Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
almos avatar
Egyezek,énis a HD5770-et venném.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
HD 5770 jobb, én azt venném
0
0
0
0
mizseim avatar
cs én szeretném a segítségeteket kérni,nem vagyok nagyon tisztába egy pár dologgal ezért se nem Gforce se nem Ati Radeon pártján nem állok. Találtam egy Gigabyte GTS450 1GB-os kártyát illetve egy Gigabyte Ati Radeon HD 5770 1gb-os kártyát.Nos én azt szeretném tudni,hogy melyik müködnek jobban a gépembe 1152x768-as felbontáson és dx11-en! Aki tud segíteni privibe írjon rám plz! Előre is köszönöm a segítségeteket tovább szép napot kívánok!http://www.edigital.hu/Videokartya/Gigabyte_GV-N450OC2-1GI_-_GTS450_1GB_-_PCIe_videokartya_NVIDIA_CUDA_tamogatassal-p61127.html illetve :http://www.edigital.hu/Videokartya/Gigabyte_GV-R577SO-1GD_HD5770_Super_OC_1GB_PCIe_videokartya-p59408.html
0
0
0
0
Sheriff avatar
Értem köszi már csak azért mert most rendeltem egy iylet(többre nem futotta jelenleg:S)
0
0
0
0
almos avatar
Mondjuk egy 1440*900-ban minimumon mindent elvisz,de többségét mediumon fogja szerintem.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Sztem ha elég erős a procid és ramod is van 3-4 gb akkor még mediumon fog menni néhány játék kivételével minden. Hangsúlyozom SZERINTEM.
0
0
0
0
Sheriff avatar
a 2011ben megjelenő játékokat kb varhatőan mennyire fogja bírni az 5670?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
youtube-on található videók tanulsága szerint játszható FPS-el
0
0
0
0
Sheriff avatar
jó igen de általánosságban egy AC2 öt max beállítások 1440x900 be mennyi FPS el viszi az 5670
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
egy hD5670ben van ilyen, de nem csak ez számít!
0
0
0
0
Sheriff avatar
20 textúra címző és 20 szűrő az rossz?
0
0
0
0
Sheriff avatar
OKé köszi a gyors választ!😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Sheriff írta:
HD 5670 hez jó a procim?Intel Pentium Dual 2.8GHz

Jó.
0
0
0
0
Sheriff avatar
HD 5670 hez jó a procim?Intel Pentium Dual 2.8GHz
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azok inkább csak tranzisztorkák😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Osynho írta:
Naja.. Ezért születnek ilyen karik:
[LINK]

Akkó ez most szétalázza a gétéiksz ötszáznyócvanat is, ugye? 😂

Nem, mert csak DDR2 128bit! 😆😂
mivel ilyenkor általában a memória mérete az elsődleges szempont, csak egy 5970 ARES vagy Toxic-nak van esélye ellene😂
am én se értem miért ram méret alapján döntenek 1esek, mit gondolnak, miért van azonos méretű és típusú rammal szerelt kártyák között sok 10ezres különbség?

Én szimplán azt nem értem, hogy miért nem tüntetnek fel minden lényeges adatot az adott kártyáról... Mondjuk Pixel/Texel fillrate + FLOPS teljesítményt, a memóriának meg elég lenne a méretét és a sávszélességét megadni.
mert akkor nehezebb lenne az olcsó szar kártyáknál azzal villogni, hogy ez bizony DX11 meg physX meg 3D és 0 db zajjal, aki meg drágábbat vesz, az vagy tudja hogy mit vásárol, vagy csak az a lényeg neki h jó drága legyen

Van benne logika! 😃
nálam is most itt van még ez a 8400GS, passz hűtős, azt hirdeti g DX 10-es játék 0 db zajjal, aztán ha nem csavaroztam volna rá egy ventit, pacmannél bonyolultabb játékná túlmelegedne és kifagyna, és még 20% OC után is szarnak a pofon, DX 9.0c-be is csak lowon lehet használni, bár egy 2 éve is alsó kategóriába szánt karitól nem is érdemes mást várni

Ja, hát az a szegény 8 shader aranyos. 😂 A tranzisztorok számát már ki se meri írni a gpu-z. 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Osynho írta:
[LINK]

mivel ilyenkor általában a memória mérete az elsődleges szempont, csak egy 5970 ARES vagy Toxic-nak van esélye ellene😂
am én se értem miért ram méret alapján döntenek 1esek, mit gondolnak, miért van azonos méretű és típusú rammal szerelt kártyák között sok 10ezres különbség?

Én szimplán azt nem értem, hogy miért nem tüntetnek fel minden lényeges adatot az adott kártyáról... Mondjuk Pixel/Texel fillrate + FLOPS teljesítményt, a memóriának meg elég lenne a méretét és a sávszélességét megadni.
mert akkor nehezebb lenne az olcsó szar kártyáknál azzal villogni, hogy ez bizony DX11 meg physX meg 3D és 0 db zajjal, aki meg drágábbat vesz, az vagy tudja hogy mit vásárol, vagy csak az a lényeg neki h jó drága legyen

Van benne logika! 😃
nálam is most itt van még ez a 8400GS, passz hűtős, azt hirdeti g DX 10-es játék 0 db zajjal, aztán ha nem csavaroztam volna rá egy ventit, pacmannél bonyolultabb játékná túlmelegedne és kifagyna, és még 20% OC után is szarnak a pofon, DX 9.0c-be is csak lowon lehet használni, bár egy 2 éve is alsó kategóriába szánt karitól nem is érdemes mást várni
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Osynho írta:
[LINK]

Van benne logika! 😃 Csak parasztság. Bár én is lennék inkább gazdag és paraszt... 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Osynho írta:
[LINK]

0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Osynho írta:
[LINK]

Én szimplán azt nem értem, hogy miért nem tüntetnek fel minden lényeges adatot az adott kártyáról... Mondjuk Pixel/Texel fillrate + FLOPS teljesítményt, a memóriának meg elég lenne a méretét és a sávszélességét megadni. Aztán az apró betűs részlegben meg minden egyéb specifikációt.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Osynho írta:
[LINK]

0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
[LINK]

0
0
0
0
Osynho avatar
[LINK]

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Igen, az a proci gyenge hozzá. Nem értem miért a vram mennyisége a döntő a legtöbb embernél 😕 Persze, nagyobb felbontásokban elkél manapság 1gb, de a vga sokkal összetettebb annál, hogy csak a "hány megááás" kérdéssel letudjuk a specifikációkat.
ez egyszerűen azért van, mert a dobozra, kártyák neve mellé a memória típusát és méretét karcolják csak fel, akik nem értenek hozzá, azok azt hiszik ezek alapján lehet eldönteni h jó-e egy kártya, az órajelek, mem interfész, stb létezéséről, szerepéről nem nagyon tudnak
0
0
0
0
Osynho avatar
Igen, az a proci gyenge hozzá. Nem értem miért a vram mennyisége a döntő a legtöbb embernél 😕 Persze, nagyobb felbontásokban elkél manapság 1gb, de a vga sokkal összetettebb annál, hogy csak a "hány megááás" kérdéssel letudjuk a specifikációkat.
0
0
0
0
no avatar
vérszegény???az órajel kicsi vagy mi??
0
0
0
0
Cooley avatar
Az árcédula mindegy? 😃 Akkor vegyél egy 6950 1GB-ot, az a legjobb 1gigás kártya a Sapphire kínálatában. 😀 Szerintem olyan 70eFt magasságában lesz hamarosan Magyarországon is. Sőt! Már van is: [url]http://www.pixmania.hu/hu/hu/09472869/art/sapphire-technology/radeon-hd-6950-1-gb-gddr5.html?srcid=1350&Partenaire=Olcsobbat&CodePromo=oui[/url]
Kompatibilisnek kompatibilis, de az a proci kicsit vérszegény, hogy kihajtsa. Amúgy 20eFt környékén használtan tudsz venni 4850-et, én azt ajánlom. 😀
0
0
0
0
no avatar
az most minegy csak 1 Gb-os legyen és lehetőleg komatibils a gépemmel
0
0
0
0
almos avatar
Mennyi lovettád lenne a kártyára?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! nekem egy Sapphire Radeon HD3870 512 MB GDDR3 PCI-Express videókártyám van.Leszeretném cserélni egy 1 GBosra.Milyen lenne jó? és legfőképp ugyanez a márka legyen
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! nekem egy Sapphire Radeon HD3870 512 MB GDDR3 PCI-Express videókártyám van.Leszeretném cserélni egy 1 GBosra.Milyen lenne jó? és legfőképp ugyanez a márka legyen
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
de nincs konkurenciája a saját kategóriájában.
0
0
0
0
Sheriff avatar
Miért megy fel az 5670 esek ára?Ma voltam üzletben és ott mondták!Nem inkább lejebb kellene menni mivel mar rég itt van a 6000 es széria
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
gyenesmartin írta:
Melyik a jobb?9800gt vagy hd 4850.A physx-et szoktam használni.

4850
Kösz.
0
0
0
0
Osynho avatar
gyenesmartin írta:

4850

Nincsmit 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
no avatar
Egy 5770 vagy egy GTS450 lenne jobb választás?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Minden ben sokat feljődőtt a technika akkoriban még a dual core csak eléggé drága volt...most meg, a ramról nem is beszélve...
2015ben ha igy feljődik lesz meg 10GB ram, meg nem is tudom hány GPUs- vidkarik
0
0
0
0
almos avatar
na meg a processzorokról ne is beszéljünk,akkoriban(2005) kétmagos Athlon 64-kel kockultunk,most meg ilyan 2600K-k jönnek ki vagy ha AMD-t nézzük 1090T...szóval itt 1 év is rentgeted idő,nemhogy 5!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
éppen h a VGA-k fejlődnek a leggyorsabban
0
0
0
0
almos avatar
Tényleg semmi,mondjuk főleg a VGA-knál semmi.
Akkortájt volt Geforce 6*** meg X1800 XT Radeon,ami kb. 100-szor lassab mint a mostani kártyák.MEg azóta kijöt 2 DirectX,szóval ez tényleg nem nagy változás...
0
0
0
0
Sheriff avatar
ez hülyeség h 4 év mulva nem tom één mik lesznek!Igaz gyorsan fejlődik az informatika denézd 2005-2010 et és nem oylan nagy a változás!Én mindensetre emgvettem a HD5670 et 512 es DDR5 memoval
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD írta:
Osynho írta:
twoKgames írta:
kb. 4 év lexion

4 év? 😲 Addigra lehet, hogy repülő autókkal közlekedünk és 3d-ben, a kezünkkel irányítjuk a játékokat 😂
lehet, de rgyes nézőpontok szerint már az űrben kéne élnünk, és akár 5 számítógépre is lenne kereslet a világon😂

Űrben?! persze, én örülnék a legjobban, de az emberi technológia még fejletlen ehhez. 😃
0
0
0
0
bmartin23 avatar
Egyetértek. Mint már azt korábban mondtam, nekem is 5670-em volt, (bár 1 gigás) és szerintem simán megéri az árát.
0
0
0
0
thug85 avatar
Igény kérdése! Én magamnak azt venném amit linkeltem!
0
0
0
0
Osynho avatar
thug85 írta:
20 ezerért én ilyet vennék magamnak!

[url]http://www.argep.hu/popup.asp?pid=115567021&pnr=10001&foto=1[/url]

Még jobb vétel lehet az 512-es, de GDDR5-ös verzió. Szerintem bőven elég rá a fél giga ram. 😊
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció