Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
partynet: El fogod tudni indítani, csak nem lesz gyorsabb, illetve elképzelhető, hogy kicsit még gyengébben is muzsikál dx12 alatt és csak olyan grafikus megoldásokat látsz majd, ami a dx11-ben is van. Viszont tudni fogod futtatni a dx12-es játékok mindegyikét.
0
0
0
0
partynet avatar
sziasztok lenne egy kérdésem: a gépem adatainál meglehet nézni a grafikus chipet gtx 880m ami dx 11.2-t támogat és az a kérdés hogy ezzel akkor már el se tudom inditani a dx 12 támogatott játékokat? mert az elég gáz lenne... elöre is köszi.
0
0
0
0
no avatar
Jelenleg még nem döntöttem, hogy lesz valószínüleg az Fx-el,de mindenesetre köszönöm a segítséget.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
csak a ram miatt ne válts, az hülyeség...
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Még a DDR4 nagyon gyerek cipőben van Magyarországon.Majd én is át akarok térni rá,de az nem most lesz mert még eléggé horror áron van 😀
0
0
0
0
no avatar
Csak azért gondoltam, mert a közeljövőben váltanék Intelre a ddr4 miatt, plusz mellette ott az Xbox.
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Nekem FX 6100-as volt ez előtt és szépen vitte az is a játékokat még FHD-ban is.
0
0
0
0
Bronson avatar
inkább a 6300 a minimum, az alá már tényleg ne, de 8300 lenne a legjobb ha nincs rá sok lóvé...
0
0
0
0
showtekk avatar
Szili: De az ára ígyis brutálisat esett a bejelentés óta, ha megvárom a teszteket akkor biztos nem tudtam volna tőle megválni jó árban így pedig igen.Arról nem is beszélve, ha így csökkennek az árak, mikor kijön az új széria ebből a pénzből amit most kaptam ezért legrosszabb esetben még egy 980Ti-t is fogok tudni venni garanciásan.. annyi szépséghibája van adolognak, hogy most 1 hónapig játék szempontból pihi lesz 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Davidgamer: ha Fx akkor minimum 8300
0
0
0
0
no avatar
Bronson egy Fx 4300 jó lenne?
0
0
0
0
Pixx avatar
Szili:igen de az ne felejtsd el ha nagyot durran a gtx1080 akkor gtx980 ára szépen zuhanni fog én sztem szóval aki váltani akar majd most szabaduljon meg tőle magyarán jól tette 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Sztem azért fordítva kellet vna.. először megvárni a tesztet aztán venni de tudod nem szólok bele 😃
0
0
0
0
showtekk avatar
Nahát basszus eladtam a GTX 980at.. mostantól fogva árgus szemekkel várom az új széria tesztjeit és árazásait.. 😆
0
0
0
0
no avatar
Akkor lehet majd veszek még egy FX-et. Az új Battlefield-re szeretnék egy jobb PC-t
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Nekem is olyan lapom van és teljesen meg vagyok vele elégedve.Már ujítani én sem akarok amíg ez meg nem adja magát 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nincs sok pénzed rá, akkor mindenképp! az fx 8300 elég jó árban van még mindig!
0
0
0
0
no avatar
Majd azt is tervezek idővel.Lenne még értelme AM3+ alaplapba fejleszteni?
0
0
0
0
Kenny79 avatar
DavidGamer: Nem valószínű,hogy ki tudná hajtani ez a proci azt a vga-t.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nem tervezel cpu cserét, akkor gtx750 felé nem igazán mennék a helyedben...
0
0
0
0
no avatar
Hello
Jelenleg található egy Amd athlon x3 450 a gépemben 8gb ram mellett.Azt szeretném megkérdezni, hogy lenne értelme venni bele egy GTX 950 videókártyát?
0
0
0
0
Omis avatar
köszi😃
akkor eladom és veszek egy 3gb-os hd 7970-t😃
dehogy veszek😃
régebb kártyát😜
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Omis

Igen

HD 7970 = R9 280X /380X
HD 7950 = R9 280 /380

A HD 7970 Ghz Edition pedig az OC-s R9 280x-ek tesója 😀

Bár a R9 3xx-es ek ujabbak de "csak" 256 bit a memóriabusz bennük ezért tudnak kb annyit mint a régebbi R9 2xx ek és HD 79xx-ek 😀

https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r9-380-vs…on-hd-7950
0
0
0
0
Omis avatar
hd 7970 erősebb mint az én r9 380 kártyám?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
danee23: azért elvileg jön egy 490x is, ami már nevezhető csúcskártyának😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Hát fel van adva a lecke, az már biztos. Áruk is jó, teljesítményük is és most már a dx12 -Vulkan szöveggel sem lehet érvelni...
0
0
0
0
danee23 avatar
Elvileg az AMD válasza nem csúcsgrafikus lesz hanem jó ár/érték karik. De elnézve a 1080 és 1070-t és a bejelentett áraikat lehet nvidia ott is megveri őket.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én mindenképpen várnék. Az 1070 - még, ha a bejelentés túlzásait óvatosan kezelem - ott lesz teljesítményben, ahol a 980 van most. A bejelentett ár az ~105e Ft. Ebben már van átlagos ÁFA, tehát csak a mienk különbözetét, és az árfolyamváltozást kell rátenni, de nem hiszem, hogy ne állna meg 120-130 között a legrosszabb esetben sem. Ilyen körülmények között kapsz egy minimum 980 teljesítményű kártyát, ha nem erősebbet és olyat, ami már tudja a dx12-t és a Vulkant is, kb. ugyan abban az árban.
0
0
0
0
assassinangel avatar
Itt sokkal jobb e-bay-en vagy a CEX nevű second hand shopban megvenni 😀persze ott is vannak origin ujjak de 30%-al olcsobban.kb...😀
én várok 3-4hónapot s kíváncsi leszek mi lesz ebből !Gtx 1080 ki kell,hogy próbáljam !😀
0
0
0
0
gibdj avatar
Ha nagyon magasan kezd, és nem mérséklődik 2-3 hét után, akkor talán érdemes megvárni az AMD válaszát, no akkor kezdődnek majd a nagy bevásárlások. 😆 Jöhetnének már, dörzsölöm a tenyerem.
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 970-et használtan, garanciával kapni már 80-90K-ért és nem csak ref. hűtéssel. GTX 1070/1080 nem lesz túl olcsó, főleg, hogy az elején még meg kell várni hogy beálljon az ára és a 27% ÁFA is meg fog érződni.
0
0
0
0
no avatar
Na mind1, majd meglátjuk. De ez brutál lehet, 4k-ban is min 60fps csomó játéknál simán.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Ott sem jársz sokkal jobban 😃 22% ÁFA
0
0
0
0
no avatar
Akkor megvesszük szlovákiában 😀
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Pontosan. Lehet, hogy a gyártó 600$-ért kínálja, de ne feledjük M.o-ban azért ottvan az a 27%-os ÁFA.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
érdemes várni de az ára nem 160e körül lesz hanem kb 200eft körül
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Gép vásárlás előtt állok. Lehet érdemes várni egy kicsit, és GTX 970 helyett egy ilyet venni? 😀 Még ha drágább is.

http://www.gamestar.hu/hir/geforce-gtx-1080-177132.html
0
0
0
0
danee23 avatar
Nvidia tényleg belehúzott a Gtx 1080al... Durva hogy mire képesek mennyiért és milyen fogyasztás mellett.
0
0
0
0
assassinangel avatar
GEFORCE® GTX 1080 ??? milyen már ?

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Palit Gtx 660ti jetstream erről mi a véleményetek ? 😀 ezzel már lehet jàtszani mi ? 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Amúgy ebben az esetben a 370 nem sokkal fogyaszt többet mint a 950 (110 vs 90W) de a 950 tényleg jó választás. A proci meg határeset, ettől erősebb vga-t semmi féleképp sem érdemes mellé tenni, és erősebb procival biztos lenne +fps, de ha ez van ebből kell főzni, platformcsere meg közel sem hozna annyit mint amennyi + pénz lenne.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Köszi Srácok! 😀

Bronson: Már nem garanciás -a vga-n kívül- semmi sem, így főleg nem szeretném piszkálni, esetleg megsütni őket 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
ha jobb lapod lenne, tuning is beleférne, de nem lesz vele gond 950-el fullhd mellett...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GTX 950 most eléggé jó áron van. A prociddal nem lesz gond.
[LINK]
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

Jelenlegi konfigom mellé keresek VGA-t, hosszú távra. Nem, nem szeretnék procit cserélni, sem alaplapot, RAM-ot meg úgy is most vettem. 😀

Konfig:
Lap: Asrock 960GM-GS3 FX
CPU: AMD Phenom II X4 965 BE (húzásmentes)
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HX316C9SR/8
A VGA kártya pedig őt cserélné: ASUS R7 250X

A lényeg: Maximum 40-45k lenne a keret. Nem akarnék 4K-ban játszani és filmezni; ki kell hajtania 2*FHD monitort, vagy 1 FHD monitor, s egy HD TV. Ha játékra is kerülne a sor, az akkor is csak az egyik monitoron futna, nem kell nekem kiterjesztett. 😀

Kérdés: Vajon a 965 elbírna egy GTX950-nel, vagy maradjunk a GTX750Ti vonalon? AMD R7 széria, vagy GTX?

A kiszemeltek:
- STRIX-GTX750TI-OC-2GD5 - [LINK]
- GV-N75TOC-2GI - [LINK]
- GV-N950WF2OC-2GD - [LINK]
- GV-N950OC-2GD - [LINK]
- STRIX-R7370-DC2OC-2GD5-GAMING - [LINK]
- SAPPHIRE NITRO Radeon™R7 370 2G D5 - [url]http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=06D0611B-8A1A-4916-986E-F899F5BA8835&lang=eng[/url]

Eddig AMD kártyáim voltak, azonban a GTX sorozat egy kicsit jobban tetszik a fogyasztása miatt. 😀

Köszönöm annak aki elolvassa, és annak is aki válaszol!

Szép napot!
0
0
0
0
Funes avatar
Nem mind1 hogy cpu vagy gpu a másik fele meg, hogy azt írtad, eddig is amd-sek voltak a konzolok közbe meg nagyon nem, mivel az előző generációban a Ps3 Nvidiás technologiát használt.

Most pedig az a helyzet, hogy mind a kettő konzolban Amd-s cucc dolgozik, ami nagyon nem mind1 a Pc-re nézve...
0
0
0
0
danee23 avatar
Hogy ha arra gondoltál hogy az utóbbi 3 évben is amd proci volt a konzolokban az más 2 dolog miatt, pc-n még mindig nagyobb erőre van szükség ugyanahhoz az eredményhez és ez így is fog maradni, a másik dolog pedig hogy az elmúlt 3 évben mióta vannak új konzolok nem volt dx12 cím. Pedig amd már hosszú hosszú évek óta arra készül. A konzolbizniszen sem keresnek túl sokat, de azért vállalták be hogy jobban a maguk malmára hajtsák a vizet.

Amd fényezésével meg szerintem nincs semmi baj (jobb mint ha mindenkinek az lenne a véleménye hogy i7 6700k+980Ti vagy kuss), sőt igazán rájuk is fér 10-20% részesedésük van nv meg intelle szemben is. Ha ez is eltünne akkor ezek úgy szabnák az árakat ahogy csak nekik tetszik(az intel már most is azt teszi).
0
0
0
0
Bronson avatar
természetesen az utolsó kettőre gondoltam, ezt elfelejtettem kiemelni... de mivel a dx12/amd port/optimalizáció/next gen vonalon haladtunk, gondoltam egyértelmű.
0
0
0
0
Funes avatar
eddig is amd cpu-k voltak a konzolokban

Te miről beszélsz ?
Ps3:Cell Broadband Engine Toshiba és az IBM közösen fejlesztette ki...
XBox 360:IBM három magos Xenon

Amire te gondolsz az a különálló Gpu:
Ps3:Nvidia RSX (Nvidia 7800GTX.)
Xbox360: ATI Xenos (ATI Radeon 1800XT)

Az meg a másik fele, hogy most az új generációról beszélünk és nem a DX9-10-11-es korszakról.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció