Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
apetit1989 avatar
Lehet, hogy túl sok mindent akar egyszerre indítani betöltéskor a gép. Próbálj meg négány nem feltétlenül szükséges programot kiiktatni az msconfig-ban, hogy ne induljon automatikusan a windows betöltésekor.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Kb fél óráig indítgattam újra, és beadta sokadjára az asztalomat....

Valahogy ezt a hibát nem tudom megelőzni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nyisd meg a task manager-t, és próbáld manuálisan elindítani az explorer.exe -et.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEm tölt be az asztalom, ideiglenes asztalt tölt be a rendszer.
Biztonsági mentésem, vagy rendszervisszaállítási pontom nincs, így nem tudom visszaállítani a gépet.

Mitévő legyek?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sziasztok, olyan oldal kellene nekem mint a techpower up, csak éppen CPU oldalról, olyan kell, aminek a végén van performance summary.
0
0
0
0
Devis avatar
ugyanúgy kell kb biosban
0
0
0
0
no avatar
Sajnos nem értem,mert az MSI alaplapot nem mutatják be...
0
0
0
0
no avatar
Hello!Segítenétek,hogy hogy kell feloldani 2 magot az én procimban? Lécci nagyon fontos.
0
0
0
0
kenedi98 avatar
Srácok mi a véleményetek a INTEL Core i5-2300 processzorról?
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hát akkor maradni fog a sima bios frissítés, majd megoldom valahogy. 😀

Köszi mindent.
0
0
0
0
Cooley avatar
Sanchez írta:
Cooley: Hmm, értem köszi. 😀 Bios frissítést nem nagyon szeretnék, mert semennyire nem értek hozzá, és nem szeretném megölni a lapom. 😃

Még egy kérdésem lenne, hogy Asushoz nem létezik véletlen grafikus felületű bios frissítő? Tehát nem biosban kell turkálni, hanem program végzi... Remélem érted, hogy mire gondolok.

A BIOS firmware-es alaplapok nem támogatják az UEFI-t, úgyhogy nem létezik. :/ Szerintem majd az asrock aktivizálja magát, aztán kiad valami kókány szart, hogy a sok paraszt azt vegye, de igényes alaplapokhoz csak akkor van/lesz grafikus felületű firmware, ha azt az alaplap is támogatja (jelenleg csak a P67/Z68/X79 chipszettes alaplapok).
0
0
0
0
Sanchez avatar
Cooley: Hmm, értem köszi. 😀 Bios frissítést nem nagyon szeretnék, mert semennyire nem értek hozzá, és nem szeretném megölni a lapom. 😃

Még egy kérdésem lenne, hogy Asushoz nem létezik véletlen grafikus felületű bios frissítő? Tehát nem biosban kell turkálni, hanem program végzi... Remélem érted, hogy mire gondolok.
0
0
0
0
Cooley avatar
Sanchez írta:
Sziasztok!

Hamarosan szeretnék beruházni egy AMD Phenom II X4 955 3.20GHz-es procira.

Az alaplapom: ASUS M4N68T-M

A gyártó honlapján ( [LINK] ) megnéztem, hogy ez az alaplap pontosan milyen fajta procikat tud kezelni. Szerencsére amit kinéztem tudja. Most egy AMD Athlon II x2 255 3.10GHz van. Ehhez a procihoz 0204 verziójú bios verzió szükséges. Elvíleg az x4-eshez is az asus szerint. Viszont két féle ilyen procit látok a honlapon, annyi különbséggel, hogy az egyiknek a leírásába: (HDZ955FBK4DGI),3.2GHz,125W,rev.C2,SocketAM3,Quad-Core

C2 van, a másikéba pedig C3. A C3-nak viszont már nem ez a bios verzió szükséges.

Ez a C3 meg C2 mi akar lenni? 😃

Előre is köszi a válaszokat! 😀

Sztepping. Ha most veszel újonnan, C3-at kapsz, de a biosfrissítés egy kb 1perc + újraindításos procedúra, és nem bonyolult. 😀
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!

Hamarosan szeretnék beruházni egy AMD Phenom II X4 955 3.20GHz-es procira.

Az alaplapom: ASUS M4N68T-M

A gyártó honlapján ( [LINK] ) megnéztem, hogy ez az alaplap pontosan milyen fajta procikat tud kezelni. Szerencsére amit kinéztem tudja. Most egy AMD Athlon II x2 255 3.10GHz van. Ehhez a procihoz 0204 verziójú bios verzió szükséges. Elvíleg az x4-eshez is az asus szerint. Viszont két féle ilyen procit látok a honlapon, annyi különbséggel, hogy az egyiknek a leírásába: (HDZ955FBK4DGI),3.2GHz,125W,rev.C2,SocketAM3,Quad-Core

C2 van, a másikéba pedig C3. A C3-nak viszont már nem ez a bios verzió szükséges.

Ez a C3 meg C2 mi akar lenni? 😃

Előre is köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
meszes17 avatar
én a vistaban kezdo vagyok es nemtudom hogy kell bealitani a netet,nem ismeri fel...
cannot find any network,es nem latt semmi netet,semmi kapcsolodas nincs,win7en megy rendesenm eg linuxon si...
akinek vistajan van net az leci segitsen mar segithetne...koszonom
0
0
0
0
Ducky avatar
DHCP Client ListHost Name IP Address MAC Address Expired Time

Muki-PC 6 day(s) 23 hr(s) 31 min(s) 20 sec(s)
simi-PC 6 day(s) 21 hr(s) 44 min(s)
nokiamb 6 day(s) 23 hr(s) 56 min(s)

d-link dir-300 router. az ip és mac címet biztonsági okokból nem adom meg..tehát pl a muki-pc bérleti időszaka lejárt és lelassul ilyenkor a net.de amikor rámegyek h DHCP renew minden jó. továbbá wifin ipad-el nem tudok youtube videót nézni mert akad. 15megás netem van és speedtest-net-et lefuttatva megvan a teljes sávszéll, tehát a router a ludas. továbbá idegesít h nekem kell dhcp renew, és sokszor lejár..h lehetne megoldani h mindig jó legyen...?
0
0
0
0
humerot avatar
Mit kellene állítani ahhoz hogy a ht 2000 legyen ne 1000 ? és annak van e valami jelentősége ?
[LINK]
0
0
0
0
wdavid avatar
Cooley írta:
looserking írta:
Graphics Specifications
Processor Graphics Intel� HD Graphics 3000
Graphics Base Frequency 850 MHz
Graphics Max Dynamic Frequency 1.1 GHz
Intel� Quick Sync Video Yes
Intel� InTru™ 3D Technology Yes
Intel� Insider™ Yes
Intel� Wireless Display No
Intel� Flexible Display Interface (Intel� FDI) Yes
Intel� Clear Video HD Technology Yes
Dual Display Capable Yes

HD3000 szal sztem 512mb (ahoz képest annyit tud mint 1 HD5770 😆😉

Az iGPU-knak nincs saját videomemóriájuk, a rendszermemóriából zabál. Ekkora marhaságot meg ne mondj, hogy annyit tud, mint egy 5770, mert fele annyit se tud... Sőt a lóf*szt a felét, a tizedét alig tudja!

köszi Cooley 😃 Intel téren teljesen új vagyok eddig csak AMD gépem volt ezért lehet h néha baromságokat kérdezek 😃 találtam olcsón 8 giga ramot szóval annyi lesz a gépbe úgyhogy zabálhatja ha ahhoz van kedve 😆 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Rendben akk nézek bele RAMot is.
0
0
0
0
Devis avatar
h fizikailag bele megy-e azt nem tom, de hogy nem fogja bevenni az biztos
0
0
0
0
akos328 avatar
MSI 760GM-P23 (FX) AM3+ ATX alaplap (760GM-P23 (FX))
Van ez az alaplap. Azt írja támogatott memóriatípusok DDR3, 800/1066/1333Mhz, nekem DDR2-es 800 Mhz moduljaim vannak, ezeket beveszi, vagy fizikailag nem megy bele a DDR2- a DDR3-ba?
0
0
0
0
Cooley avatar
looserking írta:
Graphics Specifications
Processor Graphics IntelŸ HD Graphics 3000
IntelŸ Quick Sync Video Yes
IntelŸ InTru™ 3D Technology Yes
IntelŸ Insider™ Yes
IntelŸ Wireless Display No
IntelŸ Flexible Display Interface (IntelŸ FDI) Yes
IntelŸ Clear Video HD Technology Yes
Dual Display Capable Yes

Az iGPU-knak nincs saját videomemóriájuk, a rendszermemóriából zabál. Ekkora marhaságot meg ne mondj, hogy annyit tud, mint egy 5770, mert fele annyit se tud... Sőt a lóf*szt a felét, a tizedét alig tudja!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
looserking írta:
hát az is 850MHZ 4400MHZ de az integrállt vga-któl am sem kell sokat várni 😃

pl A8 3850től sem?
0
0
0
0
wdavid avatar
looserking írta:
Graphics Specifications
Processor Graphics Intel� HD Graphics 3000
Intel� Quick Sync Video Yes
Intel� InTru™ 3D Technology Yes
Intel� Insider™ Yes
Intel� Wireless Display No
Intel� Flexible Display Interface (Intel� FDI) Yes
Intel� Clear Video HD Technology Yes
Dual Display Capable Yes

hát én is kb 512esre tippeltem 😃 hát nem tudom h tud e annyit, mert BF3at csak 1024es felbontáson low beállításokkal vitte egy videón amit néztem, 5770 sztem jobban vinné azért hehe 😀
0
0
0
0
no avatar
Sajnos visszatért az akadozási problémám... 😕
Épp néhány napja szereztem eredeti win7-et...
Szerintetek ha formatálom a lemezeket és az eredeti Windows 7 rendszert rakom fel megszűnik a probléma? 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
a core i5 2500K IGPje hány megás?
0
0
0
0
Klaas avatar
Köszi a gyors választ😀 Akkor bekell szerezne egyet hamarosan 😀 De jövő évig remélem kihúzza mert most ünnepek miatt nem nagyon lesz rá keret ...
0
0
0
0
Osynho avatar
klaas20 írta:
Sziasztok 😀 Valaki legyenszíves és kukkantson rá a gépemre hogy az a (tudomásom szerint fos) tápegység bírja e a gépemet , mert ha nem akkor cserélem mihamarabb , és nem szeretném ha elviné az egész gépem :SSS

Hát az csereérett. 😕 Egy minőségi 300W-os viszont szépen elvinné.
0
0
0
0
Klaas avatar
Sziasztok 😀 Valaki legyenszíves és kukkantson rá a gépemre hogy az a (tudomásom szerint fos) tápegység bírja e a gépemet , mert ha nem akkor cserélem mihamarabb , és nem szeretném ha elviné az egész gépem :SSS
0
0
0
0
niteforce avatar
az jó hír 😀
nincsmit 😀
0
0
0
0
no avatar
niteforce

A virusírtós töredezettmentesítős dolog szemmel láthatóan működik nagyon szépen köszönöm! (a vírusírtó majd 3000 hibát talált a fájlokban de ki is javította) 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
jumbo írta:
Csak egy észrevétel.Ha poros,piszkos,magyarán túlmelegszik a rendszer,akkor kikapcsol.Nem szaggat a játék meg ilyenek,hanem egyszerűen leáll a gép.

végezd el a másik vinyora is a vizsgálatot

Először csak önvédelmi módba lép a CPU amitől nagyon lelassul a rendszer.
0
0
0
0
jumbo avatar
Csak egy észrevétel.Ha poros,piszkos,magyarán túlmelegszik a rendszer,akkor kikapcsol.Nem szaggat a játék meg ilyenek,hanem egyszerűen leáll a gép.

végezd el a másik vinyora is a vizsgálatot
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a gyors választ!😀
Kipróbálok minden javaslatot, remélem jó lesz!

Szerk.:

Meghibásodás várható - Attribútum: 3 Spin Up Time, Működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő. Motor ill. csapágy problémára utalhat.
A lemez felületén található 6 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.

Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

Ezt írja nekem a HD Sentinel a 750Gb-os Samsungra (erre már a windows is felhívta a figyelmem nem egyszer de ennyire nem akadoztak rajta a dolgok)...de mikor kihúztam és a másik a 120GB-os merevlemezt használtam csak akkor is ugyanúgy akadoztak a dolgok rajta.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem biztos hogy hiba, lehet egy vírus is, de elég lehet egy gép takarítás is.

Legelőször ha poros a géped takarítsd ki, procin, GPU-n cseréld a pasztát ha kell.
Nézd meg a HD Sentinel nevű programmal a merevlemezek állapotát.
Utána ha azok jók, akkor futtass egy vírusirtást.
Ha egyik sem a hiba forrása, akkor lehet hogy valami tönkrement a windowsodban, telepítsd újra.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az utóbbi napokban elkezdtek szaggatni nálam olyan játékok amiknek nem kellene és régen tökéletesen futottak.
Olyan ütemben akadoznak a cuccok ahogyan tölt a merevlemez (látom az állapotjelzőt hogy tölt és hallom is a winchestert ahogy küszködik). 2 merevlemezem van és bármelyiken próbálom mindkettőn ez a probléma.
Lehetséges hogy már mind2 Winchester cserére szorul így hirtelen (Samsung 750GB + Samsung 120GB) vagy egy op. rendszer újratelepítés is elég?
Köszi a választ! 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Revengex írta:
Devis írta:
hát berakod a 64 bites dvd-ét, arról bootolsz, és az installerben törlöd (formázod) az összes particiót

És ha nem ismeri fel a dvd-t?

akkor pendrive-on
0
0
0
0
Revengex avatar
Devis írta:
hát berakod a 64 bites dvd-ét, arról bootolsz, és az installerben törlöd (formázod) az összes particiót

És ha nem ismeri fel a dvd-t?
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
Revengex avatar
Devis írta:
Revengex írta:
Megszeretném kérdezni, h h lehet 32bites rendszerre 64 bitest telepiteni? Azt irja h nem komp. pedig de az...
Ötlet?

32 bitről 64-re nem lehet frissíteni. csak úgy hogyha a 32-t törlöd helyére a 64-et felrakod

És h is kell letörölni az előzőt?
0
0
0
0
humerot avatar
elhiszem hogy ha belenne nyomva mind a 3/4 mag akkor előjönnek a hibák és azért van kikapcsolva de ha bekapcsolom az ucc-t ugy bekapcsol mind a 4/3 mag de kikapcsolom utána a az ucc el bekapcsolt magokat és ugyanugy előjönnek a hibák mint ha 4 magon menne pedig csak 2 ön megy
0
0
0
0
Devis avatar
Revengex írta:
Megszeretném kérdezni, h h lehet 32bites rendszerre 64 bitest telepiteni? Azt irja h nem komp. pedig de az...
Ötlet?

32 bitről 64-re nem lehet frissíteni. csak úgy hogyha a 32-t törlöd helyére a 64-et felrakod
0
0
0
0
philips20 avatar
kenedi98 írta:
4x4Gb-ram mennyivel terheli le jobban a alapot mint 2x4-Gb ?

semennyire nem terheli, csak felesleges
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
semennyire nem terhel azér van a ram foglalat hogy rakjanak bele ramot
0
0
0
0
kenedi98 avatar
4x4Gb-ram mennyivel terheli le jobban a alapot mint 2x4-Gb ?
0
0
0
0
Revengex avatar
Ötlet?
0
0
0
0
Devis avatar
lehet h azok a magok nem véletlenül lettek letiltva 😀
0
0
0
0
humerot avatar
az 1066 ossal gyors de van képhiba is és ott a prime hibeüzenet nélkül leáll probáltam ugyanezeket magkikapcsolásokkal hogy 3 magon de nem kikapcsoltam minden magot ugyelvileg 1 magon kéne mennie de előjönnek ugyanazok a hibák mint 4 vagy 3 magon probáltam azt hogy a 3. vagy negyedeik magot leállitom de semi aztán csináltam most egy képet a primerol ugy hogy mind a 4 mag on és mindkét ram is bentvan nemkaptam képhibet de a prime futás közbe mig lenem állt az 1 mag 3 szor omlott össze a képernyőillesztő(abbol is a legujabb van fent) [img]http://kephost.hu/share-E064_4ECCFB70.html[/img]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
humerot írta:
olvastam neten hogy ehhez a magfeloldásos cucchoz legalább sb 710 es déli híddal szerelt alaplap kel ez igaz ? és ha igen akkor lehet hogy nálam ezért nem működik rendesen a + 1/2 mag ?
Alaplapom: AsRock N68C-S UCC

Nem azért. Lehet az is hogy a lap már nem bírja a több magot mert csak 95w ig támogatja a procikat illetve az sb710 en van feloldó de ha raknak más lapra is mint a tiedre akkor az is tökéletes
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció