Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
Rolando írta:
Milyen vgát ajánlotok 28000ft körül?

Egy 1Gigás DDR5-ös RAM-okkal felszerelt GT 240et.
0
0
0
0
Rolando avatar
Milyen vgát ajánlotok 28000ft körül?
0
0
0
0
Cooley avatar
Én +0,112V emeléssel 900 helyett 950MHz-ig jutottam a GTX460-nal. 😀 Szóval igen érdemes, de biosmoddingal semmiféleképpen se, mert
1: elveszíti a VGA a garanciát
2: ha flashelés közben valami gubanc lesz, dobhatod a kukába a VGA-t(persze a flashelés egy pillanat alatt megvan, de benne van a pakliban a rizikó)
Röviden szólva én inkább az Afterburnert használnám a helyedben! 😀
0
0
0
0
danhey avatar
Helosztok!

Videókártyánál érdemes feszt emelni? 😲 Ha igen mennyit? (és hol... szedtem le egy progit: MSI afterburner - ezzel érdemes? vagy BIOS...?)
0
0
0
0
Cooley avatar
Akkor indítsd újra a gépet, jobb ötletem nincs. :/
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Cooley írta:
Pedig annyi az összes teendő, hogy a PhysX konfiguráció beállítása menüpont alatt átállítod a PhysX processzor kiválasztása legördülő menüjét automatikusra vagy a vga-dra.
Azt tettem. A controll panel azt is mutatja még sincs PhysX-em.
0
0
0
0
Cooley avatar
Pedig annyi az összes teendő, hogy a PhysX konfiguráció beállítása menüpont alatt átállítod a PhysX processzor kiválasztása legördülő menüjét automatikusra vagy a vga-dra.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Halihó! Segítségre lenne szükségem a 3D Mark Vantage teszthez kikapcsoltam a PhysX-et és most az istenért nem tudom visszakapcsolni. A Nvidia control panel azt mutatja hogy vissza van kapcsolva de a GPU-Z egyértelmüen azt hogy nincs és a PhysX tesztek is ezt mutatják! Mit csináljak?😞
0
0
0
0
almos avatar
Feki1991 írta:
Kimbron írta:
Hello!

Sztetek megérné lecserélni a gainward gf 8600 GT 256megás vga-t
egy
PALIT GF 220GT PCIe 512MB DDR2 128bit HDMI-re?? mekkora a különbség a 2 kártya között nagyságrendileg?

A GT 220 erősebb a 4670nél is szóval igen, mindenképp megérné a cserét!

De amit ő kinézett az DDR2-es, a DDR3-as tudtam jobb a 4670-nél,de a DDR2-es nem,de leeht hogy rosszul mondom.

Meg a GT220 kb 20k,ha hozzácsapna még 5k-t,akkor már lehetne venni 4830,GT240,5670-t is,azok meg jóval erősebbek!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kimbron írta:
Hello!

egy
PALIT GF 220GT PCIe 512MB DDR2 128bit HDMI-re?? mekkora a különbség a 2 kártya között nagyságrendileg?

A GT 220 erősebb a 4670nél is szóval igen, megérné a cserét, de a legjobb az lenne ha gyűjtenél még! 😉
0
0
0
0
almos avatar
Lenne egykevés növekedés...de szerintem inkább gyüjts még lóvét,mert neméri meg igazából leváltani.
0
0
0
0
no avatar
Hello!

egy
0
0
0
0
VeLaci1911 avatar
Köszi az infókat. Belepiszkálva nem volt, a hűtő csak úgy el tud mozdulni? Most takarítja, majd meglátjuk mi lesz.😀
0
0
0
0
Cooley avatar
1: 3 dolog lehet. Az egyik nagyon ritka, hogy behalt a hőérzékelő dióda, és amikor tévesen azt érzékeli, hogy elérte a 105fokot a kártya(ha ez a küszöbérték van beállítva), leáll. A másik az, hogy elmoccant pár milit a hűtő, és már kevésbé hatékonyan veszi át a hőt. A harmadik, hogy valami áramköri hiba van és túl sok feszt kap. Legalábbis ha egyik pillanatról a másikra lett ilyen, anélkül hogy hozzányúlt volna valaki(akár szoftveresen, akár hardveresen), ezek a legvalószínűbbek.
2: Nyilván a DX frissítés miatt van, de amúgy nem teljesen mindegy? 😃 A kártyád tuti DX10-es, igazából innentől kezdve teljesen mindegy, hogy mit ír az Everest. 😀
0
0
0
0
VeLaci1911 avatar
1. A gépe 3 éves tegnap óta ilyen. Nincs húzva rajta, eddig nem volt vele baj.
2. Amikor a win7-et fölraktuk még DX 10.0 volt írva. Miután felraktam a Dirt 2 azután írta a 11.0. Lehet hogy az rakta föl magának?
0
0
0
0
Cooley avatar
1: Hát az nem egészséges. Mennyi ideje jelentkezett először ez a probléma?
2: Mert DX11 van telepítve(Win7), és az Everest csak ezt jelzi.
0
0
0
0
VeLaci1911 avatar
Hello. 2 kérdésem lenne.
1. Haverom gépében van egy 9800 GT. Alapjáraton kb 65 fokig melegszik. Játékindításnál és videokártya tesztnél is befagy. Új hűtőt kell rá venni?
2. Az én kártyám elvileg DX 10.0-ás, de az Everest 11.0 ír. Miért?
0
0
0
0
Davenator avatar
Köszi szépen! Jó tudni, eddig abba voltam hogy 3.0 Kellemes meglepetés😆
0
0
0
0
Fatal_Error93 avatar
Primo írta:
Hogy tudom megnézni h a videókártyám melyik pixel shader verziót támogatja? Everestbe kerestem de nem találom..

GPU-z-ben megtudod nézni, de akár a google-ben is. Amúgy shader model 4.0-át támogat a kártyád.
0
0
0
0
Davenator avatar
Hogy tudom megnézni h a videókártyám melyik pixel shader verziót támogatja? Everestbe kerestem de nem találom..
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azbizony írta:
Lizard írta:
Rolando írta:
És 4850 vs gt240 1Gb mind2

a Radeon 4850 jóval erősebb mint a gt240!
[LINK]

ezen az oldalon össze is tudod hasonlítani őket!

Elég érdekesek ezek a tesztek 😃 3D Mark Vantege tesztben sztem elnéztek valamit nagyon mert az alap 4770 is sokkal több pontot kap egy 1GB-s 4850 nél 😃
lol, az most wanted 1024x768 as felbontáson aztán igazán alkalmas a videokártyák tesztelésére és összehasonlítására....
0
0
0
0
azbizony avatar
Lizard írta:
Rolando írta:

[LINK]

Elég érdekesek ezek a tesztek 😃 3D Mark Vantege tesztben sztem elnéztek valamit nagyon mert az alap 4770 is sokkal több pontot kap egy 1GB-s 4850 nél 😃
0
0
0
0
Rolando avatar
pls egy tápot kellene ajánljatok a 4850hez mert nekem nem valami a 4-5 éves táp ha lehet ezen az oldalon
[LINK]
0
0
0
0
Lizard avatar
Rolando írta:

[LINK]

0
0
0
0
Rolando avatar
0
0
0
0
forestgreen avatar
Feki1991 írta:
forestgreen írta:
A 4670 kicsit nagyobb teljesítményű...

Éppenhogy a GT 240 erősebb!
[LINK]

Igazad van, elnéztem. Felülről lefelé haladtam a listában. A 240-es Geforce az erősebb, ne halgassatok rám...

http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=540
0
0
0
0
Feki1991 avatar
forestgreen írta:

Éppenhogy a GT 240 erősebb!
[LINK]
0
0
0
0
forestgreen avatar
0
0
0
0
Rolando avatar
Melyik a jobb vga 4670 v gt240 mind2 1gb-s
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja tényleg most nézem DX9.0c-t lehet megadni. Na akkor 10.1 és sima 9 legyen. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
be is kerülhetne külön a sima DD 9, nekem pl nem c-s a karim...
0
0
0
0
Cooley avatar
Jó igaz, az sm3 csak a 9.0c-ben jött be(ennyi erővel a dx beállításokhoz kerüljön be a 9.0c illetve a dx10.1😀😉, de minden dx10-es kártya sm4-es!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Cooley írta:
danhey: nagyon egyszerű ám a dolog! 😀 dx9 sm3, dx10 sm4, dx10.1 sm4.1, dx11 sm5. 😃 Az egyik létfontosságú a másikhoz, szóval igazából nem is értem, hogy minek megadni ezt is a gépeknél.
Azért kell megadni mert pl rengeteg régi DX9 es kari sm2 es! És nem feltétlen 4 esek a DX10 esek se asszem!
0
0
0
0
danhey avatar
aha, értem köszönöm 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
danhey: nagyon egyszerű ám a dolog! 😀 dx9 sm3, dx10 sm4, dx10.1 sm4.1, dx11 sm5. 😃 Az egyik létfontosságú a másikhoz, szóval igazából nem is értem, hogy minek megadni ezt is a gépeknél.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát pl géjpéjjú zéjj, intejnet, hosonlók, am meg SM 4.0-ás a tied...😃
0
0
0
0
danhey avatar
Figyelem, most nagyon nagy hülyeség jön: bocsi de nem tudom hol kell megnézni mennyi a videókártya pixel-shadder verziója? 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Meg nem ártana megfogalmazni, hogy mi az a rángatózás. 😀 Amúgy nekem egy ideig volt, hogy a CRT monitorom képe vibrált néha, de aztán rájöttem, hogy csak azért mert mindig mellétettem a telefonomat, és valahogy az zavart be neki. 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
pinti100 írta:
Kerlek segitsetek minel hamarabb !
Nem reg vettem egy uj VGA-t a neve XFX HD5770 es valami fura dolgot eszleltem vele jatekok alatt...
Amikor jatszotdam akkor oyan fura rangatozast eszleltem , pedig nem is jatszodtam nagy jatekot , ,, kis idore ra ujbol raktam a CD rol a drivert es egy hetig megszunt,,
azutan probaltam ujabb driverekkel is de azoknal hamarabb kezdte ezt a fura rangatast, szal minden hetvegen a cd drivert ujbol kellet rakjam idaig , .. ezzel nem isvolt semmi gond.
Am most mar meg a cd driverrel is hamar kezd rangatozni a jatek ( a rangatozas nem szaggatasra ertem )
a kartyamon minden gyaribeallitason van .
kerlek irjatok a profilomba valami megoldast mert mar nagyon szeretnek jatszani

Játékot írhatnál hogy melyik játékoknál 😃 mert ez igy tág fogalom...
0
0
0
0
no avatar
Kerlek segitsetek minel hamarabb !
Nem reg vettem egy uj VGA-t a neve XFX HD5770 es valami fura dolgot eszleltem vele jatekok alatt...
Amikor jatszotdam akkor oyan fura rangatozast eszleltem , pedig nem is jatszodtam nagy jatekot , ,, kis idore ra ujbol raktam a CD rol a drivert es egy hetig megszunt,,
azutan probaltam ujabb driverekkel is de azoknal hamarabb kezdte ezt a fura rangatast, szal minden hetvegen a cd drivert ujbol kellet rakjam idaig , .. ezzel nem isvolt semmi gond.
Am most mar meg a cd driverrel is hamar kezd rangatozni a jatek ( a rangatozas nem szaggatasra ertem )
a kartyamon minden gyaribeallitason van .
kerlek irjatok a profilomba valami megoldast mert mar nagyon szeretnek jatszani
koszi elore is
0
0
0
0
Cooley avatar
Hogy ne lenne nagy pénz! 😃 Az igaz, hogy veszteséges, de csak azért, mert rengeteget költ a fejlesztésre meg bővítésre!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:
És ha az Intel vásárolta volna fel ? 😆 lehet az nV akkor nyugdíjba vonult volna már

És ha az Intel és az nV társulna? 😊

http://www.hwsw.hu/hirek/43150/nvidia-chipset-fejlesztes-intel-dmi-licenc-per-lynnfield-clarkfield.html

erre ez a válasz 😃 utálják egymást... szóval AMD nek még igy is nagy a hatalma 😃 hiába nincs nagy pénz!
0
0
0
0
almos avatar
A te 4870-ed kb. egy 5770-el ér fel. Ha fejleszteni akarsz,de nincs nagyon sok lóvéd, akkor egy nvidia GTX 460 lenne a megoldás,55k-ért kapsz már!
0
0
0
0
Cooley avatar
Majdnem 2x erősebbek, és kaptak DX11/SM5.0 támogatást. Gyakorlatilag ennyi. 😀
0
0
0
0
no avatar
már elég régóta nem foglalkoztam géppel de most lehet megint neki állok kicsit de már le vok maradva úgy érzem tényleg már aztsem tom h most pl ez az új szériás amd kártyák(5xxx) mennyire jók? mert enyém még 4870 ezek az újak mennyiben külöböznek? menynivel erősebbek?
0
0
0
0
Cooley avatar
Annak nem lenne értelme. Azért volt jó, hogy az AMD fölvásárolta az ATI-t, mert az AMD-nél sokkal nagyobb pénzek vannak, és sokkal többet tudnak a fejlesztésre/kutatásra fordítani. Az nVidiánál meg nincs pénzügyi probléma. 😀 A közös fejlesztés/kutatásnak már lenne értelme.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
És ha az Intel vásárolta volna fel ? 😆 lehet az nV akkor nyugdíjba vonult volna már

És ha az Intel és az nV társulna? 😊
0
0
0
0
Cooley avatar
Na az érdekes lett volna az biztos! 😆 Rá is férne az integrált videovezérlő fejlesztés az Intelre. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció