Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
Igen, lassab lenne a vga, mert csak 4-szeresen tudná a gép kezelni. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem éri meg váltani...
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Van egy 4x agp slotom
abba szándékoznék egy 8x-os Nvidiát akkor azon működne rendesen vagy befolyásolja a működést?
0
0
0
0
laci503 avatar
voltam haveromnál is kipróbálni a VGA-m és nála is ugyan ezeket produkálja... és az ő Nvidia 8600Gt je is ugyan ezeket csinálja :/
0
0
0
0
VeLaci1911 avatar
Nekem is 85°C-ig ment, aztán végig úgy is maradt.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
100 foknál se kell besz/rni, nem lesz baja...
0
0
0
0
laci503 avatar
a teszt alatt nekem kb. 2 perc alatt 85 fokig melegedett
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha vgaról van szó akkor neki 90 fokig vígan szaladgálni kéne
0
0
0
0
Hitoshi avatar
76 fok ??? 😶 uram isten,nekem még 50 fokos se volt,5 óra BC2 után,ki próbálom én is 😆
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
Nem arra gondolsz hogy kicsit elcsúszik a kép?mert az a túl sok FPS szám,és a monitor lassabb válaszidője miatt fordulhat elő
néztem énis ezt a progit,nekem 76 fok felett már "szálkás"-odik a kép
0
0
0
0
laci503 avatar
lefuttattam a tesztet és semmi hiba nem jött ki végülis... esetleg kevés fps szám miatt "hullámzott be a kép" néha de az nem VGA hiba szerintem... szóval valami tipp még?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
laci503 írta:
hali!
Az lenne az én bajom hogy egy ideje a következőt csinálja a gépem!
Mikor elkezdte win7 ultimate 64 bites volt fenn frissen telepítve 10.4es catalystal...
Szóval a problémát elsőnek Dirt 2 ben észleletem h a monitorom háromnegyedénél kisújnyi vastagságban vízszintesen mintha elmosódna néha a kép vagy elhomályosodna... van a splinter cell legújabb része na abban is észrevettem a hibát ugyan ezt... soakt cod 2 zök abban nem vettem észre... beszélgettem 1ik ismerősömmel a bajomról azt mondta lehet h driver hiba... megpróbáltam visszatenni a gépre a 10.3 más drivert nade akkor pofára estem mert mikor visszatettem fele annyira se menetek a gémek mint előtte... megpróbáltam 10.4 et visszatenni nem segített... újratettem a gépemet most vista ultimate van fenn 64 bites... szal gondoltam felteszem ezt mert am is kedvelem a vistát(tudom sokan nem de az mind1) hát ha nem produkálja ezt a hibát... de mongyuk nem annyira észrevehető de ha odamereszted a gémre a szemedet látod... ugyan ez a hiba előjött megint 10.4es driver volt fenn elsőnek... most feltettem sikeresen a 10.3 masat vissza és úgy tűnt h elmúlt a hiba... nade van ez a Split/second játék ebben észrevettem megint csak most már 2 helyen monitorom negyede körül és háromnegyede körül... cod 2 ben semmit nem észleltem de most már észrevehető h pl. minden koppon van fix 250 fps élsimítás meg minden Dx7 és ha "hirtelen" másfele nézek mintha szétesne a kép de mégsem kockás kicsit talán nem tom jobban leírni és a házak oldala meg éle szétesik vagy valami iesmi bajom van hát nem tudom hogy mennyire érthető a probléma nem vagyok nagy fogalmazó mester szal sorry ha érthetetlen a dolog...
Remélem tudtok valami értelmeset mondani erre
ja és ha netezek semmi baja nincsen a képnek sanandreasban sem látszódik semmi

Erre egyszerű a válasz!..haldoklik a VGA-d!
A leírtak alapján akkor jelenik meg ez az anomália mikor nagyon levan terhelve a VGA!..örülök hogy írtad a COD2 FPS-ét, mivel most megtudtam hogy nincs limitálva s így terheli a VGA-t!..netezés és SA közben azért nincs ez az anomália miven nincs VGA terhelés!..ajánlanék egy progit: [LINK]..ezzel kicsit vagyis nagyon pörkölj oda a VGA-nak s nézd hogy mit produkál (elmosódások, hibák, .....)..mivel ez a progi kegyetlenül kikínozza a VGA-t, lehet hogy durvább anomáliák is fognak történni, rosszabb esetben restartol a gép!..s ha így lessz, akkor tényleg haldoklik a kari!
0
0
0
0
konsti avatar
Osynho írta:
konsti írta:
GDDR3 =orajelet szorozzuk 2-vel mondjuk 600 akkor valojában 1200;GDDR4=szorozzuk 3-mal és GDDR5 szorozzuk négyel esetdben 1010 X4 =4040 Mhz

A GDDR4-et is 2vel kell "szorozni".
bocsi én is azt akartam irni csak mellé nyomtam véletlenül vszinüleg😀
0
0
0
0
laci503 avatar
hali!
Az lenne az én bajom hogy egy ideje a következőt csinálja a gépem!
Mikor elkezdte win7 ultimate 64 bites volt fenn frissen telepítve 10.4es catalystal...
Szóval a problémát elsőnek Dirt 2 ben észleletem h a monitorom háromnegyedénél kisújnyi vastagságban vízszintesen mintha elmosódna néha a kép vagy elhomályosodna... van a splinter cell legújabb része na abban is észrevettem a hibát ugyan ezt... soakt cod 2 zök abban nem vettem észre... beszélgettem 1ik ismerősömmel a bajomról azt mondta lehet h driver hiba... megpróbáltam visszatenni a gépre a 10.3 más drivert nade akkor pofára estem mert mikor visszatettem fele annyira se menetek a gémek mint előtte... megpróbáltam 10.4 et visszatenni nem segített... újratettem a gépemet most vista ultimate van fenn 64 bites... szal gondoltam felteszem ezt mert am is kedvelem a vistát(tudom sokan nem de az mind1) hát ha nem produkálja ezt a hibát... de mongyuk nem annyira észrevehető de ha odamereszted a gémre a szemedet látod... ugyan ez a hiba előjött megint 10.4es driver volt fenn elsőnek... most feltettem sikeresen a 10.3 masat vissza és úgy tűnt h elmúlt a hiba... nade van ez a Split/second játék ebben észrevettem megint csak most már 2 helyen monitorom negyede körül és háromnegyede körül... cod 2 ben semmit nem észleltem de most már észrevehető h pl. minden koppon van fix 250 fps élsimítás meg minden Dx7 és ha "hirtelen" másfele nézek mintha szétesne a kép de mégsem kockás kicsit talán nem tom jobban leírni és a házak oldala meg éle szétesik vagy valami iesmi bajom van hát nem tudom hogy mennyire érthető a probléma nem vagyok nagy fogalmazó mester szal sorry ha érthetetlen a dolog...
Remélem tudtok valami értelmeset mondani erre
ja és ha netezek semmi baja nincsen a képnek sanandreasban sem látszódik semmi
0
0
0
0
Osynho avatar
És én nem azt írtam, hogy a dupláját kell nézni? A GDDR5 esetében meg tényleg 4x-es az effektív órajel.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
zsivko írta:
Osynho írta:
konsti írta:
GDDR3 =orajelet szorozzuk 2-vel mondjuk 600 akkor valojában 1200;GDDR4=szorozzuk 3-mal és GDDR5 szorozzuk négyel esetdben 1010 X4 =4040 Mhz

én is úgy tudom hogy 2vel kell szorozni

Pedig nem!..DDR = Double Data Rate, ezért kell a dupláját nézni, nem azért mert 3/4/5-ös!..az csak a "mérföldköveket" jelöli!
0
0
0
0
zsivko avatar
Osynho írta:
konsti írta:

én is úgy tudom hogy 2vel kell szorozni
0
0
0
0
Osynho avatar
konsti írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az lcd az az egész képet egyszerre frissíti míg a crt fentről lefele.Pl nézz meg kamerával egy crt meg egy lcd-t.A crt-nél egy fekete csík mozog lefele.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
akkor,hogy működnek az LCD-k ?
0
0
0
0
Osynho avatar
LCD-nél a működési elv miatt nem számít úgy a képfrissítés, mint egy CRT esetében (nem remeg a kép). Amíg CRT-m volt, 85Hz alatt zavart, sőt még a 85Hz is. Sokan nem értették mi a bajom, de tényleg bántotta a szememet.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
engem kifejezetten a 75hz alatti értékek zavarnak,mivel hozzá vagyok szokva 75-100hz -hez 😃 és ez szerintem többet számít a felbontásnál,mivel 75hz fölött nem nagyon romlik a szemed
0
0
0
0
gibdj avatar
És is 16:10-et használok, bár engem nem zavar más monitor képe, kivéve ha az ajánlott felbontás alatt használják. Na mondjuk hiába használják ajánlotton, lehet hogy a monitor gyengébb minőségű. Na de erről esszét lehetne írni.
0
0
0
0
Osynho avatar
És létezik is ilyen felbontású monitor?
Közben google volt a barátom. Nem tudom miért jó az 5:4 szabvány amúgy. Engem kifejezetten zavar pl az 1280x1024-es LCD-k képe. Igaz én 16:10-et használok, lehet ezért. 😀
0
0
0
0
gibdj avatar
Felbontás-képarány: 1600x1200 - 4:3; 1600x1280 - 5:4; 1680x1050 - 16:10
0
0
0
0
Osynho avatar
Az 1600x1280 az milyen felbontás? 😀 Melegedést könnyen ellenőrizheted, ha nézed a hőmérsékleteket... Viszont ha a többi játék jól megy, akkor inkább szoftveres a gond.
0
0
0
0
kakas avatar
Igen,4770 512MB(VRAM) 😆😆
0
0
0
0
azbizony avatar
kakas írta:
Nekem meg az lenne a kérdésem mi az a VRAM ?? mert sokan mondták hogy sima RAM meg VRAm de én nem tudom hogy mi az EmbarassedEmbarassed az én karimnak menyi Vram van ha van egyáltalán??

VRAM=Video Ram,Mondok egy példát:GT220 -->512mb<--
GTX275-->896mb<--
Röviden ezt kell megjegyezni róla.

Köszi a választ, most már ezt is tudom 😃 Akkor tehát HD4770 512 Mb 😀
0
0
0
0
kakas avatar
Nekem meg az lenne a kérdésem mi az a VRAM ?? mert sokan mondták hogy sima RAM meg VRAm de én nem tudom hogy mi az EmbarassedEmbarassed az én karimnak menyi Vram van ha van egyáltalán??

VRAM=Video Ram,Mondok egy példát:GT220 -->512mb<--
GTX275-->896mb<--
Röviden ezt kell megjegyezni róla.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a vram szerintem a videókártya ramja, és a v- csak rövidítés az elején.
0
0
0
0
azbizony avatar
Nekem meg az lenne a kérdésem mi az a VRAM ?? mert sokan mondták hogy sima RAM meg VRAm de én nem tudom hogy mi az 😳😳 az én karimnak menyi Vram van ha van egyáltalán??
0
0
0
0
no avatar
Oh, köszönöm a választ! 😀 Ezt jó tudni! 😃 Na, akkor nekem az a problémám, hogy terhelten a fizikai órajel 505 MHz 1010 helyett. Miért? Nincs eléggé kihajtava? 😲
0
0
0
0
konsti avatar
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
igen a 4040 az effektív
0
0
0
0
no avatar
Várjunk! Melyik az effektív órajel? A nagyobb? Mert van a videokártya dobozán 4040 MHz szerepel, de a tuningprogi 1010-et ír (gondolom ez a fizikai).
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
Sztem nem az effektív órajelet írja
0
0
0
0
no avatar
Ja, tényleg, nem írtam, hogy a videokártya RAM-jára vonatkozik. 😆
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
VRAM-ra gondolsz,vagy pedig a sima RAm-ra?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy játék közben miért csak 505 MHz-ig megy fel a memória frekvencia 1040 MHz helyett? Terheletlen állapotban a memória 300MHz.
0
0
0
0
kakas avatar
Lehet hogy az XFX az nV csúcs gyártója,de a többi se marad le pl:EVGA is nagyon jó..
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
egyetértek,kíváncsi vok mikor fogja gyártani
0
0
0
0
Feki1991 avatar
konsti írta:
lehet de akkor is az xfx a csucs gyárto 😀 ha megnézed minden high gamer pc-be xfx kártya van 😀

Ahogy már mondtam, az XFX az nVidia csúcs gyártója!..igaz (egyenlőre), nem gyártja a GTX400-asokat!
0
0
0
0
kakas avatar
Én csak a Gainwardot szeretem,de a többi is jó
0
0
0
0
Core2 avatar
konsti írta:
hát nem 😀asusom de kedvencem az xfx ..de ettöl függetlenül nem vok elfogult ugy látom tévedtem ...hát legyen akkor iagazatok 😀

XFX Play Hard!
Én is csak XFX által forgalmazott kártyákkal foglalkoztam.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az asus nagyon jó karikat gyárt. Meg a sapphire is igaz a sapphire vapor-x hűtése zalma alapokon nyugszik😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Tévedni emberi dolog! 😉
NEkem is Asusom van, az is gyárt jóféle kártyákat!
0
0
0
0
konsti avatar
hát nem 😀asusom de kedvencem az xfx ..de ettöl függetlenül nem vok elfogult ugy látom tévedtem ...hát legyen akkor iagazatok 😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Azért az XFX-et nem nevezném csúcs gyártónak, esetleg a Sapphire-t és a Gainwardot! 😂
U.i.: Le merném fogadni, hogy neked XFX-ed van. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát őő én eddig asust meg sapphiret láttam a csúcs gépekben ja meg ha olyan király akkor minek a leg olcsóbb illetve a tesztelőket se nagyon izgatja az xfx.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció