Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szasztok szerintetek egy Sapphire ATI Radeon HD 2600 XT jó az alaplapomhoz?
Ha AGP slotos a VGA akkor jó !
Helló!!
Nekem 20-25ezer körül kéne valami jó VGA!!!
Milyet tudtok ajánlani????
Előre is kösszi!!!
Ebben az árban a Radeon 5670-et tudom ajánlani (dx 11-es)
A GTS 250 ettől jóval erősenn, ha hozzájutsz 25 alatt...
Nekem 20-25ezer körül kéne valami jó VGA!!!
Milyet tudtok ajánlani????
Előre is kösszi!!!
a döntést kérem indokolni 😀 és ha lehet ne azzal h ilyen-meg olyan párti vagyok... 😉
sziasztok lenne egy kérdésem nekem van 1 galaxy 9600gt video karim azt el akarnák velem cserélni egy ilyen
kártyára SAPPHIRE HD 4730 512MB GDDR5 PCI-E 750/3600MHz az a kérdés hogy megéri-e
válaszokat előre is köszönöm
kb 5%-al erősebb a 4730 a 9600GT-től
[LINK]
itt egy teszt van amikor a 9800gtx et is beéri...jó kis kari.
Nagyon nem egyszint a 4730 s a 9800GTX a GTX kb 20%-al erősebb!
itt egy teszt van amikor a 9800gtx et is beéri...jó kis kari.
kártyára SAPPHIRE HD 4730 512MB GDDR5 PCI-E 750/3600MHz az a kérdés hogy megéri-e
válaszokat előre is köszönöm
Szerintetek melyik éri meg:
1: Gainward GeForce GTX460 768MB PCIe 40e ft
2: Gainward GeForce GTX460 Golden Sample 1024MB 46e ft
3: Palit GeForce GTX460 Sonic 1024MB PCIe 44e ft
5: Sapphire Radeon HD5670 512MB ebből kettő lenne 40e ft
+5-8ezret írt. Ezért kapna egy modernebb (dx11,stb), erősebb, kevesebbet fogyasztó, kevésbé melegedő, halkabb és valószínűleg jobban húzható kártyát, ami ráadásul új is lenne 😀 Szerintem a 768-as is megérné 😃
Az 1 gb-os mégegyszer 5-8 ezer lenne, ezért kapna max 10% többletet, ami főleg értelmetlenül magas felbontásoknál és 8X AA-nál jön elő.
Másrészt több, mint valószínű, hogy énis 1gb-osra váltok (vagy 6850re) 😂😉
jhaaa +5 v 8 ezer, akkor nem szóltam, akkor megéri még a 768-as is!😀
bocsesz
Az 1 gb-os mégegyszer 5-8 ezer lenne, ezért kapna max 10% többletet, ami főleg értelmetlenül magas felbontásoknál és 8X AA-nál jön elő.
Másrészt több, mint valószínű, hogy énis 1gb-osra váltok (vagy 6850re) 😂😉
itt egy összehasonlitó táblázat 😀 de ha GTX460 akk sztem egy 1GB-os verzió jobb vétel lenne 😉
[LINK]
én ezt a tesztet olvastam... ha nem melegedne és nem fogyasztana olyan sokat a GTX470 akk lehet az lenne, de valahogy én is a HD6870 felé hajlok 😉 persze nem biztos h lesz belőle vmi... mert ugy néz ki h elszállt a HD4870-em, vagy meg tudják csinálni vagy nem, és mivel nem gyártják ezért ha belemennek akk ráfizetéssel elhoznék egy HD6870-et 😀 januárba meg lehet átállok a "sötét" oldalra 😀 már rég fontolgatok egy AMD rendszert, legeht kipróbálok egy AsRock 770 Extreme, x6 1055T, Geil Black Dragon 4GB 1600MHz, HD6870 konfigot 😆 😂
off: erről vélemény? jöhet a profilomba 😀
ütős lenne az biztos😉
én ezt a tesztet olvastam... ha nem melegedne és nem fogyasztana olyan sokat a GTX470 akk lehet az lenne, de valahogy én is a HD6870 felé hajlok 😉 persze nem biztos h lesz belőle vmi... mert ugy néz ki h elszállt a HD4870-em, vagy meg tudják csinálni vagy nem, és mivel nem gyártják ezért ha belemennek akk ráfizetéssel elhoznék egy HD6870-et 😀 januárba meg lehet átállok a "sötét" oldalra 😀 már rég fontolgatok egy AMD rendszert, legeht kipróbálok egy AsRock 770 Extreme, x6 1055T, Geil Black Dragon 4GB 1600MHz, HD6870 konfigot 😆 😂
off: erről vélemény? jöhet a profilomba 😀
Valamelyikben pedig a 6870 húz el,de nem annyira,mint a 470. Kövi hónapban Ati-t veszek,mégha az nVidia jobb is😀
A GF100 egy elsietett konstrukció, az nvidia nagy lemaradásban volt, ezért ki kellett adnia. Iszonyat fogyasztás, melegedés, zaj és ár. Utóbbit kénytelenek voltak csökkenteni, viszont így minimális a haszon 1-1 vga-n (a vásárlókat ez persze nem zavarja 😀 )Alapjában véve jó vga-k ezek, de láthatjuk, hogy pár hónapra rá jött is a váltás. A GTX460,580-al kellett volna kezdeni már az elejétől fogva... Physx ide vagy oda, én a 6870-et venném, a sebességkülönbség pedi annyira minimális a 2 kártya között, hogy kár is róla beszélni.
Kmisi99: Láttam ezt a videót, de mindig fenntartásokkal kezelem a hasonló teszteket. A fórumokba belinkelt konkrét tesztek jobban érdekelnek 😀
[LINK]
Tudtommal pedig a 470es az erőssebb,és ha azt veszed,hogy marhasok az nVidia Only game,akkor nem is kell rajta gondolkodni, főleg,hogy ott van a PhysX is.
igen erősebb 3%-al 😃, az kb játékonként 1 max 2 fps!
Viszont valóban több az nvidia only game talán így érdemesebb a gtx470, bár melegedik rendesen meg sokat is fogyaszt az a baj!
Tudtommal pedig a 470es az erőssebb,és ha azt veszed,hogy marhasok az nVidia Only game,akkor nem is kell rajta gondolkodni, főleg,hogy ott van a PhysX is.
Azért nem olyan egyszerű dönteni egy 460SOC és egy 6870 között 😀 Az alap 460as valóban a 6850 körül mozog, de egy gyárilag rendesen megtuningolt (tehát garantált órajelű) 460 eléggé hasonlóan teljesít, mint egy 6870. Persze utóbbit is lehet húzni, de az sosem garantált + a Barts gpu eléggé ki van hegyezve, nem sok tartalékot hagytak benne. Emellett ott van a fogysztás és az egyéb képességek (physx, eyefinity, stb) kérdése. Én a 6850 és sima GTX460 között őrlődök, de kb 2 hónap, mire megveszem, addig elválik, melyik legyen 😃
Ezt a videót érdemes megnézned! [LINK]
E szerint processzor gyártó függő hogy melyik az erősebb
nem tudok dönteni a GTX470 és a HD6870 között...
nagyjából egy szinten vannak, csak picivel (5%-al) erősebb a HD6870, de a PhysX a GTX470 felé billenti a mérleget 😀 segitsetek 😃 ha minden igaz egyenlőre egy Asus P5QL-Pro lapba és egy E7500-as proci mellé kerülne, késöbbiekben pedig egy AsRock 770 Extreme3 lapba és egy 1055T vagy 1075T proci társaságába...
ja a 6870 az erősebb a gtx460 kb olyan erős mint egy 6850
akk most melyik a jobb?😃
Hatvannyolchetven
akk most melyik a jobb?😃
Hatvannyolchetven
2ponton is jobb. És ha te még tuningolod is akk 100x jobb lesz
GTX460
[LINK] Ez milyen?
Jó
Jó azt tudom De atit sosem csíptem és amugy is Intel core procim van és ahhoz inkább nvidia párosítás illik😀
Ez csak én véleményem..
Ez egy baromság(már bocs) hogy intel az nvidia-val jó, AMD meg ATI-val!
ezt felejtse el szépen mindenki!
Amúgy ha még picit hozzá dobnál akkor kijönne egy gtx 460 ami meg agyonveri a gts450-et szerintem gondold meg!