Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GPU-Z-nél látom nekem be van pipálva de mire jó mégis ?
Vagy jó ha ki van pipálva ?
Sziasztok!Nos,az a helyzet,hogy bevittem szervízbe a gépem mert szarakodott(kéhalál bekapcsoláskor)és azt mondta a szervizes srác,hogy lehet h a vidikari a ,ludas de még nem 100%.Szóval ha már végleg tönkremegy a kártyám,akkor azt szueretném kérdezni,hogy valami nagyon olcsó kártyát(akár használtan is) nem tudnátok nekem ajánlani???Kb.6-8E Ft értékben.Sajnos most nem tudok többet rászánni.Szóval nagyon szépen kérek mindenkit ,hopgyha valami ismerőse vagy valamilye árul ennyire olcsón viszonylag jó kártyát(mundjuk ennyi pénzért nem várok csodát)akkor nagyon hálás lennék ha értesítene!Köszönöm előre is!
Ha nem találsz jobbat, nekem lesz egy eladó Asus Ati Eah 3650...
Sziasztok!Nos,az a helyzet,hogy bevittem szervízbe a gépem mert szarakodott(kéhalál bekapcsoláskor)és azt mondta a szervizes srác,hogy lehet h a vidikari a ,ludas de még nem 100%.Szóval ha már végleg tönkremegy a kártyám,akkor azt szueretném kérdezni,hogy valami nagyon olcsó kártyát(akár használtan is) nem tudnátok nekem ajánlani???Kb.6-8E Ft értékben.Sajnos most nem tudok többet rászánni.Szóval nagyon szépen kérek mindenkit ,hopgyha valami ismerőse vagy valamilye árul ennyire olcsón viszonylag jó kártyát(mundjuk ennyi pénzért nem várok csodát)akkor nagyon hálás lennék ha értesítene!Köszönöm előre is!
Ha nem találsz jobbat, nekem lesz egy eladó Asus Ati Eah 3650...
Csakhogy az SLI nemjó megoldás hacsak nincs egy nagyon jó alapod, máskülömben teljesítménygyatra lesz.
alapod?..ezt hogy érted?..alaplap?..mert az a legjobb van az nVidia Chipsetűek közül! 😉..szal az SLi-vel nem lessz gondom! 😀
Ahány konfiguráció annyi eredmény...
Bár nekem is az 1 GB-os verzió kellene.
Nekem meg éppenhogy nem kellett az 1Gb-os verzió, mert ha veszek még 1 250-est, akkor majd lessz 1Gb mem.ám, melyet kifogok tudni használni, de 2Gb-ot nem nagyon tud semmilyen játék kihasználni!..modellezni/rajzolni (SE, ACAD) meg nem modellezek durvákat, ráadásul ezek (sajna) nem CUDA-sok!
Bár nekem is az 1 GB-os verzió kellene.
bocsi és nem prohardveren láttam hanem hardver-teszt😀
Néztem a prohardvert. Én azért is vettem asus 250GTS-t,
mert az 512MB-al kevesebb memóriával is jobban ment a teszteken mint a leadtek-é. Tényleg ekkora különbség lehet két gyártó kártyái között??? Mert a honlapjukat megnézve nem láttam különbséget köztük. És nem kinézetre gondoltam😃
mert az 512MB-al kevesebb memóriával is jobban ment a teszteken mint a leadtek-é. Tényleg ekkora különbség lehet két gyártó kártyái között??? Mert a honlapjukat megnézve nem láttam különbséget köztük. És nem kinézetre gondoltam😃
A két gyártó az csak forgalmazó. És vannak külömbségek, mivel az egyik forgalmazó tuningol rajta, más hűtőt tesz rá, és máris jobban veszik.
Véletlenül nem OC-st vettél? 😀..mert így érthető hogy lenyomja a nagyobb mem.mel felszerelt 250-est! 😀
Olyan kérdésem lenne, hol találok olyan összehasonlítást, ahol különböző gyártók ugyanolyan tipusú videókártyáinak teljesítményét írják le azonos memóriával???
Egy ilyen összehasonlításnak nincs sok értelme mert kindegyik ugyan annyit tud legyen az sapphitre vagy xfx vagy akármi csak az a külömbség hogy van amelyik gyártó kiad tuningolt kártyákat is és van amelyik gyártó egyedi hűtést rak rá ami nagyon jó pl sapphire vaporx asus glaciator meg az msi nak van pár jó hűtése csak nem tudom a nevét😆
Olyan kérdésem lenne, hol találok olyan összehasonlítást, ahol különböző gyártók ugyanolyan tipusú videókártyáinak teljesítményét írják le azonos memóriával???
Ezt viszonylag nehéz megtalálni, több tesztet is kell nézni! ÉN pl.: elég nehezen találtam rá, hogy a 4850-esek között a Sapphire a legmegnyerőbb választás, mert az hűtésmódosított, és nagyon halk! A többi gyártó csak referencia 4850-eket ad ki.
Különben nagyon köszönöm a segítséget!
Sapphire 4670-es kártyán szeretném a gyári hűtést lecserélni egy Arctic Accelero L2 Pro típusú bordára.A kérdesem az lenne hogy a gyári hűtő venti magáról a kártyáról kapja a kakaót az újon pedig nincs olyan csati ami oda illene,gondolom a tápról kellene táplálni ,de a kapott csatlakozók közül melyiket kell csatlakoztatni?Az egyik csati 12v a másik 07v,tehát melyiket?
ami neked jobb a 0.7v az kisebb fordulaton megy, de ha játszasz akkor dugd át menet közbe a 12v-ra hogy jobban hűtsön
Köszönöm.
Az új hűtő pwm rendszerű ,akkor valószínüleg saját maga állítja a fordulatot?Vagy kell valamit állítani a biosban mint a cpu hűtőnél?
ha jó láttam akkor te nem tudod a kártyára dugni a ventilátort csak a molex tápcsatlakozóra. és átdugdosással tudod csak álitani a fordulatokat
Sapphire 4670-es kártyán szeretném a gyári hűtést lecserélni egy Arctic Accelero L2 Pro típusú bordára.A kérdesem az lenne hogy a gyári hűtő venti magáról a kártyáról kapja a kakaót az újon pedig nincs olyan csati ami oda illene,gondolom a tápról kellene táplálni ,de a kapott csatlakozók közül melyiket kell csatlakoztatni?Az egyik csati 12v a másik 07v,tehát melyiket?
ami neked jobb a 0.7v az kisebb fordulaton megy, de ha játszasz akkor dugd át menet közbe a 12v-ra hogy jobban hűtsön
Köszönöm.
Az új hűtő pwm rendszerű ,akkor valószínüleg saját maga állítja a fordulatot?Vagy kell valamit állítani a biosban mint a cpu hűtőnél?
köszike😀
Szívesen 😃 GOOGLE mindenre képes 😉
2.0-ás 😉
meg inkább laptopokba szokott ilyen vga lenni.
gpu órajel 500
gpu mem 900
Én kicsit soknak találom úgy hogy szinte csak a böngésző meg 1-2 progi megy
Légyszi vmi tippet , mert először egy 4350 re gondoltam de hallottam h az nem vmi jó játékra... Most egy 5450 en gondolkozok h az jó lesz-e ? Am ennek mennyi a Pixel és Vertex shader verziótja ?
Ok tom h nem csak az számít h mekkora. de é egy 1024 esre gondoltam .Mert ami most benne van a gépbe az megfelelne arra amit fentebb írtam ? ( egy 6600 Gt 1024 mb-s) Am a Hd 5870 az 334 mm2 meg amúgyis 100000 ft egy ilyen nekem meg kb 10000-15000 ft lenne rá
11,5 " = 29,21 cm. Necces... Tudsz képet linkelni a házadról?
Ok tom h nem csak az számít h mekkora. de é egy 1024 esre gondoltam .Mert ami most benne van a gépbe az megfelelne arra amit fentebb írtam ? ( egy 6600 Gt 1024 mb-s) Am a Hd 5870 az 334 mm2 meg amúgyis 100000 ft egy ilyen nekem meg kb 10000-15000 ft lenne rá