Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
abba szándékoznék egy 8x-os Nvidiát akkor azon működne rendesen vagy befolyásolja a működést?
néztem énis ezt a progit,nekem 76 fok felett már "szálkás"-odik a kép
hali!
Az lenne az én bajom hogy egy ideje a következőt csinálja a gépem!
Mikor elkezdte win7 ultimate 64 bites volt fenn frissen telepítve 10.4es catalystal...
Szóval a problémát elsőnek Dirt 2 ben észleletem h a monitorom háromnegyedénél kisújnyi vastagságban vízszintesen mintha elmosódna néha a kép vagy elhomályosodna... van a splinter cell legújabb része na abban is észrevettem a hibát ugyan ezt... soakt cod 2 zök abban nem vettem észre... beszélgettem 1ik ismerősömmel a bajomról azt mondta lehet h driver hiba... megpróbáltam visszatenni a gépre a 10.3 más drivert nade akkor pofára estem mert mikor visszatettem fele annyira se menetek a gémek mint előtte... megpróbáltam 10.4 et visszatenni nem segített... újratettem a gépemet most vista ultimate van fenn 64 bites... szal gondoltam felteszem ezt mert am is kedvelem a vistát(tudom sokan nem de az mind1) hát ha nem produkálja ezt a hibát... de mongyuk nem annyira észrevehető de ha odamereszted a gémre a szemedet látod... ugyan ez a hiba előjött megint 10.4es driver volt fenn elsőnek... most feltettem sikeresen a 10.3 masat vissza és úgy tűnt h elmúlt a hiba... nade van ez a Split/second játék ebben észrevettem megint csak most már 2 helyen monitorom negyede körül és háromnegyede körül... cod 2 ben semmit nem észleltem de most már észrevehető h pl. minden koppon van fix 250 fps élsimítás meg minden Dx7 és ha "hirtelen" másfele nézek mintha szétesne a kép de mégsem kockás kicsit talán nem tom jobban leírni és a házak oldala meg éle szétesik vagy valami iesmi bajom van hát nem tudom hogy mennyire érthető a probléma nem vagyok nagy fogalmazó mester szal sorry ha érthetetlen a dolog...
Remélem tudtok valami értelmeset mondani erre
ja és ha netezek semmi baja nincsen a képnek sanandreasban sem látszódik semmi
Erre egyszerű a válasz!..haldoklik a VGA-d!
A leírtak alapján akkor jelenik meg ez az anomália mikor nagyon levan terhelve a VGA!..örülök hogy írtad a COD2 FPS-ét, mivel most megtudtam hogy nincs limitálva s így terheli a VGA-t!..netezés és SA közben azért nincs ez az anomália miven nincs VGA terhelés!..ajánlanék egy progit: [LINK]..ezzel kicsit vagyis nagyon pörkölj oda a VGA-nak s nézd hogy mit produkál (elmosódások, hibák, .....)..mivel ez a progi kegyetlenül kikínozza a VGA-t, lehet hogy durvább anomáliák is fognak történni, rosszabb esetben restartol a gép!..s ha így lessz, akkor tényleg haldoklik a kari!
GDDR3 =orajelet szorozzuk 2-vel mondjuk 600 akkor valojában 1200;GDDR4=szorozzuk 3-mal és GDDR5 szorozzuk négyel esetdben 1010 X4 =4040 Mhz
A GDDR4-et is 2vel kell "szorozni".
Az lenne az én bajom hogy egy ideje a következőt csinálja a gépem!
Mikor elkezdte win7 ultimate 64 bites volt fenn frissen telepítve 10.4es catalystal...
Szóval a problémát elsőnek Dirt 2 ben észleletem h a monitorom háromnegyedénél kisújnyi vastagságban vízszintesen mintha elmosódna néha a kép vagy elhomályosodna... van a splinter cell legújabb része na abban is észrevettem a hibát ugyan ezt... soakt cod 2 zök abban nem vettem észre... beszélgettem 1ik ismerősömmel a bajomról azt mondta lehet h driver hiba... megpróbáltam visszatenni a gépre a 10.3 más drivert nade akkor pofára estem mert mikor visszatettem fele annyira se menetek a gémek mint előtte... megpróbáltam 10.4 et visszatenni nem segített... újratettem a gépemet most vista ultimate van fenn 64 bites... szal gondoltam felteszem ezt mert am is kedvelem a vistát(tudom sokan nem de az mind1) hát ha nem produkálja ezt a hibát... de mongyuk nem annyira észrevehető de ha odamereszted a gémre a szemedet látod... ugyan ez a hiba előjött megint 10.4es driver volt fenn elsőnek... most feltettem sikeresen a 10.3 masat vissza és úgy tűnt h elmúlt a hiba... nade van ez a Split/second játék ebben észrevettem megint csak most már 2 helyen monitorom negyede körül és háromnegyede körül... cod 2 ben semmit nem észleltem de most már észrevehető h pl. minden koppon van fix 250 fps élsimítás meg minden Dx7 és ha "hirtelen" másfele nézek mintha szétesne a kép de mégsem kockás kicsit talán nem tom jobban leírni és a házak oldala meg éle szétesik vagy valami iesmi bajom van hát nem tudom hogy mennyire érthető a probléma nem vagyok nagy fogalmazó mester szal sorry ha érthetetlen a dolog...
Remélem tudtok valami értelmeset mondani erre
ja és ha netezek semmi baja nincsen a képnek sanandreasban sem látszódik semmi
GDDR3 =orajelet szorozzuk 2-vel mondjuk 600 akkor valojában 1200;GDDR4=szorozzuk 3-mal és GDDR5 szorozzuk négyel esetdben 1010 X4 =4040 Mhz
én is úgy tudom hogy 2vel kell szorozni
Pedig nem!..DDR = Double Data Rate, ezért kell a dupláját nézni, nem azért mert 3/4/5-ös!..az csak a "mérföldköveket" jelöli!
én is úgy tudom hogy 2vel kell szorozni
Közben google volt a barátom. Nem tudom miért jó az 5:4 szabvány amúgy. Engem kifejezetten zavar pl az 1280x1024-es LCD-k képe. Igaz én 16:10-et használok, lehet ezért. 😀
VRAM=Video Ram,Mondok egy példát:GT220 -->512mb<--
GTX275-->896mb<--
Röviden ezt kell megjegyezni róla.
Köszi a választ, most már ezt is tudom 😃 Akkor tehát HD4770 512 Mb 😀
VRAM=Video Ram,Mondok egy példát:GT220 -->512mb<--
GTX275-->896mb<--
Röviden ezt kell megjegyezni róla.
lehet de akkor is az xfx a csucs gyárto 😀 ha megnézed minden high gamer pc-be xfx kártya van 😀
Ahogy már mondtam, az XFX az nVidia csúcs gyártója!..igaz (egyenlőre), nem gyártja a GTX400-asokat!
hát nem 😀asusom de kedvencem az xfx ..de ettöl függetlenül nem vok elfogult ugy látom tévedtem ...hát legyen akkor iagazatok 😀
XFX Play Hard!
Én is csak XFX által forgalmazott kártyákkal foglalkoztam.
NEkem is Asusom van, az is gyárt jóféle kártyákat!
U.i.: Le merném fogadni, hogy neked XFX-ed van. 😃