Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok! nem rég vettem egy ZOTAC AMP gtx 460-at, és az lenne a gondom, hogy nekem van most egy lga 775-ös E8400 intel proceszorom (adatok: 3.1 ghz 6mb cash memória és 2 magos) de barátom mondta és linkben mutatta is, hogy egy sima gtx 460 hóz ahoz is 4 magos proceszort adnak, merthogy többet hóz ki a videokártyából.. de nekem meg ez a gond hogy nem tudom menyivel, mert ha esetleg 4 magosal csak 4-5% al jobb, akkor nekem az nem ér meg 47ezer ft hogy vegyek bele egy rendes 4magosat, mivel az nem sokkal jobb.. pls ha valaki tud valamit is tanácsolni erre, az pls levélben vagy itt!
kokko
Hol? Az év üzlete lenne! 😆
Egyébként valóban jobban járnál egy 4 magos procival.
Friss, ropogás tszt a ph-ról:
[LINK]
Milyen felbontáson játszol és milyen a konfigod? Lehet akkor járnál a legjobban, ha AM3-ra váltanál.
Hol? Az év üzlete lenne! 😆
Egyébként valóban jobban járnál egy 4 magos procival.
Friss, ropogás tszt a ph-ról:
[LINK]
Milyen felbontáson játszol és milyen a konfigod? Lehet akkor járnál a legjobban, ha AM3-ra váltanál.
Találtam valami furcsaságot [url]http://www.pixmania.hu/hu/hu/04897810/art/sapphire-technology/radeon-hd-5830-1-gb-gddr5.html?srcid=10428&Partenaire=arukereso_cpc&CodePromo=oui[/url]
😆
😆
Sapphire 5670 512 ddr5
Köszönöm! Tesztek szerint is ez a legjobban teljesítő, csak azt sehol nem találom ahol a procihoz lehetne társítani. Gondolom a tápnak is bírni kell.
Még egyszer kösz!
A vas amiben kellene a szolgálatot teljesítenie: Asus m2n x plus alaplap, a proci Amd athlon x2 4800+ 2500mhz, 2x1 giga ram, a táp Chieftec arena 405w, 16" monitor amit általában 1152x864-en használok, de van amikor 1280x1024-en.
Remélem minden fontos paramétert megadtam!
A válaszokat előre is köszönöm!
sziasztok tudtok valami jó videókártyát ajánlani a mostani Gainward 9800GT 1GB helyett?
-22" monitorom van ezt kellene kihajtania!
-4Gb ddr2 ramom van
-core 2 quad q9400 2.66GHZ-es cpu
-és valami unipower 450W-os táp!
ezek alapján valami árban is elfogadhatot!?😀
Azt a tápot cseréld, de nem azért, mert csak 450W-os, hanem mert gagyi! A Q9400 mellé meg szerintem ne köss rá egy 130-160W-ot kajáló vga-t...
Ha még soha nem volt húzva akkor sokáig elég lehet, de ahhoz a karihoz nem kell húzni
ATi Radeon HD6850
ez a kettő még az elfogadthatók közé tartozik 40-50 között van az áruk 😃
Én szemályszerint a gtx460-ra mennék
-22" monitorom van ezt kellene kihajtania!
-4Gb ddr2 ramom van
-core 2 quad q9400 2.66GHZ-es cpu
-és valami unipower 450W-os táp!
ezek alapján valami árban is elfogadhatot!?😀
Radeon HD 6870 1 GB – 189,99 euró,
Radeon HD 6950 1 GB – 225,00 euró,
Radeon HD 6950 2 GB – 239,99 euró.
http://www.ipon.hu/hir/videokartya_arakat_csokkent_az_amd/15608
És mennyiért veszed?
HiS jó márka! Nekem két karim is HiS volt, és teljesen korrekt volt.
Akkor jó megnyugodtam 😀 Most találtam egy HIS 4890 et elég jónak néz ki a hűtése is csak nem tudtam hogy menyire számít jónak. Mondjuk nekem az Inno3D karimmal se volt gond pedig 2 is volt 😃
Codegen tom h eléggé gázos :S
Az tényleg elég szégyentelen!😆 Nem ártana azt is cserélni!😀
Szégyentelen, és mocskosul fel tud húzni, amikor tönkre vágja a gépedet, de rohadt jó érzés utána szarrá verni! ^^
Codegen tom h eléggé gázos :S
én annyiért HD6950-et vagy HD5870-et ajánlanék
6950-ez kevés lesz a táp nem?😆 Megvenném én lazán, csak a táp kiakadna tőle.😃
Tápot nem cserélek! Nem akarok bukni rajta 10K-t, no meg nem szívesen válnék meg a mostanitól, kiváló darab!😆
Cooley: Te milyet ajánlanál nekem?😃
Hát a B50 egy csöppet kevés egy 6950 alá, de egy 6870 szerintem már szépen elfutkározna. Meg hát elég is az mindenhez. 😀
Kösz a választ!😀 6870-n én is erősen gondolkozom! De inkább a GTX 560 felé hajlok.😆 Ahhoz kevés lenne a procim? 6900-as Radeon nem kell, mert ott tényleg proci limit lenne!
A GTX560 közel azonos szinten van, mint a 6950... 😃 Ráadásul az 560-nak komolyabb tuningpotenciálja is van. Bár 4GHz körül csak kipörgetné egy tűrhető szinten még Vantage alatt is. Akkor had szóljon az az 560-as! 😃 Csak várj vele egy picit, szerintem egy hónapon belül legalább 10eFt-tal olcsóbb lesz. 😀
Tápot nem cserélek! Nem akarok bukni rajta 10K-t, no meg nem szívesen válnék meg a mostanitól, kiváló darab!😆
Cooley: Te milyet ajánlanál nekem?😃
Hát a B50 egy csöppet kevés egy 6950 alá, de egy 6870 szerintem már szépen elfutkározna. Meg hát elég is az mindenhez. 😀
Egy 450-es táp hogy lenne már kevés? 😃 Ha szénné tuningolod léghűtésen az egész gépet, akkor sem fog az egész kóceráj többet enni 400W-nál. 😀
1gb-set?
nem:S 512 DDR5
Az is jó 1Gb csak fullHD-ben kell.
1gb-set?
nem:S 512 DDR5