Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zola82 avatar
Következőhöz milyen videókártyát javasoltok(az ár is számít természetesen)?
Alaplap: Asrock G41M-S3 (PCI-E 16x)
Processzor: intel E6500 (2,93GHz)
Ram: 4GB DDR3 Kingmax (1333MHz)
Táp: Gigabyte SuperB 460W
HDD: 80GB Maxtor (IDE), 80GB Samsung (IDE), 500GB WesternDigital (Sata2, 32MB)
DVD: Asus DRW-24B1LT
0
0
0
0
Hupszka avatar
Nekem olyan gondom van,hogy mostanában az FPS-em nem megy feljebb 150-nél cod4-ben,de mikor összeraktam a gépet 500 fölött is járt szépen!Valaki tudna nekem segíteni mi lehet a gond?
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek az én gépembe jólenn egy ATI RADEON HD 4850 (1GB)-s VGA ?
Mer ezt tervezem bele!
😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez de egy bolond semmit nem ért a gépekhez aztán hallotta még annó 95 ben a jósbakácsitól hogy az ati szar erre meg jön ide pofázni a sok hülyeségről. Gratulálok
0
0
0
0
Core2 avatar
Nekem ha most meglenne a 280-asom, akkor kezdeném boszontani 😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Klimo Balazs írta:
azbizony írta:
Mi a véleményetek az új HD 5670 ről?? Teszteket találtatok már róla?? Gondolkodom egy olyan karin mert 25-30 ezer között mozog az ára

Ez egy nagy fekália, ATI huszárok részére kifejlesztve. Különösen olyan huszároknak ajánlom akik a 15 fps-t folyamatosnak látják😂
Még egy dolgot engedjetek meg:
A kedvenc idézetem: "Haverom gépébe pont ilyen van😂 és minden megy rajta fullon😂"
Ja és a legjobb hogy kihajtja egy gyenge X2-es és a gyártó kifejezetten ECS-tvagy jobb esetben ASRock-ot ajánl....
A "csúcskártya" igényei Gigabyte SuperB 460W😂😂😂
Bár elvileg DX11-es, de én a DX9-et + egy Windows XP-t javaslok a használatához...
Szívből vagy inkább sajnálatból gratulálok minden olyan huszárnak akinek a jövőben ilyen kártya lesz...

Vegyél vissza magadból, itt senki sem bírja az ilyen fellengzős stílust! Ha arra a 260-as nVidiádra vered magad, akkor fölöslegesen teszed. Megsúgom neked, hogy hozzávetőlegesen egy 5770-es szintjén van! Egy 4870-es ott hugyozza ketté ahol a legvastagabb.
Nem akarok vitázni, de az ilyet nem bírom szó nélkül hagyni.
0
0
0
0
super88 avatar
igen az van csak azt hittem hogy ilyen vadállat Wattos táp kell hozzá de kösz akkor 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Én nem vok fps b.zi, ki is töröltem hogy ne legyen belőle gond 😃
0
0
0
0
BiGame avatar
úgy utálom az ien fps-bzikat!
0
0
0
0
azbizony avatar
Klimo Balazs: Tudod énnekem nem adnak anyumék olyan sok pénzt hogy teljen GTX 260 ra, sőt semmit nem adnak. elmegyek dolgozni és amennyit összespórolok annyit tok költeni gépre úgy hogy nekem jó lenne a HD 5670.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Most csak viccelsz?Ha télleg az az fsp 550w-osod van akkor ezt nem mondod komolyan.Még szép, hogy elbírja.
0
0
0
0
super88 avatar
Srácok segítsetek nekem! van két db 9600 gt-m 1 gigás mind a kettő, össze szeretném őket kötni csak azt nem tudom hogy a tápom az pont olyan ami kell 1 db hoz kell vennem keményebb tápot is hogy bírja a 2 kártyát?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Apuci kisfia biztos kisírta a gt260-at, ami sokkal drágább és szrabb, mint a 4870......
0
0
0
0
BiGame avatar
Klimo Balazs írta:
azbizony írta:
Mi a véleményetek az új HD 5670 ről?? Teszteket találtatok már róla?? Gondolkodom egy olyan karin mert 25-30 ezer között mozog az ára

Ez egy nagy fekália, ATI huszárok részére kifejlesztve. Különösen olyan huszároknak ajánlom akik a 15 fps-t folyamatosnak látják😂
A kedvenc idézetem: "Haverom gépébe pont ilyen van😂 és minden megy rajta fullon😂"
Ja és a legjobb hogy kihajtja egy gyenge X2-es és a gyártó kifejezetten ECS-tvagy jobb esetben ASRock-ot ajánl....
Bár elvileg DX11-es, de én a DX9-et + egy Windows XP-t javaslok a használatához...
Szívből vagy inkább sajnálatból gratulálok minden olyan huszárnak akinek a jövőben ilyen kártya lesz...

öcsi én nem hülyeségeket dumáltam a semmibe😠, neked ezekről fogalmad sincs, mindig feljössz egy kicsit és pofázol hülyeségeket!!
0
0
0
0
Tofy avatar
Igazad van!!! Ha nem tudsz értelmesen válaszolni Klimo Balazs akkor huzz el innen!!!
0
0
0
0
pomrum avatar
Klimo Balazs írta:
azbizony írta:

Módosítok itt már én is csak beszólsz hanem kötekszel! Te kis majom mit képzelsz? Csak mert nincsenek itt a modik nem jelenti hogy senki nem mer neked visszaszólni. Te egy kis köcsi vagy és nem hiányzól ide te kis gxxxhuszár. Keress olyan közösséget ahol valakit érdekel a hülye dumád!
0
0
0
0
no avatar
azbizony írta:

0
0
0
0
azbizony avatar
Akkor nekem jó lenne mert én még Dx 10 et sem használok nem hogy 11 et 😆
0
0
0
0
akinho94 avatar
azbizony írta:
Az 5670 ugyebár tudja a DX 11 et, De azt mondják sokan hogy még az 5770 is gyengécske ha DX 11 ben használják hát akkor az 5670 kb használhatatlan DX 11 ben nem??

A válasz igen. A Dx11-nek a tesszaláció a lényege és ott még izzad az 57xx széria is szóval lehet, hogy jó kártya de nem Dx11-re.
0
0
0
0
azbizony avatar
Az 5670 ugyebár tudja a DX 11 et, De azt mondják sokan hogy még az 5770 is gyengécske ha DX 11 ben használják hát akkor az 5670 kb használhatatlan DX 11 ben nem??
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a 9600-9800gt között mozog a teljesítménye.
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
ceni98 avatar
de ati radeon 9600 256mb-s is az?
0
0
0
0
berci96 avatar
sztem csak 2.0ás legalábbis a 9550nek annyi ezért valszeg a 9600nak is
0
0
0
0
ceni98 avatar
az ati radeon 9600-asnek shader 3.0 van?
0
0
0
0
samu89 avatar
Hát tudom mikor a HDMI-in kersztül volt összekötve akkor a videókártya szoftver egyből érzékelte és különféle beállítások jöttek elő. Állítgattam ott a kép méretet meg mindnet de hibá lőttem be úgy h jó legyen nekem csúnyább volt mint vga-án keresztül nem volt olyan éles a kép kockásabb volt.
0
0
0
0
pomrum avatar
samu89 írta:
Sziasztok nem tom ti hogy vagytok vele de én kipróbáltam HDMI kábellel összekötni a gépet a TV-vel de sztem Vga-val szebb a kép mint HDMI-vel :S. HDMI-vel az írás is csúnyább mint a vgaval meg a jatékok is nem értem miért jobb a HDMI a Vga-nál nekem a Vga jött be! Vélemények?😀
Gyanítom VGA-nak a D-sub (normál
monitor) csatlakozóját mondod az hogy jobb lett a kép azért van mert ha ahhoz csatlakoztatod akkor normál monitornak használja a tv-t, viszont a DVI vagy HDMI csatlakozó akkor lessz igazi ha megfelelően van beállítva a digitális kép, ezt a grafikai szoftveren belül lehet finomhangolni.
0
0
0
0
samu89 avatar
Sziasztok nem tom ti hogy vagytok vele de én kipróbáltam HDMI kábellel összekötni a gépet a TV-vel de sztem Vga-val szebb a kép mint HDMI-vel :S. HDMI-vel az írás is csúnyább mint a vgaval meg a jatékok is nem értem miért jobb a HDMI a Vga-nál nekem a Vga jött be! Vélemények?😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Norbi177 írta:
Ferrari írta:
Norbi177 írta:
Hát valamikor már akkor mikor betöltödik valamikor meg játék közbe.Leggtöbbször már 1-2 perc után le fagy

én tudom mi a problémád velem ugyan ez volt mikkor megvettem a gépet. Összeraktam minden, bekapcsoltam, gameeltem, 1-2 perc és kifagyott. Nem a táp a ludas hanem a ram. Az 1ik ramod rosszul van csatlakozva, nem érintkezik rendesen a csatlakozóba. Rakd be rendesen és akk megoldódik a fagyásprobléma. Nefélj nekem kb 1 fél hétbe tellett míg rájöttem h mi a tököm baja lehet 😃😃
windows vagy 3x-4x átinstaláltam 😃😃

ki vettem a ramokat aztán rendesen vissza raktam öket és megint le fagytak a játékok

Túlmelegedés nem lehet a gond okozója?
De lehet az is hogy hibás a ram, van erre egy progi amit bootolva tudsz indítani, de most hirtelen nemtudom a nevét. Vagy töltsd le a prime95-t, és azzal terheld le a gépet. Ha kifagy akkor gond van.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari írta:
Norbi177 írta:
Hát valamikor már akkor mikor betöltödik valamikor meg játék közbe.Leggtöbbször már 1-2 perc után le fagy

én tudom mi a problémád velem ugyan ez volt mikkor megvettem a gépet. Összeraktam minden, bekapcsoltam, gameeltem, 1-2 perc és kifagyott. Nem a táp a ludas hanem a ram. Az 1ik ramod rosszul van csatlakozva, nem érintkezik rendesen a csatlakozóba. Rakd be rendesen és akk megoldódik a fagyásprobléma. Nefélj nekem kb 1 fél hétbe tellett míg rájöttem h mi a tököm baja lehet 😃😃
windows vagy 3x-4x átinstaláltam 😃😃

ki vettem a ramokat aztán rendesen vissza raktam öket és megint le fagytak a játékok
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bishi írta:
Radeon 58xx-es szériájú grafikus kártyát rá lehet dugni hagyományos tvre, amin csak scart csatlakozó van?
Kérem válaszoljon, aki már próbálta és sikerűlt/nem sikerűlt.
Köszi

rálehet, csak rengeteg átalakítózás kell.
Ugye ezeken már nincs S-videó csati, szóval valahogy a dvi/hdmi-ből kell átalakítani, csak a sok átalakítás képminőségromlással jár. HDMI-s tv kell 😃 Ha a kártyára van/volt pénz, akkor tv-re is legyen!/viccvót' 😀/
0
0
0
0
bumblebee avatar
má dontottem egy Gainward HD 4850 Golden Samplet vásárolok 60euro-ért 😆
0
0
0
0
jumbo avatar
zoli1988 írta:
a kérdésem hogy melyik videó kártyát vegyem meg, melyik az erősebb: XFX ATI HD 4650 1GB DDR2 DVI TV AGP videokártya vagy Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR3 AGP DUAL DVI-I / TVO LITE videokártya vagy Sapphire ATI Rad. HD 4650 1G DDR2 AGP DUAL DVI / TVO LITE videokártya vagy Gigabyte R465D2-1GI videokártya????

gépem: proci: intel celeron d 2.8 Ghz, 2 gb ram. 400 W táp.
win 7!!

a 3850 es az erősebb
0
0
0
0
no avatar
Radeon 58xx-es szériájú grafikus kártyát rá lehet dugni hagyományos tvre, amin csak scart csatlakozó van?
Kérem válaszoljon, aki már próbálta és sikerűlt/nem sikerűlt.
Köszi
0
0
0
0
akinho94 avatar
sagesz93 írta:
bumblebee írta:
sagesz93 írta:
bumblebee írta:
nkem segítsetek már .. MSI 96GT , MSI 4830 OC , ASUS 3850 x2 .. melliket vegyem ??

4830.
Ha már választani kell.

azon elfutna szépen minden maxon meg 3GB rammal nem?!

Azzal a procival nehezen.
Meg a kártya se valami csúcs, nekem 4730-am van, hasonló teljesítmény, még mindenhova elég 1440x900-ba, de sok helyen kell már lejjebb húznom a csúszkákat.

Azért nem egy teljesítmény 😂 szerintem. Nekem a 4830am alapon elég mindenhez 1680x1050be (DiRT2,Shift,HAWX,OFDR ezek Full HD-ben is) ja és én mindig max AA-val játszok. De 4830hoz minimum egy 2 magos kell 2,7-2,8GHz-en én ezt tapasztaltam. De simán felhúzható a 4850 órajeleire és csak néhány FPS.el marad el tőle. Szóval jó kis kártya.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok a kérdésem hogy miért nem engedi felrakni a legujjabb ati drivert? az operációs rendszerrel kapcsolatosan ir ki valamit. Sokat jelent ha van fenn ujjabb verzió?
0
0
0
0
no avatar
a kérdésem hogy melyik videó kártyát vegyem meg, melyik az erősebb: XFX ATI HD 4650 1GB DDR2 DVI TV AGP videokártya vagy Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR3 AGP DUAL DVI-I / TVO LITE videokártya vagy Sapphire ATI Rad. HD 4650 1G DDR2 AGP DUAL DVI / TVO LITE videokártya vagy Gigabyte R465D2-1GI videokártya????

gépem: proci: intel celeron d 2.8 Ghz, 2 gb ram. 400 W táp.
win 7!!
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
ok...amugy tudom hogy belemegy a lapomba mert benne van 😜
0
0
0
0
sagesz93 avatar
nemkrisz11 írta:
GTX 260 az PCI igaz? (bocs de ehhez nem értek)

PCI-E(express), nem mindegy, van "sima" PCI is.
https://www.karbosguide.com/books/pcarchitecture/images/828.jpg
a bal szélső a pci-e, a két középső a pci, a jobb szélső pedig a pci-e x1.
mod: a konfigodnál irt lapodba belemegy, igaz a proci nagyon-nagyon kevés ehhez a vga-hoz.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
GTX 260 az PCI igaz? (bocs de ehhez nem értek)
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:
sagesz93 írta:
bumblebee írta:
nkem segítsetek már .. MSI 96GT , MSI 4830 OC , ASUS 3850 x2 .. melliket vegyem ??

4830.
Ha már választani kell.

Azzal a procival nehezen.
Meg a kártya se valami csúcs, nekem 4730-am van, hasonló teljesítmény, még mindenhova elég 1440x900-ba, de sok helyen kell már lejjebb húznom a csúszkákat.
0
0
0
0
bumblebee avatar
sagesz93 írta:
bumblebee írta:

4830.
Ha már választani kell.

0
0
0
0
sagesz93 avatar
hory írta:
hello
az lenne a kérdésem hogy melyik karit lenne érdemesebb megvenni
hd 5670est v a 4730ast mer teljesitmenyben en nem latok nagy kulonbseget...

árban hogy állnak?
Nekem 4730 van. Húzható mint állat, de fogyaszt is.
HD5670 meg új technológia, alig eszik, és ugyanannyit teljesít ugyebár.
Szóval szerintem az utóbbi, mondjuk döntő lehet az ár, szerintem nem egy árkategória.
0
0
0
0
hory avatar
hello
0
0
0
0
hory avatar
hello
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:

4830.
Ha már választani kell.
0
0
0
0
bumblebee avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
😆ANONEx írta:
egy AMD Phenom II X4 940 Quad-Core Black Edition (125W), 3000MHz, BOX, socket AM2+ (Deneb) procihoz, milyen vga kell ? ami nem drága, és teljesítménye jó! (ATI)

hülyén megfogalmazott kérdés 😃
Inkább az a kérdés hogy mi az a kártya amit ez még kihajt nem?
Keret? Mert 4890-et biztos kihajtja alapon. húzva meg 5850/70-t is talán.
0
0
0
0
ReSeth avatar
egy AMD Phenom II X4 940 Quad-Core Black Edition (125W), 3000MHz, BOX, socket AM2+ (Deneb) procihoz, milyen vga kell ? ami nem drága, és teljesítménye jó! (ATI)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció