Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De a 390 el is jól jársz 50% al gyorsabb mint a hd 7970 kártyád 😀 a 8 gb videórammal nem lesz gond egy darabig 😆
De szerintem vàrj egy kicsit 😀 mert a 490 hasonló árba lesz és az màr 80-100%al lesz gyorsabb mint a hd 7970 kb durván a duplàja.
Pedig jól jönne nekik, mert elveszett az előnyük az AMD-vel szemben [LINK]
[LINK]
Azért nekem se olyan mély a zsebem, mint amilyen mélynek szeretném, hogy legyen 😆
R9 390-re még azt a közel 120-at kiadnám, de ha az új széria kijön és puff neked 150-200 akkor felejtős, és inkább maradnék ennél a kártyánál.
Tervezem lecserélni a 7970-et egy R9 390-re. Csak ahogy nézegettem videókat, játékteszteket nem úgy vettem észre, hogy hú de nagy teljesítménynövekedést érnék el a cserével. (Jobban belemerülni még nem volt időm)
Na most akik kicsit jobban értenek a dologhoz, tőlük kérdezném, hogy megérné-e beruházni rá avagy sem.
Most ilyenem van: SAPPHIRE Radeon HD7970 Vapor-X 3GB
És ilyet néztem: MSI R9 390 GAMING 8G R9 390 8GB GDDR5 PCIE
Gépem többi adata megtalálható a profilomban.
Köszi a segítséget.
Ezek is általában kivételes esetek voltak.
Spoiler!
FX5500al shader problémám volt sok DX9 játéknál (Bár ez lehet inkább az FX-ek hardveres hiányosságának tulajdonítható)
Viszont az nvidia driver jobban párhuzamosítva van, jobban működik több szálon, és nincs is szüksége pl. async compute-ra mint az amd-nek. De biztos néztél már benchmarkokat, és azok valós teljesítményt mutatnak. Tehát a 360 elvileg erősebb kéne hogy legyen de a driverek kevesebbet tudnak kihozni belőle.
Viszont elmesélek egy sztorit az én GTS 450-emről amikor először feltelepítettem a win8-at és legújabb nvidia drivert és 2 napig be volt kapcsolva a gép. Beindítottam a LoL-t és nézem a megszokott 60 fps helyett 12-15 van. Nem értettem mi lehet a baj. Utúlag kiderült és ezt utána többször is eljátszotta hogy sok inaktivitás után ugye amikor a kártya energiatakarékosság céljából leveszi az órajelet, néha "elfelejti" azt visszaállítani, még akkor is ha egy 3d programot futtatok ami pedig erre kellene hogy késztesse. Így történt hogy a GTS 450-em 783 Mhz-s órajel helyett 50 Mhz-es órajellel futtatta a LoL-t ~15fps-el! 😃
2. 6670 Nem igazi ddr5-ös kártya. Igen van belőle ddr5-el szerelt verzió is, és igen jobban teljesít mint a ddr3-as, de nem ugyanaz a tier mint a 7770 amiből Csak ddr5ös verzió létezik.
3. 7000-es Radeonok az új GCN architektúrára épültek, ami sokkal többet nyújt nem beszélve a DX12 és WIN 10 támogatásról ami a 6000-eseknél már elmarad.
Döntsd el te mi éri meg jobban.
A gépem😜roc.:Intel Core i3 540 3.07GHz,Ram:4GB,Videokártya :ATI Radeon HD 5770,Alaplap:Gigabyte P55A-UD3.A videokártyát szeretném cserélni jobbra 50000 ezerig.Milyet vegyek amelyik jó az alaplaphoz is?
Tapasztalataim alapján kb. olyan erős mint a HD7970, néhol több FPS-t hozott, néhol kevesebbet. Játékfüggő igazából, de nagyon jó kártya.
Kinéztem egy használt Evga GTX 670 Superclocked 2GB GDDR5 256 bit videokártyát 33k-ért.
Szerintetek jó ez a videokártya?
És megéri ennyi pénzért?
Sapphire R7 250 1GB 11215-19-20G régebbi játékokra elegendő lenne.
Pl. COD MW1-3, COD B.O 1-2. A.C 1-3.,Crysis 1-2.,Witcher 1-2.
Más kérdés hogy azon kívül hogy win10-et lehet használni vele a 710 kidobott pénz. És mivel maga a gép már 8 éves, valószínű hogy a kártya túléli a többi komponenst, viszont utána semmi haszna nem lesz, hiszen amint írtam új processzorok szinte mindegyikében van már grafikus is és az is bőven elvégzi a dolgot, főleg irodai munkára.
Esetleg még fontolóra lehet venni használtan gt 430/gt 610 vételét, lehet hogy fele annyiért megkapod, de ezek a kártyák is támogatva vannak win 10 alatt.
Erre a gépre már sokat nem szeretnék költeni 8 éves, rendelkezem egy felső kategóriás laptoppal
is.
Csupán azt szerettem volna megtudni hogy a régi vga kártya helyére fizikailag illeszthető -e Geforce_Gt_710 vagy 720.
8 éves asztali gépembe GigaByte GV-RX345256H 256MB (ATi Radeon HD 3450 Pro) VGA kártya van a , szeretném lecserélni Nvidia_Geforce_Gt_710 vagy 720 ra.
Szeretném megkérdezni hogy csereszabatos-e.? kizárólag irodai,célra illetve netezésre kell a gép.
Win 10-et a régi VGA kártya nem tudja,mivel nincs hozzá már frissítés, ezért szeretném lecsrélni.