Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
philips20 avatar
miért milyen volt a kölcsön kártya ?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nemfért bele a kölcsön kártya gépbe... 2mm hiányzott hozzá
ezek a kuva házkészitök nemgondoltak régi kártyákra??
istenem 😃 az egér meg akadozik össze vissza a kölcsn egér meg néha jó néha nem 😆 tiszta idegvagyok o_O
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
na ez egy korrekt kártya, teljesen az ennyiért
!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
értem köszi, ehhez mit szóltok? helyben megtudom tekinteni, közelembe lakik 😀
[LINK]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
DarthRoni
vidd el egy napra futtasd le az összes tesztet amit csak lehet majd rakd ki ide, vagy kérdez meg valakit ha az értékek nem jók, akkor visszaviszed ha meg teljesen korrekt akkor nincs vele baj
0
0
0
0
psychosocial avatar
oks😃 már énis láttam😃 elég faxa hűtése van😀
0
0
0
0
almos avatar
psychosocial írta:
sziasztok, szeretnék várásorlni egy nvidia kártyát. nemtudom milyet vegyek max 60legyen az ára.

MSI Cyclone GTX 460 1GB
0
0
0
0
psychosocial avatar
sziasztok, szeretnék várásorlni egy nvidia kártyát. nemtudom milyet vegyek max 60legyen az ára.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sziasztok ti hardverapróról csak garanciásan vásárolnátok VGA-t?
mert én ezt néztem, de már nincs gari rajta:
[LINK]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
krisztian0808 : jah az ugy más 😃 akko HD5450 et az kb 14 ezer és éppen megfelel 😃 nah mentem a karit kiszerelem 😃 lehet ha nemkapok csere karit havertol 2 hétig nemleszek 😃
0
0
0
0
no avatar
Én Ukrajnában élek és inkább újat akarok venni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
krisztian0808 írta:
Hello,szerintetek milyen videokártyát vegyek 20e alatt.A gépem:
Processzor: AMD Athlon 64 X2 DUAL CORE 5200+
Memória: 2 GB DDR2 800 MHz
Videókártya: Asus En 8500GT Silent Magic 512 Mb DDR 2
Alaplap: Asus M2N
És csak DDR2-es Asus lehet vagy az mindegy?
Előre is köszi.

Sziasztok
Eladó lesz egy:
GEF.9600GT 512MB NX96T512H PCI-E GIGABYTE DDR3\GPU:650MHZ\Sharder:1625MHZ\Memory: 900MHZ\
Ez egy 2éves kártya , jól működik doboza telepítő CD-je is megvan.Zalman hűtő van rajta
irányára: 16.000Ft Alkudni lehet
Érdeklődni PÜ-ben lehet illetve 06-20/4393/849
--------------------------------------------------------------------------------Szerintem vedd meg a sráctól a kártyát 14ezerbe 😃
0
0
0
0
no avatar
Hello,szerintetek milyen videokártyát vegyek 20e alatt.A gépem:
Processzor: AMD Athlon 64 X2 DUAL CORE 5200+
Memória: 2 GB DDR2 800 MHz
Videókártya: Asus En 8500GT Silent Magic 512 Mb DDR 2
Alaplap: Asus M2N
És csak DDR2-es Asus lehet vagy az mindegy?
Előre is köszi.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok
Eladó lesz egy:
GEF.9600GT 512MB NX96T512H PCI-E GIGABYTE DDR3\GPU:650MHZ\Sharder:1625MHZ\Memory: 900MHZ\
Ez egy 2éves kártya , jól működik doboza telepítő CD-je is megvan.Zalman hűtő van rajta
irányára: 16.000Ft Alkudni lehet😀
Érdeklődni PÜ-ben lehet illetve 06-20/4393/849
0
0
0
0
Feki1991 avatar
a GT(S) 550et a Q1-ben (február, március környékén) fogják bejelenteni, szal szerintem áprilistól lessz kapható

lessz GT 540
GeForce GTX 580 (GF110)
GeForce GTX 570 (GF110)
GeForce GTX 560 (GF114)
GeForce GT 550 (GF116)
GeForce GT 540 (GF116)
GeForce GT 530 (GF116)
GeForce GT 520 (GF118?)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Még a GTX560 sem jött ki!😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
mikor jön ki a gts550? 😲
sztem nem lesz 540...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
jaj, szerintem is, a majd a gts550 lehet az a kari ami majd jó ár/teljesítmény arány mutatóval rendelkezhet!
bár annyi külömbség nem lehet két kari között, szal nem tudom
ja és akkor a gts550 fogja váltani a gtx460-t? a gt540 ha lesz ilyen az mega a gts450-eT?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Addigra max 80 ra fog lemenni 😃 haha
0
0
0
0
laci503 avatar
psychosocial írta:
ha májusig lemegy 60-70ezerre a GTX560,GTX570 akkor aztfogom venni😃

addig még van időd bőven 😃
0
0
0
0
psychosocial avatar
ha májusig lemegy 60-70ezerre a GTX560,GTX570 akkor aztfogom venni😃
0
0
0
0
laci503 avatar
psychosocial írta:
sziasztok!
sztetek milyet vegyek? gigabyte 470gtx OC vagy HD5870?

szerintem várd meg a GTX560at az majd olyat vegyél... GTX470est fogja váltani teljesítményben...
HD5870 meg azért jobb mert nem melegszik annyira mint a GF100 nameg a fogyasztása is barátibb
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha nekem szól, akkor nincs mit 😀

psychosocial: Én az 5870-re szavazok.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Köszönöm a segítséget, nagyon sokat segítettél 😀 mostmár nyugodt szívvel fogom rendelni az oldalról, és nem ugy hogy : "elbírja majd a tápom ?:S:/"
0
0
0
0
psychosocial avatar
sziasztok!
sztetek milyet vegyek? gigabyte 470gtx OC vagy HD5870?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát mivel használt és még mindig működik, nem melegszik túl 😃

gaborweb Alsó-középkategóriájú, korrekt vga. Mire vagy kíváncsi?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
de alap órajelen ugye nem melegedne túl? húzni nem nagyon húznám, najó azért egy kicsit próbálnám, de nekem csak az a lényeg hogy alapon ne legyen semmi baja, és bírja 😀 szal ha úgy nem melegszik túl, nekem jó.

meg gari is van rá 😀 szal ha szerintetek is oké, akkor lehet h üzletelek vele
0
0
0
0
gaborweb avatar
Mi a véleményetek erről a kártyáról? Gigabyte PCI-E HD5770 1GB DDR5
0
0
0
0
Osynho avatar
Ref hűtős, de amúgy korrekt. 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
köszi a tippeket 😀 én ezt találtam, szerintetek jól járnék ezzel?

[LINK]

nekem szimpinek tűnik, szerintetek? 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gainward GTS450 512MB GDDR5 HDMI 1503 25.790,- Ft
de azért ez sem lesz olyan sok életű,kb 1 év és erről ezt fogod gondolni
Hardver apró
[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Osynho avatar
MaximumGame írta:
ReSeth . egész jóféle táp.. szerintem éppen elbírja.. de azért egy 600-650W osa al jobban járnál 😃

Miért járna jobban egy 650W-ossal, ha a mostani is bírja? Gyorsabb lesz a gépe?

DarthRoni: Pl: 4870, 5750, 5770
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, úgy néz ki végre bírok venni egy kicsivel normálisabb VGA-t, nem szeretnék sokat költeni rá, 20-25 ezer forintért szeretnék egy VGA-t, akár használtam is hardveraproról és érdekelne ti milyet ajánlanátok?

a GT220-at már kicsit gyengének érzem a mostani játékokhoz, és így hátha megoldódik a problémám😀

előre köszi a segítséget
0
0
0
0
MaximumGame avatar
ReSeth . egész jóféle táp.. szerintem éppen elbírja.. de azért egy 600-650W osa al jobban járnál 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Elviszi, persze. Mondjuk jó lenne tudni milyen bél van abban a tápban.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Csá nekem a XILENCE POWER 480W-os táp elbirna egy GTX460 1gb-os kártyát? Erről a kártyáról lenne szó : [LINK]

Minden alap beállitásokon megy a gépembe, ugy értem nincs megtuningolva semmi se. kösz a helpet.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
GTX460 ajánlom az 45 ezer körül van de sokkal jobb!
0
0
0
0
mizseim avatar
Cs én húsvét után szeretnék venni majd egy videó kártyát amit már 1 éve tervezek.Kinéztem egy Sapphire HD5770 1024MB-osat ami 38ezer forintba kerül.Nos szeretném a segítségeteket kérni,ha ezt a videó kártyát megveszem akkor jól fogja vinni a játékokat nem e fog beakadni meg ilyesmi.... Aki tud írjon privibe és segítsen thx bb!😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nah Asszem királyság van 😃 megvan a karimhoz a garipapir 😃 és lehet nagyker áron betudom szerezni a GTX580 at :
78 ezer a GTX570 😃
111 ezer a GTX580 😃
50 ezer a HD6870 o_O abbol 2 is kijönne 😃

Crysis ba GTX580 an 6% gyengébb a GTX470 SLI től!

Ez van...

Amugy elég érdekes mert Áfával a kártyám a boltba ahova viszem vissza... 101 ezerbe kerül áfával... az elég durva ár..
bár ez gyári Laughing soft viszont ha fizetési áron nézik... nem is drága 137 ért a GTX580... bármi lehet még ... de még 2 hét...

jah és direkt nem szerkesztettem az elözö hsz-t
0
0
0
0
Feki1991 avatar
MaximumGame írta:
Itt nem az a lényeg hogy Huu de jó 6 mag... amire a progik és játékoknak már mind 6mag kell adigra ez az X6 proci már nemlessz elég főleg hogy tech váltás lessz.. Amik most piacon vannak I3-i5 -i7 meg X2-X3-X4-X6 mind eltünek majd pár év mulva...

AMD -k nek szerintem max 2év
Intelnek talán 3 is siman megvan ami az i7 illeti !

így van, teljesen felesleges a 6 mag, alig van rá optimalizálva software, Én még csak most így kora 2011-ben kezdtem el érezni hogy nem elégséges 3500MHz-en 2 mag, de 3,8on már újból nincs problémám, de megítélésem szerint a mostani játékokhoz azért lassacskán elfog kelleni a 4 mag, ha alacsony frekin is de lassan a 2 mag nem lessz elég, viszont a 6 magot egy teljesen felesleges dolognak tartom, majd olyan 2013-2014 körül, akkor már lessz értelme.
Ez az Én megítélésem, nem meg kövezni érte! 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Itt nem az a lényeg hogy Huu de jó 6 mag... amire a progik és játékoknak már mind 6mag kell adigra ez az X6 proci már nemlessz elég főleg hogy tech váltás lessz.. Amik most piacon vannak I3-i5 -i7 meg X2-X3-X4-X6 mind eltünek majd pár év mulva...

AMD -k nek szerintem max 2év
Intelnek talán 3 is siman megvan ami az i7 illeti !
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
almos írta:
Tesla GoD írta:
almos írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
twoKgames írta:
kösz a tanácsot, hogy a 4magos proci jobb mint a 6, ezt eddig nem is tudtam 😆
és szerintetek a gts 450 jobban megéri mint a gtx 460 10e FT ráfizetéssel?

Játékoknál sokkal jobb de ha videó kódolásra vagy szerkesztésre akarod a gépedet használni akkor egyértelműen X6!😀
azonos órajeleken már miért lenne jobb mint a 6 magos?

Én most a gyári értékekről és nem a rongyá húzottról mondtam!😀
jó, persze ha egy max 4 magot használó játékot futtatunk, akkor nyilvánvaló hogy a nagyobb órajelűn fog jobban futni, bár a TC megdobja az órajeleket, és már mindjárt más a helyzet

Épp enmrég olvastam,hogy a TC szinte sehol sem tud előjönni/dolgozni,mivel szinte nincs olyan program, ami a 6magból csupán 2 vagy 3-at használ,hanem mind a 6-ot alacsony százalékkal, igy nem emelkednek meg az órajelek.
Amúgy énse támogatom senkinekk sem a 6magos AMD-k vételét. Persze az is igaz,hogy kb. +5-10ezret kell kifizetni és ottvan +2mag... A lényeg,hogy minnél magasabb órajeleken futtasd a processzorod.
a Phenom II-esek a max stabil órajele kb ugyan annyi, bár a mai játékoknál nem oszt-szoroz az a pár 100 MHz

Nemis arra gondoltam,hogy nem birná a tuningot az x6, ugyanúgy 4GHz levegővel a végük,mint az x4-es Phenom II-nek.
tudom, csak azt akartam érzékeltetni, hogy a 4 magos az órajel különbséget kiiktatva nem lehet erősebb, mint a 6os verzió, de szerintem ideje már befejezni ezt a dolgot a VGA témában😃
0
0
0
0
almos avatar
Tesla GoD írta:
almos írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
twoKgames írta:

Játékoknál sokkal jobb de ha videó kódolásra vagy szerkesztésre akarod a gépedet használni akkor egyértelműen X6!😀

jó, persze ha egy max 4 magot használó játékot futtatunk, akkor nyilvánvaló hogy a nagyobb órajelűn fog jobban futni, bár a TC megdobja az órajeleket, és már mindjárt más a helyzet

Épp enmrég olvastam,hogy a TC szinte sehol sem tud előjönni/dolgozni,mivel szinte nincs olyan program, ami a 6magból csupán 2 vagy 3-at használ,hanem mind a 6-ot alacsony százalékkal, igy nem emelkednek meg az órajelek.
Amúgy énse támogatom senkinekk sem a 6magos AMD-k vételét. Persze az is igaz,hogy kb. +5-10ezret kell kifizetni és ottvan +2mag... A lényeg,hogy minnél magasabb órajeleken futtasd a processzorod.
a Phenom II-esek a max stabil órajele kb ugyan annyi, bár a mai játékoknál nem oszt-szoroz az a pár 100 MHz

Nemis arra gondoltam,hogy nem birná a tuningot az x6, ugyanúgy 4GHz levegővel a végük,mint az x4-es Phenom II-nek.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
almos írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
twoKgames írta:

0
0
0
0
almos avatar
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
Tesla GoD írta:
Zoli73 írta:
twoKgames írta:

0
0
0
0
thug85 avatar
A GTX460 most nekem is nagyon megtetszett, már én is elgondolkoztam azon, hogy beújítok egy olyat! Viszonylag jó teljesítmény mellé, jó ár párosult! Végre kezdik belátni, hogy nem a támogatottság megvásárlásával kell megfogni a vásárlót, hanem a kártyák alacsony árával!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
popec88 írta:
Hello!

ATI HD 4850et megéri HD 5770re cserélni?

Csak mert az 5770 128bites, én meg 1920*1080, full hd-ban (tehát nagy felbontásben) túrom, és több fórumon is azt mondták, h ilyen képarány mellett már nem olyan jó a 128bites vga.
És egyáltalán mekkora a különbség köztük teljesítmény terén, mennyivel jobb az egyik a másiknál?

Szerintem neméri meg cserélni nincs pár % nál nagyobb külömbség... inkább GTX460 on vagy 5830 on törném a fejed inkább!
5830ast nem szokás ajánlani, mert szemét, inkább 6850 a jó választás abban az árban

jah hát igen 😀 nemnagyon néztem azt a kategoriát árban még 😃
de mintha a 5770 nem az lenne HD4870 hez képest?
az 5770 kb olyan erős mint a 4870 -fogyasztás + dx11, váltani szerintem nem érné meg, kicsit drágább közép kategóriában viszont a GTX460 és HD6850 eléggé megérik
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
popec88 írta:
Hello!

Csak mert az 5770 128bites, én meg 1920*1080, full hd-ban (tehát nagy felbontásben) túrom, és több fórumon is azt mondták, h ilyen képarány mellett már nem olyan jó a 128bites vga.
És egyáltalán mekkora a különbség köztük teljesítmény terén, mennyivel jobb az egyik a másiknál?

Szerintem neméri meg cserélni nincs pár % nál nagyobb külömbség... inkább GTX460 on vagy 5830 on törném a fejed inkább!
5830ast nem szokás ajánlani, mert szemét, inkább 6850 a jó választás abban az árban

jah hát igen 😀 nemnagyon néztem azt a kategoriát árban még 😃
de mintha a 5770 nem az lenne HD4870 hez képest?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
popec88 írta:
Hello!

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció