Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Bronson: köszi a választ! még annyit, h olyat hallottam, h lehet, h biost kell frissíteni. Az hogyan történik?
0
0
0
0
Bronson avatar
elvileg nem kell hogy legyen semmi gubanc!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
I3-3220-at váltanék I5-3470-re. Az alaplapra ráhelyezést követően kell valamit telepíteni, h másik processzort kapott a gépem vagy csak bekapcsolom és minden úgy megy rajt mint azelőtt??
0
0
0
0
csuz-li avatar
nagyzili84: köszönöm, hogy ekkora túlélőnek tartasz. Sajnos azonban nem rendelkezek természetfeletti képességekkel... 😃

soulkinght: Mindegy melyikről beszélünk. az összes fx-6xxx processzor úgy "jön létre", hogy az fx-8xxx-es processzor egy komplett modulja letiltásra kerül. Ismervén a gyártók üzletpolitikáját, ez klasszikusan azt jelentheti, hogy legyártják az fx-8xxx-et és, ha nem sikerült valamelyik modul, akkor azt letiltják. Ha egy a hibás, akkor fx-6xxx lesz, ha kettő, akkor fx-4xxx lesz belőle. Az Intelnél az i5-ök is ugyan azok, mint az i7-ek, csak le van tiltva a HT, mert nem sikerült. (Persze a gyártók azért nem ezzel reklámozzák a kisebb modelljeiket... 😀 ) Az AMD ebben messzebb ment. Ha az Intelnél nem sikerül az IGP modul, akkor jórészt kuka az eredmény. Ha az AMD APU-ban nem sikerül az IGP, akkor fél áron eladják Athlonnak, letiltott IGP-vel.

marci002: Az egy jó kérdés, hogy mi érti meg. Ha játékokat nézzük, akkor pl a négymagos (bocsánat, kerülve a vitát négy szálas) fx-4xxx nem éri meg, mert abban az árban az i3-asok ugyan azt a négy szálat tudják, csak kicsit jobb számítási teljesítménnyel és kisebb fogyasztással.
Az fx-6xxx, csak pár ezer forinttal drágább, de kapsz hat szálat, ami a játékoknál előny, és úgy tűnik, hogy egyre több szál kell a játékoknak, legalább is a gyártói gépigények szerint, meg az új grafikus API-k is ezt vetítik előre. Az fx-8xxx szintén megéri, mert ott megkapod a 8 szálat egy i5 árában, hasonló teljesítmény mellett. az fx-9xxx meg egyértelműen nem éri meg gyakorlatilag semmire, mert azért a pénzért, már i7 processzort is lehet venni, amiben meg szintén meg van a 8 szál, viszont sokkal nagyobb számítási teljesítmény. Bár ez utóbbi játékok alatt nem nagyon mutatkozik meg egyelőre, de ha már ennyit költesz processzorra, akkor az akár a jobb teljesítményű is lehet.

tucanagabor: az biztos.
0
0
0
0
soulknight avatar
Az egyikőtök Fx6100-ról ebszél, a másik Fx6300-ról, a képen meg Fx6200-van, most akkro valami közösre próbáljunk már légyszives fókuszálni 😆
0
0
0
0
Payphoner avatar
Szerintem egy játékos gépbe ha számít az ár is akkor egyértelműen i5
0
0
0
0
marci002 avatar
Nagyzoli84: :'D, csak ne legyen vita belőle :"DDD 😀
De szerintem ha valaki venni akar processzort akkor fx6300 tökre megéri.....
Meg én így Intel után kipróbálnék egy Amd-t 😀
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Czúzli az egyik ékes bizonyítéka annak hogy az agyhalál után is van élet. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Három mag, három szál? Ott valami nem stimmel...
0
0
0
0
Payphoner avatar
Amúgy a windows 8 a feladat kezelőben az FX6100-nál írja is hogy 3 mag 6 szál
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ez ilyen érdekes dolog. Nem HT de mégis kb azt csinálja, persze nagyon durva hasonlatként 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
A wikipedia néha tényleg hibás, de ez más nyelveken is így jelent meg és a szakcikekk is ezt írják. De egyébként is: bármely másik cikk is erről szól, csak a kolléga talált egy fél mondatot egy cikkben és azóta is azon lovagol. Ugyan azon a portálon egyébként szintén notorikusan 8 magos processzorként nevezik meg az FX-8xxx és fx-9xxx modelleket, tehát az ott dolgozók sem gondolják ezt másként, mint én, vagy a világ nagyobbik része. Csak ugye az nem fér bele a kolléga világképébe.
0
0
0
0
heizerd avatar
Én aztán nem akarok beleszólni a veszekedésbe ami itt napok óta zajlik, nem is vagyok nagy szakértője a témának, de az biztos h a wikipediára nem hagyatkoznék. Bárki irogathat cikkeket oda bármilyen témakörben. Az egyetemen a rektor aki tartott nekünk órát a Bugatti Veyron motorjának fejlesztésében is komoly szerepet vállalt mellesleg, a belső égésű motorok legnagyobb szakembere az országbaa és mondta h egyszer beleolvasott a wikipediába, nem győzött változtatni az ott írt hülyeségeken pedig a cikket amibe belejavított szintén "hozzáértő" ember írta. Na szóval szerintem hanyagoljuk a wikipediát.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: te egyre szórakoztatóbb vagy... 😀
Olvasgass: [url]http://hu.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_(mikroarchitekt%C3%BAra)[/url]

Idézek belőle:
" A fizikai fixpontos (integer) magok, modulonként kettő, egyszálas végrehajtásúak, ellentétben az Intel HyperThreading rendszerével, ahol két szimultán virtuális szál osztozik az egyetlen fizikai mag erőforrásain."
"Hardveres szemszögből egy „modul” egy kétmagos processzornak felel meg"

De óvatosan olvass, mert olyan eretnek gondolatokat is megfogalmaznak a szerkesztők, amiért nekem szoktatok ugrani, miszerint:
"Nagyon sok szálú tesztekben az FX-8150 azonos szinten teljesít, mint a Phenom II X6 és az Intel Core i7 2600K, a teszttől függően."
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
"A tudatlant lehetetlen vitában legyőzni."William Gibbs McAdoo

"Az új felismerésének legnagyobb gátja nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója."Daniel J. Boorstin
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kicsit keresgéltem, de mindenhol 8 mag (8 core / eight core névvel illetik) Listák, tábláztatok, mind hibás! melós lesz, úgyhogy én a helyedben nekiállnék már most felkeresni az összes szaklapot, hogy azonnal javítsák ki!!! 😂
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
No még egy kis energia... Csak a PH-s cikkírókat mentem, te menthetetlen vagy.😜

"korábban megszokott "mag" kifejezést a Bulldozerben a "modul" vette át, tehát a Zambezi egy négymodulos CPU" Magot a modul vette át !
"Mindkét programszálhoz dedikált egész számos műveletvégző egység tartozik, amelyeket az AMD magoknak nevez" AMD magnak nevez !
Értelmezz és megleled a megoldást, tudom nem az erősséged, de próbálkozz.😆

Innentől tényleg befejeztem, az nyugtat, hogy veled ellentétben a fórumot olvasók 95% érti mit írok.
Értsd: Holnaptól érthetetlen lenne a neved, ettől függetlenül mindenki tudná, hogy Csúz-li vagy, ÉRTED ? 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: ez nálad olyan, mint az ovis fiamnál, a mi autónk a gyorsabb, de nekünk meg több autónk van, de a mi autónk nagyobb, jellegű dolog. 😃

Lehet, hogy én egysejtű vagyok, de akkor velem együtt az össze szakújságíró is az. Még a prohardveren, ahonnan a cikket hoztad is mindenki 8 magos fx-ekről ír. Biztos ők sem értenek hozzá. Szerintem vedd fel a kesztyűt! Írasd át az összes wikipedia szócikket, azután, ha végeztél, elkezdheted a szakportálok egysejtű szakértőinek is elmagyarázni ezt, majd a mérnököknek is, ha már belejöttél folytathatod szerte a világban, mert még a nagy nemzetközi lapok egysejtű szakértői is tévedésben élnek. 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Műveletvégző egység nem mag... Látom magas labdát adott a cikk. 😊 Igen van 8 magos i7, de pl a 4790 4 magos, ugyanúgy mint az fx 8350. AMD marketingje tökéletesen bevált, egysejtűek beveszik a dumát.😂

Kék a modul, Intel ugyanezt magnak hívja. Ha többet látsz mint 4, sokat ittál.
https://kepfeltoltes.hu/150318/piledriver_die_lg_w_front_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

De innentől nem fordítok több energiát a téves infók megmagyarázására, hidd azt, hogy 8 magos, egészségedre.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Rákerestem a szövegrészletre, mert már másodszor idézzed. Ugyan ebből a cikkből hadd idézzek én is egy mondatot: "Mindkét programszálhoz dedikált egész számos műveletvégző egység tartozik, amelyeket az AMD magoknak nevez, így a Zambeziben 8 mag van."
Vannak képek is bent... 😊
És ez egy cikken belül. Amúgy minden lista, amiben processzorok szerepelnek 8 magot ír. De még a wikiepediát is át kellene szerkeszteni, mert ott is rosszul tudják a szerkesztők, hiszen ilyen téves infóik vannak, hogy 8 mag 4 modul... Biztos nem olvasnak elég Genesisit 😀

Persze ezen feleslegesen vitatkozunk. gondolom téged úgy is az nyugtat meg, ha kimondjuk: az i7 nyolc magos, míg az fx, csak négy. 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
MaTpr0F: De nagyon is jól tudod, Fx 8350 4 magos, csak éppen az AMD a magot elnevezte modulnak, így az FX egy 4 modulos 8 programszálon dolgozó CPU. csuz-linak ezt a mondat értelmezhetetlen, ezért nem látja a fától az erdőt. 😜 Ugyanez igaz a kisebb testvérekre, Fx 4xxx 2 magos, fx 6xxx 3 magos, de 4 illetve 6 szálon dolgoznak. 9xxx meg nem más mint egy gyárilag tuningolt 8350, ezért nem igazán lehet túlhajtani, vér Ivánok helyett elvégezte a gyártó.😉

"Abban a tekintetben, hogy a processzoron belül mi az az elemi feldolgozó egység, amely a támogatott utasításkészletek összes utasítását fel tudja dolgozni, a korábban megszokott "mag" kifejezést a Bulldozerben a "modul" vette át, tehát a Zambezi egy négymodulos CPU, amely modulonként 2 programszál és órajelenként 4 utasítás végrehajtására képes."

csuz-li: r9 290 40, azaz negyven százalékkal gyorsabb mint a 280, ha ez neked nem sok...
0
0
0
0
csuz-li avatar
atikac: Az alábbi árak az árukeresőről vannak. Számoljunk!
i7-3770 újonnan ~80-90e Ft (30-40-el több, mint amit szánnál rá)
r9 290 ~95-140e. típustól, bolttól függően
r9280 ~60-80e Ft
A két VGA árkülönbségéből meg van a processzorok ára közti különbség. Az én elgondolásom szerint, ha most alább adod a VGA-t (és azért nem sokkal rosszabb a 280 sem!) és megveszed a jobb processzort, ami sokáig jó lesz még, akkor később VGA-t könnyeben újítasz be, mint processzort. VGA-t ugyanis szinte bárki képes kicserélni a gépében, processzort már nem.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
atikac

Intel Core i7-4790 processzor 89 679 Ft

Gigabyte GA-H81M-D3H alaplap 16 067 Ft azért ez mert 4 mem szlotos és a meglévő memhez + 2*2 GB kb 10-12K

XFX R9 290 4GB DDR5 R9-290A-EDFD videokártya 90 115 Ft

Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 16 747 Ft

Ez összesen : 224608 mínusz kb 10-12 ha nem veszel ramot egyenlőre csak később 😀

Az Árakat a PCX. hu-n néztem 😀

https://kepfeltoltes.hu/150318/pcx_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
atikac avatar
ddkk22: Kosz a felvazolast. Azok az intel procik amiket irtal ujan kb pont duplaja az fx-nek ami sajna, mert hasznltat meg nem akarok venni. Egyszeruen nem bizok bennuk.
Mi lenne az az i5-os legjobb valasztas ehhez hasonlo arban ami tenyleg megeri a penzet es felveszi a versenyt az fx8350-el? VGA-t meg szerettem volna R9 290-et.
Hazra nem koltok, jo lesz a regi egynek es szintugy merevlemezre sem (illetve akarok egy 120gigas ssd-t), marad abbol is a meglevo 1Tb-os WD caviar blue.
0
0
0
0
csuz-li avatar
atikac: Amit ddkk22 írt az is jó megoldás. Bár mintha írtad volna, hogy használtat nem szeretnél, azért processzornál kisebb a kockázat. Az vagy megy, vagy nem megy. Ha működik és a kupakja nem sérült, akkor nem nagyon lehet mellényúlni.

Azenenaazjó: Most láttam a bejegyzésedet. Mondatonként hadd válaszoljak:
"AMD képtelen volt megcsinálni a többszálasítást"
Igen. Minden AMD processzor magonként csak egy szálat tud futtatni. Az Intelben minden mag 2 szálat tud futtatni, Ez a hiper threatening (HT) ez az i5-ben le van tiltva, de i3-ban, meg i7-ben működik (vannak kivételek, de általában ez van).
"Nem azért, mert egyformák, hanem azért, mert 8 szálasok."
8 magos AMD magonként egy szál = 8 szál
4 magos i7, magonként 2 szál = 8 szál
Mindként processzort 8 logikai CPU-ként kezeli a windows.
A nem egyforma arra vonatkozott, hogy az i7 erősebb, csak a modern játékmotoroknál fontosabb a szálak száma, mint az egyedi számítási teljesítmény. Ezért teljesítenek hasonló szinten játékok alatt és máshogy számításigényes (pl tömörítés) feladatok alatt.
Az új grafikus API-k szintén inkább az erős VGA és a sok szálas CPU kihasználása felé mutatnak.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
atikac

Alaplap: Asus P8Z77-V LX 22ezer
Proci: Intel i7 3770 vagy i7 2600k 55ezer (használt)
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kék 19ezer
Merevlemez: Seagate 2TB 64MB SATA3 Barracuda 22ezer
Táp: FSP 550W Raider S 550 80+ 20ezer
VGA: Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 57ezer vagy GTX 960 65ezer

Összesen 195ezer-203ezer.
Házat nem tudom hogy akarsz-e.
0
0
0
0
csuz-li avatar
atikac: Nekem még nem volt problémám az fx-el. Mondjuk akkora VGA limitem van, hogy a fal adja a másikat. ( hogy értsd: a VGA-m gyenge és a processzorban még bőven van tartalék.) Az sem mond ám hülyeséget, aki azt javasolja, hogy i5-öt vegyél. Én azért javaslom az fx-et, mert ebben az árban ez az egyetlen processzor, ami 8 szálas és ez manapság a játékkiadók szerint is javasolt a játékokhoz. Az i5 négy szálas, de mivel erősebb a magonkénti teljesítménye az AMD-nél, messze nem mondható rossz választásnak jelenleg. A jövőt meg nehéz megjósolni. Én csak azt látom, hogy az új konzolok PC-s portjai 8 szálas processzort követelnek, mert a konzolokban is ilyen van és erre fejlesztik a játékmotort, tehát a jövőben erre lehet számítani. Magyarul ha a mai játékokból indulok ki, akkor akár i5 is jó választás, a jövő meg ugye csak tipp. A hűtésen ne aggódj! Nekem gyári hűtővel megy és nem melegszik. A fogyasztása viszont nagyobb, mint az i5-nek.

MaTprOF: Az AM3+ nak a kisebbik baja, hogy öreg, a nagyobbik, hogy halott. Az AMD az APU-ba fektette a fejlesztési pénzeit FM2+tokozásra feküdt rá. Gondolom a konzolokba szánt verzió fejlesztése miatt amúgy is erre kellett költenie, így másra nem maradt nekik. Viszont ez csak akkor fontos, ha valaki nem csak VGA-t fejleszt a hépében, hanem rendszeresen cseréli a processzort is. Én addig hajtom, amíg bírja és új gépet rakok össze, ha elfogyott végleg a processzor.
A fogyasztásuk magas, bár másként is számolják a TDP-t, mint az Intel. Én a sajátomat néztem sterssztesztel és 78°C-ig emelkedett a hőmérséklet a gyári hűtővel 100%-os terhelés mellett, tehát az a híres túlmelegedés azért nálam nem látszott.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
csuz-li:
Akkor ezt rosszul tudtam. 😊

Viszont ha 50e körül nézelődik akkor szerintem olyan kornyékén már talál akár használtan is egy i5 4670(K)/4690(K)-t garanciával odakint is és azért játékra az i5 jobb az Fx-nél. Plusz az AM3+ tokozás már kicsit "öregecske", AMD már nem nagyon foglalkozik vele, plusz a hőtermelés és a fogyasztás.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
atikac

Ha neked olyan 200-220-ad van gépre és nem tuningolsz akkor abból I7-es konfig is össze jöhet (még új is).
Ha egyáltalán nem akarsz tuningolni akkor az intelhez is vannak nagyon olcsó H-s lapok és Veszel hozzá "sima" (szorzózármentes) nem K-s procit , egy I7 úgy is elég szinte mindenre.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li: már bocs, hogy bele szólok de ezt te írtad "Az AMD képtelen volt megcsinálni a többszálasítást; Nem azért, mert egyformák, hanem azért, mert 8 szálasok." most akkor mi is van?
0
0
0
0
atikac avatar
Ertem..vagyis ertem azt hogy mindenkinek mas az izlese.. en anno a Phenom II x4 955-ot is azert vettem mert ebben az arban talan i3 ment volna s ott egyertelmuen azt javasoltak h ez jobb (itt az oldalon). Aztan most feltettem ugyanazt a kerdest 55e ft ertekben es eltero valaszokat kapok...lehet hogy igazabol annyira nem nagy a kulonbseg a ket proci kozott?
Irjak/irjatok hogy nem hasznalja ki az fx a vga-t meg hogy alacsonyabb szazalekon fut-nincs kihasznalva..oke, meg van merve es ez latszik mint adat de nekem mint atlag jatekosnak ennek van jelentosege? lesz olyan frame dropom fx -el hogy akadozzon a jatek? vagy egyelore nem aztan 3 ev mulva az akkori jatekokban mar elo fog jonni hogy jobb az i5?
Ezeket probalom kisakkozni es a szukos (200-220e ft-os ) hatarbol kihozni a leheto legjobb gepet. Alaplapon probalok sporolni (gondolom nem teszem jol) de eddig meg nem tuningoltam s kulonosebben nem is tervezek. Unok ventilatorokra meg jobb hazra meg ilyen dolgokra penzt kolteni
0
0
0
0
csuz-li avatar
MaTprOF: Nem egészen pontos. AZ AMD 8 mag és négy modul. Ami közös gyorsítótárat jelent magpáronként viszont magonként egy-egy szálat futtat. Az AMD képtelen volt megcsinálni a többszálasítást, amit az Intel megtett HT-val. Ezért más utat jár.

atikac: 50e Ft-ért szerintem fx 8350. Én is azt vettem. Játékok alatt ajánlott gépigényeknél, ha megnézed, ezt kérik a gyártók, meg i7-et. Nem azért, mert egyformák, hanem azért, mert 8 szálasok.
Az intelnek nem hátrányos, hogy négy magosak. Egyrészt magonként sokkal erősebbek az Intelek az AMD-knél, másrészt az i7-ek magonkén két-két szálat futtatnak, azaz a számítógéped ugyan úgy, ahogy egy fx-et, az i7-et is nyolc CPU-ként fogja látni. A játékok is így kezelik. Magyarán az Intel 4 magból hozta ki azt, amit az AMD-nek nyolcból sikerült, jelentős fogyasztás árán. Tehát nemhogy nem rossz nekik, de ezzel szereztek maguknak jelenleg behozhatatlan előnyt.
Visszatérve az i5-re. Az i5-öt a géped négy CPU-ként fogja látni és kezelni, hiszen abban magonként egy szál van, mint az AMD-kben. A számozás meg annyi, persze nagyon-nagyon leegyszerűsítve, hogy az i5 után lévő számból az első a generációt jelöli, a többi meg annál jobb, minél nagyobb. Tejhát egy i5-2500, az második generációs, egy i5-4570 meg negyedik generációs, azaz újabb. Egy i5-4430-nál meg erősebb egy i5-4690.
0
0
0
0
atikac avatar
A kerdest ugy is feltehetnem hogy amit adnak 55e forintert abban az arsavaban i5 vagy fx? ezert a penzert melyik tud tobbet? mert az ember (en) szeretne jo gepet de azert megiscsak nem akarom nagyon tullepni a 200e forintos hatart (kb atszamitva ennyi)

MaTpr0F: reszletekbe menoen tenylegesen nem sokat ertek ezekhez. Most hany mag ,meg szal meg akarmi nem is erdekel..ossze akarok pakolni egy jobbacska gepet, ami elmegy 3-4 evet, ahogy tettem a jelenlegivel is 4 eve. Gondolom hatalmasat nem tevedhetek vagy csak mazlim volt? 😜
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Az fx is 4 mag 8 szál, csak az amd szereti 8 magosnak árulni.

De ha van ismerősöd aki ért hozzá akkor inkább kérj tőle segítséget, mert nagyon úgy tűnik fingod sincs az egészről. Ezt meg így fórumon keresztül elmagyarázni egy örökkévalóság.
0
0
0
0
atikac avatar
S akkor attol hogy az intel 4 az amd meg 8 magos az nem feltetlenul hatranyos az intelnek? Azt hittem minnel tobb mag annal jobb..termeszetesen a gepet enis csupa atlagos dologra fogom hasznalni meg jatekra..nem kell nekem se videoszerkesztesbe se egyeb dologba jo (jobb) legyen.

Es ha mar intel i5 , akkor mit kell nezni ,melyiket kell keresni? Rakerestem emagon aztan van 1000+1 fele i5..mitol lesz jobb egyik a masiknal? (a nevere ertem - pl olyant hogy 2500k nem is kaptam)
0
0
0
0
Dani46 avatar
csuzili össze vissza leugrál van hogy 47% ra is,nálam folyamatosan megy 99 el meg se moccan!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Jól van nekem aztán tök mind1. Mondhat neked bárki akármit, ha eddig vak voltál az is maradsz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát azért kihajtja...

Viszont, ha telik rá, akkor inkább i7, mert fx-nek ott a vége.
0
0
0
0
atikac avatar
Bocsi hogy beleszolok. Nem celom a vitat tovabb fokozni csak olvastam hogy az fx-ek nem hajtjak ki a r9 290-et es en meg pont fx 8320/8350-et tervezek venni r9 290 tarsasagaban . Akkor mi a lenyeg? Vagy vegyek jobb procit (ertsd intel i5 v i7) ami kihajtja az r9-et vagy az fx melle nem kell r9 290 mert ugyse hajtja ki es eleg egy gyengebb vga is? mondjuk 280?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Itt lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de a játékgyártók is ebben a tévhitben élnek. (Persze már egyszer kifejtetted, hogy az AMD lefizette az összeset, úgyhogy ne írd le megint, mert emlékszem rá.)

luiboy: nyugi nem esek én neki senkinek, csak azon szórakozok, ha valaki túltolja a lelkesedést (lásd ddkk22 végső magyarázatát a játékok ajánlott gépigényére, ami egy komplex összeesküvés-elmélet volt). Amúgy én egy core 2 duót cseréltem i5 760-ra, amit meg lecseréltem fx-re, de csupán pénzhiány okán, mert i7-et akartam. Ugyanis az szerintem is jobb. Előtte sosem volt AMD-m, nem is akartam, viszont ebben az árban ez volt a legjobb választás. És senki nem kétli, hogy mondjuk bf3 alatt jobb a teljesítmény a te konfigodban. Lentebb pont erről írogattam.
0
0
0
0
kvio1 avatar
ddkk22:
Nézek használtan i5-öt, lehet valamelyiket megis veszem. Igazából használtan nem szívesen veszek dolgokat, ha veszek is,akkor olyat amire van garancia, és nem volt olyan sokat használva.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Egész addig értettem egyet "nagyából" csuz-li val .
Ameddig le nem cseréltem a procimat FX8150 @4.4Ghz egy I5 2500K-ra.
Ami alapon lehagyta játékokban az FX-et FPS-terén.
Most hogy az I 5 -is "húzva" van Battlefield 3 64 Fős mapon nem megy 60-70 % főlé a cpu kihasználtság miközben a VGA fix 99%-on megy.
Ugyanezen beállítások mellet az FX-el volt hogy visszaesett a VGA teljesítménye 80-90 %-ra.
Ezt nekem semmien diagrammal nem tudod majd megmagyarázni kedves csuz-li.
Mielőtt nekem is nekem állnál hogy, "intel " fan vagyok ezelőtti 2 procim AMD volt és a VGA-ból jobszeretem a "pirosat".
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Az a legnagyobb baj itt, hogy kb Te vagy az egyetlen, aki abban a hitben él, hogy játékra mind1 hogy i5-i7 vagy fx, és a kérdező embereknek is ezt mondod, ők meg elhiszik.
Mivel a lényeg annyi hogy fx-el hamarabb lesz cpu limited, egy i5-el már nem lesz cpu limited gtx 980-al se. Te ezt nem bírod elfogadni vagy én nem tudom már. Az fx nem képes r9 280x-gtx 770-nél nagyobb kártyát kihajtani. Nekem ennyi a lényeg.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Látom, megint nem sikerült levenni a lényeget... 😀
Más oldalról próbálom megközelíteni, hátha lejön: van olyan teszt, ahol még egy i3 is olyan, mint egy 8 magos fx, meg - mint lentebb is belinkeltem - olyan, ahol meg az i7-et hozza egy 6 magos fx. A lényeg: ezek nem mérvadók.
Bárki, aki eme két állítás mellett kiáll és erre ilyen röhejes játékteszteket hoz, mint amit belinkeltem, annak vajmi kevés fogalma van a PC-kről és a játékpiacról.
Értem én a fanatikus rajongást az Intel iránt, csak kezd nevetségessé válni. Viszont nagyon szórakoztató, hogy egy ilyen videóra is ugrik mindenki... 😃
ddkk22: Hogy lehet egy ilyen videót annyira komolyan venni, hogy még ki is elemzed? Viszont te tapintottál rá leginkább arra, amiért belinkeltem: bizony ennyit számít a tesztkonfig egy-egy tesztnél. Ezért hoznak fals eredményeket.

kvio1: minidig megy, mert erős a rajongótábor. 😀 Amúgy mindkét kártyát viszi, ahogy azt lent leírtam, meglesz vele a fullHD highton.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kvio1
Valószínűleg a r9 280-t se fogja kihajtani teljesen.
Miért nem nézel használtan procit?
0
0
0
0
kvio1 avatar
Értem, akkor a 280-at még épphogy kihajtja. Csak ha nagyobbat szeretnék, akkor lenne gond. Viszont ha meg lesz a vga, nem fogok fejleszteni egy jobbra, egy jó ideig. Köszönöm a segítséget, aki segített! 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Nem, nem igaz, mer az Fx sok magos Intel meg csak 4...
Spoiler!
Csak vicceltem !
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció