Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothricsi95 avatar
Mondjátok már meg pls., hogy mi a franc az a CUDA 😃
GPU-Z-nél látom nekem be van pipálva de mire jó mégis ?
Vagy jó ha ki van pipálva ?
0
0
0
0
aknakukac avatar
berki_zsolt írta:
aknakukac írta:
Sziasztok!Nos,az a helyzet,hogy bevittem szervízbe a gépem mert szarakodott(kéhalál bekapcsoláskor)és azt mondta a szervizes srác,hogy lehet h a vidikari a ,ludas de még nem 100%.Szóval ha már végleg tönkremegy a kártyám,akkor azt szueretném kérdezni,hogy valami nagyon olcsó kártyát(akár használtan is) nem tudnátok nekem ajánlani???Kb.6-8E Ft értékben.Sajnos most nem tudok többet rászánni.Szóval nagyon szépen kérek mindenkit ,hopgyha valami ismerőse vagy valamilye árul ennyire olcsón viszonylag jó kártyát(mundjuk ennyi pénzért nem várok csodát)akkor nagyon hálás lennék ha értesítene!Köszönöm előre is!

Ha nem találsz jobbat, nekem lesz egy eladó Asus Ati Eah 3650...
Mennyiért?Leírnád az adatait?Ja.és köszönöm szépen!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
aknakukac írta:
Sziasztok!Nos,az a helyzet,hogy bevittem szervízbe a gépem mert szarakodott(kéhalál bekapcsoláskor)és azt mondta a szervizes srác,hogy lehet h a vidikari a ,ludas de még nem 100%.Szóval ha már végleg tönkremegy a kártyám,akkor azt szueretném kérdezni,hogy valami nagyon olcsó kártyát(akár használtan is) nem tudnátok nekem ajánlani???Kb.6-8E Ft értékben.Sajnos most nem tudok többet rászánni.Szóval nagyon szépen kérek mindenkit ,hopgyha valami ismerőse vagy valamilye árul ennyire olcsón viszonylag jó kártyát(mundjuk ennyi pénzért nem várok csodát)akkor nagyon hálás lennék ha értesítene!Köszönöm előre is!

Ha nem találsz jobbat, nekem lesz egy eladó Asus Ati Eah 3650...
0
0
0
0
aknakukac avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Core2 írta:
Csakhogy az SLI nemjó megoldás hacsak nincs egy nagyon jó alapod, máskülömben teljesítménygyatra lesz.

alapod?..ezt hogy érted?..alaplap?..mert az a legjobb van az nVidia Chipsetűek közül! 😉..szal az SLi-vel nem lessz gondom! 😀
0
0
0
0
Core2 avatar
Csakhogy az SLI nemjó megoldás hacsak nincs egy nagyon jó alapod, máskülömben teljesítménygyatra lesz.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Core2 írta:
Ahány konfiguráció annyi eredmény...
Bár nekem is az 1 GB-os verzió kellene.

Nekem meg éppenhogy nem kellett az 1Gb-os verzió, mert ha veszek még 1 250-est, akkor majd lessz 1Gb mem.ám, melyet kifogok tudni használni, de 2Gb-ot nem nagyon tud semmilyen játék kihasználni!..modellezni/rajzolni (SE, ACAD) meg nem modellezek durvákat, ráadásul ezek (sajna) nem CUDA-sok!
0
0
0
0
Core2 avatar
Ahány konfiguráció annyi eredmény...
Bár nekem is az 1 GB-os verzió kellene.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hááát. Eleve más konfiggal teszteltek, szóval kis felbontásnál, illetve 3D markban nem lehet összehasonlítani őket. Nagy felbontásnál és max részletességen meg inkább a Leadtek kari nyer, illetve hibahatáron belül van a különbség. Azonos specifikációjú kártyának ugyan annyit kell mennie gyártótól függetlenül. Nem igazán adhat ki valaki olyan 250GTS-t ami lassabb, mint a gyártó által meghatározott érték. Amelyik meg gyorsabb, az OC verzió.
0
0
0
0
KissLucifer avatar
http://hardver-teszt.hu/vga-k%C3%A1rty%C3%A1k-%C3%B6sszehasonl%C3%ADt%C3%A1sa

bocsi és nem prohardveren láttam hanem hardver-teszt😀
0
0
0
0
zsivko avatar
KissLucifer írta:
Néztem a prohardvert. Én azért is vettem asus 250GTS-t,
mert az 512MB-al kevesebb memóriával is jobban ment a teszteken mint a leadtek-é. Tényleg ekkora különbség lehet két gyártó kártyái között??? Mert a honlapjukat megnézve nem láttam különbséget köztük. És nem kinézetre gondoltam😃
Most az asszony gépébe tettem egy ilyen gts 250 512mb és bánom hogy nem egy 1gb vettem. mert ezt a kártyát nagyon könnyen lehet tuningolni, de ramot nem lehet bele tenni.
0
0
0
0
Core2 avatar
KissLucifer írta:
mert az 512MB-al kevesebb memóriával is jobban ment a teszteken mint a leadtek-é. Tényleg ekkora különbség lehet két gyártó kártyái között??? Mert a honlapjukat megnézve nem láttam különbséget köztük. És nem kinézetre gondoltam😃

A két gyártó az csak forgalmazó. És vannak külömbségek, mivel az egyik forgalmazó tuningol rajta, más hűtőt tesz rá, és máris jobban veszik.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
KissLucifer írta:

Véletlenül nem OC-st vettél? 😀..mert így érthető hogy lenyomja a nagyobb mem.mel felszerelt 250-est! 😀
0
0
0
0
KissLucifer avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Az a baj, hogy ha minden gyártó a referencia cuccokat használja, azt hiába teszteled, mivel ugyanaz, csak a matrica más rajta 😃 Ezért felesleges -szerintem- azt nézni hogy melyik a legjobb gyártó. Az már más kérdés hogy melyik módosítja a legjobban a kártyákat.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
KissLucifer írta:
Olyan kérdésem lenne, hol találok olyan összehasonlítást, ahol különböző gyártók ugyanolyan tipusú videókártyáinak teljesítményét írják le azonos memóriával???

Egy ilyen összehasonlításnak nincs sok értelme mert kindegyik ugyan annyit tud legyen az sapphitre vagy xfx vagy akármi csak az a külömbség hogy van amelyik gyártó kiad tuningolt kártyákat is és van amelyik gyártó egyedi hűtést rak rá ami nagyon jó pl sapphire vaporx asus glaciator meg az msi nak van pár jó hűtése csak nem tudom a nevét😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
KissLucifer írta:
Olyan kérdésem lenne, hol találok olyan összehasonlítást, ahol különböző gyártók ugyanolyan tipusú videókártyáinak teljesítményét írják le azonos memóriával???

Ezt viszonylag nehéz megtalálni, több tesztet is kell nézni! ÉN pl.: elég nehezen találtam rá, hogy a 4850-esek között a Sapphire a legmegnyerőbb választás, mert az hűtésmódosított, és nagyon halk! A többi gyártó csak referencia 4850-eket ad ki.
0
0
0
0
zsivko avatar
KissLucifer írta:
nem tudom de nézd meg a prohardver.hu és ipon.hu.
0
0
0
0
KissLucifer avatar
0
0
0
0
tomtiraz avatar
Így van a kártyára nem passzol a csati csak a tápról lehet etetni,akkor szerinted nem is működik így a pwm?Igazából nem nagy gáz mert elméletileg max fordulaton is halk az arctic hűtő.
Különben nagyon köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
zsivko avatar
tomtiraz írta:
zsivko írta:
tomtiraz írta:
Sapphire 4670-es kártyán szeretném a gyári hűtést lecserélni egy Arctic Accelero L2 Pro típusú bordára.A kérdesem az lenne hogy a gyári hűtő venti magáról a kártyáról kapja a kakaót az újon pedig nincs olyan csati ami oda illene,gondolom a tápról kellene táplálni ,de a kapott csatlakozók közül melyiket kell csatlakoztatni?Az egyik csati 12v a másik 07v,tehát melyiket?

ami neked jobb a 0.7v az kisebb fordulaton megy, de ha játszasz akkor dugd át menet közbe a 12v-ra hogy jobban hűtsön

Köszönöm.
Az új hűtő pwm rendszerű ,akkor valószínüleg saját maga állítja a fordulatot?Vagy kell valamit állítani a biosban mint a cpu hűtőnél?

ha jó láttam akkor te nem tudod a kártyára dugni a ventilátort csak a molex tápcsatlakozóra. és átdugdosással tudod csak álitani a fordulatokat
0
0
0
0
tomtiraz avatar
zsivko írta:
tomtiraz írta:
Sapphire 4670-es kártyán szeretném a gyári hűtést lecserélni egy Arctic Accelero L2 Pro típusú bordára.A kérdesem az lenne hogy a gyári hűtő venti magáról a kártyáról kapja a kakaót az újon pedig nincs olyan csati ami oda illene,gondolom a tápról kellene táplálni ,de a kapott csatlakozók közül melyiket kell csatlakoztatni?Az egyik csati 12v a másik 07v,tehát melyiket?

ami neked jobb a 0.7v az kisebb fordulaton megy, de ha játszasz akkor dugd át menet közbe a 12v-ra hogy jobban hűtsön

Köszönöm.
Az új hűtő pwm rendszerű ,akkor valószínüleg saját maga állítja a fordulatot?Vagy kell valamit állítani a biosban mint a cpu hűtőnél?
0
0
0
0
zsivko avatar
tomtiraz írta:

0
0
0
0
tothricsi95 avatar
dominici írta:
köszike😀

Szívesen 😃 GOOGLE mindenre képes 😉
0
0
0
0
dominici avatar
Lenne egy kérdésem az Ati radeon 9600-nak milyen a pixel shadel verziója?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
jó régi és gyenge..
meg inkább laptopokba szokott ilyen vga lenni.
0
0
0
0
no avatar
ATI Radeon® X200 ez jó videó lártya?
0
0
0
0
tomtiraz avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A 4870 nél alapjáraton ezek normális értékek?
gpu órajel 500
gpu mem 900
Én kicsit soknak találom úgy hogy szinte csak a böngésző meg 1-2 progi megy
0
0
0
0
Osynho avatar
Remélem hasznos is😆
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Köszi 😃 Vicces volt 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A HD4670-nek nem tudja valaki véletlenül a Shader modell számát ?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az ilyen gyenge kártyáknál semmit nem számít
0
0
0
0
twoKgames avatar
sztem a 8500GT, de ez is attól függ milyen márkájút veszel, mert van amelyiknek 1 GB és van amelyiknek fél Gb a memóriája...
0
0
0
0
Gabor200 avatar
Sziasztok! Szerintetek érdemes-e feltenni a vidkarira ezt a ATI Catalist 10.4-et? A videókártyám ATI RADEON HD 4650 OC
0
0
0
0
Ricko avatar
árban mennyi a különbség? de lehet a G210
0
0
0
0
Osynho avatar
Minek neked 1gb-os vga? A Vram mennyisége a fontos, vagy a teljesítmény? A Radeonok nevében a 2. szám utal a generáción belüli "osztályra", 6-os a középosztály, szal a te általad nézett vga-k nemsokra valók, még akkor sem, ha 5 gb ddr2 ram van rajtuk. Vegyél 5870est, az 1gb-os és eldöcög rajta minden 😂
0
0
0
0
Ricko avatar
igen az ATI RADEON HD az jó a gémek futatására de inkább vegyél HD4850,4870,5850,5770
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Inkább veszek egy új gépet nem az osztálytársamét. Csak azt nem tom h melyik Ati Radeon HD alkalmas játékra amiből van 1024 es is ? KB úgy 10000-15000 Ft ból.
Légyszi vmi tippet , mert először egy 4350 re gondoltam de hallottam h az nem vmi jó játékra... Most egy 5450 en gondolkozok h az jó lesz-e ? Am ennek mennyi a Pixel és Vertex shader verziótja ?
0
0
0
0
planbmokus avatar
gyenesmartin írta:
Koppy96 írta:
Ok tom h nem csak az számít h mekkora. de é egy 1024 esre gondoltam .Mert ami most benne van a gépbe az megfelelne arra amit fentebb írtam ? ( egy 6600 Gt 1024 mb-s) Am a Hd 5870 az 334 mm2 meg amúgyis 100000 ft egy ilyen nekem meg kb 10000-15000 ft lenne rá
Nem az a szám meg nem is neked ajánlottam.Hanem, hogy milyen hosszú az a kártya mert a gépházamba max 29cm-es kártya fér be.

11,5 " = 29,21 cm. Necces... Tudsz képet linkelni a házadról?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Koppy96 írta:
Ok tom h nem csak az számít h mekkora. de é egy 1024 esre gondoltam .Mert ami most benne van a gépbe az megfelelne arra amit fentebb írtam ? ( egy 6600 Gt 1024 mb-s) Am a Hd 5870 az 334 mm2 meg amúgyis 100000 ft egy ilyen nekem meg kb 10000-15000 ft lenne rá
Nem az a szám meg nem is neked ajánlottam.Hanem, hogy milyen hosszú az a kártya mert a gépházamba max 29cm-es kártya fér be.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció