőltetném ezt a kártyát oda.
mod2:[LINK] ha ez a tápod(modecom feel 400) akkor nem szóltam, de akkor írd át a gépednél.

hh ugyan ez van a gépemben.. én csak gyorsan lekaptam az oldalat a pc-nek megnéztem h mijen táp .. azt beírtam .. mert írták h azt is irjam oda.. ugyan az a tápom van amit te kuldtél .. én má komolyan nemtom.. akkor most melliket ??? .. az msi 96gt-nek naon nagyok az orajelek.. 1900 memory meg 7xx valamennyi a gpu .. de viszont az a 3850 x2 meg kétmagos .. nkem az új gémekre kell .. a ramot ne nézd .. mert ha meg lessz az új kari akkor a 94GT-met viszem 2GB ramért.. 😀

semmit se ér a magas órajel, ha kevés a shader, meg a tranzisztor....(jó példa az én 4730-am is, hiába 790/4400, 4830-at alig fogja be)
A két maggal az lehet a baj hogy nem mindenhol fog menni a 2 mag. És a procid kevés hozzá, még a 9600gt-hez is alapon szerintem.
0
0
0
0
bumblebee avatar
sagesz93 írta:
bumblebee írta:
ASUS 3850 x2 .. googlezd ki!! .. nem vok hulye bakker.. hát mind két kártya használt .. és az ár is eggyezzik .. 70euro. . csak 70eurom van.. szoval ennyivel karkulalhatok

mod: a procid nem nagyon fogja kihajtani, és a tápod elég noname, szóval inkább nem erőltetném ezt a kártyát oda.
mod2:[LINK] ha ez a tápod(modecom feel 400) akkor nem szóltam, de akkor írd át a gépednél.

hh ugyan ez van a gépemben.. én csak gyorsan lekaptam az oldalat a pc-nek megnéztem h mijen táp .. azt beírtam .. mert írták h azt is irjam oda.. ugyan az a tápom van amit te kuldtél .. én má komolyan nemtom.. akkor most melliket ??? .. az msi 96gt-nek naon nagyok az orajelek.. 1900 memory meg 7xx valamennyi a gpu .. de viszont az a 3850 x2 meg kétmagos .. nkem az új gémekre kell .. a ramot ne nézd .. mert ha meg lessz az új kari akkor a 94GT-met viszem 2GB ramért.. 😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
jumbo írta:

Mennyi a keret?
0
0
0
0
jumbo avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:

0
0
0
0
bumblebee avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:
kari vásárlás elott álok .. egy MSI 96GT OC meg egy 3850 x2 .. melliket vásároljam .. én most naon hajlok az ati felé.. de még atim sose volt.. a mostani gémekre kellene

3850 x2.... azmi? mert olyan nem létezik...
Mennyiért vennéd? 9600gt és a szerintem 3870x2 között elég sok a különbség(3870x2=nagyjából 4870)
0
0
0
0
bumblebee avatar
kari vásárlás elott álok .. egy MSI 96GT OC meg egy 3850 x2 .. melliket vásároljam .. én most naon hajlok az ati felé.. de még atim sose volt.. a mostani gémekre kellene
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Juventino87 írta:
sagesz93 írta:
hogy tűnhet jobbnak a 9600gt? árban és név szerint is látszik hogy ő a gyengébbik....
ne az órajeleket lesd, hanem hogy a gpu mit tud(tranzisztor, rop száma ilyesmik.)

Másik fórumon meg azt írták hogy az órajeleket nézzem mert fontos. Egyébként azért tűnt jobbnak mert az 1gigás még a 9800 csak 512 és magórajelben is jobb egy kicsit.De akkor utána nézek azoknak is amiket írtál. Köszi

az órajel is fontos, de azt inkább két egyforma kártya esetén nézd(ezek a gyárilag húzott modelleK)
Mondjuk vegyük például az én kártyámat(ati 4730) egekbe húzott órajel, ddr5-s vram, és nem gyorsabb a 4830-nál, pedig arra épül.
Ennek oka hogy a gpu-ban elég sok minden meg lett ritkítva.
Google-ba ird be hogy (pl:9800gt) gpu-z, és akkor kihozza a gpu-z adatokat, ami kiirja a tranzisztorok, shaderek, ilyenek számát. Na azokat lesd.
0
0
0
0
Juventino87 avatar
sagesz93 írta:
hogy tűnhet jobbnak a 9600gt? árban és név szerint is látszik hogy ő a gyengébbik....
ne az órajeleket lesd, hanem hogy a gpu mit tud(tranzisztor, rop száma ilyesmik.)

Másik fórumon meg azt írták hogy az órajeleket nézzem mert fontos. Egyébként azért tűnt jobbnak mert az 1gigás még a 9800 csak 512 és magórajelben is jobb egy kicsit.De akkor utána nézek azoknak is amiket írtál. Köszi
0
0
0
0
sagesz93 avatar
0
0
0
0
akinho94 avatar
Juventino87 írta:
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy melyik a jobb kártya?
-Geforce9800GT,512MB,256bit,GDDR3Magórajel:600,Memóriaórajel:1800
-Geforce9600GT,1024MB,256bit,GDDR3,Magórajel:650,memóriaórajel:1800

Igaz hogy a 9800 újabb széria de nekem jobbnak tűnik a 9600-os! Szerintetek?

a 9800 sokkal erősebb sőt még egy 8800GT is (amiből lett a 9800) erősebb a 9600nál 😃 De inkább vegyél Atit 😃 4830,4850 erősebbek.
0
0
0
0
Juventino87 avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy melyik a jobb kártya?
-Geforce9800GT,512MB,256bit,GDDR3Magórajel:600,Memóriaórajel:1800
-Geforce9600GT,1024MB,256bit,GDDR3,Magórajel:650,memóriaórajel:1800

Igaz hogy a 9800 újabb széria de nekem jobbnak tűnik a 9600-os! Szerintetek?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nekem van egy MSI Radeon R4350 es 512 mb videókártyám, még újféle és egyetlen egy bajom van vele:Van pl a Spore vagy a Battlefield 2 és ezeknél a játékoknál nekem 3x erősebb a gépem és az a probl hogy elinditom aztán kb 20 mp enként beszaggat aztán egy 10 perc kuszködés után befagy,de csak eddig ez a két játék!Nekem most van a wolfeinstein enemy terrytory és ennek sokkal kiseb az igénye mint a sporenak és mégis zavartlalanul tudok játszani.Tesóm haverja azt mondta hogy egyszerűen nem tetszik a kártyának a játkék.Ebben kérnék felvilágosítást, Előre is köszonom!
0
0
0
0
akinho94 avatar
berki_zsolt írta:
akinho94 írta:
berki_zsolt írta:
Nah szegényt sikerült meggyőzni, beleraktam a gépébe az én vga-mat és megértette, hogy jó, rábeszéltem a 4830-ra...

Helyes helyes. Nekem is 4830 van és DiRT2 Full HDban gyerek játék. Sőt még nem találkoztam olyan játékkal ami 1680x1050ben gondott okozott volna neki 😃

Nah erre a barom vett egy XFX 9600 Gt-t mert azt ajánlották neki...... pfffffff

LoL hát akkor meg is érdemli 😃 remélem újonnan vette 😃 annak az árából már egy 4850et veszek.. ami meg nem is mondom, h... na mind1 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
akinho94 írta:
berki_zsolt írta:
Nah szegényt sikerült meggyőzni, beleraktam a gépébe az én vga-mat és megértette, hogy jó, rábeszéltem a 4830-ra...

Helyes helyes. Nekem is 4830 van és DiRT2 Full HDban gyerek játék. Sőt még nem találkoztam olyan játékkal ami 1680x1050ben gondott okozott volna neki 😃

Nah erre a barom vett egy XFX 9600 Gt-t mert azt ajánlották neki...... pfffffff
0
0
0
0
akinho94 avatar
berki_zsolt írta:

0
0
0
0
akinho94 avatar
😊 (az Iponon 28e. Ft az Ati HD5750 ami Dx11) de egyénként meg ha nem húzod a kártyát akkor nem kell az XFX hűtés.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nekem O.C.-s MSI-m van és nagyon jól szolgál!!!!! 😉
0
0
0
0
Lizard avatar
Bsmarcona írta:
Hello!

Lenne egy kérdésem, remélem bele illik ebbe a topicba. Na szóval most egy 9400 gt-m van ami messze nem a legjobb videókari. Úgymond kez elavulni, tehát újat veszek 😃.
Nagyon megtetszett a GTS 250 ez bírná jól a most megjelenő játékokat is. Gondolok pl.: Crysis 2, Shift, Dirt 2 stb.
Nah de a lényeg:
XFX GTS 250 512mb 31 ezerért van Aquában meg máshol is.
MSI GTS 250 521 csak 27 ezerért van Iponon.
Az órajelek megeggyeznek, egyedül talán a hűtése jobb XFX-nek. Nah tehát szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
Érdemes e 4 ezret kidobni csupán a márkanévért?

xfx inkább, a komolyabb hűtés szerintem megér ennyit, persze ha megfelelő a légáramlás a házadban megvehető az Msi is, de én XFX-re szavaznék😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Szerintem XFX mert nekem is az volt semmi baja nem volt😃. Meg sokkal jobban is néz ki 😜😜. Én kb enyire értek a vga-k hoz 😆. Jön majd valaki aki ért is hozzá és az majd megmondja milyet vedd 😃
0
0
0
0
@insane666 avatar
Hello!

Lenne egy kérdésem, remélem bele illik ebbe a topicba. Na szóval most egy 9400 gt-m van ami messze nem a legjobb videókari. Úgymond kez elavulni, tehát újat veszek 😃.
Nagyon megtetszett a GTS 250 ez bírná jól a most megjelenő játékokat is. Gondolok pl.: Crysis 2, Shift, Dirt 2 stb.
Nah de a lényeg:
XFX GTS 250 512mb 31 ezerért van Aquában meg máshol is.
MSI GTS 250 521 csak 27 ezerért van Iponon.
Az órajelek megeggyeznek, egyedül talán a hűtése jobb XFX-nek. Nah tehát szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
Érdemes e 4 ezret kidobni csupán a márkanévért?
0
0
0
0
jumbo avatar
Na eljött az idő,hogy lecseréljem a vgat.Ugyanis nagyon nagy a mostani.....szó szerint.Arra gondoltam hogy megkérdezlek benneteket hogy Ti mit vennétek a gépembe,ami aránylag jó/olyan középkategória,alsó közép/,olcsó,takarékos,és passzol a cuccoshoz😉
0
0
0
0
sagesz93 avatar
pyrokar852 írta:
Akkor szerinted a vga-val van valami hiba?

Lehetséges, töltsd le a gpu caps viewer progit. Ha az egy darabig elfut fagyás/hiba nélkül, akkor fogalmam nincs miért csíkoz.
0
0
0
0
pyrokar852 avatar
Akkor szerinted a vga-val van valami hiba?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
pyrokar852 írta:
De mondom hogy csak xp alatt csíkól, win7 meg alatt meg nem.Szóval valami driver gond lehet szerintem,csak nemtom hogy mi.

driver miatt nem szokott csíkozni egy vga.
0
0
0
0
pyrokar852 avatar
De mondom hogy csak xp alatt csíkól, win7 meg alatt meg nem.Szóval valami driver gond lehet szerintem,csak nemtom hogy mi.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
pyrokar852 írta:
Sziasztok.Valaki segítsem pls! Az a helyzet hogy van egy Ati Hd 4650em,de ha xp-t használok akkor a textúrából ilyen csíkok jönnek elő,utána felraktam a win7et azon meg jó minden.Én szivesebben használnék xp-t mert kevesebbet fogyaszt,valaki pls mondja meg hogy mit rakjak fel xp-re hogy ne csíkolódjanak a játékok. ThX!

kevesebbet fogyaszt? 😲
Win7 jóval jobb mint a vista, és modernebb mint az xp. Szerintem többet ér a win7 mint az xp, és megéri az hogy egy kicsit többet fogyaszt. Már ha ram-ra értetted ezt 😀
ez a csikózás elég fura történet. szedd le a gpu caps viewert, és terheld le a gépet, ha csikoz akkor vga hiba lesz.
0
0
0
0
pyrokar852 avatar
Sziasztok.Valaki segítsem pls! Az a helyzet hogy van egy Ati Hd 4650em,de ha xp-t használok akkor a textúrából ilyen csíkok jönnek elő,utána felraktam a win7et azon meg jó minden.Én szivesebben használnék xp-t mert kevesebbet fogyaszt,valaki pls mondja meg hogy mit rakjak fel xp-re hogy ne csíkolódjanak a játékok. ThX!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
0
0
0
0
akinho94 avatar
Ja oké értelek. Nem rossz kártya az tény. Csak azt mondom, hogy azonos áron egy jobb teljesítményűt is tud venni. De az viszont Ati. Hát dolgozgat az NVidia az biztos de igen az 5970t nem tudják megközelíteni se az 5870el egyszinten lévő 300W-os peak fogyasztású valószínüleg horribilis árazású kártya nem biztos, hogy alternativa lesz. Szerintem. ÉS igen amire kiadják a Fermit addigra az Ati lép egy újjat 😃 Pl. most jött ki az 5830 az lesz a következő kártyám valószínű 😃 De ne legyen igazam és az Nvidia toljon ki vmi normálisat és akkor talán lejjebb nyomja az Ati árait 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:
akinho94 írta:
berki_zsolt írta:
Nem én akarom venni, én 4890-et akarok venni, haveromnak pedig nforce-os chipsetje van...

Akkor oké.
És ha nForce a chipset akkor mi van??😲
nekem is nForce 630a a chipsetem ááá. és mit használok??
Ati HD4830.. Szóval inkább ő is vegyen Ati-t.
A másik ilyen frankó felvetés az amikor arról panaszkodnak, hogy az alaplapjukon csak DDR2es memória slot van a vidikari meg DDR3 vagy 5 😃 és hogy az úgy nem jó...

ez jo 😆 ..de nem tudsz semmit tenni .. ha egyszer nem értik .. el kell nekik szépen magyarázni ..de nked se kellene annyira lebeszélni a gyerekeket az nvidia-rol 😜 mert azért na!! nem olyan low kártyákat gyárt!! .. hiába h most az ati a nyero mert 5xxx széria meg minden!! .. olvassatok kicsit az nvidiarol .. ha nem vettétek volna még észre nem naon adogattak ki vmi új vga-kat csak kicsit átcsinálgatták pl 86 - 96 , 88 - 98 .. érted .. olvastam h a nvidia mérnokei naon robotolnak .. valami nagy durranás lessz nyáron és akkor az ATi = WC !!!!

Ph-n olvastam hogy az új nvidiának egyedi ház kell, ahol a kártya végén van venti, mert 300W-s hőtermelése lesz.... és csak az 5870-el fog felérni, 5970-nek nem lesz ellenfele! Azt amit az ati kiadott, nyáron talán már sikerül kiadnia az nvidiának is.
De az nvidia nagyon jól el van más szegmensekben.
0
0
0
0
bumblebee avatar
az meglhet ... de a nvidiát úgy sem kell lebecsulni!!
0
0
0
0
jumbo avatar
bumblebee írta:
akinho94 írta:
berki_zsolt írta:
Nem én akarom venni, én 4890-et akarok venni, haveromnak pedig nforce-os chipsetje van...

Akkor oké.
A másik ilyen frankó felvetés az amikor arról panaszkodnak, hogy az alaplapjukon csak DDR2es memória slot van a vidikari meg DDR3 vagy 5 😃 és hogy az úgy nem jó...

ez jo 😆 ..de nem tudsz semmit tenni .. ha egyszer nem értik .. el kell nekik szépen magyarázni ..de nked se kellene annyira lebeszélni a gyerekeket az nvidia-rol 😜 mert azért na!! nem olyan low kártyákat gyárt!! .. hiába h most az ati a nyero mert 5xxx széria meg minden!! .. olvassatok kicsit az nvidiarol .. ha nem vettétek volna még észre nem naon adogattak ki vmi új vga-kat csak kicsit átcsinálgatták pl 86 - 96 , 88 - 98 .. érted .. olvastam h a nvidia mérnokei naon robotolnak .. valami nagy durranás lessz nyáron és akkor az ATi = WC !!!!

Holvan még a nyár😃....addig az ATI mérnökei meg biztos fülest fognak olvasgatni😉
0
0
0
0
bumblebee avatar
akinho94 írta:
berki_zsolt írta:

Akkor oké.

0
0
0
0
akinho94 avatar
berki_zsolt írta:

Akkor oké.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
0
0
0
0
akinho94 avatar
berki_zsolt írta:
Please help mee!!!! Ha van egy olyan Asus alaplap (m2n4 Sli), amely nem támogatja a Pci Express 2.0-át, akkor abba nem is lehet beletenni a "mai" videokártyákat (9800gt)??? Please segítsetek, fontos......

De bele fog menni. Egyébként meg a 9800GT nem túl nagy eresztés. Szóval ha most készülsz megvenni akkor ne tedd. Persze ha kell a PhysX akkor vedd. De egyébként ezt a karit ATI-ból a 4770,4830 is odaveri a többiről nem is beszélve.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Please help mee!!!! Ha van egy olyan Asus alaplap (m2n4 Sli), amely nem támogatja a Pci Express 2.0-át, akkor abba nem is lehet beletenni a "mai" videokártyákat (9800gt)??? Please segítsetek, fontos......
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hát az igaz hogy jobb, de szerintemis 1 kicsit még várjál! 😉
0
0
0
0
ReSeth avatar
ám HD4650 512GDDR3 nem lesz nekem jó ? jobb lenne mint a mostani 7300gs-em..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció