Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Ez a temp folder mi is? Biztonsági másolat? Megnéztem mik is vannak benne (futtatás: %temp%), hát nemcsoda hogy ennyi hely kell neki.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Biztosan az lesz, mert nekem volt 64-bites Win7-em egy 40 gb-os particíón. Ebből ugye a tiszta rendszer már 15 gigát bekajál, de alg pár hét alatt 30 gigára duzzadt.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kornel77 írta:
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
utánanézek pillanat.
1x chipben láttam de fogalmam sincs melyikben 😆
pagefile.sys ezt keresd.

most nézem 2 giga ramod van, azzal lehet hogy nem kéne csökkenteni 😕
Majd ha lesz 4 vagy 8 akkor egy 1-2 gigára belőheted szerinte.
Akkor majd újratelepítem. Az mindig bevált.

Tuti a Temp folder lesz az 😀 El van rejtve,azért nem tudod megnézni..De pl.Total Commanderrel meglehet lesni 😀
Szerintem is valami elrejtett lesz az.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
utánanézek pillanat.
pagefile.sys ezt keresd.

Tuti a Temp folder lesz az 😀 El van rejtve,azért nem tudod megnézni..De pl.Total Commanderrel meglehet lesni 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
utánanézek pillanat.
pagefile.sys ezt keresd.

0
0
0
0
niteforce avatar
utánanézek pillanat.
pagefile.sys ezt keresd.

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A biztonsági másolat ki van kapcsolva.
A méretét mennyire érdemes fixálni? Ez az AppData mappában van? Mert szerintem ez foglal olyan sokat.
0
0
0
0
niteforce avatar
a lapozófájl méretét fixáld le.
0
0
0
0
DCMAN avatar
az nem lehet esetleg hogy biztonsági mentés miatt csökken tárhely mérete
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
DCMAN írta:
op rendszer milyen?
win 7 32 bit ultimate.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
patrikk911 írta:
Hali
Hd5670 v hd6650 jobb játszásra??
Az előbbi.

Azt nem tudja valaki, hogy a c meghajtón a felhasználóknál mi foglalhat majdnem 30 gb-ot? Mert amikor rámegyek csak két mappa van ami együttesen kb 1gb-ot foglal el. Meg valamiért egyre kevesebb hely van rajta amikor nem telepítek rá semmit.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Hali
Hd5670 v hd6650 jobb játszásra??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jah igen, ezt félrenéztem. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Superlompos írta:
Azért felesleges, mert akkor nem tudd kiélvezni azt a felbontást rendesen. Meg a CRT monitor inkább 4:3 arányú felbontásra van. A 17"-os monitoron leginkább 1280X1024 a standard.

Az 1280x1024 az 5:4-es szabvány, a crt-k 4:3-asok, így az 1280x960 a megfelelő beállítás. 😀
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Helló! Kis segitseget kernek. Most nem olyan rég vettem egy új videokartyát, eddig minden oké. Működik is, de mikor eliniditom a GPU Z-t, akkor a Bus Interfacenel PCI-E 1.1 X16ot ir, kozben 2.0kellene, vagy 2.1. Mi lehet a gond? lehet e ezen segiteni?
0
0
0
0
wdavid avatar
hát akkor mégis kell új monitor 😃 de majd csak miután meglesz a VGA 😃

igazából én sem láttam sok változást a Full HD-s felbontás és az 1280as között, csak annyit h összeugrott a kép és h lejjebb kellett vennem a beállításokat 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azért felesleges, mert akkor nem tudd kiélvezni azt a felbontást rendesen. Meg a CRT monitor inkább 4:3 arányú felbontásra van. A 17"-os monitoron leginkább 1280X1024 a standard.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha 17"-os a monitorod, akkor teljesen felesleges a full hd. akkor szkta egyébként magasabb beállítást engedni a rednszer, ha nincs fent driver.
0
0
0
0
wdavid avatar
egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy AOC márkájú CRT monitorom amire mindenhol azt írják, hogy maximális felbontás 1280x1024...na most ugye az IGP-nek felraktam a driverét és még az 1920x1080as felbontást is be engedte állítani a felbontást csak kicsit összeugrik a kép...

nem lesz ettől baja a monitornak? mert ha nem akkor nem veszek másik monitort, ha ez is tudja a full HD felbontást 😜
0
0
0
0
akos328 avatar
Tönkremehetett a vezeték, vagy a dugó, ilyen nekem is volt, csak egérrel, nah most egér nélkül bekapcsol, bill nélkül nem csak sípol, hogy nincs minden rendben.
(nah most lehet hogy bill nélkül is bekapcsol, de 1x nem dugtam be a bill-t és nekem is csak sípolt)
sztem az lesz a gond.
0
0
0
0
Devis avatar
1: a dual core-okban általában az fsb kisebb, és legtöbbször a pentium családba tartoznak
2: core 2 quad, i5, i7
3: minél nagyobb a dx, annál részletesebb, élethűbb a játék. ehhez olyan vga is kell. és igen a w7 kezeli a dx10-et és a 11-et is
0
0
0
0
no avatar
Szasztok! Lenne néhány kérdésem:
Mi a különbség a dual-core és core 2 duo között?
Az Intel processzorok közül melyek 4 magosak?
Win7-en fut a directx 10? És mennyivel jobb a 9-től, illetve mennyivel rosszab a 11-től?
0
0
0
0
Devis avatar
sztem majd keresek vmit szervízt vagy kit aki cserél nekem ovlasó fejet, mert maga a winyó felpörög amit bedugom az usb-be csak utána nem történik semmi
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Sajnos semmi épkézláb ötletem nincs.
0
0
0
0
Devis avatar
apetit amit ajánlottál progit felraktam és kiválasztottam h az elveszett adatokat keresse. nem talált semmit. aztán kiválasztottam a másik opciót, most csinál vmit, de elég érdekesen. felpörög teljesen a winyó, majd leáll, és így próbálkozik. szal sztem vmi a motorjával lehet
0
0
0
0
Devis avatar
próbáltam, de az odd-ra panaszkodik vmit....
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
a get data back nevű progit azért még próbáld ki nagyon profi adatvisszanyerő program.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A kürt kft re gondolsz? Az simán visszahozza az adatot van van felesleges pár tucat tízezresed.
0
0
0
0
Devis avatar
rendben azért kösz a segítséget
0
0
0
0
Devis avatar
esetleg egy kürt féle "szervezet" mennyit tud vele kezdeni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ez esetben fordított a dolog: a hdd minden bizonnyal véglegesen halott, viszont magát a racket még használhatod, ha teszel bele egy másik, működő sata vinyót.
0
0
0
0
Devis avatar
hát sztem nem sokat segítene rajta, elég érdekes hangjai voltak mielőtt meghalt (ezt elfelejtettem leírni), konkrétan az olvasi fej sztem lecsapódott párszor. amúgy kb minden program felismeri, de semmit nem lehet vele kezdeni. szal hdd sentinel crystaldisk is mond róla adatokat, mind a bad sectorokat írja ki.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem. Ha szét szeded, egy hagyományos, sata csatlakozós hdd lesz benne. Még az is meglehet, hogy csak a Sata-->USB átalakító elektronikája ment el, az azt jelentené, hogy a HDD-d még él.
0
0
0
0
Devis avatar
ubuntuval is próbáltam, ott se csinált semmit. formázást hagytam legutoljára mint lehetőség. egyébként usb-vel lehet csak rákötni a gépre
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem kellett volna rögtön formázgatni.
Ki kellett volna venni a rackből és direkt csatlakoztatni alaplapi sata portra, és linux alól könnyen meglehet, hogy menthető lett volna az összes adat.
Én konkrétan foglalkoztam már olyan külső hdd-vel, ami windows alatt teljesen halott volt, linux alól probléma nélkül lementhettem mindent, aztán persze kuka, de legalább meg maradtak az adatok.
0
0
0
0
Devis avatar
pénteken tönkre ment a külső winyóm, röpke 500gb adat tünt el, ebből 100-120 gb fénykép volt. a w7 csak formázni akarja, ha rányomok hogy formázza akkor azt írja ki hogy nem sikerült a formázás.
valaki esetleg tud vmi komolyabb programot vagy megoldást? próbálkoztam 1-2 programmal, de mivel a winyót nem lehet felismerni ezért ezek se tudtak vele mit csinálni
0
0
0
0
niteforce avatar
jó persze, csak az egyik molexből 1 db 3 pineset ad, a másik meg 2-t vagyis 2 db ventit tudsz rákapcsolni
0
0
0
0
akos328 avatar
nem attól a 2 decibelltől leszek halláskárosult. Köszi szépen
még 1 kérdésem lenne. Amikor kerestem az átlakítókat találtam olyat hogy 1db 3pin, 1 db molex.
de volt olyan hogy 2db 3pin és 1 db molex, az is jó? vagy hogy van most ez?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akos328 írta:
Lenne 2 gyors kérdésem. Ez a Kolink ez milyen márka, milyen ventilátorokat gyárt mrt ezeket néztem 2*8 cm-set
Másik kérdésem ha csak 1 3 pines aljzat van az alaplapon akk. 1 venti megy rá, de én 2őt szeretnék, akkor 3 pin-molex átalakítót kel vennem?

Kolink halk, de 2 decibellel hangosabb mint a CM, ami olyan 22decibel. igen kell 1 átalakító
0
0
0
0
akos328 avatar
Lenne 2 gyors kérdésem. Ez a Kolink ez milyen márka, milyen ventilátorokat gyárt mrt ezeket néztem 2*8 cm-set
Másik kérdésem ha csak 1 3 pines aljzat van az alaplapon akk. 1 venti megy rá, de én 2őt szeretnék, akkor 3 pin-molex átalakítót kel vennem?
0
0
0
0
sisko avatar
Alapbeállítással,terhelés alatt az én HD4860-am is 90 fok fölé megy,igaz a venti csak 40-45 %-on jár.Ha viszont feljebb viszem,akkor tudom 70-75 fokon tartani,És ez újkora óta így van.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
am meg szerintem nekem mondta h ki kellene takarítani. fél éves apaszta és tükör sima a hűtés alja is minden jó csak túl erős lett a program, ez a burtális verzió volt ami mindentm egtámad és megesz ami VGA
0
0
0
0
no avatar
Teljesen ki van portalanítva.Újrapasztázni nem merem a videókártyát mert azt még soha nem csináltam 😕.De most prohardveren találtam egy cikket és ott is 80fok körüli érték volt a maximum úgyhogy nem aggódom. 😀

http://prohardver.hu/teszt/fel_tucat_radeon_hd_4870/teszteles_automata_hutes_es_hang.html
0
0
0
0
roberto888 avatar
Lehet elkéne már neki egy kis portalanítás, vagy friss paszta.
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok.Van egy Ati 4870 1gb Silent efficiency vga-m és a minap gondoltam megnézem hogy mennyire melegszik Furmark alatt.Elindítottam kimentem cigizni és mire visszaértem addigra 84 fokra melegedett a gpu.Az szerintetek nem túl sok?

nekem 100°C-os volt a 9800GT.

Az igen 😃 Akkor nem panaszkodom 😆 Nekem is volt 9800Gt-m 1 hétig (Gainward GS) de az nem melegedett ennyire 😃 Bár azon már elég korrekt hűtés volt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció